Dagens

Efter dagens heldags jobb i stallet + träning så är jag helt slut, framförallt i benen. Man tror blir så trött i benen av att stå eller att gå en hel dag.

Träningen idag gick super! Han var så kvick för skänkeln och rörde sig mycket fint igenom hela kroppen. Öppnorna framförallt, blir väldigt fina när han är så framåt, då blir de mycket mer i uppförsbacke.

Imorgon blir det träning igen. Samma upplägg som idag, men troligtvis lite mer programdelar för att känna på dem med de trycket vi har nu.




Taggad ponny

Halloj! Idag var jag uppe tidigt och släppte ut Grey. Han även hänga lite med världens bästa Thea innan hon skulle till jobbet. 

Idag bar det av till ridhuset! Han var väldigt stressig i början (förmodligen då hans magnesium är slut) men efter ett tag med skritt - halt - skritt - halt så började han coola ner sig, det blev mycket lydnad. I traven och galoppen jobbade vi mycket fram o tillbaka, öka & samla. I galoppen var han riktigt fin! Synd bara att han är så vass och taggad, man måste hålla honom på mattan hela tiden. Annars hittar han på andra grejer! 



Lite bilder

Grey har vilat lite nu då jag varit sjuk. Men igår var jag i stallet en snabbis, vi hade fotodag i stallet och då bara måste man ju vara med! 









Bilderna har världens bästa Linnea tagit. http://moasigel.blogg.se

Dagens träning

Här får ni en snabb uppdatering från Skåne. Har så dåligt internet och har försökte publicera det här inlägget gång på gång...

Dagens pass gick super. Vi jobbar nu intensivt med att få ihop honom och att få honom kvick i bakbena. Det är inte lätt jobb att få honom att komma ihop eftersom han är rätt stor i sin gång, men med lite hjälp från marken i början så säger det schvop och så är det bara att "åka". Haha inte riktigt så för sen måste jag ju bibehålla det men när han väll är där och är så fin ihop så är inte rörelserna svårt, utan det är just att få igång allt och ihop allt. 

Vad tycker ni om spånpellets?

Grey står på spån blandat med lite spånpellets. Jag tycker det fungerar väldigt bra. Med spånet så blir det mera massa, spånpelletsen blir lite mer fast och gör att allt inte åker omkring och ligger på sidorna. 

Har ni nån erfarenhet av spånpellets? Och vad står era hästar på?



Styrka

Hej! Idag red vi iväg till ridhuset. 

Grey känndes lugn idag så vi jobbade mycket styrka och lösgörande. I traven samlade vi några steg tills han nästan gick passage och sedan fram i en friskare trav. Han tyckte att det var väldigt jobbigt men kämpade på bra. 

Eftersom han varit något jobbig i galoppen, så försökte jag bara få honom låg i formen och galoppera på i en frisk men ändå något samlad galopp. 

Lite svårt har han med skänkelvikningarna undan höger, men idag var dem mycket bättre! Vi ska jobba vidare med dem, så kommer de bli bättre o bättre! 


Jönköping

Nu har vi kommit till Jönköping för att tanka och ta något att dricka. Pinky har även fått sin eftermiddags mat :)



Nyklippt häst

Hej! Blev sent igår så jag hoppade i säng på en gång när jag kom hem.

Igår klipptes Grey äntligen! Så nu är isbjörnen borta.. Och jag hoppas att han håller sig borta ett tag. Thea i stallet klippte honom och han skötte sig faktiskt, dock så trodde han att hon skulle döda honom, så han stod och skakade. Men efter att vi hade klippt hela första sidan så blev han mycket lugnare! 

Han fick också på sig lite tjockare täcken. Ett amigo 200g inne, det är ganska varmt i stallet på nätterna. Och på hans vanliga skal täcke med hals satte jag på linern, den är på 300g. Så nu borde han inte frysa! 

Idag är planen att klippa klart huvudet med den lilla maskinen. Även rida en kortis i skogen om jag och Linnéa inte drar till ridhuset! 


Gammal bild (i brist på bilder från igår)

Softdag

Idag har vi haft mys dag och promenerat! Stretchade även bog, ben, rumpa o hals. Idag har det varit riktigt ruskigt väder, kallt o blåsigt. Grey var nog glad att slippa ridningen idag. 

Imorgon åker pälsen och Grey ska äntligen klippas! Hejdå pälsen.



