Översvämmning

Hej, igår var en kaotisk dag! 

Jag var i stallet när det började mullra lite men det försvann fort och därför släppte jag ut Grey igen. Precis innan jag skulle åka hem så fylldes himmlen med svarta moln och eftersom Grey är åskrädd så tog jag in honom direkt, efter det börjar det spö regna och blixtra som bara den. Vi som var i stallet skyndade oss ut för att ta in alla hästar, när vi fått in två stycken hör vi världens smäll och hela himmlen lystes upp, straxt där efter börjar det forsa in vatten i stallet. Vi fick fösa in det resterande två hästarna som var för panik slagna för att ledas in. 

Stallet var helt översvämmat med vatten säkert upp mot 1dm vatten i stallet. Så det var bara börja soppa ut det, men som tur var har vi en skurmaskin som kan samla upp vatten så vi körde med den och efter en stund var det bara små pölar kvar.  

Strömmen till hagarna är helt paj så förmodligen var smällen som vi hörde blixten som slog ner i staketet. 

.....

På kvällen tog jag och Grey en längre skritt tur i skogen, Maria som hjälpte oss att lasra Grey följde med och gick med sin häst, super mysigt!



Allt rullar på

Allt rullar på, Darren tränas och mycket av resterande tid utanför stallet spenderas på stranden! Precis som det ska vara ;) 

På lördag bli det tävling i Gyttorp, en reg. LA att värma upp med inför tävlingssäsongen i höst! Men först ska jag hinna med några nätter hos min kusin, hon har bott här hos oss i några dagar och innan det så åkte vi, Frida med farmor och farfar till Åland. Skönt med minisemester :D 


Bild från när vi red på fina ridvägar i riddarhyttan 

Favoriter

Jag har helt klart hittat mina favoriter i hööks nya kollektion! 


Stor hiss till dessa 


Härligt med färg, det tycker jag det varit dåligt med innan! 

Schabraket finns i alla möjliga färger. 

Godmorgon

Igår var våran hovslagare här och Grey fick nya skor, han tyckte allt såg bra ut och att kvalitén på hovarna var bra trots att det varit torrt ute. 
Igår skrittade vi ut i skogen och tog det lungt, dels för att det var så varmt på dagen och dels för att han fått nya skor. 

Grey skötte sig bra trots att han tyckte att alla myggor var as jobbiga. 

Idag lutar det mot en till skritt runda på kvällen och jag hänger på stranden pä dan. 

Blå lagunen som vi var vid i torsdags. 

Malmö

Godmorgon. 

En sak jag inte har berättat för er läsare är att Pinky ska få tävla i Malmö (Ribersborg) i början av nästa vecka. Det var inte alls planerat utan det var Bobo som ringde för några veckor sedan och frågade ifall vi var intresserade av att ta dit Pinky eller om det var för tidigt. Haha vi funderade iallafall ett tag med tanke på resultaten i Karlstad men sen såg vi det som en bra chans att få miljöträna honom. Det ska tydligen vara rätt mycket folk i rörelse där runt banorna. Så därför spelar inte resultaten någon roll utan målet är att vänja honom vid lite större tävlingar. Sen om resultaten blir bra är det ju kul :)

Träningarna den här veckan har gått mycket bra. Vi har jobbat mycket med att få igenom honom hela vägen och jämnt påskjut. Dock har det varit väldigt  varmt så vi har valt att sluta passen när det går som bäst och inte pressa mer!



Mys i stallet

Skritt turen gick bra, han var pigg men lugn. Han klarade även av att gå igenom en gångtunnel! Duktig Grey, riktig stads häst! Jag tror han kommer miljö tränas mycket av sig självt nu när vi står i stan så finns det ju lite mer att kolla på, han kommmer va cool lugn på tävlingarna sen.


Det är även sjukt fina ridvägar! Det är sandade och iordning gjorda så det inte ska bli lerigt. 

Imorgon är det jogging då han behandlades med laser igen. Han är mycket mer avslappnad i musklerna i halsen och mycket mer tillfreds! 
På Söndag ska jag förmodligen rida ut med några i stallet. 


