Ridhuset

Hej, idag gick Grey ett hårdare pass i ridhuset, jobbade mycket grunder i början. Sen mycket öppnor o skänkelvikningar. Han var jätte lugn och avslappnad. Galoppen satt som en smäck och jag kunde få honom att explodera fram i ökade galoppen samt även sitta tillbaka och han kom tillbaka av sig själv. Duktig lyhörd Greysson!

Efteråt var han så nöjd med sig själv och gäspade hela tiden medan jag spolade av hans ben! Sötnos!




Bra helg

Hej! 
Denna helg har varit väldigt givande och rolig. Tävlingen i lördags gick bra. Målet var ju och ta sista kvalet till nationellt och det gjorde vi. Dock var det ingen toppen ritt utan den hade ett x antal missar och på framridningen var Jarno rätt crazy. Vi tror att det var ngt som bet honom, myggen har ju börjat komma fram igen... 


Träningen igår med båda ponnyerna gick super. Jarno red jag först och mamma filmade (tror jag). Han var lite mör i kroppen men det var igentligen bara bra. Han var mjuk och fin och Anna gav mig så många bra tips som förbättrar både traven och galoppen. Vi red även lite program delar ut FEI programmen och fick många bra tips! Ska försöka fixa filmerna så snabbt som möjligt!

Pinky var fin. Anna hoppade upp ett tag och kände på han lite. Efter det hoppade jag upp och vi tränade lite och det kändes väldigt bra och fick även dör många nyttiga tips!

Idag blir det promenixer för båda och imorgon blir det uteritt med Saga och Grey på Pinky och Jarno får vi se om han vilar eller rids ut;)



Pinky fick sitt nya träns igår. Det är ett likadant som Jarnos fast svart!

Finaste Grey

Ååh Grey var så lugn o fin idag! Red ett jogging pass på utebanan och bara stämde av. Känns super bra! 

Glad o nöjd Grey! 

Mot stallet

Hej, väntar nu på bussen till stallet. Idag ska jag longera Grey på utebanan, bara jogga honom lungt. Har även lite små pyssel att göra! Så som att fixa Greys hovar. 

Ska försöka filma stallet idag 😃



Tävling igår o lagträning idag

Hej här blev en ganska intensiv helg för Darren, men nu har vi tagit oss igenom halva så vi ska nog fixa dethär!
 
Igår tävlade vi ju på Rånäs, på framridningen kändes han fin, han gick mycket fint på små hjälper och var avslappnad. 
Även inne på banan kändes allt jättebra, jag var väldigt nöjd när jag kom ut från banan, vi hade missat andra slutan och första enkla bytet, annars hade allt gått över förväntan! 
 
Simon (min lagledare) var med både på framridningen och när jag var på banan o kollade + gav tips. Marie o Sofia från mitt lag var också på Rånäs o tävlade, han hade sett deras ritter och som vanligt gissat procenten och haft ca 1-0,5% ifrån (han är grym, ligger alltid i snitt på vad det blev när jag gissar). När jag kom ut från banan var han säker på att jag skulle ligga på minst 65% med tanke på hur mitt program såg ut och med tanke på hur resten av startfältet hade ridit. Han garanterade att jag skulle ligga på över 62% i alla fall. Min icke, 60.658%.
Jag blev såklart besviken, kände mig nerdömd. Men så ser den här sporten ut, alltid får man bakslag, och nu var det min tur. Det är en bedömningssport, det får man inte glömma! ;)
 
 
 
 
 Vet inte varför bilderna blev så usla? Hahah iPhonekameran är inte alltid o lita på ;)
 
Idag är det lagträning och pizzakväll efter det som står på schemat. Simon kommer lägga upp laguppställningen och vi ska gå igenom lite allmänna saker, ska bli mycket trevligt! :)

Min fina

Åh Grey trivs toppen, kännde redan nu hur lugn o avslappnad han blev. 

Idag blev det tyvärr ingen film på stallet då jag helt enkelt inte hann med det. Men imorgon ska ni få film! 




