Sorry

Dålig bloggning jag vet! Det blev för sent igår... 

Idag har jag löslongerat Grey, det gick toppen! Han får ta det lite lungt nu då han gått hårt. 

Har även suttit spikad framför svt play och kollat dressyren. 

Imorgon drar vi till globen, shoppar loss och kollar finalerna. Det blir toppen! 

Nu är det jul, och snön är välkommen! 

Dressyren

Nu har vi sett ponnyküren. Duktiga Amanda vann. Innan den gick vi runt "under" Globen och kollade framridningen och allt annat. Super skoj.


Mot Globen

Godmorgon!
Nu sitter jag och mamma på tvärbanan mot Globen. Vi ska träffas vid 08.15 så vi har gott om tid;)


Bio och flum

Efter skolan drog jag, Oskar, Ossian o Ebba in till stan för att se den nya Hunger games-filmen, shit vad bra den var! Rekommenderar den starkt! Sedan åt vi och åkte hem till Oskar och hängde där resten av kvällen. Emil kom en stund på slutet, och allt spårade tillslut, som vanligt...
 
Tidig kväll=extra mycket ork till imorgon! Hänger i Globen under förmiddagen på dressyren och sedan många timmar efter det på mässan. Gäller att passa på, årets shoppingläge ;)
Vi sitter på Agrias läktare, långt fram. Ta in varenda detalj, haha :)
 
 
Visste ni förresten att jag jobbade där förra året? Så himla kul vi hade! En hel hop Rastaungar och massa shettisar åkte dit och var med i 20-spannet!
Kommer bli väldigt konstigt att inte kunna gå ner i stallarna och tjuvkika på framridningen och att sånt... 
 
 

Amanda och Delle

Jag tycker att alla ni läsare ska gå in och läsa Amandas blogg. Läser den varje dag, är så kul att veta hur det går för henne med Delle. 

Amanda är redan här uppe i Stockholm och ska till Globen imorgon. Hoppas verkligen att vi kan träffas. Hon och hennes mamma är så himlans gulliga:D
 
Gå in på abdressyr.blogg.se



Nervös

Asså herregud vad nervös jag var idag inför det muntliga spanska provet. Har aldrig varit så nervös, inte äns på SM finalen liksom!

Det gick bra iallafall så nu kan jag äntligen njuta över att det är fredag. Och även tagga uppför Globen imorgon. Tagga shoppa loss på mässan;)


Efferlängtade fredag

Godmorgon. Är påväg till skolan nu, slutar tidigt idag och Grey ska ridas ut! 

Sorry att jag inte laddade upp filmen igår men den är på mammas mobil. Försökte skicka den imorse men hann inte. 

Igår blev inget som jag tänkt.. Som vanligt hehe.. Så jag var inte ute i stallet alls, så det jag hade tänkt göra igår får jag göra idag. 


Plugg

Sitter och pluggar nu. Hästarna tog det ju lugnt och även jag med. Kändes som vi alla tre var lite låga idag.

Imorgon blir det samma upplägg men lite mer tidspress. Får helt enkelt bara vara effektiv som jag brukar vara;)


Filmer

Hej! Påväg hem nu, har skrivit en uppstats i skolan och satt kvar för att inte tappa motivationen till att skriva den. 

Grey ska promeneras o stå med b.o.t paddarna en stund, han ska även stretchas och få lite massage. Mamma filmade galopp delen igår på Emma träningen så ska lägga upp det här så fort som möjligt! Det är så roligt när ni kommenterar och säger vad ni önskar att vi ska skriva mer om, det uppskattas verkligen! 

Har även as mycket plugg, har en stor uppsats som ska in imorgon så kommer ha fullt upp ikväll.. Räkna med dålig bloggning ikväll, i alla fall från min sida.. 



Gäsp...

Igår gick jag hemfrån skolan, imorse mådde jag inte speciellt bra. Jag trodde att det var en vanlig migärnattack (dock extra kraftig då det gick så långt att jag spydde...) men när jag vaknade imorse kände jag mig inte helt 100% ändå. Men migränen skulle ju varit borta så jag körde på ändå! 

Hårt dag, långa jobbiga lektioner. Börjar 8 slutar 16... Redan första lektionen fick jag bakslag, kände mig febrig och yrslig. Kämpade på ändå och nunär jag fick sätta mig ner på bussen så känner jag att det inte har varit värt att kämpa mig igenom dagen. Mår riktigt kasst. Ingen ork, nu vet säkert hur jag menar. 

Kämpa på några timmar, sedan hem och bädda ner sig. Om jag inte känner att jag mår helt bra imorgon sliter jag inte ut mig mer, fy för att vara sjuk! 


Tänker leta fram filmer från tävlingar när jag kommer hem, så kul när ni berättar vad bi vill att vi ska visa/skriva! :D 

På väg ut

Sitter på bussen nu mot stallet. Har hunnit med mycket plugg och även fixat knäck som våran klass ska sälja på julmarknaden på söndag. 

Det blir verkligen en händelserik helg med Globen, julmarknad och glögg. På toppen av det så blir det ju såklart en massor av plugg..