Lugnt idag med

Idag var det en lugn dag igen. Pinky har fått bli ompysslad och njuta i hagen, som igår. Världens bästa hovslagare Max, kom ut snabbt och satte på några sömmar på ena fram skon. Pinky hade dragit av någon söm. Skönt att han kunde fixa det innan vi åker:) 
 
Ikväll blir det lite packning av saker här hemma och imorgon blir det ridning och att packa klart allt i stallet.


Ridhuset

Igår red jag och Linnéa med Mysan iväg till ridhuset. Det tog en liten stund att rida dit men hästarna var framskrittade och klara när vi kom fram. 

Planen var att Grey skulle gå ett styrkepass med mycket övergångar, fram o tillbaka. Men det ändrades ganska fort. Lektionen innan hade hoppning så det stod hinder framme, vilket gjorde Grey lite extra spänd. Så det blev lätt jogging istället där målet var att få honom så avslappnad som möjligt. Han blev mycket bättre mot slutet, sänkte ner nacken o bärde sig i en lägre form. 

Vi kom hem sent så det var bara fixa det viktigaste innan jag åkte hem. 

Idag är det stretching och promenad/skritt på schemat! 



Regn o rusk

Usch usch vilket väder. Stora sjöar av vatten överallt, till och med hade det regnat in på bussen... Satte mig såklart på det sätet som var blöttas men bytte snabbt ;) 

Pinky har fått vila idag. Gått i hagen och fått mys och pyssel är ju inte helt fel enligt Pinkan. 

Släpet ska iväg på service nu lagom innan vi åker neråt i landet så vi har tömt det på allt, verkligen allt... Jag måste även skicka min packlista och lite annat till mamma så hon kan skriva ut de, hade tänkt börja packa lite smått imorgon för på Omsdag ska de mesta vara packat så att det bara är att göra iordning hästen på torsdag då vi åker vid lunch. Skönt att komma iväg så tidigt som möjligt så att vi inte landar där nere allt försent :)


Smakprov










Lette träning

Idag var det dags för Lette träning. Det är väldigt nyttigt att träna för Eric och man får med sig otroligt nyttiga knep för att få saker att se stadigt och fint ut.

Idag la vi stor vikt på bärigheten bak så det blev ett rätt tufft styrkepass ändå. Att få honom att schvunga fint bak och verkligen bära upp sig, vilket han gjorde fint. Han kändes dock kanske lite mör men inte är det så konstigt när han har gått hårda pass denna vecka och gått så himlans bra hela veckan.

Nu väntar några dagars vila här hemma inna vi åker ner till Sandra och Andreas på torsdag troligtvis. Där ska jag och Pinky bo och träna inför Lag-SM. Så super schysst av dem att ta emot oss när de har kort med folk och fullt stall :)



Jobbar

Har lunch nu, om en stund ska jag promenera och borsta hästar! 

Grey får nog vila idag, jag kommer vara alldeles för trött för att orka rida.



Photo time!

Idag bestämde vi oss för att rida till solna ridklubb. Vi red vilse en gång men det var inte då farligt. När vi kom fram så red vi lite på deras utebana som var underbar! Underlaget var grymt! 

Det blev även lite nya ridbilder på Grey, får dem av Linnéa ikväll så får ni se 😄


Igår hängde jag med Nora o Ella! Det var trevligt meen kallt! 

Vila

Kort update, Grey vilade idag. Dels för att vi inte hunnit köpa ridhus kort än och jag har inte 100% koll på vägen dit heller, men även att det inte är någon idé att rida hårdare pass nu när han är en lurvig isbjörn. Det är ju inte så bra om han blir helt sjöblöt och sen kall på det.

Hade först en tanke på att jag skulle rida ut i skogen men det blev mörk så snabbt och då ville jag inte rida ut själv i mörkret. 

Är och kommer för evigt vara liv rädd för mörker, skräck filmer och allt de som hör till.. Tack vare mina fina vänner Linda, Celina o Artur.. 



Styrka i bakkärran

Ja passet idag gick mycket bra. Han kändes lite "stel", eller mer liksom stel över ryggen och inte i sidorna som man oftast kopplar ordet stel till. Fick jobba mycket övergångar trav- skritt och galopp-trav för att fånigåmg ryggen och få kroppen och musklerna varma. 

När han började få ett bättre stöd och kändes mer med så körde vi igång styrkepasseted fokus på rumpmuskler idag. I galoppen blev det mycket slutor längs långsidorna och även på kortare diagonaler. Slutorna blandades med öppnor för att inte de skulle bli för långa skolor, då fyller de inte samma effektiva funktion.