Vinst igen



Mot nya stallet



Godmorgon


Nu bär det av mot stallet för träning:-)

Imorrn drar vi

Mamma och jag hjälptes åt i stallet idag. Imorgon åker vi först till stavsborg på morgonen och går med när de tar ut hästarna då vi (läs mamma) ska ha utsläpp på måndag. 
Efter det sticker vi till Grey och packar ihop alla grejer. 

Tyvärr hann jag inte packa o fixa Grey idag utan det blev borstning och en promenad. Får försöka hinna det imorgon. 


Fina ponnyer

Båda ponnyerna var fina idag. Nu återstår duschning av jarno och mockning åt båda. Sen blir det hem till fredagsmyset och även ner och smörja allt tills imorgon.

Segt



Nej idag verkar sl inte vara på topp! Tolvan går inte alls så min "snabba" buss till stallet missar jag... Typiskt att jag missar den idag när jag har mycket att fixa i stallet inför imorgon. Aja det är bara att vara effektiv och så kommer man väll hem någon gång :-)

Äntligen

Idag är det äntligen fredag! Vilket innebär att vi flyttar imorgon. Ska bli såå skönt! 
Igår joggade jag Grey på banan. Han var pigg, men det gick helt okej. 
 
Jag hoppas verkligen att hans stress minskar nu när vi flyttar och får mer fasta rutiner än vad vi har nu. Eller fasta rutiner finns typ inte i stallet som vi står i nu...idag gick det ut klockan 4 på morgonen... Nu i helgen ska vi bara se till att han kommer till rätta och känner sig trygg. 
 
Vill ni ha film från det nya stallet?
 

Lite lugnare

Halloj! Ska sova snart, är så trött efter denna hektiska vecka men helgen kommer vara 10x mer hektisk så det är bara att köra på!

Idag var det lite lugnare för båda hästarna. Började med att gå med Pinky ca 1 timme ute på lite olika vägar. Det var så fint att gå i solnedgången precis vid vatten och känna solensvarma strålar. Pinky fick gå i sitt fina orangea täcke. Gjorde sig extra fint på honom i solljuset.


Jarno hade skrittdag. Skrittade i ridhuset och gjorde lösgjörande i skritten. Ett mycket bra sätt att behålla hästarna mjuka tex efter hårdare träningar utan att behöva rida så att de blir trötta eller annat.
Han var väldigt mjuk och fin. Strechande honom ordentligt efter passet.

My love



Delles dag idag

Idag fyller världens bästa och finaste cponny år. Hela 12 år har han hunnit bli! Grattis grattis min gammal kung<3


Han kan trava

Igår var det Monica träning för den som missat det.
Jag red Jarno först och eftersom han vilade i tisdags så var han pigg som en lärka! Träningen gick sjukt bra. Han var så himlans fin och jag hoppas på att vi kan lyckas få fram den traven vi hade igår när vi ska tävla på lördag för han klarade av att trava igenom hela kroppen fast än han var hög och fin i formen.

Pinky var lite trött efter tisdagens hårda pass sö vi tränade mkt lösgjörande och lydnad. Dick känns det som om han har höjt sin lägsta nivå till den nivån som var hans bästa förut!



Torsdag

Hej, igår tog mamma hand om Grey. Jag valde att åka hem till pappa efter skolan då jag inte kommer hinna vara hos honom i helgen när vi flyttar Grey. 
 
Motivationen har varit sådär nu när jag vet att vi ska flytta och bara vill kunna knäppa med fingrarna för att få det att bli lördag. Grey får ta det lungt nu tils vi flyttar så sätter vi igång på riktigt nästa vecka. 
 
Jag skulle tro att planenn för helgen ser ut såhär:
 
Fredag - Packa alla grejer, tvätta Greys svans, även köpa spån och korn, Grey skrittas ut.
 
Lördag - Grey flyttar, går ut i sin nya hage när vi kommer till Stavsborg. Och får en promenad på kvällen.
 
Söndag - Fixar i mitt skåp o sånt, Grey joggas i ridhuset.
 
 
 

Fram till Rånäs

Kort planering fram till lördag, då är det tävling. P1:an på Rånäs, ska bli så kul!
 
