Ni har chansen att påverka

Nu har ni chansen att påverka vad vi ska blogga om! Vill ni ha mer utvecklade inlägg om våra ridpass? Mer deep shit inlägg? Eller vill ni att vi ska börja video blogga oftare? Släng in en kommentar på vad ni vill att vi ska blogga mer eller mindre om!

Vi tar åt oss av alla tips!

// Alla "Seenare"

Forever alone....

Jaha.. Det värkar som om jag inte bara är forever alone i stallet nu när Nora åkt till landet med Darren, utan också här
På bloggen... Suck

Grey longerades idag o han var duktig! Jobbade på att han skulle sänka sig utan inspänningar o sånt, vilket gick bra.

Om två veckor åker jag o Grey till Katrineholm o tränar. Så jag får väl genom lida två veckor utan Nora och Ella..

Jaja inte så mycket att göra åt tyvärr.. Imorgon får Grey gå ett dressyrpass i ridhuset tror jag, om det inte är allt för varmt.

Ett inlägg värt att läsas

Jag bara måste skriva det här inlägget.

Ellas prestationer har varit helt otroligt bra under NM! Och det är hon värd!

Ella är såå ambitös och går in med hull o hå för allt hon gör, hon gör inget halv hjärtat.

Hon pluggar, går i skolan, fixar stallet och rider båda sina hästar, vilket jag tycker är helt otroligt att hon hinner med allt.

Och inte nog med det! Hon är fantastiskt hjälpsam! Om man har haft en dålig dag eller man har något problem i ridningen så ställer hon alltid upp. Hon frågar alltid hur det har gått när man ridigt och kommer alltid med tips o råd. Hon kommer alltid med värmande kommentarer som gör än glad efter ett dåligt ridpass.

Jag vet att jag och många i stallet beundrar henne och hur ambitös och duktig hon är.

Det är aldrig nått "min häst är finare än din" eller liknande. Jag har aldrig hört Ella skryta om något, även fast det går så otroligt bra för henne! Även om saker står i henns väg så fortsätter hon kämpa.

Ella du är fantastiskt duktig och många beundrar dig. Ta åt dig av allt beröm du får! Du är skit duktig! Det finns inte ord för hur otroligt snäll, duktigt, proffsig och hjälpsam du är. Jag hoppas att jag någongång kan ge tillbaka den hjälp som du ger till alla varje dag.

Sorry för dåligt uppdatering

Förlåt förlåt för extremt dålig uppdatering!

Grey har gått ute idag o han var galen som vanligt... Ska äta min lunch/middag nu, usch det känns som om dagarna bara springer iväg!

Igår fick jag mitt antagnings besked o jag har blivit antagen till Stockholms idrottsgymnasium! Det känns jätte bra och jag börjar där den 19 Augusti! Tjoohoo!

Sen tycker jag att vi alla ska gratta Ella till en fantastisk prestation på NM!! Jag saknar henne såååå här hemma och jag tycker att hon kan komma hem nu!

Vi (vi inkluderar även ni läsare) ska även tjata på henne att ställa upp i. En pay and jump med Delle!! Ett måste helt enkelt!

C ya!

Världens bästa Ella!

Åh är det bara jag som känner att vi har världens bästa tjej här? 
 
Ella rider NM denna helg. NM. Nordiska Mästerskapen. Förstår ni hur stort det är?
 
Vi är så stolta över henne, eller hur? 
 
Vi övriga SEEN:are pepper henne och har hållt kontakten varje dag även fast hon har varit i Skåne varje dag hela sommarlovet, och shit vad hon har kämpat för detta. Energi, svett, och nervositet. Men ändå gör hon det, och hon gör så himla bra!
 
Idag gick förklassen på Flyinge, imorgon är det en lagtävling. Jag hoppas att ni är lika taggade som oss och har Equipe i högsta hugg när det är dags! Om ni inte vet hur ni ska följa Ella och Delle imorgon så ska ni;
 
-Gå in på Equipe (www.equipe.nu) eller köpa Equipe-appen på App Store
-Glida in på sider där alla tävlingar är listade och ta Flyinge, Nationellt-Dressyr-Ponny-Lagtävling.
Detta ska ni göra direkt när ni vaknar, OK? Tävlingarna drar igång ganska tidigt så ni kanske får ställa klockan på 9.00. 
 
Flyinge har det nyaste systemet i Equipe vilket innebär att man får se hur poängen sätts live. Detta bidrar till en otrolig känsla och man får leva sig in i hur det ser ut!
 
Så nu säger vi HEJJAHEJJA VÄRLDENS BÄSTA ELLA, DELLE OCH SVERIGE! 
 
 
 

...

POWER

Idag tog jag och Darren en riktig powerwalk! Annars brukar vi bara dofta runt lite i värmen men idag blev det verkligen att sträcka på benen!

Känner och inser att jag verkligen måste börja tänka och ta tag i min kondition nu när jag inte rider eller hat gympa... Några joggingturer har det blivit men nu måste jag nog ta tag i det jag äter också ;)

Inte massa glass hela tiden för att det är så varmt till exempel, haha ;D

Imorgon så ska vi iallafall powerwalka 35 min igen (som idag) och imorgon ska han inte heller ha någon metacam så att den ska ha hunnit gå ur honom när vi ska till veterinären på torsdag, känns som att hela min sommar hänger på beskedet vi får då...

Lycklig ponny!

Hej! Har precis släppt ut Grey i en av de små beteshagarna, och han var såå lycklig! De första han gjorde var att rulla sig sen låg han där o njöt en stund! Haha gulle!

Han ska iallafall få gå här en stund på dagarna eftersom det knappt finns något gräs i hans vanliga hage. Jag tror inte att jag kommer rida idag, det känns inte shysst mot honom när det är såhär varmt!

Fast nu ska man ju inte klaga...

Bilder på en extremt lycklig ponny!

Lååång dag

Heej! Sitter o checkar James Bond, och har precis varit ute på en promis med Nora o dogsen.

Idag åkte vi till stan först innan stallet Nora fixade byxor o jag som är pank gick runt o kollande lite. Sen var Nora världens bästa o bjöd mig på donken.

Sen åkte vi till stallet, grey fick gå ut o konditions träna. Det gick toppen!!

Stan och stallet

Sitter nu med huvudvärk och värmeslag och väntar på Saga för att sedan åka hem och hitta på något, antagligen drar vi till Solvik men vi får se!


Imorse åkte jag och Saga in till stan och jag köpte ett par byxor, Dr Denim hette dom, svarta med hög midja. Mycket stretch och sitter helt perfekt, köpte de för 399kr och jag kommer även att leta upp några vita om jag gillar dom!

Efter det åkte vi och åt mat, sedan bar det av mot stallet.

Frukten har gått 35 min och fått saftigt gräs, mums!


Nu ska jag gå och försöka leta upp något att äta eller dricka, mitt huvud håller på att sprängas... xD :S

Haha

Haha det här händer alltid mig! Så irriterande...
Brukar det hända för er? Att man får skriva * flera gånger;P

Fina Delle

Har joggat Delle idag. Han kändes framåt och fin. Precis som han ska vara när man joggar. Duktig ponny!

Pinky gick typ helt klockrent igår. Nu ska vi börja träna halter. Han måste först förstå att man ska stå still. När han väll fattar de kan man börja med att justera saker i halten tex uppställningen med benen. Andreas tycker även att det är dags att börja träna svårare grejer.

Igår på eftermiddagen drog jag ut och sprang en sväng. Började på asfalten men måste typ ha slatter i knänen för det gör så jädra ont. Så sprang in i skogen och sprang runt lite. Mycket skönare, man får liksom mer svikt av barren och mossan. Efter typ 45 min joggning la jag mig på en stig och gjorde magövningar och sist stolen för benen.

Hem mot älsklingen

Fram och tillbaka... Nu är vi iallafall på väg hem till älskade Stockholm igen!

Igår var vi och hälsade på stallet där darren kommer att stå i sommar, och herregud så gulligt och mysigt det är!
Det hela består av ett litet stall med sadelkammaren och spolspilta osv, två jättestora uteboxar (där darren kommer att stå), STORA lagom gräsiga hagar och en utevolt! Det är en tjej och en kille som hur detta ställe och det är verkligen hur gulligt som helst.

Tjejen som har stället har ett mycket stort intresse för unghästar och hon har 4-5 stycken som hon håller på att utbilda, hon sa att jag skulle få hjälpa till att rida dom vilket ska bli väldigt kul!
Hon har också ett HELT UNDERBART 7-dagars föl som kommer att vara där hela sommaren. Åh man blir helt fast, så sjukt söt och så mycket energi!