Lite chill

Idag har vi varit på stranden hela dagen, skönt! 

Grey tar det lite lugnare den här veckan då vi behandlar honom i intervaller med laser för att få bästa resultat. Eftersom många muskelspänningar släpper kan de få ont några dagar efter. 
Så idag ska han skrittad ut i skogen! Manma går med som sällskap. 



Pinky med i landslaget

Efter Pinkys framgångar uppe i Jönköping i helgen så ringde Bobo mamma och gav det roliga beskedet att nu är jag med i truppen med Pinky. 

Lite stolt är man när han är absolut yngst av ponnyer i dressyr laget. Det är bra, in med yngre stjärnor så blir laget mer och mer likt tyskarnas lag!

Pinky tar det hela med ro :)

Kvällspromenad




Film, sista träningen

 
 
 
Sorry för den extremt dåliga kvalitén, mamma hade filmat med mobilen stående så jag var tvungen att beskära den för att kunna se något. 
 
 

Igår

Hej, igår fick Grey en andra behandling med laser och det släppte mycket snabbare nu. Longerade även lite så han fick sträcka på sig, lite träningsverk hade han men det är inte så konstigt när man tänker på att han gick hårt både onsdag, torsdag och fredag. 


Idag är det joggning på schemat så att han kommer igång lite igen. 


Så här fint hade han gjort i sin vatten tunna igår... 

Break dag

Idag har vi bara varit på stranden och tagit det lungt. Jag har lyckats bränna mig rätt rejält hehe... Inte så smart.

Pinky har också hel vilat idag. Han verkar vara nöjd över sig själv eller vi försöker iallfall ge honom mycket morötter och beröm så att han fattar ;)



Laser

Igår när vi kom till stallet efter att ha packat upp alla grejer så pratade vi med en tjej i stallet om Grey och så kom vi in på muskulära spänningar. Det visade sig att hon jobbade med laser och led ljus på djur.
Så hon frågade om hon fick känna lite på Grey, han fick sig en laser behandling på det ställen som jag upplever honom som spänd och på de ställen som hon kännde att han var spänd. 

Han njöt verkligen och när det började släppa gäspade han o var på väg att somna. 
Idag ska vi fortsätta, ska bli roligt att se om det blir någon skillnad i ridningen sen.



På plats

Nu är vi på plats i nya stallet. Grey har fått inviga sin box genom att rulla sig i det nya inlagda spånet, och springa in sin hage. Han verkar trivas bra! 






Och stort GRATTIS!!!! till bästa Ella och Pinky som tog hem vinsten idag i Fei lagtävlan på nästan 70% 👏

Nästan 70%

Nu är det varmt här i Jönköping. Skönt att jag startade tidigt i morse. Programmet gick ändå bra. Han kändes lite matt i värmen men annars ett rätt bra program. Lite små missar och annat men jag var överlag nöjd. 



Nu åker vi hem




Bilder från gårdagen

Här kommer lite bilder från igår.
Så här ser det utanför boxen. Mycket prylar...;)
Jönköpings super ridhus! Senast det var här hade de inte det här underlaget utan det var en positiv överraskning.
Plutten
Jag och Tilda som kom 4a i lagtävlan. Vi rider båda för Årstarunsten! Go Go Go Årsta:)

Sista lektionen

Idag red jag för Pia, sista lektionen innan vi åker hem. Han känndes lite mör i kroppen men han kämpade på bra. Vi jobbade med skänkelvikningarna avstämningar på ytter och långa/korta travsteg, han var stundtals väldigt fin och stundtals inte alls bra. 
Mamma hann komma ner till lektionen och tyckte det var en stor skillnad på min ridning. 


Nu har vi packat det mesta i stallet och även mina saker. Imorgon får Grey gå ut i grushage en stund på morgonen medans jag packar det sista. Han ska även få sig ett bad. 
Mamma har varit i det nya stallet och målat och fixat iordning Greys box, så allt är klart inför imorgon. 