Ons (idag) : Jogga loss i ridhuset + rida ut
Tors: Simon kollar och ger tips när jag rider igenom programmet, han kommer då Anna fick förhinder
Fre: Mjuka upp lite lugnt + rida ut + massera o strecha 
Lör: Tävling! 
 
 
 
Han känns verkligen otroligt bra nu, ska bli spännande o se vad Simon säger imorgon! :)

1 miljon

Idag var Pinky vär mer än 1 miljon! Han var så fin, svävar fortfarande på moln:D Imorgon är det träning för Monica med både han och Jarno. 
Jarno var jag ute och promenerande 3km i naturen idag. Han var pigg haha och det blåste ganska mycket.



Världens bästa gudmor!

Idag kom ett efterlängtat födelsedags paket från min gudmor Jenny, som jobbar på Kvalité häst & hund i flen! 



Grey kommer vara såååå snygg i det här!!

Tack så mycket världens bästa gudmor!

Bus häst

Igår red vi ut barbacka på ängen, Grey tyckte det var riktigt roligt och bockade flera gånger. Hängde lite löst en gång, haha! 

Idag får vi se vad vi hittar på för något, förmodligen jogging på banan. 

Förresten, har ni några bra tips på hur man får en vit häst riktigt vit?? 


Shopping i fredags

Lite av de jag fick med mig från sthlm ridsport i fredags. 
 
Världens bästa!
 Inga mer bajs fläckar här inte
 Skulle tydligen vara bra om man har en häst som står på spån och som lätt får uttorkade hovar, super till Grey då han kommer stå på spån och då blir hans hovar lite torra. 
 Och såklart världens bästa smörj tvål! 

Lycklig

Hej, igår åkte jag och mamma till Stavsborg och skrev på kontraktet. Blev även bjudna på fika av gulliga Hanna som har Stavsborg. Det känns såå bra! Hanna tränar för några tränare på Tuna, och det tar 10min att rida dit. Så nu kan jag och Ella göra sällskap på uteritter. Det är även nära om jag skulle vilja träna för någon tränare där.
 
Det känns såå bra! Grey har joggats och är allmänt galen med vårkänslor just nu.. Vi flyttar honom på lördag, och nu tar vi det lite lungt med att åka iväg och träna då jag vill att han ska trivas och känna sig trygg på det nya stället. 
 
Den 5 april är det program ridning för laget, så får vi se om vi får ihop ett helt lag till första omg på Siggesta
1 maj. Om inte så står jag som reserv till Vallentuna den 1 maj. 
 
 

Motivationen är tillbaka!

Måste ha glömt motivationen för bloggen någonstans, men nu har jag hittat den så nu ska ni få se på bloggning från min sida! ;) 

Undertiden jag har varit borta har väll kanske inte revolutionerade saker hänt, Darren har haft intervallträning den här veckan, och detsamma kommer det bli nästa. Nu ska vi ligga i hårt för att kunna prestera på topp i Rånäs på lördag. Ska debutera P1:an, finns inga förväntningar utan det ska mest bli kul att se vad jag behöver öva och förbättra tills det gäller med kval till nationell :) 




Lider tyvärr av en bildbrist, men jag ska försöka lura med mamma o kameran någon dag! ;D

Dags för måndag igen

Godmorgon!
Idag är det måndag igen och tillbaka till de vardagliga rutinerna. Pinky vilar idag efter att ha gått några hårda pass de senare dagarna. Jarno ska ridas. Han var väldigt fin igår och det är kul när man märker att han hat blivit rejält mycket starkare. Så idag blir det ett liknande pass som jag gjorde igår, mycket styrka och inte låta honom rinna iväg när han tycker det är jobbigt. Lite skolor ska jag också rida.



Fråga


Hej Cornelia! Grey är en korsnings ponny, så det är lite blandat. Men jag skulle tro att han har connemara i sig. 
:D 

Ledig fredag

Hej, igår tog mamma stallet och jag åkte in till stan o fikade med Emma som bloggade här i början. Det var super mysigt, sen drog vi ända till sthlm ridsport i upplands väsby för att shoppa 😏 

Jag fick med mig ett nytt lager med glansspray och hovolja, även smörj grejer. 