Nu när jag kommer hem så ska jag åka direkt till min lilla plutt, saga har tagit hand om honom, så nu är nog allting noggrant och fint, eller hur saga? ;)


Jag kan också passa på att berätta att jag håller på med en ny design (som jag kom på att jag redan har sagt) och jag jobbar så fort jag har tid! Nu den här veckan ska jag försöka få ordning på den eftersom att jag kommer att ha snabbt internet i ålsten!

Greys första tävling

Han var duktig! Några missar men han var jätte lugn o fin på tävligsplatsen.

Kategori:

Duktiga små hästar

Grey gick som sagt ute, han var jätte pigg o jobbig i början och skulle tönta sig men sen när jag sa till honom så skärpte han sig o blev super fin!

Darren fick sig en promenad och han var lite pigg, hehe...

Imorgon blir det upp tidigt för träning kl 9 tagga tagga tjooho!

Snart är det även dags för NM!! Hoppas att mamma fått ordning på bilen så att vi kan åka ner som tänkt! Måste även leta reda på min kamera som är hemma nånstans... Hmm

Seg dag

Halloj!

Sitter på bussen påväg ut till stallet nu, vi kom hem sent idag o då tyckte jag faktiskt att jag var värd en sov morgon.

Grey ska gå ut i skogen o imorrn är det träning för Paula. Men först är det mockning o sånt fix som ska göras ät både Grey o Darren! Darren ska även promeneras.

Hörs senare!

Midsommar

Hejsan hoppsan!

Förlåt för att jag inte har bloggat på ett tag men jag har inte så mycket att blogga om. Hela veckan har jag jobbat med barnen på förskolan och hela nästa vecka oxå, sen blir det sommarlov på riktigt.

För er som har missat det så är det midsommar idag och jag befinner mig ute i Stockholms skärgård med vänner. Jag kommer att vara här tills imorron.

Puss och kram
Emma

Kategori:

Glad midsommar!

Hej! Sitter i bilen på väg till pappas kompisar o ska fira midsommar.

Gick upp tidigt idag o fixade stallet, det tog ett tag eftersom jag tar hand om Darren åt Nora nu när hon är på landet. Grey fick promeneras idag bara precis som Darren.

Imorgon ska Grey gå ute o på Söndag blir det träning för Paula.

Emma träningen i onsdags gick bra! Det var lite annourlunda än så som jag brukar rida men på ett bra sätt! Vi jobbade på att han skulle vara låg formen och att jag skulle kunna lätta av och att han går kvar utan att springa iväg o om han gjorde det så skulle jag göra halt, hitta formen o sen fortsätta!

Hörs senare bye bye!

På väg till landet

Hejsan allihopa! Förlåt för att jag inte har hunnit blogga, men jag har verkligen fullt upp med ny design, som tar ungefär... all ledig tid jag har! ;)
 
Jag skriver iallafall detta inlägg lite undertiden som jag packar då vi är påväg till landet! Åh det ska bli så sjukt skönt att komma dit, ingen stress, ingeting som måste göras som ligger där och gnager hela tiden utan jag kommer bara kunna koppla av denna helg och hämta tillbaka nya krafter. Skönt!
 
En mycket spännande sak vi ska göra på landet är att vi ska kolla in stallet där jag och Darren kommer att hänga i sommar, spännande! Det är visst en ganska ung tjej som har stället, och det går ryckten om att det finns två tjejer där i min ålder, så skojsigt!
 
Är det bara jag som känner av att det verkligen är riktig sommar nu?
 
 
 
 
Summerfeelings 

Det närmar sig

Ja nu kan man ju lugnt säga att NM närmar sig. Känner mig inte just nu, så jättenervös. Det kommer säkert sen men eftersom jag bara är där för att hjälpa laget om det händer något för någon annan i ritten så ska jag ha ridit en stadig runda. Jag har ju ingen chans på inviduel medalj eller något sådant utan det ska bara bli en otrolig upplevelse.
Det är även jätteroligt att alla olika ålders grupper är med. Så vi ska passa på att kolla hur en framtida stor häst ska se ut för att vara i toppen i Norden:)

Tycker även att tjejerna hemma får ta och rycka upp sig när det gäller bloggningen. Tycker att de borde ha tid nu när det är sommarlov och all tid i hela världen finns.

Nu måste jag sova. Det är upp tidigt här för att jobba i stallet med fordringar och annat.
Delle var förresten jättefin idag. Känner att träningen här är så mycket bättre än hemma. Får med mig ett eller flera knep från varje lektion:D

Imorgon vilar Delle och Pinky tränas.

Framsteg

I Måndags red både jag och Sandra hästarna. Sandra började att känna på de och sedan hoppade jag upp. Båda var skit fina och träningen här nere passar verkligen och jag känner att de grejer som jag känner är konstig eller dåligt försvinner när jag få hjälp här nere!

Igår red jag och Sandra Delle. Han kändes mycket bättre och kvickare, även rundare och inte så fast i vänster sidan som han kan vara ibland.

Pinky gick även igår. Han var jättefin. Rund, följsam och lätt att rida:)

Idag ska bara Delle gå eftersom Pinky kändes lite trött. Inte så konstigt han är inte så van vid att gå så här hårt. Men nu ska vi ändra på det.



Sorry

Sorry att ingen har bloggat idag men alla har säkert haft fullt upp med sitt.

Grejen skrittades idag och imorrn blir det Emma träning.

Haha! Nora o jag gick en låååång promenad längst vattnet idag med våra dogs! Aa vi eller kanske jag har iallafall konstaterat att vi inte riktigt är som alla andra...

Puss o kram skum banan

Snygga öron!

Köpte 2 st fina öron till NM. Vad tycks? Ska tvinga på de andra paret på någon av de andra tjejerna också:P
Lite galet måste det ju va!

Min dag!

Vaknade runt 10 o fixade lite hemma i form av dammsugning och diskning. Sen tog jag med mig vovven o drog till tolvan o stallet.

Grey fick gå i ridhuset idag och han var fin, red igenom honom lite o gjorde lite lösgörande övningar. Imorrn får han gå ut skogen vilket är det bästa han vet!

Sen åkte jag hem och gick ner till vattnet till med Issa så hon fick bada o det tyckte hon var skönt! Hon är så gullig, när man börjar närma sig vattnet börjar hon pipa och dra i kopplet haha!

Nu har jag mat koma o ska chilla vid tv:en.

Next stop...

...dansuppvisning!

Sitter och väntar på bussen för att sedan ta mig till andra sidan av Ekerö och kolla på när Frida har dansuppvisning som slut på danslägret som hon har varit på.

Idag var väll varit en ganska vanligt dag. Darren är på MYCKET bättre humör nu, men det har en nackdel. Alla små saker han gör lite då och då som man blir så sjukt trött på eftersom att det är jätteonödiga saker som idag; bita sönder den sprutliknande saken man ger medicinen till honom med (som tur är så har jag en extra), knuffa iväg penseln man oljar in hovarna med hovolja med och bajsa på gången när vi var påväg in i boxen. What's the point? ;D Jaja, då vet man att Darren är sig själv!

Nu ska jag snart gå på nästa buss här vid svanhagen,

bilden under är så jävla klockren, totilas upp i dagen ehehe...! ;)

3 Årstaryttare

3 årstaryttare till NM. Inte helt dåligt va?!

Jag, Lina och Felicia. Nu taggar vi till 100!!

Greys Historia DEL 1

Lovade ju sen frågestunden att jag skulle skriva om hur Grey har förrändrats och jag tänkte att jag skulle skriva om hans historia från början, för att ge er en inblick i hur han var från början. Jag kommer nog behöva dela upp inlägget i två delar men här kommer första delen.
 
......
 
Jag träffade Grey första gången på min ridskola där jag red. Han var än av de nya hästarna som ridskolan hade köpt av en hästhandlare. Jag minns att jag klev in i stallet och skulle titta på listan vilken häst som jag skulle rida. Grey stog då i stallgången och en av de äldre tjejerna försökte borsta honom men Grey var i typ panik, han visade ögonvitorna och stod o skakade.
 
En bild på Grey från hans pass, det här är taget när han stod på Irland.
 
Det var sommar. Grey hade tidigare förra sommaren varit på ridskolan men skickats tillbaka till hästhandlaren eftersom han inte hade fungerat i ridskolans verksamet. Det här var inget som jag visste om eftersom jag inte hade ridigt på ridskolan så länge. Men det valde att ge honom en chans till eftersom han var en sån fin ponny, därför kom han tillbaka till ridskolan den här sommaren, och då hade de hela sommaren på sig att få honom att fungera i verksamheten. 
 
Grey bild från tiden när han stod på ridskolan.
 