Ska bli kul att få träffa alla i laget igen! Det var ett tag sen nu.


Sjuk

Godmorgon!
 
Idag är både jag och min lillebrorsa hemma från skolan. Jag har varit dålig hela natten och inte kunnat sova och är fortfarande dålig så då är det bättre att jag är hemma och är bra tills imorgon då jag har ett stort muntligt spanska prov.
 
Hästarna går bra. Pinky ska nu bara promeneras till lördag och Marie tar lite lugnare pass nu eftersom hon känns lite mör i kroppen. Sedan kommer hon nog få vila lördag och söndag.
 
Det roliga är iallafall att hennes kropp har ändrats mycket och hon har verkligen börjat sätta mycket muskler bak och även fyllt ut halsen! Pinky har också lagt på sig bak och även fram. Nu gäller det att se till så de bygger ännu mer muskler nu under vinterns först del.
Nu vill vi allt ha snö på marken!

Emma träning

Emma träningen igår gick verkligen as bra! 

Vi började som vanligt med lite övergångar i skritt halt skritt för att få honom att lyssna och påminna honom om vart han ska vara någonstans. Sammasak sen i traven och lite tempoväxlingar. Igår jobbade vi även mycket med formen, att han skulle släppa till i nacken och bli lite låg o rund vilket han har svårt för. För att få loss honom gjorde vi 10 meters volter på långsidan där jag skulle överdriva ställningen och när jag kom ut på rakt spår igen så skulle jag fortsätta ha honom lite vänster ställd. 

I slutet släppte han i nacken och började även röra sig riktigt ordentligt! Galoppen jobbade vi med bärighet och att han skulle släppa ner nacken även där. 

Allt gick även bra med att åka! Och vi hann även fast jag fick reda på att jag red 19.10 istället för 19.50 när jag satt på bussen! 


Hästtjejer är bossiga




Fullt ös medvetslös

Hej! Fullt ös är det nu. Mycket prov och redovisningar i skolan.

Igår red jag ut på Grey och vi galopperade och travade mycket.
Han var jätte duktig och höll sig lugn.

Idag taggar vi till Emma träningen! Rider 19.50 och vi åker hemifrån ca 19.00 så är vi framma 20 över. 

Ha en mysig morgon! 


En ynka vecka...

Nu är det endast en vecka kvar till Darren ska sättas igång, äntligen!! En vecka låter väldigt långt, men med tanke på att vi har gått i 7 veckor varje dag nu så ska vi nog överleva. ;) 

Nu har han ju i alla fall fått sin vintervila automatiskt! 


Lilla "linslusen" ;D 

Kort klipp på Grey från 25/11

Kort klipp från slutet, mycket trött o lite jobbig var han allt i slutet ;)

Världens bästa!

Ååh Grey var så fin idag! Han har varit lite hetsig men det var som bortblåst idag. Jobbade mycket basic, lyssna på hjälperna och flytta undan för skänkel, jämtstöd i båda händerna och jobba med att få in bakbenen o att han då ska bära sig själv. 

Sen var han så fin i galoppen att jag inte kunde låta bli att räta på mig och samla ihop honom lite på ytter så han nästan gjorde små piruett hopp ( eller vad det heter haha ) 

Mamma kom och filmade lite i slutet, tyvärr är det bara trav och han var trött. Ska försöka ladda upp den nu eller imorgon. 




Mitt ❤️



Planer för Grey 2014

Tänkte dela med mig av mina planer för Grey, det handlar om slutet på 2013 och sen våren 2014.
 
Vinter 2013
 
Jag kommer börja träna för Emma på onsdagar. Och Grey ska hållas igång under hela jullovet då han redan haft sin vila nu i höst. 
 
Det mål som jag vill uppnå är att han ska vara lugn och jag vill att alla basic grejer ska sitta. Så nu blir det mycket basic för att få det att sitta ordentligt. 
 
Jag kan känna att jag har haft för mycket fokus på andra mindre viktiga små saker som jag vet att han kommer kunna göra, men inte utan grunderna. 
 
Även börja träna in LC:1 och LB:1 eftersom det är de programen som vi kommer rida i vår. 
 
Vår 2014
 
Här är tanken att vi ska ha koll på alla basic grejer och jag ska veta hur jag ska rida Grey på absolut bästa sätt. 
 
Första tävlingen blir den 23 februari i täby. Startar bara Lc för att känna hur han känns. Har tänkt rida i alla fall två Lc innan jag ger mig på Lb, men allt beror på hur han känns. Nedan har jag lagt in några av de tävlingar som jag vill anmäla mig till. 
 
Sen kan ju saker alltid ändras. Men det känns som ett bra upplägg. Har även lite önsketänkande att vara med i div 3 men får se.. 
 
 

Foto dag

Jag känner jag behöver lite nya bilder till våran förhoppningsvis snart nya design ;) 
 
Så någon dag snart så får mamma fota lite nya bilder på mig och Grey. Jag har en känsla av att de kommer bli toppen bra bilder! Så synd att man kommer hem när det är så mörkt bara :( 
 
Idag ska Grey gå i ridhuset. Och jag ska tvinga mamma filma blev tyvärr inget med det igår, mammas fingrar hade frusit till is. 
 