Idag ska Grey skrittas ut i skogen! 


Grattis mamma

Idag fyller min mamma år! Grattis grattis.
Utan henne hade aldrig denna sport gått runt. Ikväll blir det tårtmys hemma med familjen. 


Förändringar

En av de (förhoppningsvis) sista förändringar som kommer ske nu är en flytt av Grey. Det stallet som vi står i nu hamnade vi i eftersom vi i panik letade stallplats då det inte fungerade att ha honom hemma. Det stallet som vi nu flyttar till har vi tittat på en gång tidigare men då var det inte aktuellt att flytta Grey hemifrån.
 
Grey flyttar till Stavsborg som ligger ca 5min hemifrån med buss, det ligger även nära till tuna, där Ella står. Det finns ridhus på gården, en uteridbana, skritt slinga och fina hagar o stall. Allt verkar mycket väl organiserat. Jag är verkligen jätte glad då jag velat flytta dit ända sedan vi var där och tittade första gången. Hon som har det har även kurser ibland, vilket skulle vara roligt att vara med på. Det är en mindre anläggning som är uppdelad i små stall, vilket kommer passa Grey perfekt! 
 
Jag hoppas och vill verkligen att det här är den sista flytten av Grey vi gör på länge! 
 
Vi flyttar till Stavsborg runt nästa helg, Lääängtar! 
 

Toppen dag

Idag har det varit en riktig toppen dag. Hästarna gick super idag för Monica. Herregud vad bra det gick, är så nöjd!

Nu ska jag sova får skriva mer här imorgon.


Bus på ängen

Hej, idag gick jag en promenad med Grey. Vi gick på ängen o det var mysigt, han var riktigt på hugget o taggade till ordentligt. Så söt var han min älskade lilla ponny. 


Skit väder

Hej, vilket skit väder det är, jag ville ju ha vår. 

Igår masserade o stretchade jag Grey. Idag får vi se vad vi hittar på. 


Tävling o födelsedag

Hej, igår firade vi mig eftersom jag fyllde år i lördags. Det var trevligt men nu vill jag inte se en ända tårta till... Haha

Tävlingen då? 
Jag är jätte nöjd med Grey, hans dagsform var inte på topp men vi gjorde vårat bästa. Första klassen var han as taggad men på nått sätt ändå inte framme för skänkel, det blev några missar men slutade 3:a precis utanför placering på 60% 

Andra klassen känndes han betydligt mycket bättre, men domaren dömde orättvist tycker jag. Hon hade bestämt sig för att det var dåligt och vi fick 59% trotts att han gjorde allt o känndes mycket bättre nu än i första klassen. 

Jätte nöjd med Grey, han var fantastiskt duktig trots att det blåste storm o hela
ridhuset dundrade. Nu får han ta det lite lungt den här veckan, så sätter vi igång sen igen. 


Dagen efter

Idag var det en lugn dag i stallet. Red ut Pinky i det fina vädret och han var så fin. Tränade kondition på långa sträckor!

Jarno fick vila i hagen. Han har gått ute till lunch sen han kom men idag provade vi att låta han vara ute hela dagen och han verkade tycka det var skönt så nu ska han får prova att få ute till 16.



Vinst i debuten

Lilla hingsten var väldigt duktig idag. Vi skrapade ihop 72% fast det var en hel del missar. Jarno var väääldigt taggad, haha, men inte spänd på det andra sättet. Nu ska vi hem och träna ännu mer, stärka ryggen så att han pallar trava fint i den höga formen! 


På G

Hej, nu har vi lastat o är på väg till tävlingen! 

Grey såg mycket undrande ut när vi väckte honom 3 timmar för tidigt. Idag är planen att göra en bra ritt i LC eftersom de är det programet som vi rider i div 3, LB får bli som det blir, vill se hur han är när man rider två klasser. Om han blir trött eller så. Men självklart ska vill jag att det ska gå bra i båda klasserna. 

Förrutom att jag är as trött så är det världens sämsta väder. Bajs rent ut sagt.. Men det skulle klarna upp lite senare. 