Lite film från träningen finns det. Vad tycker ni är bäst med orginal ljud så man hör vad tränaren säger eller musik?



 

Kvällspromenad



Nöjd

Hejhå. Nu har Pinky gjort sin tredje nationella start. Han har kännts väldigt fin den senaste veckan nere i Skåne.

Programmet gick inne idag i ridhuset. Han var fin på framridningen dock kom han inte 100% igenom i den högre formen. Det är det vi jobbar med hemma. Vi lyckades ändå genomföra ett bra program. En hel del missar pga an att Pinky såg en annan häst utanför ridhuset(de var ingen i collectingringen när jag red) därför blev han okoncentrerad och vi tappade poäng på rätt "enkla" saker, som att trava på kortsidan ;) 

Procenten blev 68,5 som jag tycker är vad han skulle ha. En domare på 72%, en på 68% och en på 64%. Tycker 64 var snålt, han har ju en hög hästkvalite så när han missar så ska han inte halka mer på lika låga poäng som en hästen mindre kvalité.

Kul att se ändå att domarna gillar honom och att han ändå klarar av att gå de här programen även fast mycket kan bli bättre med mer styrka och rutin.
Pinky idag innan start. Nu ska vi vänta och se hur långt % räcker diagrams startfält:)

Något helt annat

Träningen har verkligen varit något helt annat än vad jag varit med om. Första dagen vi tränade för Pia kännde jag mig helt knäckt mentalt, vet inte riktigt varför men förmodligen för att jag och Grey fick kämpa på mer och verkligen komma ur våran comfort zone. Hemma har vi inte utmanat lika mycket, men det är ju när man pressar liite till får motstånd men sen kommer ur det som man kommer vidare ett snäpp. 
Det känns som om hela min ridning har förändrats (på ett positivt sätt) och vi har en annan lägsta nivå nu en vi hade innan. Nu känns det faktiskt som om vi skulle kunna starta Lb/La och känna att vi skulle klara av allt och inte behöva tänka som jag gjort tidigare ''ja, vi får hoppas att han fattar rätt galopp'' Sen är det mycket lösgörande arbete som ska till för att vi ska vara redo för La. Grey måste även acceptera att skänkeln är sidförande och inte en gas som säger full fart framåt. 
 
Det jag verkligen tycker är bra är att vi kommit ur våran comfort zone, vi jobbar med saker som jag tyckt varit jobbiga eller så har jag inte vetat hur jag ska tackla dem och det har jag verkligen fått hjälp med! Som i skänkelvikningarn undan höger så tycker han det är jobbigt och försöker springa från arbetet, där har jag innan försökt rätta till saker eller börjat om/ gett upp. Nu rider jag bara på, med avstämmningar på vänster hela tiden trots att han kastar upp huvudet och börjar trippa med symaskins ben.. Och det har verkligen gett resultat tillslut när han kommer loss så flyter det bara på. 
 
 
Imorgon är sista träningen innan vi rullar hem igen. Det har verkligen gått sjukt fort, jag har redan varit här i 3 veckor. Mamma kommer även ner och tittar imorgon, vilket jag tycker är bra för då kan hon hjälpa mig lite hemma sen. Vi kommer även försöka åka ner hit och träna någon helg ibland så att jag inte tappar den här ridningen. 
På Lördag förmiddag åker vi hem, så imorgon har jag verkligen grejer att packa!
 

Sista veckan

Nu är det sista veckan jag jobbar här nere. Vi åker hem på Lördag, det känns skönt att få komma hem men ändå lite tråkigt att lämna allt här. 
Jag tränar Onsdag, Torsdag och Fredag. Så den här veckan blir det hårdträning, men när vi kommer hem får han ta det lite lungt några dagar.

Ska verkligen behålla den här ridningen som jag gjort här nere och fortsätta rida på samma sätt när jag kommer hem! 