 
Usch saknar farmen faktiskt.. 

EG Marie Curie

 
 

Internationellt

Kommer du rida internationellt nästa år också? Isåfall på vilken ponny? Marie?
 

Alltså jag är ju med i landslaget fortfarande då Bobbo tror på mig och Pinky. Dock måste vi prestera på de nationella tävlingarna innan vi blir tillfrågade att tävla något internationellt. Men vi får se hur allt går på tävlinarna nästa år, men vi statsar iallafall på internationella tävlingar 2015, då har han fått rutin på de större nationella.
 
Marie ska jag bara ha kvar till Februari/ Mars. Vi ska fixa en annons på henne snart så de får henne såld. Om ni vet någon/ är intresserade av en fin d-ponny som har kapacitet för att få bra % i de högsta klasserna kan ni höra av er på mail till mig: [email protected]. Men tanken är att få ut henne på annons och då kommer mer bilder och filmer finnas och även nummret till mamma.
Bild från NM
 

Modell

Halloj!
 
Idag var det en bra dag för mig och ponnyerna. Vädret var fint och allt bara rullade på perfekt.
 
Marie var mycket bättre idag. Hon var mer loss från början än vad hon var igår. Man får räkna med att dagen efter vila så är det bara lösgörande arbete eftersom det tar ett helt pass att få loss henne då.
Jag red henne med ett spö idag för att hjälpa bakbenen lite. Hon blev först lite bitchig och sur men efter ett tag slappnade hon av och accepterade att jag red med det. Jag får nog börja att rida med ett spö så att hon slutar att förknippa spöet med bestraffning. Det är till mycket hjälp när man tränar samling att ha ett spö, man kan liksom peta på bakbenen när det tappar energi.
 
Pinky får den stora guldstjärnan idag. Han var suuper pigg i början och hans ben var överllt, haha. Efter att ha gjort mycket övergångar för att få lite kontroll blev han riktigt fin. Han typ svävade fram med både fram och bakbenen. Häftigare ponny går inte att hitta. Körde även galopp idag. Haha, han var så pigg första fattningen, flög upp i luften som ett spjut...
 Mamma fotade Marie idag. Fina bilder blev det, men eftersom jag red inne så blev självaste ridningsbilderna inte så bra.. Men några har jag fixat så de ser hyfsat bra ut.

Brrr

Idag har det varit kallt! Men skönt för då fryser leran ;) 

Var ute med fredrik o mamma idag, de körde Kitty och jag o Grey red efter. Super mysigt var det! 

Grey skötte sig fint och på hemvägen gick vi förbi ridhuset, Grey fick jobba lite ordentligt i trav o galopp. Känns bra inför Emma träningen på onsdag! 

Nu ska jag göra typiska söndagssysslor så som städa i mitt rum, duscha och självklart titta på solsidan! 



Prao

Godmorgon!
 
Sitter och funderar över vilka jag ska maila till för ev. prao. Emma Karlsson (min tränare) har sagt att jag gärna får vara hos henne så jag tänker att jag kan vara en vecka där på Hogsta. Men då har jag en vecka över, funderar på vad man ska göra av den...
Det skulle ju vara riktigt coolt att åka till Tinne på Lövsta, men samtidigt så skulle jag vilja göra något helt annat också..., vart praoade ni? Har ni något tips på vart man kan vara? :)
 
 
Hjälp gärna till genom att slänga in en kommentar!

Godkväll!

Hej! Sitter nu o myser i soffan med en stoor godispåse.

Var idag förbi Ellens skola, det hade typ utställning där de visade elevarbeten och så fanns det lite saker som man kunde köpa o så, ungefär som en julmarknad. Vi fikade och det var trevligt!

Fixade stallet innan vi åkte så jag tog bara in Grey och skrittade en sväng i blåsten. Usch nu vill jag ha snöö! 

Imorgon blir det ridhuset, ska träna lite basic. Mamma följer med så ska be henne filma! 



NM 2013

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det kommer

Håller på att ladda upp alla bilder nu från NM. Dock är det ganska många så det tar ett tag att få upp alla.
Men det är på väg så håll ut;)




Lunchpaus

Just nu sitter jag och Nora och har lite lunch. Allt i stallet förutom ridningen är klart.

Båda ska gå i ridhuset och de ska båda gå ett par ordentliga pass. Vi tog även med oss kameran, så det kanske kommer ett par fina bilder ikväll;)

Insåg även att alla bilder från NM inte har förts över till datorn så ikväll får nu några bilder därifrån.


På insköpslistan

Vet inte riktigt om ni gillar att läsa om shopping (hehe) men här kommer i alla fall det jag har spanat in till Globen! 


"Svett-täcke NM Cooler" från Horseware, Rambo. 


Ni läsare verkade nöjda med BOT-produkterna, ett par sånna räknar jag med att få med mig hem...