Mamma hade precis nyligen fått jobb som fritidsledare på ridskolan och tog sig an Grey som projekt på sommaren medans alla ridläger var. Grey var liv rädd för spön, rädd för saker som flaxade och rörde sig snabbt, han fick panik i ridningen så fort man tog i tyglarna om man ens kunde sitta upp. Han var omöjlig att fånga i hagen, det kunde ta över 4 timmar. Under sommaren som mamma jobbade med Grey så var jag inte så insatt, men mamma har nu på senare tid berättat allt för mig.
 
Det gick knappt att rida Grey. Han stack så fort man tog i honom och då menar jag inte galopperade iväg utan han skenade i full panik och man fick inte stopp på honom, antingen så ramlade man av eller så styrde man in i en vägg. Och han var såå stressad, han förstod inte vad man ville och fick panik av att ha någon på ryggen. 
 
Ridskolan ägde Grey och en av ridlärarna där tyckte att det var en bra idé att ställa upp i en hopptävling med honom. Detta var under sommaren när mamma fortfarande jobbade med honom och hon tyckte inte att det var en bra idé men eftersom hon inte ägde Grey kunde hon inte förbjuda det. Men det gick åt skogen, Grey var i full panik på banan och sprang igenom alla hinder han försökte inte ens hoppa. Efter tävlingen var det många av eleverna på ridskolan som blev rädda för Grey och ridskolan bestämde sig för att lämna tillbaka honom till hästhandlaren ännu en gång då de nu insåg att han aldrig skulle fungera som ridskole häst. De fick medelandet av hästhandlaren att om de lämnade tillbaka honom så skulle han slaktas eftersom han alltid kom tillbaka och hästhandlaren fick aldrig honom såld, han frågade om de verkligen var säkra på sitt beslut. Ridskolans ägare tyckte det var synd och frågade mamma om hon ville ha honom, det vore synd om han inte fick en sista chans och mamma var den ända som hade lyckats göra framsteg med Grey.
 
Sagt och gjort. Mamma hade kärat ner sig i problem ponny och köpte honom av ridskolan, hon tänkte att om hon fick ordning på honom så skulle han bli en perfekt ponny för mig. 
 
Den här tiden har jag betydligt mer minnen av och jag kommer ihåg att jag och min lillebror följde med när mamma skulle promenera honom till det privata stallet som låg 10min promenad från ridskolan. Vi gick framför mamma och Grey när Grey plötsligt blev rädd för en tickande tråd som någon inte hängt upp efter sig. Han kastade sig och skenade iväg i panik bara några cm från att springa över mig och Viggo. Han stannade längre fram på vägen och började beta vid ett hus. Det tog ett tag för mamma att få tag på honom men efter 2 timmar var vi framme vid stallet. 
 
Personalen i stallet suckade över Grey eftersom han knappt gick att fånga i hagen. Men mamma jobbade med honom varje dag, även om det tog 4 timmar att få in honom. Mamma kontaktade Sven Forsström som kom ut och hjälpte mamma med Grey, han visade olika ledarskaps övningar (som vi använder oss av än idag) som skulle hjälpa Grey att få förtroende för mamma. Hon jobbade vidare och tillslut kunde en av personalen få in honom från hagen. Sven sa också att han trodde att någon viridigt om Greys öra när han varit olydig eftersom ingen annan en knappt mamma fick ta i hans öron. Mamma red mäst i skogen med honom och hade en rem runt halsen på honom och drog i den när hon ville att han skulle stanna. Mamma började rida in honom på nytt och började om från början.  
 
Grey trivdes inte i det privata stallet på ridskolan eftersom det nästan aldrig fick lugn o ro där. Därför flyttade hon honom till ett stall som hade arab uppfödning och som låg väldigt nära där vi bodde. Jag red även en liten ponny där. Men mamma fick snabbt nya problem att handskas med. Hästarna i det här stallet gick i flock och när det släppte ut dem och tog in dem så öppnade de bara boxdörrarna och släppte ut alla i en stor paddock sen tog de ledar stoet och gick till hagen med alla andra hästar lösa efter. Grey förstod aldrig detta så mamma gick med honom i grimskaft medans alla andra hästar sprang omkring lösa och där fick hon verkligen hjälp av det som Sven hade lärt henne. Det hände många saker som satte deras förtroende på prov! Grey fastnade i ett får stängsel och han fastnade i en dörr, men han litade på mamma och fick inte panik utan  stod still tills mamma fått loss honom.
 
Mamma kunde nu rida honom mer och de hade börjat jobba med longering och i ridningen hade de börjat trava. Jag minns en gång mamma ramlade av Grey. Vi red tillsammans i ridhuset och jag hoppade lite små hinder med ponnyn som jag red. Grey var så fin och mamma gjorde en galoppfattning. Men i det ridhuset fanns det en tråd med ström som de använde när det släppte hästar i ridhuset och den här dagen hade någon glömt att stänga av den, och precis när mamma gör sin galoppfattning så får Grey en stöt av den. Han fick total panik och skenar runt i ridhuset och mamma får inte stopp på honom, jag riderin ch ställer mig i ett av hörnen för att inte bli omkull riden. Mamma får inte stopp och tänker om jag styr in honom i väggen så måste han stanna, men Grey svänger i sista sekund och mamma flyger in i ridhusväggen. Grey lugnar till slut ner sig och mamma får tag i honom, men någotr är fel när mamma flög in i sargen så gick hennes finger ur led och det gör ont! Vi ställer in hästarna i boxarna med alla grejer på och en tjej i stallert hjälper mamma iväg till sjukhuset och jag fick ta hand om Grey, sen körde en kompis hem mig. 
 
Allt gick bra med mamma men både jag och mamma blev lite rädda efter den här händelsen. Mamma vågade inte galoppera på Grey mer och jag var rädd för att bara ta in honom från hagen. Det här gick inte längre mamma bestämde sig för att sälja Grey, hon lade ut honom på annons och väntade. Vi tror att Grey skiljdes tidigt från sin mamma och han har då inte fått lära sig hur man beter sig i en flock. Därför hade han stora problem med att passa in i flocken. Ägarna av gården tyckte att han var en farlig häst som kunde skada deras hästar och han fick inte gå i hagen längre. Han fick gå i ridhuset hela dagarna. Mamma insåg att hon inte skulle få Grey såld och det gick inte att han skulle gå i ridhuset, det mrår ingen häst bra av. 
 
Vi började bygga eget stall hemma. Ett litet stall med två små boxar och en stor hage nedanför huset. När det var klart flyttade Grey och en annan d ponny som jag skulle få rida in i stallet. Grey stormtrivdes och blev jätte lugn och fin. 
 
Men efter en hemsk händelse i familjen så tvingades båda hästarna flytta ner till ägaren av d ponnyn. Grey trivdes inte där och ingen kunde ta in honom. Han var vild i över 4månader. Och gick i en hage och ingen kunde ta hand om honom. 
 
Vi flyttade till en gård, jag, mamma och Viggo. Vi hyrde ett litet hus på gården av de som ägde den, det var ett litet men lyxigt stall med ridhus. Vi hämtade hem Grey och han var så glad! 
 
Grey i det nya stallet.
 
Mer kommer i del 2 
  

Ellas svar på frågestunden!

Vem av alla är du på bilden? ;)
 
Jag är längst till vänster med en vit tajt klänning.

 

Hur länge ska du vara i Skåne?  
Hur är era hästar att rida?

 
Hästarna ska vara i Skåne 6 veckor nu under sommaren. Jag är först där 2 veckor till NM sedan åker jag iväg i 1 vecka till Spanien med pappa, då står hästarna kvar där nere. Sedan kommer jag ner igen och då rider och tränar jag dem 3 veckor innan vi åker upp igen.
 
Delle är en häst med mycket arbetsvilja och han vill alltid göra rätt. Han måste även väckas upp i början av ridpasset, dock inte så att han blir spänd utan blandat med lösgörande grejer.
 
Han har lätt för det mesta och har lätt att lära sig nya saker.
 
Pinky har mer motor, dock måste man få honom att ta ide bakbenen och bära upp sig. Annars går han innanför lodplan och springer bara högt med frambenen.
 
Han är också väldigt arbetsvillig och lätt lärd. Han är även väldigt självsäker och värsta egot:)
 
De dagarna han är okoncentrerad blir han lite vinglig och blir lite klämmig.

 

 
 
Vad är det för ngt? Alltså Donut med hår??
 
Det är en grej man har när man ska sätta upp håret till tävling. Det är vanligast att man har en som är gjord av en slags skumgummi typ men den jag köpte nu är gjord av skumgummi men inklädd i blont fejk hår. Super om håret inte sprider sig jämnt över hela, då syns inte det lika tydligt.