I traven blev det tempoväxlingar och verkligen tänja på gränserna för att få en  ännu mer elastisk trav framöver.

Inte för att bilden har något med inlägget att göra, men ganska söt är han ändå ;)

Vandringsdag, hjälp i stallet och lyckat ridpass

Idag hade vi vandringsdag, det var väll mysigt och så men en rätt onödig dag tycker jag ;) Vi gick från Äppelviken ända till Hässelby strand vilket är drygt 1,5 (...) och efter det drog jag och Fredrik till en obligatorisk donken och käka glass ;D

Sedan gick vi hem till Daniel och va där ett litet tag och bara tog det lugnt. Gjorde sådär konstiga saker som bara vi gör samt pluggade lite, jag har matteprov imorgon så jag sitter o pluggar men gjorde en paus för bloggen! 


Sedan följde iallafall Daniel med till stallet, han har varit till mycket hjälp idag, fixat o donat i stallet! Jag red i en timme, ett ordentligt pass och följde upp det vi gjorde igår med Helena. Gjorde mycket trav-skritt / galopp-skritt och vise verse. 
Han kändes otroligt fin och han var mycket bärig i slutet när jag tränade på öppning och förvända slutor! 



Mot stallet

Idag var det som sagt vandring för hela skolan. Vi 9or går 1,5 mil, från skolan till Hässelby strand och sen tar man tunnelbanan hem.  Man blir rätt trött efter en hel förmiddag av vandring så jag gick hem efter och värmde upp mig under täcket innan jag drog på mig stallkläderna. 

Idag lär det bli ett pass i ridhuset med mammas ögon på oss. Hade nog velat rida på banan men ser inte ut som om vädret tillåter det tyvärr.  Ska nog dock träna mer styrka idag, det är viktigt att variera vilka muskler man tränar och eftersom vi ska träna program för Lette i helgen så måste vi få in 2-3 styrkepass också. 
Köer som vanligt vid eftermiddagen...


Pust

Pust... Nu är discot slut och jag tror vi alla är rätt trötta. Vi fick dansa rätt mycket i början för att dra igång alla, men sedan började de första släppa loss och de verkade ha riktigt kul, det hade iallfall vi;)

Imorgon är det vandring, 1,5 mil ska vi gå ich vi startar från skolan 9.00! Rätt skönt ändå efter kvällen, men mina ben kommer nog vara rätt möra efter denna vecka.

Dagens bullar under HK:n, mums:)

Helenaträning

Idag är det träning! Helena ska känna på Darren och jag tror att jag rider sista delen av passet för att se hur kan känns :) 


Upplägget kommer att vara anpassat för tävlingen. Höga tävlingsformen och lyfta på benen samt bära sig. Där får jag mycket hjälp av Helena som är expert på just det! 



 

Stallmöte

Sitter i stallet nu och har precis ätit upp en morot! Idag är det stallmöte vilket innebär ännu en sen kväll i stallet. 

Nu regnar det ute, så vi får se vad jag och Grey hittar på idag. Förmodligen en längre promenad om det slutar regna. Eller så haffar vi någon i stallet och rider ut en sväng i skogen, hmm svårt.. 

För övrigt ser Grey just nu ut som en isbjörn. Men till våran räddning kommer kanske Jenny till oss i helgen och då kan hon klippa Grey.





Träning för Marc André Wery

Grey vilade idag och vi gosade läänge innan jag åkte hem, mitt fina hjärta ❤️ 

Nu är det även spikat att vi den 1 November ska åka till Sjövillan ute på Ekerö och träna för Marc André Wery. Han kommer från Portugal och tränar mycket Andalusier. Ska bli väldigt roligt och spännande, speciellt eftersom hans lektioner är på engelska! 

Ser verkligen fram emot det, ska bli super roligt att få testa på något nytt! 



Bilder tagna från google.

Moment

Så nu har jag smält maten och känner mig redo för att skriva om dagens pass.
 
För dagen var tanken att räna på de 2 första momenten som startar i princip alla de tre FEI ponny programen, mellantrav och inridning med halt och hälsning. Det är viktigt att starta sina program med höga poäng, det brukar oftast vara lättare att de högre siffrorna rullar in om dommarna får ett positivt intryck av ekipaget direkt.
 