En vinterjacka, hur den ska se ut o så får jag bestämma på plats ;) 

Även en lädergrimma med namn inskrivet och fodrade ridbyxor ska jag hålla ögonen öppna för. Om någon av er är där på fre och hittar något av dessa så får ni gärna tipsa vart ni hittade det, brukar vara svårt att spana in alla butiker! ;D 

Det blir aldrig som man tänkt sig..

Tjena! Mina planer blev inte riktigt av idag. Faktum är att jag inte gjort något med Grey överhuvudtaget.. Ångest? JA! 

Vi började med att åka till farmen och plocka ihop saker, det var visst ganska mycket så det tog sin tid. Sen måste man ju prata med alla haha! Mamma mockade ur boxen och jag plockade ur både klädskåp och sadelskåp o även lite saker på loftet. 

Efter det drog vi till butiken och jag inhandlade mitt efterlängtade schabrak och fick även med mig ett par lindor. Mamma köpte saltsten o spån. Åkte även förbi färingsö trä och köpte en mysig ljusslinga att ha i fönstret i stallet, fixade även ett lås till stallet. 

När vi kom hem var bara börja packa upp alla saker. Vi möblerade om lite och ställde in mitt gamla sadelskåp som vi kan ha grejer i. Allt detta tog sin tid, så när vi tittade på klockan var den 8! Så mamma åkte iväg o köpte pizza medans jag fixade klart i stallet. Så det blev helt enklet ingen tid till att fixa med Grey. :(

Bilder på schabraket, det är brunt (dålig kvalité) med beige kant och lindorna ät beiga! Snygg kommer han bli i alla fall! 





Fredags trött

Har precis gjort klart matteprovet! Det känndes helt okej. Gjorde provet med våran stödlärare Petra då jag lätt blir stressad vid prov. Hon är verkligen toppen, vi satt o fikade samtidigt i ett eget litet rum, super bra för att lugna ner sig och fokusera på provet. Tipsar alla er där ute som tycker att nått ämne är svårt att gå till en stödlärare (om det finns) man får så mycket hjälp! Och det är riktigt trevligt också! 

Är så fredags trött känner jag.. Går runt i nån slags sömn fortfarande. Sitter just nu på tunnelbanan på väg hem. Får se om jag ändrar planerna med Grey idag, red ju verkligen igenom honom igår och det innebär att han borde vara igenom idag och även lite trött. Har i alla fall en känsla av att det skulle gå super bra om jag red honom i ridhuset idag. 
Men jag får se vad mamma säger och får se om jag hinner det.

Vi ska även åka förbi farmen och hämta grejer och tömma boxen. Jag tänkte även passa på att smyga upp till butiken och införskaffa ett nytt schabrak som stått på inköpslistan länge! Funderar även på att testa ett baucher bett på Grey eftersom han lätt blir stark och inte riktigt lyssnar på mig, i så fall ett tre delat. 



Biodags!

Idag får ponnyerna vila, jag ska nämligen in till stan och se på bio med tjejerna från min klass. Super kul ska det bli, dock åker jag såklart ut till stallet innan och fixar allt med ponnyerna.

Igår red jag båda ganska hårt. Marie gick på utebanan som mer var som en simbassäng. Hon var duktig, lite fjompigt spänd i början men sen slappnade hon av och då fick jag tag i henne ordentligt. Tränade mycket galopp och övergångar från galoppen.

Pinky gick i ridhuset medan mamma kollade. Red honom med sporrar för första gången sedan han började sättas igång. Han var väldigt duktig och i slutet dansade han fram så fint, så nu förtjänar han sin vila.

Det var även stallmöte igår. Inget speciellt kom upp, dock har vi väldiga problem med hagarna. De är såå leriga, inte direkt konstigt med tanke på vädret men vi har också något problem med marken som gör så att inte vattnet sugs ner... Jobbigt som sjutton är det!







Svettig Ponny

Grey var duktig idag! 
 
Han var ganska hetsig i början men lugnade ner sig efter en stunds lösgörande jobb i skritt. Han var väldigt pigg idag, det är roligt att han vill jobba och är arbetsvillig men ibland kan det bli lite för mycket. Helt okej i traven dock lite jobbig då han inte riktigt orkade bära sig själv idag. Han hängde sig i handen väldigt mycket och sprang iväg så fort jag gav lite eftergift, det blev bättre efter mycket övergångar. Grey var riktigt fin i galoppen idag! Han tog för sig och lyssnade så fort jag ville ha tillbaka honom lite gran. Jobbade somsagt mycket i traven där han var  jobbigast idag och han fick jobba ordentligt, riktigt svettig blev han. 
 
Skrittade hem i regnet och kom på att jag hade glömt pannlampan och höll på att tappa bort mig i skogen! Tur att Grey kan vägen i alla fall, annars hade jag nog inte kommit hem.. 
Han fick en väl förtjänt massage och borstning och massa morötter innan han fick gå ut till Kitty igen. 
 