Träning

Nu är det flesta morgonsysslor klara. Igår tränade vi för Pia, han var spände upp sig början när vi gjorde öppnor längs spåret men vi körde bara på och då släppte det. Jobbade mycket med skänkelvikningarna att han verkligen ska korsa bak. Något som jag måste tänka på hela tiden är att om tåget går måste jag stämma av på ytter och lixom säga hallå vänta, sen måste jag lätta i handen och vara lätt i handen hela tiden. Jag blir lätt lite stum i handen och sitter och tjuv håller i honom. 
Galoppen var gudomligt fin och jag fick verkligen känna att jag kan kontrollera galoppen jag måste bara vara koncekvent och lätt i handen! 

Idag ska vi också rida lektion, hoppas att han har lossat lite efter igår


Skoning kvar

Hela 32 grader är det här ute just nu, tur att vi red honom på morgonen när det "endast" var 20 grader. 

Han kändes fin när jag red. Fint tryck och spänstig fast inte spänd. Imorgon blir det ju vilodag eftersom vi reser ner under dagen. Sen får vi se hur det blir i helgen beroende på hur det går för Sandra och Rausing i Falsterbo.

Nu är han även vaccinerad så nu återstår skoning ikväll. Sen är vi redo för avfärd!



Galoppbanan

Idag har det varit jätte varmt hela dagen och mycket bromsar. Jag valde att rida lite senare på kvällen eftersom tanken var att rida på galoppbanan. Att rida i ridhuset är ingenfara då det är isolerat och riktigt svalt och skönt. Men ska man vara ute så väljer jag hellre lite senare då de flesta bromsar även är borta. 

Vi red som sagt på galoppbanan, det är en sandslinga som går runt alla hagarna på baksidan av stallet. 


Grey skötte sig överförväntan och var mjuk och lydig, i galoppen fick han lite små ryck för att han tyckte det var så kul! Han lixom studsar på stället men jag var bara stilla i handen och tydlig med min skänkel så löste det sig fint. Jag började med att skritta två varv i både höger o vänster, sedan likadant i trav, i galoppen valde jag att bara galoppera ett varv i varje då han började bli lite trött. 
Det här passet tror jag verkligen var bra för honom, att han fick sträcka ut ordentligt. 

 


Bild från våran kvälls promenad igår. 

Varmt varmt varmt

Ojojoj idag var det varmt! Var ändå "tvungen" att rida Pinky med tanke på hur resten av veckan kommer se ut.

Red honom på banan och han kändes koncentrerad och mjuk. Han var även så där härligt framåt även fast det var så varmt... Jobbade mycket övergångar och lösgjörande i lägre form, var väll ungifär vad som var planerat och vad som kändes lagom i den värmen. 

Imorgon blir det en tidig morgon. Ska hinna rida Pinky hemma på morgonen innan vi åker till Solvalla för att vaccinera honom klockan 10. Sen blir det en hel dag i stallet med förberedelser för att åka mot Skåne på fredag. På kvällen kommer även Max, vår hovslagare och skor. Skönt att få allt sånt gjort innan man åker iväg.

Pinky skummade tillochmed under pannbandet:) 

Stallhjälp

Igår efter att familjen hade spelat minigolf och plockat blåbär ute vid stallet så tog jag och min minsta lillebrorsa hand om Pinky. 
Han fick ordentligt med mys och sen en promenad i värmen... 

Idag ska jag jogga han på utebanan. Ser ut att bli rätt varmt idag så rider nog lite senare mot eftermiddagen.



Skåne igen på fredag

Halloj i värmen. Ska snart åka mot stallet. Ska jogga Pinky lite på ute på grusvägen. Han har gått hårt de senaste dagarna och igår fick han sig en genomkörare på utebanan så idag får han trappa ner med jogging och imorgon blir det lugnare, kanske ut och klättra i skogen. 

På fredag åker vi ner till Skåne igen. Ska sova hos stalltjejerna tills söndag då mamma och resten av familjen kommer ner. Då bosätter vi oss i huset vi hyr. Tror det måste va 3dje året i rad vi hyr huset under några veckor mitt i sommaren. 

Nere i Skåne väntar några tävlingar innan vi åker hem och då ska Pinky få lite välförtjänt vila.



Framskrittning

Pia ska longera vid 19 så vi skrittar fram ute runt galoppbanan!