Bra pass

Nu har jag ridit Grey, mockat o tvättat ben o svans. Han var lite trög i traven idag medans galoppen var fantastisk, men det blir säkert bättre imorgon när han taggar till lite. Även i slutet blev det bättre. 

Lite dåligt att de inte kommit ut några starttider alls! (Säger jag som inte orkar räkna) 

Nu ska vi fläta o borsta ut svansen.


Fredag!

Hej, igår träffade jag Nora o Ella en stund i stan. Drog sen ut till stallet, red ut så han fick jogga bort träningsverk. 
Idag ska jag rida ett lösgörande pass på banan. Även tvätta honom o packa allt som ska med, vi kommer behöva åka från stallet mellan 6-7 imorgon bitti. 

Emma träningen i onsdags gick as bra, han var lite pigg men jag fick tag i honom ändå. Han travade på riktigt bra, med en stadig form o takt. I galoppen lyckades vi äntligen få till förvända galoppen! 

Nu mot skolan! 



Världens bästa Grey

Hej! Idag var det träning på schemat. Grey var as duktig! Jag måste sova nu, skriver mer imorrn. 


Frisk ponny



Nu är Darren frisk igen efter att hovis var här och fixade skon! Han såg jättefin ut när vi kollade honom på linan :) 

Återbesök

Herregud denna lilla ponny... Hur lyckad han!?

Idag var vi ju på ett återsbesök och av alla dagar så har han trampat av en sko så att den sitter snett! Pga detta blev det någon grads hälta, men det var som tur är på vänster fram där han aldrig har haft problem tidigare så det var väldigt klart att det var skon som gjorde ont! 

Så imorgon kommer hovslagaren och slår i skon och om det inte blivit bättre av det blir det metacam ett litet tag och sedan kolla om han blir bättre. 


Tur i oturen ändå att han prickade in just idag, då kunde vi få hjälp direkt men ändå fick Maria inte se hur riktigt fin han ser ut i vanliga fall ;) 

Pigg ponny

Pigg ponny idag, men ändå någorlunda lugn. Han var super fin i början men sen blev han spänd och jag fick inte riktigt loss honom. Imorgon får han gå ett hårdare pass på banan. Mycket öppnor, skänkelvikningar och tempo växlingar. 
 
I brist på bilder från idag

Färgklick

Hej!
Idag vilade Pinky men Jarno tränade jag. Han var fin men vi puschade honom ordentligt, ut ur sin komfort zon och kämpa ännu mer. Kul att se vad som finns att plocka fram ur honom för det är en hel del kvar där i honom!

Imorgon ska Pinky joggas och Jarno vilat och får nya fötter.

Jarnos färgglada outfit idag.

Tillbaka

Nu är jag tillbaka efter helgen. Mamma tog han om Grey i lördags o longerade. Igår gick vi en promenad. Idag står jogging på schemat, mycket lösgörande  och skänkelvikningar. 

Ingen vanlig tävlingsdag

Ja hörni, igår var ingen vanlig dag. Dagen började med att vi kom till stallet och möter fam. Danielson (som äger Pyrre) som strax ska kolla Pyrre med en veterinär här på gården. 

Jag börjar knoppa och fixa Darren och sen får vi reda på vad som har hänt med Pyrre när de kommer ut ur sadelkammaren. Vet. Karin anser att han har blivit halt de senaste gångerna pga att han inte håller för att tränas och tävlas. Promenadhäst med lugn ridning var hennes föreslag och vi alla blev helt stumma. Det stod bara helt still i huvudet. Och sedan har de det stora problemet med hans kolik som kommer tillbaka otroligt lätt om han inte går ordentligt som jag fattar det. 

Det är så otroligt sorgligt alltihopa, men även om det verkligen verkligen berör en så måste man fortsätta med sitt, så vi kastar in Darren och åker till tävlingen. 

Och laget, det har också varit halv kaotiskt. Först blev Pyrre och Tindra halta i början av veckan, Tindra av en hov som hovslagaren fixade direkt så hon var redo att gå igen nästan direkt. Men i fredags hade Marie blivit sjuk, så då fick vi ta in hennes lillasyster (som är reserv) så vi iallafall var 3 st 

Ellinor var såklart med på tävlingen men jag tror att alla fick ont i hjärtat när man såg henne, så nedstämd. Och det kan man ju minst sagt förstå. 