Imorgon ska han stretchas ordentligt och skrittas i rask takt, kanske travas lite om jag hittar någon bra väg att göra det på och om han känns lugn. 
 
 
Gammal bild...

Åsikt om ridskoleryttare

Någonting som jag tycker är riktigt konstigt är att folk ibland förknippar ridskoleryttare som "sämre ryttare". Och fy vad fel det är. 

I tisdags vad jag på Överby och red en lektion på ridskolan, och herregud, det är kul med alla människor i ens ålder och vad man lär sig!? 
Självklart är en egen häst något av det bästa som finns, om kemin i equipaget fungerar. Men! Tänk att rida olika hästar så mycket som man gör på en ridskola? Underbart! Och såå lärorikt! 

Bara för att man har en egen häst/ponny behöver man inte "rida bättre". Jag skulle inte bli förvånad om någon som har ridit länge på ridskola behärskar fler hästar än mig. Jag till exempel blir smått galen på hästar som inte går fram till 100% för min sist och skänkar. De tränar jag aldrig på att rida eftersom att jag har en ponny som är en riktig arbetsmyra, och kommer antagligen inte köpa en ponny/häst som inte är så eftersom att jag inte klarar av det. 

I tisdag fick jag en häst som går Mvs med sin ryttare men som går på alla nivåer på ridskolan. En häst som smiter ifrån arbete om man inte är riktigt bestämd och stadig. Men ack så lat! Tillslut så lossnade han iaf och blev riktigt fin :) 

Nästa vecka kommer en pigg liten filur vänta på mig, ja. Jag ska verkligen utnyttja att jag har tid att göra något annat inom ridningen medan Darren är under behandling. 

Det jag vill säga ned detta är, kolla inte ner på ridakoleryttarna. För det är inte helt osannolikt att de i slutändan kommit längre med sin ridning om de ridit regelbundet hela sitt liv! Ta varje chans att rida hästar du inte brukar! 


Godmorgon!

Har precis vaknat och ätit frukost. Usch vilket tråkigt väder det är idag.. 
 
Aja, tanken är att jag ska rida iväg till ridhuset idag. Men först så ska jag plugga matte, har prov imorgon. 
 
Tittar just nu på en film som heter ''Stand by me'' har sett den på engelskan, och ska skriva en uppstats om den  nästa vecka. Jag har dock missat en del av den som jag ska kolla på. 
 
Nu ska jag kolla klart på filmen och sedan sätta fart och göra lite nytta ute i stallet. 
 
 

Ska ni till globen?

Ska ni bloggläsare till globen/stockholm horse show i år? 
 
Jag går förmodligen Söndag kväll, och tänkte gå på mässan under stjärnornas hoppning då jag inte tycker det är så roligt att titta på hehe.. Toppen också med lite extra rea på sista dagen!
 
Nora kommer gå Lördag förmiddag
 
Och Ella kommer gå med Landslaget på lördagen och se Grand prixen och ponny küren. 
 
Vad ska ni se? och vad ser ni mest fram imot?
 
Jag totalt avgudar mässan haha! 
 
 
 
 

Kallt!

Usch det börjar bli riktigt kallt ute nu! Mina fingrar höll på att frysa till små isbitar när jag var ute i stallet. 
 
Red ut i blåsten och mörkret idag, hade tänkt att rida till en slinga som är jätte bra att trava och galoppera på men när vi väl kom dit så var mina fingrar is och jag kännde att det var nödvändigt att ha de vid liv på en extremt pigg Grey, så jag red hem igenom skogen istället och travade lösgörande på vägen hemåt.
 
Var även hemma idag då jag var så satans trött imorse, vaknade runt lunch idag.. Gick direkt ut och gav hästarna lunch och sen har jag pluggat hela dagen. 
 
Imorgon är jag ledig, så då sticker vi iväg till ridhuset (förhoppningsvis när det är ljust på dagen) ska jobba mycket med takt och energi! 
 
Förresten, vill ni ha film på hur det ser ut hos mig? säg till i så fall så fixar jag det!
 
 

Fina idag

Båda ponnyerna reds idag. De var väldigt fina och taggade på att få jobba efter 1 och 2 dagars vila.

Marie var först ut. Jag hade fokus på att få henne igenom och mjuk efter hennes 2 dagars vila. Hon blev väldigt mjuk och fin men det är jobbigt för henne att kämpa sig dit. Dock har det ändå blivit mycket lättare för henne nu när man rider henne mjuk och lösgjord varje dag.

Pinky var fin han också. Tarvade och gjorde några svaga, svaga öppnor. Han flög fram och var riktigt häftig.
Imorgon får han lite lättare trav jobb troligtvis.

Nu ska jag återgå till att kolla på fotbollen. Helt galet vad insatt man är just nu även fast jag typ ändå inte kan något om alla fotbollsregler...;)

Cute

Hur svårt kan det vara?