Pinky har en väldigt bra grund för att göra super fina mellantraver med mycket bogfrihet, dock så har han en tendens att bara kasta sig fram. Det gör att han lägger sig på i handen och dommarna tycker också att han blir "för" låg i fronten för höga betyg. Det blir även lättare att få taktmissar när han får så mycket vikt på fronten. 
Anna har hjälpt mig med många bra knep för just få mer "häng" i ökningarna och får de mer "uphill". Anna har ju mycket erfarenhet av rörliga och unga hästar vilket ger mycket. 
 
Övningen för mellantraven är att använda spöet lite och dutta lätt på rumpan i mellantraven. Han reagerar mycket bra på pisken för att använda den som en hjälp just i mellantraverna. När jag duttar så vinklar han sig ännu mer och kommer då ännu mer i "uphill" och lättar från handen. Sen använder jag mig mycket av att ändra takten och steglängden för att få han mer bärig.
 
Uppridningar i galopp med halt är något som vi börjar fatta oss på nu. Ju mer samling man får i galoppen desto lättare blir ju själva avsaktningen till halten, men det kluriga är att få till en rak och bra halt med en bra igångsättning till halt. För att få halten rak gäller det att rama in honom ordentligt så inte något ben flyger iväg. Även i igångsättningen är det viktigt att ha benen runt honom, annar sker det rätt ofta att han tar några steg åt höger eller vänster innan han börjar trava och sådant gilla inte domarna... 
 
Kvaliterna han visade idag gör mig så glad, han är så sjukt rolig att sitta på för man märker att han älskar att jobba mer och mer. Hur han liksom växer och växer ju mer man frågar om och hur han älskar att visa vad han går för! Det är efter sådana här pass som man får njuta och suga åt sig hur och vad man gjorde för att komma jut dit.
 

Kvällspromenad

Herregud va mörkt det är nu på kvällarna!! Men det gör mig ingenting så länge det fortfarande är varmt :) 

Igår kväll och framför allt inatt har jag har sån migrän, fick knappt sova en blund inatt och imorse hängde det mesta kvar. Så idag var jag hemma från skolan, sov hela förmiddagen, fick i mig mat, sen kom Max hit o hjälpte mig med det jag missat samt att vi pluggade inför matteprovet på fredag. Daniel var också här och gjorde oss sällskap, vi avslutade med att baka en kladdkaka som vi sedan åt med Becca! Sen åt Becca mat här med familjen och efter maten åkte jag o mamma till stallet!




Darren fick promeneras idag då han har gått hårt de senaste dagarna och han kommer att gå lektion ons och förhoppningsvist tors, samt att jag alltid rider igenom honom ett ganska hårt pass på lördag innan tävling. På söndag är det tävling på Sundby. Ska bli intressant att se hur det ser ut där då många duktiga equipage kommer därifrån. Kul också att många av de är Darrens ghalvnrorsor ;) 

Selfie

Passet på Pinkan gick superdupermega bra idag. Är så nöjd ich det känns inte så farligt att låta han få en dag off imorgon. 

Nu är det dags för att hugga in på min kebab och efter att den har slunkit ner ska jag skriva mer om passet ;)
En glad selfie efter passet :D

Planering

Tjoho, imorgon är det dags för våran klass, 9D, att anordna disco för 6orna. Vi har planerat detta nu senaste veckorna men det känns fortfarande som om det är halvt kaos som vanligt...

Emmy och jag har iallfall fixat det mesta nu men imorgon har vi ändå en lång lista på saker att göra efter skolan, därför får Pinky vila imorgon och mamma åker ut och tar hand om 
honom?! Har typ aldrig hänt innan att mamma åker till stallet utan mig.. Sad:(




seendressage @ instagram

Nu finns vi på instagram! In o följ oss för att ta ytterligare del av vår vardag 





Godmorgon

Tur för mig att vi hade en längre sovmorgon idag! Det blev ganska så sent i stallet igår. 

Red ut i skogen med Théa och Emelie. En längre runda med mycket galopp! Precis vad Grey behövde. 😃 
Han brukar vara väldigt pigg och svår kontrollerad ute, speciellt när man galopperar mycket. Men igår känndes han jätte lydig, lite studs på stället och så men han lyssnade ändå och var uppmärksam! 

Idag har jag inte riktigt någon plan. Banan är ju som sagt alldeles för dålig nu, om jag rider så blir det ut i skogen förmodligen. 



En vanlig måndag

Ingen revolutionerande måndag, sega lektioner i skolan och springa slingan på gympan som grädde på moset... 
 