Pga detta var såklart alla nedstämda, och självklart kände hästarna av det, inte minst Darren. Jag kände inte igen honom för att han inte kände igen mig. 

63,9%, inget lyckat program men ändå inget jättemisslyckat. Är inte besviken på mig själv eller Darren, vi tillsammans gjorde det bästa av situationen.em dag utan känslor, tur att jag iallafall kunde vara med Ella på kvällen där allt var som vanligt 

Sista dagen

Godmorgon!
Idag är det sista dagen utan mamma här hemma. Ska bli skönt att återgå till de vanliga rutinerna och inte behöva åka i 30 min för att komma till skolan;)

Idag ska Pinky gå ett hårt pass och Jarno ska gå lösgjörande, kanske på banan. Återstå att se hur vädret är vid stallet.




Snabbis

Hej, var i stallet en snabbis idag. Mamma fixade allt och jag skrittade o stretchade Grey. Nu ikväll har vi varit på teater, den var grymt bra! 

Imorgon ska jag åka iväg och jobba både lördag o söndag, förmiddag. Så antigen åker jag ut tidigt imorrn bitti eller så tar mamma honom imorrn. Söndagen planer är lite oklara men Grey ska gå i allafall. 


Fina Pinky

Joggade Pinky på banan idag. Haha shit vad det blåste men jag hade planerat att rida ute och då ska jag göra det även om det blåser storm. Bara bra träning för både mig och Pinky.

Han var väldigt fin. Joggade honom bara så jobbade med lydnad och strechande övningar. Tränade mycket förvänd galopp på honom på volter, checkade att det gick att böja åt båda hållen utan motstånd och att han var kvick för skänkeln.




Toppen träningar!

Darren och jag har verkligen toppat de två senaste träningarna! Alltså, både idag och igår tränade vi, onsdag för Kerstin och idag för Anna. Fick ut väldigt mycket från båda träningarna och har fått med mig massa supertips till på lördag, så nu laddar vi för det! :) 

Darren blev även masserad och strechad idag efter passet, så nu är han mjuk och fin till imorgon då jag ska rida lösgörande. Startar väldigt sent på lördag, dock har inte starttiderna eller startlistan blivit klar än? Ett minus för det till Botkyrka.. Dock har jag tävlat hoppning där och vet att det annars är en mycket trevlig tävlingsplats! 


Tyvärr har jag inga bilder eller filmer från träningarna... :( Måste komma ihåg att påminna mamma om att filma korta snuttar och inte bara när jag rider igenom programen! 


Ponny eller älg? ;D

Vila idag

Hej, hann tyvärr inte blogga igår då vi kom hem så sent från träningen. Träningen gick bra o han var super fin! Dock flyter bogen ut något i skänkelvikningarna, så när han tappade bogen så red jag rakt fram en bit och gjorde sen en skänkelvikning åt andra hållet. Gjorde även mycket tempo växlingar både i skritt och trav. 
Vet inte om mamma filmade något dock. 
 
Idag är jag hos pappa, Grey vilar och mamma tar hand om honom. Imorgon ska vi på teater och jag ska rida ut på Grey. Kommer ut till stallet på förmiddagen. 
 
I helgen ska jag jobba så mamma tar hand om Grey på lördagen, då kommer han förmodligen longeras lite. 
 
 

Nu kör vi igen

Hej! 
I söndags och måndags vilade hästarna. De har gått så bra de här sista dagarna och därför var de väldigt värda sina 2 vilodagar.

Idag ska jag jogga igång båda mycket fokus på mjukgörande och lydihet. På onsdag är det träning igen och den kommer veckan rulla på som vanligt.


Svettig ponny nr 1

Svettig ponny nr 2

Återhämtningsdag

Idag har Darren som sagt fått en vilodag, återhämtningsdagar är verkligen a och o för att prestationerna ska bli bra. De bygger ju framför allt muskler, jag brukar alltid ge Darren något extra kilo hö när han vilar så han får lite mer att bygga av. Att bygga musklerna går ju självklart inte på en dag, men tar man sånna här dagar regelbundet kommer snart en skillnad märkas! 