Hur svårt kan det vara att göra rätt från början? Grey var taggad och på tårna redan påväg till ridhuset. Väl framme så börjar jag fis rida istället för att ha full focus och rida bra. För att Grey ska få med sig bakbena och sluta trycka in bogen så måste han vara mellan hand och skänkel. Så prio ett när jag rider är att få hästen mellan hand och skänkel, så kommer oftast formen av sig självt sen. Men idag vet jag inte vad som hände? Jag satt bara och fipplade med händerna istället för att lägga fokus på att han ska vara fram för skänkel men samtidigt lyssna när jag vill att han samlar ihop sig lite. 
Tyvärr kom jag på detta lite försent då han redan hunnit stressa upp sig över att jag inte rider som jag brukar. 
Dock blev han ganska fin efter att jag kommit på detta. Han började bära upp sig själv riktigt bra och behövde inte lika mycket hjälp som annars. En bra takt i traven och jag kunde även se i spegeln att bakbena arbetade riktigt bra. Han var lös i båda sidor och sista galoppen blev riktigt bra. 
 
I slutet blev han lite trött och hängde i handen men då gjorde jag mycket volter och serpentiner och då var han tvungen att bära sig själv. Ett bra pass verkligen! 
 
Imorgon blir det ut i skogen! Tyvärr så blev det ingen film idag men ska fixa till nästa gång vi ska till ridhuset som förmodligen blir på Torsdag eller någon gång i helgen. 
 
 
Sommar kom tillbaka...

Tisdag 19 November

Hej! 19 november idag och fortfarande ingen snö?! 

Sitter på bussen påväg in till skolan, har utvecklingssamtal vid halv 1. Är även ledig idag så jag ska plugga lite ikväll. Får se om jag är ledig imorrn också vet inte helt säkert. Annars så är jag ledig på torsdag också, eller ledig och ledig vi har studiedag. 

Igår skrittade jag och Grey bara en kortis. Jag och mamma köpte även spån till ligghallen. 

Idag ska vi rida till ridhuset, ska se om mamma kan filma lite också! 
Hörs senare. 



Tonårsbossen

Nu är det Tonårsbossen på TV3, extra roligt är det ju förstås att det är en av "oss" hästmänniskor som är bossen. Kul att se hur hon resonerar! ;)



Ridhus!

Idag red vi iväg till ridhuset som ligger ca 15min ifrån oss alltså det närmaste. Det var ljust och trevligt stort plus för att det var så bra underlag. Väldigt likt det underlaget vi har på farmen. Man betalade 50kr per gång och månads kortet kostade 100kr per månad så det var toppen! Dessutom var vi helt själva där! 

Grey var jätte lugn och fin med tanke på att vi var på ett helt nytt ställe. Han var lite stel men det släppte ganska snabbt. Jobbade mycket övergångar och lösgörande. Galoppen var toppen! När han inte riktigt förstod så kunde jag lugna ner honom snabbt och bara göra en ny fattning utan att han fick panik och blev stressig. 

Ett toppen pass med tanke på att han inte gått ordentligt på ett tag nu. Imorgon blir det skritt och på tisdag kanske ridhuset igen? 




Back on Track

Hej allihopa, nu ber jag er om eran åsikt och erfarenhet av denna produkt. 

Back on Track är ett av de största märken inom hästsporten just nu. Produkterna ska förebygga och bahandla skador, jag är sugen på lite alla möjliga produkter men vad är er erfarenhet om allt? Funkar det eller inte? Ser eller märker du skillnad? Vilka produkter använder ni? 





Är det något att sattsa på? Känns som att vi är deras perfekta kunder just nu...

Alla bilder och info är taget från http://backontrackshop.com 

Designknackare sökes!

Vi söker nu efter en duktig person som har lust att fixa en grym design till vår blogg. Det känns som vi behöver något nytt och fräscht och skulle gärna få hjälp av någon duktig läsare, kanske?
 
Om ni är intreserade av detta så maila gärna till oss på [email protected]. Såklart kommer den som fixar designen få en stor länkning och även får personen lägga in sin länk på ett passande ställe här på bloggen.
 
Och vem vet, kanske dyker det upp en överaskning för personen som hjälper oss;) Vi kan även betala en slant till den som är villig att hjälpa.
 
Så kom med förslag!!
 

På igen

Oj, nu har det varit ett bra tåg sedan jag skrv något. Dagarna har gått så fort och nu när båda hästarna rids tar det ju längre tid i stallet. 

Pinky har iallafall ridits sen i tisdags. Idag travade jag lite, dock tar vi det lugnt och försiktigt så att han inte går sönder. Han kändes iallafall väldigt fin idag när jag travade.

Marie tuffar på bra. Man hittar nya knappar varje dag och jag lär mig enormt mycket av att rida henne då det är så mycket problemlösning i allt man gör. Man behöver även bryta ner alla hjälper för att hon ska förstå, man får behandla henne som ett förvirrat skolbarn.. Haha.
Men hon har mycket talang så med rätt ridning kan hon bli en snygg ny stjärna! 


En liten åsna!

Tjena! Har precis fikat lite och var tidigare ute och red Grey. Vi red ut i skogen idag och skrittade mycket. Han var duktig och klev på riktigt bra, travade över lite stockar i skogen och det var inga problem. Galopperade även lite på en raksträcka, lite jobbig blev han men jag lyckades lugna ner honom efter ett tag. 