Filmade sist och ska även filma idag, så jag hoppas att jag hinner lägga upp det idag. 

Lite nödvändigt



Idag åkte vi förbi lantmännen här i Gnesta och köpte en ny flughuva och en hovkrats. Flughuva var lite rolig eftersom det var tryck på den, hittade dock ingen med de roliga ögonen på. 

Idag har det varit riktigt varmt och där med också massa insekter flera stora häst bromsar flögrunt Grey i hagen så han är nog nöjd att få ha både flugtäcke o flughuva! 

Bilder lånade från google.

Tävling & longering

Idag skulle Pia tävla i Mariefred och följde med som hästskötare. Det var otroligt varmt, riktig sommarvärme. Härligt men väldigt tufft för hästarna och mycket flugor. Som tur var va det inte så långt att åka. Kråkan (som egentligen heter Syncro) skötte sig otroligt bra! Resultatet blev 67% och en delad 5:e plats. Det var riktigt roligt att följa med på storhäst tävling och få se lite storhäst ekipage! 

"Hemma" igen tog jag in Grey och fixade iordning honom då Pia skulle longera. Han var mycket lugnare idag än igår då vi gjorde sammasak och idag stretchade han ut överlinjen riktigt bra tillslut. Jag känner inte att jag har fullkoll på att longera med två linor så imorgon skrittar vi ut, Pia longerar igen på Söndag. 
Imorgon är det Lördag och jag är ledig! Ska dock ändå upp för att släppa ut Grey och hjälpa Pia knoppa Kråkan som imorgon startar Medelsvår B:5 

Nu väntar jag på att mamma ska komma hit då vi ska äta middag tillsammans! 


Duktig Grey

Grey och jag ligger i hårdträning här! Igår red jag för Pia första gången och det känndes jätte bra. Jobbade mycket med att jag måste släppa knäna och hålla om mer med vaden. 
Vi jobbade på volt och på öppna delen skulle jag flytta honom nästa i lite skänkelvikning men med mera böjning och när jag ska stämma av måste hag göra det på ytter. 
Idag longerad Pia Grey med två linor det gick bra och hon ska göra det några dagar för att få honom att slappna av mer i överlinjen. 

Äter lunch nu och Grejen har fått gå ut i hagen igen! 


Styrkevecka

Hej tänkte skriva lite kort här innan jag åker till stallet. 
 
Pinky har fått vila måndag och tisdag för att återhämta både huvud och kropp efter tävlingen. Han har fått njuta av att gå ute i sin stora hage och gått på mysiga promenader i skogen men nu är det back on track igen.
Planen för den här veeckan är mycket kondition/ styrka ute. Nere i skåne är det svårare att rida ut och konditions träna så tanken är att passa på med sånt som går väldigt lätt här hemma innan vi åker ner igen.
 
 

Fullt upp!

Hej! Har haft mycket att göra då jag jobbar här oxå. Igår jobbade jag från 07 till 16, mockade, släppte in o ut hästar, fyllde vatten, bytte hagar, packat hö påsar och massa mer. 

Igår joggade jag Grey i ridhuset han var väldigt pigg och lite spänd men mamma var med och hon tyckte han var bättre till slutet vilket jag också tyckte! 

Idag var det ungefär samma upplägg som igår i stallet. Grey gick lösgörande i  ridhuset mycket skänkelvikningar och tempo växlingar. Han känndes riktigt fin och jag hoppas att det håller i sig då vi ska rida lektion för Pia imorgon! 





Bilder från tävlingar

Här kommer bilder från några av de tävlingar som har varit!
 
Div 1 omg 2, Nynäshamn 
Resultat: Vinst på 70.3%, vinst även för laget!
 
 
 
 
KM Dressyr, Rastaborg
Resultat: Vinst i LB på 78%, vinst i LA på 68% samt klubbmästare 2014!
 
 
'
 
 
 
Ryggkirurgiska Klinikens Cup, Gripen
 
 
 
 
 
Tack Chip Chop Horsewear för bilderna i Gripen :)