 

 
 
Hej! Är det försent att ställa en fråga? ;-) Jag undrar om du har ridit in Drink Pink själv? Äger du honom eller har du köpt honom, eller rider du bara honom åt nån annan? Super fin är han!:-D
 
Haha nej, vi fick inte ihop en dag då alla kunde så nu blev det lite försenat!
 
Nej, han köptes av tidigare ägaren från FS stuteriet i Tyskland. Det nog troligen hon som red in honom.
Han är min, eller mamma står som ägare på honom och det är vi som har köpt honom.
 
Ja han är en klass för sig när han vill:D

 

 


En fråga, men varför visar du till 90% bara bilder från prisutdelningar??? Skit tråkigt!!!
 
Jag har faktiskt inte något 100% svar till den frågan. Jag har mest bilder från prisutdelningar och det är oftast på tävling som vi har med oss kameran och kan ta fina kvalités bilder.
 
Men jag ska försöka bli mer varierande och ta mer vardagliga bilder med mobilen men då får ni acceptera kvalitén.
 

 


Bästa uppvärmnings tipset (i ett ridpass) och bästa sättet att bygga upp konditionen hos hästen?
 
Jag gillar att ha mina hästar låga när jag börjar ett pass. Få de avslappnade och lyhörda. Mycket stora volter, serpentiner, zick zack skänkelvikningar och övergångar.
 
Att stå upp i galoppen när man börjat är bra. Då får man de lite på hugget och motiverade :P
 
Jag tränar oftast kondition ute. Intervaller funkar bäst. Man får låga upp hur långa intervallerna ska vara utifrån hur mycket en häst orkar. En bra artikel om just konditionsträning finns på Hippson.se

 

 


Hur ofta hoppar du Delle? Har du någon gång tävlat i det? Ska du någon gång hoppa en pay'n jump? Har Pinky hoppat något?
 
Jag försöker att hinna hoppa minst en gång i veckan på Delle, som har varit hopponny. Ibland på banan och ibland i skogen.
 
Jag har aldrig tävlat i hoppning förutom någon gång på ett ridläger, det var stillhoppning och jag vann!
 
Saga vill att jag ska göra det som sista tävling men nej. Skulle nog glömma bort banan och säker åka av...
 
Pinky kan hoppa och jag har hoppat honom, men han är inte så duktig på det här med avstånd. Eftersom jag inte heller är klockren när det gäller avstånd så hoppar vi bara ibland och då mer bebis hoppning.
 

 

 
jättekul att du ska vara med i nm!! ska du rida i lag eller i någon annan klass? :)
 
Ja det ska bli en otrolig upplevelse!
Jag är med i det Svenska laget och rider 3 klasser.
Första dagen: FEI Inledande
Andra dagen:FEI Lagtävlan (räknas för laget)
Sista dagen: FEI Mästerskap
 



Hallon/Jordgubbar
Jacob/Edward
Kaffe/Te
Häst/ponny
Skäck/skimmel
Barbacka/sadel
Äga/hyra ponny
McDonalds/Burgerking
Tårta/muffins

 

Filmer från 14/06

Första filmen är tidigt i passet, då han tjafsade lite. Och andra är precis i slutet där han var super fin!
Tyvärr får ni vända på dartorn/mobilen/huvudet då jag inte kunde vända filmen rätt. Ni får ignorera min mamma som pratar hela tiden..hehe..
 

16 juni & vart är sommaren?!

Har precis kommit hem från stallet! Idag longerade jag Grey, det gick bra han var bara lite busig.

Nu börjar jag faktiskt undra vart faan sommaren är?! Det är typ 13 grader ute o det är KALLT! Usch!!

Ikväll ska jag försöka ladda upp filmerna som mamma fixade, jag ska verkligen försöka!

Snabbis

Tjena!
Ni får en liten snabbis här nerifrån Skåne.

Båda ponnyerna mår bra och trivs super. De har fått fina boxar och hagar. Imorgon blir det antingen träning eller att Sandra sitter upp och känner på de.

Bor nu med hästskötarna eftersom mamma behövde åka upp till Stockholm för på måndag åker de till Grekland..

Sagas svar på frågestunden!

Vad ger ni för foder (vitaminer,tillskott,havre/kraft osv) till era hästar? Frågan är kanske mest till Sagaa, Ella och Nora eftersom att emma inte har någon häst just nu! (:

Svar: Grey får mycket grovfoder alltså ensilage ca 8kg om dagen. Vid intag och morgon får han korn + lite mineraler. Sen ger jag honom själv korn, pellets, lucern pellets, nypon pulver, magnesium och fodersalt utblandat med vatten varje dag. 

Emma Om:

Alla: Hur är era hästar att rida?

Svar:  Grey är väldigt häftig att rida! Han har mycket gång o så. Dock så är han väldigt lätt stressad i ridningen som t.ex. när han inte förstår vad han ska göra så stressar han upp sig väldigt lätt. Han är väldigt pigg o framåt, ibland lite för mycket... Grey är väldigt skänkel känslig   och det är svårt att hitta knappar på honom, knappar som fungerar ena dagen fungerar inte andra dagen. Han behöver korta intensiva pass och man behöver hålla honom sysselsatt hela tiden mycket volter o så. Grey är även väldigt busig, han bockar inte eller så dock drar han gärna i en växel till ibland när man minst anar ;)

ella Om:

Saknar dig! :)

Svar: åååhh! Saknar dig med, vi måste verkligen försöka träffas snart! 
 

Sandra Om:

Visa era bakgrunder på era mobiler. Om iphone både hemskärm och låst:)

Svar: Pallar inte ladda över bilder till datron nu får fixa det i ett annat inlägg. :)

 
 
Anonym Om:

emma&saga: hur gammal är ni? vilka gymnasium ska ni gå på? ella: jättekul att du ska vara med i nm!! ska du rida i lag eller i någon annan klass? :) jättefin blogg tjejer! ❤
 
Svar: Jag är född 97 alltså är jag 16år, jag söker till sthlms idrottsgymnasium! Åh tack så mycket!
 
 
Anna Om:
Alla
Hallon/jordgubbar
Jacob/Edward dock inte så insatt hehe..
Kaffe/te
Häst/ponny båda!
Skäck/skimmel 
Barbacka/sadel
Äga/hyra ponny Beror på.
Mc donalds/burgerking
Tårta/muffins

 Smilla~Ingen blogg Om:
 
Hur var Grey när ni köpte honom till skillnad från nu?

Svar: ojoj går inte ens att beskriva! Han är en helt annorlunda häst nu! Skulle ta år att skriva allt men jag ska verkligen försöka skriva ett inlägg om hela historien, när jag har tid och ork!
 
 
 
Anonym Om:
 
Bästa uppvärmnings tipset (i ett ridpass) och bästa sättet att bygga upp konditionen hos hästen?

Svar: Jag skrittar väldigt mycket som uppvärming och försöker få hästen mjuk och rund. Jag brukar också  flytta lite skänkelvikningar och böja igenom ordenkligt. Jag börjar inte trava förrens det känns riktigt bra, för om det inte känns bra i skritten så känns det ju oftast inte bra i traven heller. I traven kör jag mycket övergångar för att få lydighet. Bästa tipset för att bygga upp kondition är nog mycket intervall träning ut och galoppera, och även skritta mycket i backar upp o ner, det stärker även ryggmuskulaturen. Men det är viktigt att komma ihåg att anpassa träningen efter sin häst och vad den klarar av. Även att tänkta på är att saker som kanske fungerar super bra för mig, fungerar mindre bra för någon annan.
 
Hoppas ni är nöjda!
 
 
En bild på Grey från förra våren när han var skadad.

Noras svar på frågestunden!

 

Vad är ditt mål med Darren?

Oj, det var svårt. Men jag ska komma så långt som det går. Så mycket som han och jag har kapacitet för, som det ligger till just nu så är det han som lär mig, men ju högre upp vi kommer desto mer nybörjare blir vi tillsammans. Jag har verkligen ingen aning om hur långt det kommer räcka bland alla duktiga D-ponnyer! ;)

 

 

 

Bästa uppvärmningstipset (i ett ridpass) och bästa sättet att bygga upp konditionen hos hästen?

Jag skrittar alltid fram ett ordentligt tag och känner att jag har med mig hela hästen redan i skritten, när det känns bra börjar jag trava, då läger jag alltid hästen lågt och rider igenom hästen för alla hjälper. Sedan går jag över till galopp där jag jobbar i olika former, jag börjar med kanske 15 språng lång och låg, 15 språng lite kort, fortfarande låg, 14 språng lång och låg, 14 språng kort osv.