Imorgon ska vi rida iväg till ridhuset! Ska jobba igenom honom ordentligt tänkte jag. 

Bion igår var toppen och vi hade en riktigt trevlig kväll! Det måste göras om snart igen! 




Halloj!s

Hej! Sorry för dålig uppdatering på sistone.. 
 
Grey håller på att sättas igång nu och red ut på honom i tisdags. Han var skit jobbig i början men efter ett tag så släppte han till och blev riktigt fin på slutet. Igår fick han vila då han känndes varm i ett ben, dock så syntes det inget idag som tur var. Får se om jag orkar ta mig till ridhuset idag. 
 
Imorgon drar vi Seenare på bio! Vi ska vara riktigt onyttiga och käka på donken.. haha!
 
 

Hössst

Idag var det knappt så att jag såg vart jag gick när jag promenerade Darren... Och hur kallt är det inte ute!? Buurr!!
 

Nu är det en vecka kvar till återbesök hos veterinären, 
någon som behöver hjälp med sin
häst??

Låång dag igår

Igår började dagen tidigt med att åka ut till Darren och fixa honom. Sedan följde jag med mamma till Rasta som skulle jobba i sekriteriatet under dagens dressyrtävling! Det var kul att jobba i equipe och även vara prisutdelare ;) 


Direkt när tävlingen var slut så kastade vi in allt där det skulle vara och åkte till Emmas (min kompis) mammas fest! 
God mat och trevligt, skönt med avslut framför film, dock vääldigt svårt att hålla ögonen öppna... -.- 


Det gjorde inte direkt saken bättre att när man in på morgonen tillslut skulle sova gick det inte, haha typiskt mig xD 

Men nu ska jag ta mig upp ur sängen och fixa lunch, äta frukost nu känns liite onödigt...


Inte för att bilden har något med inlägget att göra... Aja, från vinsten i förklassen div II dressyr. 



Trötter



Fick värsta blicken när jag skulle fota Darren när han sov.... Haha lilla söta hästen! 

Mys Lördag!

Har precis kommit hem, har varit iväg på bio med Ellen, mamma och Fredrik. Jag och Ellen såg ''vi är bäst!'' blev först lite rädd att vi valt värsta barn filmen då det bara var barn i biografen till en början.. haha! Men den var verkligen jätte bra! Liite långsökt kunde jag dock tycka men riktigt rolig var den. 
 
Ligger just nu i soffan, dricker te och lyssnar på lite äldre sköna låtar, som gubben i lådan = Myys! Tog tidigare ner Grey o Kitty från skogshagen till hagen nere vid huset där vi har lösdriften, och Grey den lilla busen drog från mig i grinden.. så imorgon blir att träna på det.. Inte kul att han kastar sig ut i en lerpöl och där stod jag i mina bästa jeans som nu måste till tvätten.. Suck..
 
Ska rida Grey lite ordentligt imorgon!! Tror att han behöver det. 
 
Åh har verkligen haft en super mysig lördag!! Känner mig verkligen lycklig! Har varit inne i en mindre rolig period nu ett tag, då jag inte mått så bra men nu känner jag mig lycklig inte bara glad utan lycklig! 
 
 
 

Bra träning!

Ojojoj idag blev det många timmar i stallet. Vi hann med att byta till halm hos Pinky bland annat. Han blev helt överlycklig när han kom in i boxen och rullade som en tok:D 
 
Marie red jag hårt i ridhuset. Jag joggade henne igår efter hennes vila som hon har haft sedan Skåne. Hon var väldigt fin idag, fick en sån himlans häftig känsla. Hon var kvick och väldigt pigg från början, lite väll explosiv, men efter att ha jobbat med start och stopp och allmänt lösgjörande övningar blev hon så fin. Fick till riktigt fina travökingar, dock inga långa utan bara några meter för att inte slita ut henne.
 
Om några dagar ska man slänga sig upp på Pinkys rygg igen, kommer nog få ha en sådan här dräkt på mig....
 

Hej fredag!

Halloj!
 
Sitter just nu i skolan och väntar på att ha psykologi. Slutar 10.50 idag så jag kommer komma hem ganska tidigt! Grey vilade igår och idag. Får se om jag orkar göra något med honom idag, känner mig lite kraslig. Men vi kanske tar en promenad! 
 
Min stora syrra är även hemma och är sjuk idag, så jag ska väl åka hem och vara snäll mot henne och sen fixa stallet. 
 
Hörs senare! ;)
 
 
 
 

Grey stannar, jag stannar, vi stannar

Hej! Tack så mycket för kommentarerna! 

Fredriks andra häst är såld och Grey stannar kvar här hemma! Känns lite sorligt men det kommer bli super bra det här! Ska förbi farmen någon dag och hämta lite grejer. 

Jag kommer också att fortsätta blogga här! Tycker det är roligt och kommer ju träffa Ella o Nora ändå! 