Sprang första varvet som tusan men var tvungen att bryta efter det då jag har haft lite små-migrän hela dagen, vilket inte botades genom att ta ut sig. Allt blev svart och snurrade så var tvungen att ligga ner ett bra tag och koncentrera mig på att spänna av. Migränen har som ni kanske märkt alltid kommit och gått, känner av det varje dag men när det kommer rikitga så kallade "utbrott" så känns det som att hela huvudet ska sprängas...
Efter skolan så åkte jag o Daniel hem till mig i pluggade o åt bullar, senare anslöt Calle o Max, Becca tittade förbi en sväng innan det bar av till stallet. 
 
Daniel var med i stallet idag, men han blev väl omhändertagen av mig o Becca, många goa skratt och ett lyckat pass med Darren enligt Becca som idag red honom! 
 
 
Obligatoriskt är såklart en liten sväng på snälla ponnyn för dom som hänger med till stallet, lyckligare får man leta efter! ;D 
 
Nu ska jag bädda ner mig i sängen, mår verkligen inte bra men ska försöka hålla detta borta så jag iallafall kan kriga mig till skolan imorgon :)


Mycket bra sprej



Idag provade jag Pinkys nya man och svans sprej. De är en balsamsprej alltså en mer vårdande sprej än pälsglans. Sprejade Pinkys svans med den idag och en stund efter kändes den väldigt mjuk och fin. Borstade dock inte svansen idag eftersom han vilar och jag brukat försöka borsta så lite på svansen som möjligt men de dagar han rids så brukar jag se till att det inte sitter något spån i den.

Sprejen heter Pharma mane & tail, den är köpt på horze och har tydligen hjortronextrakt för att återfukta håret. 


Spikmatta

Har en spikmatta till Grey som jag tänkte börja använda. Tanken är att ha ska få stå med den på ca 10 - 15min varje dag, innan ridpasset. 

Spikmatten jag använder är egentligen för människor och köpt på rusta. 

Jag lägger den på manken och spänner fast den lite lätt med en vanlig täckesgjord, efter 10min så flyttar jag den ner på ryggen. På rumpan är det ju svårt att spänna fast den men då brukar jag lägga ett tyngre täcke ovanpå. 


Ska även göra en utvärdering på det här efter ca en vecka, så får vi se om jag tycker det funkar bra och framför allt om det är någon märkbar skillnad i ridningen. 


Såhär skönt tycker Grey att det är. Hans ögon sluts och det ser ut som om han kommer somna! 

Nytt och fräscht

Ja nu kör vi igen! 

Idag är det vila som gäller för Pinky. Vi har tävlat hela helgen i Högbo så han behöver få lite mys i hagen. Har även med mig klippapparaten. Jag klippte han för ett tag sedan, inte mer än 1.5 månad sen men han är redan typ hårigast i stallet ;) Eftersom vi ska ner till lag-SM om några veckor så måste pälsen bort men vi klipper nu så att den har hunnit få lite längd innan dess.

Om hur det gick i Högbo ska jag skriva om men får se när det blir i veckan. Har haft rätt mycket plugg de senaste veckorna, 9an har verkligen dragit igång super seriöst och man känner sig ganska pressad Att prestera på topp.  

Låter er se ett smakprov ikväll på Pinkys nya frilla ;)


Hästig helg

Hej! Helgen gick snabbt, nu är det redan måndag. 

I Lördags så var vi på hogsta och tränade. Grey blev jätte stressad och rädd då de använde piska på några hästar i ridhuset. Så när lektionen väl började var han helt blockerad, han reagerade på varje smackning som om det var ett pistol skott. Tillslut stod han och skakade för att han var så rädd. 

Men vi jobbade på i skritt och jag fick prata högt i ridhuset med honom för att han skulle koncentrera sig på mig och inte på allt runt om kring. Efter ett tag så släppte det mer och mer. I slutet blev han riktigt fin trots allt! 

Det här är ett tydligt tecken på att han varit med om något som unghäst, annars skulle han aldrig reagera så kraftigt. På ett sätt är jag glad att det visade sig, för då fick jag hjälp med att lugna ner honom och nu vet jag hur jag ska tackla problemet nästa gång han blir så där blockerad. 




I igår alltså Söndags så joggade vi lätt på banan, bara för att checka av. Han känndes lugn o fin. Tyvärr var det nog sista gången på banan nu, den är långt ifrån okej. Så nu blir det till att rida till ridhuset i fortsättningen. 

Hur har ni det? Har ni ridhus eller får ni rida/traila till ridhus? 