Jag tror att ett bra, varierande schema är ett viktigt underlag för ett bra upplägg av konditionsträning. Jag tränar intervaller, det hjälper både ryttaren och hästen att kolla i balans och det ökar plusen. Intervaller kör jag gärna på en runda/väg med bra underlag för att inte slita på hästens ben.

 

 

 

Har du planer på att flytta till Ella och Saga?

Ja, eller det har jag redan gjort!

 

 

 

Hallon/Jordgubbar

Jacob/Edward

Kaffe/Te

Ponny/Häst

Skäck/Skimmel – Dick ;)

Sadel/Barbacka

Äga/Hyra

McDonalds/BurgerKing

Tårta/Muffins

 

 

 

Varför fick du Darren? Vem fick du Darren av? Vart står Darren? 

Jag vet inte riktigt hur jag ska svara på den frågan, vi hade bestämt oss för att jag var helt redo för att ha 100% ansvar och kunna ta hand om en ponny helt själv utan andras hjälp. Darren var och är den absolut bästa och underbaraste ponnyn på hela jorden, därför köpte vi honom. Han passar mig på alla sätt och vis.

Vi köpte Darren av en fantastisk familj, en mamma och en dotter, som det verkligen känns så bra att ha bakom sig och stöttar oss i ur och skur.

Darren står på Farmen, det ligger på Färingsö eller något liknande på Ekerö.

 

 

 

Hur är Darren att rida?

Jag är underbar. Egen motor, inte trög men blir heller aldrig springig. Han flyter på fin och gör alltid sitt absolut bästa! Han tycker att nya saker är spännande och kul och han är mycket väl inochtillriden.

 

 

 

 

Vad ger ni för foder (vitaminer,tillskott,havre/kraft osv) till era hästar?

Just nu när Darren vilar så får han:

Morgon: ½ kg krosshavre ¼ kg hestekraft (innehåller alla vitaminer)

Kväll: ½ kg krosshavre ¼ kg hestekraft ½ dl E-vitamin.

Vi ska också lägg på nypon-pulver när vi fått tag på det.

 

 

 

Jag tror att jag har svarat på allt men om jag har glömt något eller om det är något som ni inte fattar på är det bara att kommentera!

Sommarloov

Jag har verkligen inte hunnit ställa in mig på att det är sommarlov...! Man har så himla mycket tid hela tiden, känns helt grymt.
 
Idag har jag och mamma åkt runt lite på öarna, först åkte vi och lämnade lillasyster på dansläger på Kaggeholm, sedan åkte vi till Nytorp och köpte hestekraft av Linda, sedan åkte vi till Darren och skötte om honom! 
 
Igår var han inte alls sig själv och var helt groggy och lite små tjurig, han mådde väll inte så bra av alla behandlingar... :( Men idag var han däremot nog gladare än han varit någon gång sedan krocken vilket känns så otroligt bra! Jag hoppas verkligen att det här ska bli bra nu!
 
Iallafall så är min käraste Anna på ridläger just nu så bilderna på Dick kommer nog upp om ca en vecka eller så.., men det som väntar på något gott väntar aldrig förlänge ;)
 
Den här kan ni iallafall få sneak peaka på, mobilkvalité menmen
 

15 juni (tror jag, har noll koll)

Heej! Sitter i stallet o väntar på en seg Nora. Har precis haft morgonfodring o utsläpp med mamma. Och så har jag faktiskt hunnit mocka o göra höpåsar.

Usch tjejer vad ni är dåliga på o blogga! Med betoning på Emma o speciellt Nora! Skärpning!!

Grejen ska gå ute i skogen idag o bara mysa. Sen ska jag hem o träffa en go kompis.

På onsdag blir det träning för Emma för första gången så får vi se hur det går.

Och om någon/några veckor åker jag o Grey ner till Ericsberg och tränar, ska bli roligt att komma iväg lite.

Nu ska jag sluta lata mig o göra något vettigt!

Tjabbaaaa

Sitter i soffan o chillar, försöker även få tag på Nora. Får se vad Grey ska hitta på idag men jag tror att han får gå i ridhuset.

Igår hjälpte mamma mig lite och hon filmade även och jag ska se om jag kan få upp sen.

Tror Ella har åkt till skåne nu och jag kommer verkligen sakna henne! Tur att jag har Nora!

Första dagen på jobbet

Jahopp

Nu har jag precis kommit hem från min första dag på jobbet. Det var roligt men ändå ansträngande. Barnen var helt underbara och söta.

// Emma

Saknar dig min underbara ponny

Kategori:

Inflammatorer överallt

Förlåt för dålig uppdatering allihopa, men min ursäkt är att det har varit ganska mycket nu så jag har haft ett tight schema och tyvärr inte hunnit med bloggen... Men jag lovar att det kommer att bli bättre nu! :)

Idag så har jag och varit på ett låångt besök hos veterinären. Och nu vet vi varför han har ont, han har;
Kotledsinflammation höger fram
Knäledsinflammation höger fram
Hovledsinflammation höger fram
Kotledsinflammation vänster fram.

Veterinären gav honom utöver alla bedövningar också en inflammatorisk spruta så nu ska han ta det otroligt lugnt i två dagar sedan ska vi promenera/tömköra i 2 veckor för att sedan åka tillbaka på återbesök.

Nu står han iallafall något glad i sin box med 2 bandagerade framben, plus att dom har rakat honom på benen på massa ställen så det ser lite kul ut, tur att det inte blir några tävlingar på ett tag framöver för att det hade varit väldigt pinsamt att tävla med det ;)

Dock kommer jag inte att kunna åka med Emma Gauffin (inte emma här på bloggen) till Säva i sommar på fälttävlinsläger utan får istället ta sommaren till att komma igång lugnt och stadigt med honom så hoppas vi att höstens tävlingssäsong inte försvinner!

Ny plastrong!

Fick hem min nya plastrong som mamma hade beställt hem. Den är väldigt neutral men "bling ringen" hottar upp den lite;)

Sorry!

Förlåt för dålig uppdatering från min sida. Min dator är trasig och inne på lagning och familjen har lyckats slarva bort WIFI koden så har segaste internetet till mobilen.

Sitter hos tandläkaren och väntar på mamma som strax är klar. Mina tänder var friska och fina:)
Sen ska vi fixa några små grejer innan jag får skjuts till stallet. Ska rida Pinky, gå med Delle, duscha båda och alla andra saker i stallet. Sedan när mamma kommer med bussen ska vi packa in allt så att det bara är att lasta in hästarna imorgon. För ju tidigare vi kommer iväg ju tidigare är vi där!

Sommarjobba

Hejsan!

Nu har jag precis klivit upp och ska äta frukost. Om ca 35 min ska jag cykla hemifrån. Jag ska sommarjobba 3 veckor framöver, det ska bli roligt och bra eftersom jag kommer att tjäna pengar.
Ha det bra

//Emma

Kategori:

Sååååå trött

Efter en lång dag så ska det nu bli skönt att ta en dusch och sedan krypa ner i sängen. Jag vet att man kanske inte brukar gå och lägga sig tidigt på skolavslutningen men jag ska faktiskt upp och jobba imorron. Jag har nämligen fått turen att få ett sommarjobb på en förskola i Bromma.
Jippie det ska bli roligt, tre veckor men små barn.

// Emma

Kategori:

Hej sommarlov!!!!!

Nu känns det ganska bra faktiskt. Nu har jag lämnat ekebyhovskolan för att bege mig ut på nya äventyr.

Nu ska jag på brorsans skolavslutning och sedan ska jag träffa min gulliga farmor.

// Emma

Bjuder på den

Kategori:

Halleluja

Tjena!

Nu är skolan slut och ett långt sommarlov med massor av roliga grejer är planerat!

Är på väg ut mot stallet och idag blir det lektioner på båda för Emma.

Har även fått landslagskläderna in för NM. Snygga och sköna👍

Mer bilder på de för ni ikväll.

Stan

Nu sitter jag hemma och chillar. Om en stund ska jag bege mig in till Stockholm city för att shoppa lite och sedan klippa mig.

Om ni läste Sagas inlägg innan det här så kanske ni har förstått att JAG OCH SAGA GÅR UT GRUNDSKOLAN IMORRON!!!!!!! Det ska bli sååååå skönt. Även om Saga kommer att sakna skolan så kommer inte jag göra det. Det ända jag kommer att sakna är dagarna som jag och Saga har haft tillsammans. Våra skrattanfall på lektionerna, hur hon retat mig och hur vi satt och kollade på hästanonser på hästnet. Jag kommer ALDRIG glömma den dagen Saga ganska nyligen hade börjat i min klass och en kille retade henne och hur jag bara ser Saga ge killen en rak höger. Det trodde jag aldrig. Och hur hon lackar på lärarna när de inte ger henne den hjälp hon behöver. Älskar dig Saga ❤

// Emma

Kategori:

Sista gången

Idag på morgonen var jag i skolan o tömde mitt skåp. Usch började gråta när jag skulle gå därifrån. Det var ju sista gången som jag var där o så.