De senaste dagarna har jag och mamma ridigt ut på Grey o Kitty. Tanken är att försöka rida till Ridhuset imorgon.


Gå, gå och gå

Godmorgon!
Lite seg bloggning från min sida just nu. Båda hästarna promeneras och därav finns det inte så mycket att skriva om..

Pinky har jag iallafall fått kommandot över nu. Förut höll han på och stog på bakbenen och sprang runt lite okontrollerat:P


Hur det ligger till

Hej! 
 
Har haft fullt upp har då inte fått tid till bloggen. Grey går kvar hemma med Kitty. 
De som har Fredriks andra häst på prov ville ha honom lite längre så då får Grey gå kvar med Kitty. Han trivs i alla fall super bra! Jag har aldrig sätt honom så lugn! 
 
Fredriks andra häst ska även besiktigas idag, och om han går igenom så kanske Grey stannar kvar hemma. Alltså att vi säger upp platsen på farmen, dock är inget säkert än. Jag vill gärna ha kvar Grey här hemma eftersom han verkar trivas så bra och vi sparar pengar som vi kan lägga på träningar istället. Men jag kommer såklart sakna Ella och Nora något otroligt mycket! Men vi kommer hålla kontakten. 
 
Har inte bestämt om jag kommer fortsätta blogga här... Känns lite konstigt om vi står tillsammans längre. Men ska prata med Ella o Nora och se vad de tycker. Och såklart om ni vill ha mig kvar så kommer jag fortsätta! 
 
Vad vill ni? ska jag fortsätta? tycker ni om att läsa om mig och Grey? 
 
Vore super trevligt om ni ville kommentera! 
 
 

1 vecka till igångsättning

Igår var vi på kliniken med Pinky. Han hade verkligen svarat på behandlingen och det var ytterst lite kvar, men vi kände att vi vill vara säkra på att allt försvinner så vi behandlade igen. Dock så ska han bara gå för hand denna vecka sedan ska jag hoppa upp och börja sätta igång honom försiktigt.
Sedan blir det tillbaka till kliniken efter 5 veckor och se så hur han har reagerat på ridning.


Luggis

Mamma fixade Darrens pannlugg idag, söt han blev ;)



Tillbaka till veterinären

Idag var vi tillbaka tillveterinären med Darren, dock åkte vi hem mycket glada! 

Det som behandlades förra gången har blivit myycket bättre vilket känns jättebra :D Veterinären känner även att hon börjar få grepp om vad som är vad, så hon har verkligen tänkt efter på hur vi ska gå vidare med behandlingarna. 


Fortsatt promenad och sjukhage, dock ska vi tillbaka till kliniken om endast 2 veckor! 

Mys dag!

Hämtade upp Grey vid typ nio imorse och körde hem honom! Han tyckte det var mysigt och nu har jag och Josefin precis varit ute och kvällsfodrat. Grey värkade lugn och var ute och patrullerade medans Kitty stod och sov i ligghallen. 

Grey vart så glad när jag släppte ut honom i stora hagen! Han och Kitty röjde gärnet och bockade, haha så söta! Grey är riktigt lycklig! Imorgon ska jag försöka hinna rida en sväng. 







Hej!

Hej igen! Känner nu att jag vill tillbaka till bloggen och bloggningen. Tänkte även berätta lite om vad som hänt.
Kan börja med att säga att anledningen till denna bloggpaus har varit att vi har flyttat. Jag, mamma och Viggo har flyttat ihop med mammas sambo, Fredrik som jag säkert skrivit om några gånger. Så vi har haft fullt upp, sista flyttlasset gick igår kväll. Just nu är det lite kaos men det blir bättre. Känns som vi har blivit en riktigt familj! I söndags hade vi middag allihopa, Jag, Mamma, Viggo, Fredrik och hans döttrar Ellen, Elisa och Emma, det var super mysigt. 
 
Grey har tagit det lungt och softat lite. Har dock ett pass i ridhuset som var sååå underbart!! Riktigt riktigt bra!! 
Imorgon så rullar transporten från farmen kl 09.00. vi kommer ta med Grey hem! Fredriks andra häst ska iväg till några som vill köpa honom och de ska ha honom på prov under helgen och då får Grey komma hit och agera sällskap till hans andra häst Kitty. Fredriks hästar går på lösdrift och har en ligghall som det går in i på nätterna och det kommer även Grey få göra under helgen, så det blir till att packa ner tjocka täcken om han ska gå ute hela natten. Jag tror dock att Grey kommer må väldigt bra av att få gå ute. Det är ju det bästa sättet att ha häst, tyvärr är det inte alla som har möjlighet till det. 
 
Så Grey och jag ska bara mysa under helgen och rida ut i skogen på de fantastiska ridvägarna som finns här! 
Åå allt känns så underbart, måste bara få säga det ;) 
 
Jag har inte mått så bra, men jag känner verkligen att jag börjar må bättre nu. Jag tror att den här helgen kommer göra mig och Grey gott! Vi behöver det här!
 
Måste även tipsa alla om att lyssna på Gold och Shooting star av Owl City såå grymt bra!