Helgen

Eftersom att vi nu sa att vardagen ska flytta in i bloggen så tänkte jag dela med mig lite av vad jag gjort i helgen, och då menar jag inte bara om Darren :) 

I fredags hade jag och Darren vila, mamma var så snäll och tog stallet åt mig! Jag o Daniel var här hemma hela dan och träffade Becca en sväng, sedan mot kvällen så tog jag över lite kompisar som var här i väntan på att vi kunde dra till en av mina tjejkompisars fest. 
Sedan var vi på festen resten av den kvällen! 

På lördagen så vaknade jag o åkte ut till stallet, red Darren ett pass på banan och han kändes väldigt fin. Han brukar gå bra efter vila men just då kände jag verkligen skillnaden :) 
När jag kom hem åt jag den legendariska glassen på ålsten med Becca, och på kvällen flängde jag runt lite överallt. Började med att vi var bara några få stycken på Emmas altan, sedan ringde Märta och sa att jag o Oskar skulle komma till hennes fest, så vi cyklade dit samt Albin o Ebba kom efter till fots. 
Efter några timmar hos Märta så åkte jag förbi en annan tjej som hade folk hos sig och pratade med några kompisar. Väl hemma däckade jag direkt. 

På söndagen hade vi släkten här för att fira hela 5 födelsedagar! Massa god mat o tårta :) 
På kvällen åkte jag o mamma ut till stallet, jag red ut (hur tänkte jag?) och blev såklart helt dyngsur... Men som kompensation för det så kändes Darren jättefin! :D 

Idag (måndag) ska jag vänta här i Bromma tills Becca har slutat, sen ska vi åka till stallet och hon ska rida Darren, vi har pratat om det men det har inte blivit av, men nu så! 

Jag kan tyvärr fortfarande inte ladda upp någon bild då lägg till bild-knappen är spårlöst försvunnen!? 

Startar om på nytt

Vi alla har av olika anledningar har tappat motivationen till bloggen tidigare och det hela har blivit till en ända ond cirkel som lätt till att bloggen nu stor tom. Efter diskussioner fram och tillbaka har vi nu bestämt att vi ska fortsätta driva denna bloggen tillsammans. Nu ska vi göra det riktigt bra! 
 
Våra mål är att ALLA ska:
 
- Skriva minst ett välskrivet inlägg om dagen. 
 
- Blanda bloggen på så sätt att den både innehåller, häst men även om våra liv utanför stall & hästar.
 
- Försöka att (så mycket som möjligt) ha fina riktiga kamera bilder från ridpassen/tävlingarna mm.
 
- Att skriva även när det går dåligt. 
 

Vi är riktigt taggade och nu är vi tillbaka för att stanna. Nu ska ni trogna läsare som stannat få riktigt smakliga inlägg! 
 
 
 
 
 
 
 

I stallet



Nu blir det uteritt i mörkret, så på med reflexer. 

Nya skor

I tisdags fick Grey nya skor. Den nya hovslagaren var verkligen super bra! Han tyckte att Greys trakter var för låga och att det är något vi måste jobba med. 

Eftersom han lätt blir lång i tårna så bestämde vi att låta honom få överrullningsskor fram. Och nu har jag longerat i två dagar för att vänja in honom och det är en ganska stor skilland på hur han rör sig. 


Så här ser överrullningsskorna ut, de är lixom rundade längst ner. 

Och bak: 


Helena-onsdag

Idag red Helena Darren! Gick mycket bra, han jobbade på finare än vanligt. Vi brukar göra så att jag o Helena delar på lektionerna men idag fick hon rida hela tiden och det gav resultat :) 

Imorgon blir det lugn dag för både mig och Darren, hinna med lite annat och hämta sig. På fredag rider jag som vanligt och på lördag är det tävling i Botkyrka! En P1a. Med tanke på hur bra det gick förra helgen så är nog vi båda taggade på att fortsätta tävla ;) 


Kan tyvärr inte ladda upp någon bild för att min app är helt knasig!? Ber om ursäkt för det. 

Sjuk

Usch, idag är jag hemma från skolan. Det började med att jag vaknade upp igår morse och kände att jag hade väldogt ont i halsen. Sen när skolan var slut hade jag fått ont i huvudet och även feber men mamma skjutsade ut mig till stallet. Jag red Pinky på utebanan. Jobbade mycket övergångar för kvickhetens skull och att få honom fint eftergiven. Han kändes jättefin och fick verkligen igenom det jag ville. 

Idag får han vila eftersom jag ska försöka bli frisk inför tävlingen på lördag.