Jag kanske är töntig men det har ju varit min vardag i 4år nu. Och sen är det helt plötsligt slut. Och jag vet ju inte än vart jag hamnar efter sommarlovet.

Det var sista gången jag gick den vanliga vägen upp till skolan och det var sista gången jag var där o öppnade mitt skåp.

Även om det inte alltid varit super duper bra, så har man så mycket roliga minnen där ifrån. Som man nu ska lämna och alla kompisar som man nu inte kommer få träffa varje dag. Jag o Emma kommer ju inte heller träffas varje dag och det kommer jag verkligen sakna!

Usch jag kommer säkert gråta på avslutningen i morgon.

Sista dagen med Dick

Åh idag är en sån där sorglig hejdå-dag... :(

Iallafall så tror jag att ett dickinlägg kommer upp ikväll men nu får nöja er med dessa bilder så längd! ;)

(Dessa va väll ungefär dom jag hade på min mobil)

Imorgon

Imorgon kommer svaren på frågestunden. Och det lovar vi!

Så passa på att ställa frågor nu! Vad som helst som ni vill veta;)

Grattis Martin!

Tjoho! Martin är nu med i landslagets utmanartrupp. Grattis!:D

Stolt!

Tjaba tjena!

Idag red jag båda hästarna.
Delle red jag först och han gick super. Har börjat hitta galoppen på ett helt annat sett, han sätter sig mer bak och vinklar om bäckenet. Traven var också bra. Jag fick dock jobba lite extra med passage stegen för att få han schvungig och igång där bak. Han var lite stel efter som han vilade helt igår ju.

Pinky red jag lite lugnt i ridhuset. Han kändes framåt även fast han har gått rätt så hårt. Jobbade mycket fram o tillbaka för att få igång bakkärran!

Gränser och Regler

Allt har sin gräns o det regler som finns är till för att följas. Vi förstår att alla tycker olika och det respekterar vi. Men vi vill inte ha några tråkiga kommentarer i kommentars fältet. Själv klart kan man få ställa frågor som inte stämmer överräns med så som vi tycker. Men under kontrollerade former. Och ska en sådan kommentar ställas krävs det att man är 100% säker i det man säger. I det här fallet var det inte så.

Även om du tycker att kommentaren du precis postat, inte är så farlig så vet du ju aldrig vad personen som du postat kommentaren till kommer att känna.

Jag vill bara förmedla att vi vill ha ett trevligt kommentarsfält och jag hoppas att alla tänker sig för innan man slänger iväg sin kommentar.

Det är sorligt att folk lägger ner tid på att skicka iväg en taskig kommentar och inte ens har rätt i de den säger. De ända jag ser då är en extremt avensjuk person som bara var tvungen att kasta iväg en lagom taskig kommentar för att själv känna sig bättre.

Här godkänns inte taskiga,elaka eller kränkande kommentarer. Som ni behöver absolut inte ta er tid att skriva dem.

//Saga

Packningen

Packningen gör framsteg. Snart är det mesta som jag ska ha på mig, packat och klart! Så skön känsla när man kan pricka av flera saker från att göra listan:)

I väntans tider

Jag o Ella sitter o väntar på bussen vid Nockeby och är på väg till stallet.

Grejen ska skrittas idag eftersom jag inte hinner rida, ska klippa mig vid 7 och måste vara hemma då!

På onsdag går jag ut grundskolan såååå skönt! Hoppas att det inte är sånt här väder då.

Här ska det stå en rubrik

Hej! Sov hos pappa inatt och kom till stallet med Nora vid kanske 14.00

Grey fick gå i ridhuset idag, bara joggas lite. Han blir lite över ambitös ibland och vill lite för mycket och om man håller lite för mycket i honom då så blir han stressad, eftersom han inte förstår vad jag vill. Så idag jobbade vi bara på att han skulle kunna jobba lungt i trav o galopp och att han skulle tagga ner lite!

Det gick faktiskt överförväntan! Han var lite över pigg i början men lugnade ner sig på slutet och arbetade i en lugn låg form.

Hjälpte även mamma med att ta in några hästar. Pratade med mamma och hon tycker att vi ska börja ge honom nypon, så vi ska försöka beställa hem det. Det ska tydligen vara bra för lederna och rörligheten.

God gärning

Hejsan hoppsan!!

Idag har jag hjälpt min pappa att städa och fixa lite. Vi hade en hemma dag och jag låg och sov till typ 11 det var mysigt. När jag åt frukost så satt jag och tittade på ett sammandrag från gårdagens prinsessbröllop.

När frukosten var slut och bröllopet oxå så städade jag mitt rum och hjälpte pappa med att vika tvätten för att sedan hänga tvätten som var i maskinen.

Nu sitter jag och tittar lite på tv och senare ska jag kolla på Wallander som är min favorit. ;)

Puss o Kram
// Emma

Kategori:

¿Stan?

Tjaba!

Sitter på spårvagnen på väg mot stan?! Hinner typ aldrig åka iväg och shoppa men eftersom jag var i stallet tidigt tidigt idag så lyckades jag klämma in det.
Ska köpa lite grejer till skolavslutningen och en dounat med fejk hår på. Ska även kolla i lite andra butiker om jag hittar något nödvändigt:)

Pinky gick konditionspass idag runt slingan. Han kändes väldigt bra, på fast ändå väldigt lyhörd. Han precis gå in i stallet innan himlen öppnade sig. Därav fick Delle hel vila, han skulle gått en promenad men hur kul är det att gå runt runt i ridhuset liksom?

Båda fick även massage och ordentlig omvårdnad.

Har även börjar packa till Skåne. Vi åker på Fredag. Den här gången med en hästbuss som vi hyr. Jätteskönt med lite mer plats när vi åker med båda:P

Helt snurrig...

Den här helgen har vi haft gamla kompisar som har bott hos oss och vi har haft fullt upp och då har jag tyvärr inte hunnit blogga! ;)

Longeringen går iallafall helt underbart bra! Idag (lördag) longerade jag utan inspänningar och han var så lugn och fin. Jag var på utebanan och han bar lite stökig i början för att det var lektion i ridhuset och det var ju såklart väldigt läskigt! :O

Imorgon är det förhopningsvist sista longeringsdagen så på måndag hoppas jag att få rida! Äntligen...!



Och förresten, jag har behövt återställa min mobil och hålla på så om ni känner mig så får ni gärna ringa eller smsa så att jag har ditt nummer, har inte heller några biler kvar så jag får ta lite så kan jag lägga upp sen! :D

Fullt upp

Hej! Sorry att jag inte bloggat men har haft fullt upp och bara inte orkat. Tyvärr så har vi inte hunnit svara på frågestunden än. Men vi får försöka få till det sen och det är absolut inte försent att ställa frågor!

Igår gick Grey i ridhuset ett lösgörande pass. Han var jätte fin i början och jag kunde verkligen reglera traven. Men tyvärr blev han lite trött på slutet och orkade inte riktigt samla ihop sig. Men sista galoppen blev helt okej.

Idag var jag, Ella o Delle ute o galoppade runt åkern. Grey tyckte det var mycket roligt. Men han blir så irriterad på alla flugor, det är nästan så att han får typ headshaking. Så jag ska försöka hitta en flughuva som täcker mulen och som man kan rida med.

Senare på eftermiddagen drog vi till bussen och hem till Emma! Vi spelade kubb och hade roligt!

Mot stallet!

Hallo!

Nu sitter vi i Anns bil på väg mot stallet. Vet inte helt 100% vad jag ska göra med ponnyerna idag. De var iallafall jätteduktiga i går. Delle fick även sitt "frisk intyg" till landslaget. Jätteskönt, en grej mindre att fixa innan:)

Ice Vibe

Hej kära bloggläsare!
 
Har tänkt införskaffa Ice vibe till mina hästar. Dock undrar jag om någon av er har testat dem eller vet någon som har sagt något om dem? Om de funkar eller bara slöseri med pengar?
De personerna jag har pratat med ger dem bara positiv kritik men man vet ju aldrig. Ju mer recensioner man får desto bättre:P
 

Trött & Forever alone på Nationaldagen

Heej! Sitter hemma i soffan och försöker få mitt SL konto att fungera! Det går sådär.... 
 
Jaja, idag kom Nora o Darren till oss! Tjohoo! Jag mockade och hjälpte sen Nora longera Darren. Sen skrittade jag Grejen och Nora gick med. Grey har gått lungt hela veckan och jag får se om jag kanske rider igenom honom imorrn.
 