Idag ska jag rida Darren på banan, (mycket rida ute nu!) mycket lösgörande i början, hitta kontrollen. Sedan tar plockar jag upp hobom i den hägra formen och jobbar loss honom lite där och tränar på lite programdelar till på lördag. 

Träning både onsdag o torsdag. Onsdag för Kerstin på Nytorp, och sedan ett pass för Anna på torsdag då jag bara ska få tips med den perfekta framridningen samt lite detaljer i programet. Alltså blir torsdagen ganska lugn :) 


På lördag är det en viktig tävling. I div 1 räknas restulaten från alla omgångar så det gäller att verkligen göra sitt yttersta från början. Vi har ett stabilt lag, det ser ut som förra året fast duktiga Marie har tagit 4e platsen istället för att en Cponny har den då man får ha 2 Dponnys i div 1! 

Busig o glad häst

Hej, första dan i skolan efter lovet är avklarad, check! 

Idag red vi ut. Gjorde mycket skänkelvikningar över vägen så han fick lite att tänka på då han låg på. I traven gjorde vi ungefär som igår, samla samla och när han nästan börja piaffera så släpper jag fram honom. Det tyckte han var väldigt roligt men jobbigt. Han kastade med huvet och frustade, söt hästen min! 

Eftersom han var så laddad så gjorde vi bara några fattningar till galopp från den samlade traven och bröt av direkt. Känndes dumt att riskera att han skulle dra iväg o bli stressad. Riktigt duktig har han varit idag. 


Mums! Greys favo, mini horselyx! 

Uteritt 2.0

Även idag blev det en uteritt! Dock en mycket jobbigare tur idag, Darren blev faktiskt svettig även om han har superkort päls. 


Imorgon blir det en återhämtningsdag för Darren, han har jobbat på ortoligt bra nu de senaste dagarna! :) 

Back on top

Halloj, mamma o jag har diskuterat, och har lite grejer på gång för att få igång motivationen igen. 

Igår o idag har Grey gått på banan. Igår bara lungt lösgörande på ett nytt bett, ett rakt med fasta ringar. Tyckte att han gick bättre på det och inte högg sig fast lika mycket i vänster sidan. 

Idag gick han ett hårdare pass på banan, joggade fram i lägre form. Tog upp honom i formen sen och gjorde några fattningar från trav, och jobbade igenom spänningarna som var där. I traven gjorde vi skänkelvikningar o öppnor. På slutet jobbade vi lite samla
Ihop och sen kunna släppa fram honom fast han ska vara kvar i formen och bara länga steget en aning. Ett toppen pass! 



De senaste dagarna

Tänkte skriva om de senaste dagarna nu, då det har varit fullt upp och bloggen tyvärr inte har varit prioriterad...
 
I tordsdags tränade jag för Anna Hedbys, det gick verkligen otroligt bra! Jag red ordentligt och fick lite knep och Darren ( den lille arbetsmyran) jobbade på och gjorde sitt bästa som vanligt. 
Vi började med att mjuka upp honom ordentligt med öppnor och slutor på olika spår, samt förvända öppnor och slutor. Sedan tränade vi mycket på takten och schwunget i traven. Jag fick ett tips som verkligen fungerade, nämligen att jag ska tänka passage i varje steg för att han ska "glida lite längre på varje steg". 
Och sedan fick jag hjälp med travökningarna. det har vi ju alltid haft som vår Akilles häl men tack vare Anna visade Darren att han minsann kan öka som en jagvetintevad!
 
Igår (fredags) red jag ut, mycket jobb i galopp-skritt-galopp-skritt osv för att han skulle vara lyhörd och framme för skänkeln och mina hjälper. Stannade även på ängen och galopperade lite uppförsbacke, och gissa om Darren tyckte att det var kul! ;D
 
Idag red jag ett mycket lösgörande pass på banan, rund och låg. Inte plocka upp honom alls utan låta honom jobba igenom hela kroppen.
 
 
Det finaste jag har <3