Jag tycker att jag är mycket duktig som bloggar! Jag måste tjata lite på Nora,Ella o Emma!! Så om ni ser det här BLOGGA! 
 
Hoppas att vi kan komma iväg o bada imorrn. Nu ska jag laga mat och vara helt forever alone eftersom att alla lämnat mig (mamma är i Katrineholm) jag får väl prata med våran katt....lite tråkigt bara, man får ju inget svar.. Aja då kan jag ju iallafall bestämma över TV:en själv, tjohooo dagens bästa eller?! Nooot.....
 
Saga firar Nationaldagen hemma med sällskap av katten...Standard...
Så bloggen kommer vara mitt ända sällskap ikväll! Love Life.
 
 

Sooool

Åh vad skönt med så fint väder!

Glöm inte frågestunden!!

http://seendressage.blogg.se/2013/june/fragestund.html#comment

Student!!!!!!

Idag tar min syster studenten. Grattis grattis grattis!!!!!! Älskar dig ❤

//Emma

Kategori:

Återställer mobilen...

Ibland blir jag bara så sjukt trött på teknik. Att iPhones ska kosta flera tusen och ändå han jag inte haft en enda som har varit helt prickfri.
 
Nu sitter jag iallafall och väntar på att min iPhone ska återstället via iTunes för att den hade fastnat i återhämtningsläge... Känner verkligen jättestabilt att allt kommer att försvinna igen...
 
Är det någon av er som vet hur man får tillbaka allt igen? Jag tog ut SIM-kortet innan jag återställde men det kanske inte gör någon skillnad? Jag kopplaade den till mammas dator så jag hade ingen vidare lust att lägga över hela min mobils alla tusen bilder på den! Men jag vill ju ändå ha bilderna och allt på mobilen! Sparas sånt på SIM-kortet eller i själva telefonen?
 
Hoppas hoppas hoppas att det går bra...

Sen natt

Igår ringde Sussie som hade kvällsfodringen, från stallet och sa att Pinky låg ner och ville inte äta. Han hade även inte bajsat ngt. Jag och mamma slängde på oss varsin tröja och tok körde ut mot stallet.

Tog direkt ut och gick med honom. Han var pigg och hade även börjat äta. Dock bajsade han inget så vi stannade kvar. När klockan var runt 00 tog vi ut honom igen en sväng. Inget bajs då heller.

Vi bestämde oss för att ställa in honom i spolspiltan och spola av hovarna för då brukar han bajsa. Men det gjorde han inte.
Vi ställde in honom i boxen och tog bort höet så att han inte skulle bli distraherad av ngt.

Medan vi väntade ringde mamma distriktsveterinären. Hon sa att det troligen inte var kolik eftersom han åt och verkade inte ha jätteont. Hon trodde att han bara hade gaser.

Tillslut efter ett tag bajsade han och då bestämde vi oss för att åka hem.

Idag ska jag släppa honom i ridhuset så han får skutta omkring lite för det ska tydligen hjälpa gaserna att släppa.

5 saker ni inte visste om mig

1. Jag har en hund som är döpt efter Kyra Kyrklund.

2. Jag älskar att titta på svenska polis filmer.

3. Jag har dyslexi så jag stavar inte så bra.

4. Jag har landställe i Skåne jättenära Tobbe Larsson.

5. Idag tar min syster studenten.

Kategori:

5 saker ni inte visste om Nora

1. Jag har garanterat INTE en chush på Justin Bieber.
 
2. Jag sjunger alltid i duschen...
 
3. När jag skriver dikter på Svenskan så tar mitt poetiska sinne över ibland och då vet man aldrig hur långt det kan bli...
 
4. Jag kommer den närmaste veckan att vara helt hype då första avsnittet av säsong 4, Pretty Little Liars kommer ut om exakt en vecka! Åh det är så bra jag har väntat huur länge som helst...
 
5. Jag och min lillasyster är helt sjukt olika. Kolla bara på bilden här nere.
 
Syrran till vänster

5 saker ni inte visste om mig

1. Älskar att sova med strumporna på.

 

 

2. Gråter typ till alla filmer ;)

 

 

3. Värsta crushen på Justin Bieber, har smittat Saga mohaha :P

 

 

4. Beroende av musik.

 

 

5. Hatar ormar. Om jag är på Zoo och ser en stor svimmar jag nästan :S

Min baby<3

Fem saker ni inte visste om mig!

1. Jag är beroende av coca cola

2. Jag älskar naturprogram

3. Jag tror tyvärr min hjärna har en crush på Justin Bieber.......

4. Jag älskar att sova i strumpor

5. Jag är beroende av Vampire Diaries


Hemma

Har precis kommit hem från stallet! Idag var vi på skansen med klassen.. Jag o Emma chillade lite där o sen drog vi hem.

Jag o Ella skrittade ut en lång sväng med Delle o Grey myys! Den här veckan blir som en liten vilo vecka för Grey då de tar mycket på honom att göra nya saker.

Imorgon kommer Nora o Darren till oss!! Tjohoooo!

Händer inte mycket..

Jag får ursäkta att jag inte har bloggat så mycket men jag har inte direkt något att skriva om nu när Darren är halt! ;)
 
Men aa, idag så var jag i stallet och mockat+betat ponnyn. Som vanligt får man uppfostra honom helt från
start när man börjar gå men efter ett tag så fattar han att det inte lönar sig att springa iväg till gräset istället för att gå med mig! ;D
 
 
Nu väntar vi spännt på vad veterinären ska säga imorgon! :S
 
Och på tal om imorgon.... Imorgon flyttar vi till FARMEN och Ella och Saga!! Yiippiee
 

Skritta ut

Mys

Ge mig!

Saga sitter och suktar mig med hennes pannkakor:(

Rosa

I falsterbos kollektion för i år finns det mycket rosa. Skit snygga grejer och passar ju bra då jag brukar skoja till det lite och använda mycket rosa på Pinky!

Glöm inte frågestunden

http://seendressage.blogg.se/2013/june/fragestund.html

Mot skolan

Nu ska jag snart dra mig ner mot spårvagnen. Är sådär lagom taggad, speciellt till spanska provet... Aja det är sista provet i 7an, sen kan man bara ta det lugnt resten av dagarna som är kvar:P
 
Glöm inte att fråga på. Fråga vad ni vill!

Godnatt!

Säger godnatt för idag! Såg att många frågar på saker på andra inlägg, ställ era frågor på frågestunden så kan vi garantera att ni får svar! Länk till frågestunds inlägget --> http://seendressage.blogg.se/2013/june/fragestund.html#comment

Kategori:

Fråga!

Glöm inte att fråga vad ni vill på frågestunden. Vi planerar att svara på den tillsammans på fredag!
Så frååååga på!!:D

89,4%

Pinky levererar med 89,4%! Fick 9,5 på allmänna intrycket! Bästa skitungen. Han var dock lite spänd men det drog inte ner så mycket.

Prickikorven o jag är påväg hem

Tjaba tjena hallå! Har precis varit i stallet, Grey fick promeneras en stund o så fixade jag lite grejer. Det ser ut som om han har permanentat sig nu med sin krulliga man haha!

Nu är vi på väg till bussen, Issa o jag! Idag kommer även min kära bror hem efter att han har varit i USA. Hoppas att han har köpt nått roligt till mig!

Btw svaren på frågestunden kommer på fredag för då ska vi alla vi fyra träffas o hitta på något roligt!

Kategori:

Slutet

Igår var sista gången som jag red Elite. Vi startade två starter och som Nora sa så fick vi med oss en rosett hem. 69% det är nog mitt och Elites rekord på dressyrbanan. Jag är så stolt över honom. Och den här sista veckan har vi gjort så roliga saker tillsammans och han har verkligen gillat det. Jag har aldrig sett honom så glad. Jag älskar honom och det kommer fattas en bit av mitt hjärta när han inte finns där längre.

Jag har minnen neg både skratt och tårar men nu är det över. Att få sluta vår resa med en blå-gul rosett kan inte bli bättre. Jag är så stolt över dig mitt hjärta, jag kommer sakna dig. Älskar dig bästa ponny ❤

//Emma

Kategori:

Frågestund!

Heej! Jag var så grymt trött igår så jag är hemma idag. Och eftersom att jag är hemma så tänkte jag köra igång en frågestund! Fråga på!!

// Saga

Halt igen

Fy vad trist.

Dagen började med att jag var uppe med tuppen och åkte med mamma till stallet och hjälpte till i sekretariatet och med lingondressyren och dom små lingonen som behövde lite hjälp!

Sedan hjälpte jag tyra med dick, hennes absolut första dressyrtävling och jag var så stolt över hennes 59%! Din kommer bli ett superfint team.

Sedan knoppade och fixade jag honom, han blir väldigt taggad så fort han får knoppar i manen!

Framridningen kändes verkligen jättebra, tror inte att det har gått så bra på en framridning någon gång, massa folk som satt och kollade på mig och alla sa att han absolut inte var halt. Jag red fram i ca 40 min och sedan var det dags att gå upp till banan vilket innebar att vi låg väldigt bra i tid, 20 min till start, perfekt!

Dock kan 20 min av skrittande utan att jobba med ryggen ha varit lite för mycket för honom för att direkt när jag kom in på banan så började han hacka. Inte alls mycket men lite för mycket för att riskera.

Så det var bara att gå ut, gråta lite i stallet och oroa sig för Darren och sedan på't igen och gå upp till tävlingen och äta lite hamburgare.

Det var en stor chock även fast jag ställt in mig på att jag inte skulle kunna vara med, men tur iallafall att jag hann med två lokala tävlingar med mycket priser, känns som en varierande stabil start! ;)

Nu är det vila och skritta till onsdag, då kommer John Östersahl och kollar igenom honom.


Måste ändå säga jättegrattis till alla som red fina ritter, jättekul att Emma plockade med sig en rosett hem och att Sagas första dressyrstart gick jättebra!

Att glädjas med andra är att skrämma bort ondskan :)

Bra dag:D

Halloj!
 
Idag var det en riktig solig och svettig dag. var ju som sagt hästskötare åt Saga och det var jättekul, Grey och  Saga var jätteduktiga!
 
När vi kom hem red jag först konditionspass på Delle. Jisses vad han blev svettig, löddrade från hela han.
 
Sedan red jag Pinkan lätte på utebanan och han kändes jättebra. Var hur lugn som helst och lyssnade hela tiden.

Heeeeeej!!

Hej! Var som sagt uppe tidigt och knoppade o fixade Grejen! Tack till Ella som fixade honom så fiin och även var hästskötare åt mig idag!

Han var super lugn på tävlingsplatsen och inte så stissig. På framridningen känndes han inte alls bra. Men när vi red in på banan så skärpte han sig! Han var såå fiin! Lite spänd dock o tittade lite, men jag styrde runt honom lungt för att få honom att bli lugn. Missade lite i ena 15m volten den blev lite stor och han flöt ut lite. Sen fattade han korsgalopp i en galopp volten och jag tog mig tid att rätta det. Men annars var det helt okej! Fick även en 7,5 på friaskritten så det var super duper bra!

En toppen dag helt enkelt! Stort tack till bästa Ella för att hon följde med o hjälpte till o gav tips!

Ska försöka få upp filmen imorrn!

Kategori:

¡Taggade!

Nu har vi gjort i ordning grey och ska strax ge oss av mot Rasta.

Gjorde Sagas hår idag, tyckte att det blev fint. Vad tycker ni?

Godmorgon

Godmorgon!

Sitter just nu och äter frukost. Ska snart få skjuts av mamma upp till Saga.
Är fett taggad att följa med! Älskar att vara på tävling. Typ bland det bästa som fins, speciellt om det går bra också;)

Dick Tracy

Nora: när ska Dick Tracy tillbaka till karlshem? Kommer du att sakna honom över sommaren? Visa gärna bilder på dig och Dick Tracy!
 
Svar: Dick ska tillbaka den 12:e Juni och jag kan ju lungt säga att det kommer att bli mycket tårar den dagen eftersom att jag inte kommer att ha honom nästa år vilket innebär att jag ite bara kommer att sakna honom över sommaren utan mer forever and ever.
Jag är så himla kär i den här ponnyn, jag kommer sakna honom mer än något annat och han kommer alltid att vara min lilla bebis.
 
Känns så sjukt bra att veta vart han kommer att hamna efter sommaren.

Drink Pink

Tänkte visa er ärevarvet på Pinky som mamma filma för några veckor sen. Det var hans första tävling då han vann på 67% i LB:1.
Nora är även med lite, då hon kom 3:a.
 
I slutet får han lite damp och vill till de andra hästarna, haha gulle plutten<3
 
 

Imorgon

Imorgon följer jag med Saga till Rastaborg där Emma och Nora står. Det är ju klubbmästerskaps tävlingar och jag följer med som hästskötare/fotograf/kompis, hehe tar hand om allt liksom:D
Alla 3 ska tävla.
 
Så förhoppningsvis kommer det en fin bildbmb från den tävlingen.
 

NM- Hur?

Fråga:

Ella: Hur blir man uttagen till NM? Är du en av dom 4 bästa C-ponnyryttana i Sverige eller lottar dom? den där Adrenalin är väl med? Den verkar så himla fin! :D

 

Svar:

Hej! Landslagsledningen tar ut efter att man har visat resultat på de tävlingarna de är på, så kallade obs- tävlingar. Dock är det ju inte bara de tävlingarna som de kollar på men eftersom att de bästa kommer till obs-tävlingarna har de något att jämföra med, annars kan ju det bara vara tur att det var en väldigt generös domare just då.

 

Sedan ska man väll ha bra träning och en frisk och välmående häst.

 

Ja det skulle man kunna säga, eller en av de 4 bästa ekipagen med ryttare under 16 år efter som åldersgränsen är 16 år internationellt. De lottar inte eller går på poängen man får i TDB när man blir placerad, utan det handlar om %.

 

Ja jag tror det, det vore konstigt annars, dock står det inte skrivet laget någon stans vad jag vet men "Adde" är med vad jag tror. 

 

Ja, hon är verkligen en klass för sig själv. Hon går ju och slår D-ponnyerna till och med! Så när man ligger nära i % eller slår henne förstår man hur jädra mycket Delle har utvecklas. Dock har jag väll slagit den 2 gånger eller något sådant, det är nästan omöjligt, då ska man ha en nästan prickfri ritt och Adde en sämre dag, och det händer inte så ofta.

 

Tagga tävling!

Puh! Har varit i stallet hela dan o fixat inför i morgon men nu är jag klar! Grey är flätad och jag hoppas att han kan hålla sig undan alla bajshögar i boxen...
Red igenom programet idag oxå och det gick helt okej, nu har jag duchat grey o ska åka hem. Tagga tagga till tävling imorrn tjohoo

Kategori:

Taggade!!!

Idag var jag i stallet på förmiddagen. Jag red Elite på banan i solen. Jag te igenom båda programmen inför imorron och det känns faktiskt riktigt bra. Jag red i ca 40 min för att bara jobba igenom honom lite. När vi kom upp till stallet flätade jag hans svans så att den ska vara lockig och fin imorron. Han är verkligen världens mysigaste ponny att ha och göra med.

Sadel och träns är smort och allt annat är klart. Hoppas att ponny sover gott inatt för imorron ska vi prestera.

// Emma

Kategori:

Den speciella känslan

Halloj!

 

Idag gick båda ponnyerna för Emma hemma på Farmen. 

Först red jag Pinky. Han var väldigt fin och koncentrerad från början och ville verkligen arbeta. Vi red igenom LB för ungponny som jag ska tävla snart på Rånäs. Ska bli jätte spännande eftersom det är annorlunda bedömning i de programmen. Man bedömer hästens trav, galopp, skritt, lösgjordhet och allmänt intryck, därför är det lättare att få 72% typ, där än i ett vanligt program.

 

Programmet känns väldigt bra och inte så tight eftersom det går på 20x60 bana! Det blir lättare för Pinkan att sträcka ut i ökningar utan att behöva bromsa upp igen som i vanliga LB:1 som går på kort bana, 20x40.

 

Delle var så fin. Hade den där speciella känslan när de har sådan framåtbjudning från början så att man bara kan sitta där och njuta. Amazing! 

Vi red igenom Mästerskaps programmet som troligen blir det programet som vi rider på Segersta nu på torsdag. Det är falsterbokval då, vilket innebär att den som vinner där får vara med i Falsterbo i sommar, dock känns det som en grej som endast finns i drömarna. Vi har hårt motstånd. Iallafall 2 av de 3 andra NM ponnyerna kommer.

Men Delle är alltid bäst i mina ögon, haha <3

 

 

Vad tycks?

Vad tycker ni om tränset?
Hiss eller Diss?

Pinky gillade iallafall det mycket. Ska få i mig lite middag snart och sedan ska jag plugga och blogga lite om dagen.
Har sista provet i 7an på tisdag, spanska muntligt... Men snart är det sommarlov:D

Nytt träns

Här kommer 2 sneak peeks på Pinkys nya träns. Ska be mamma ta en bild idag på hur det ser ut på:P