Underbart

Sånna här dagar är man så himla glad att man är stalltjej. Tänk på dom stackarna som kör allt vad dom har på cyckeln för att komma i tid till dagens 2 timmar lång basketträning och möta sitt öde genom att köra slut på sig i en sunkig, växthuseffektad baskethall medan vi bara kan ta en sväng i skogen med våra små ponnysar och lyssna på fågelkvittret och njuta av solen i form av T-shirt och converse

Mot stallet

Sitter på bussen med Nora och Saga. Ska rida båda idag. Delle själv och Pinky för Emma på Hogsta klockan 8:)

Godmorgon!

Är ledig idag så jag ligger och halvsover i sängen. Ska rida lektion för min tränare Irma idag, hoppas det går bra! Igår tog vi en mysig promenad o han fick beta lite.

Ska även försöka hinna med att fixa lite i transporten, göra rent den o så. Nu ska jag gå upp och äta frukost!

Det får bli ett inlägg utan bild eftersom http://blogg.se">http://blogg.se">http://blogg.se%3C/a%3E">http://blogg.se">http://blogg.se">http://blogg.se">http://blogg.se">blogg.se appen krånglar åå så irriterad jag blir!

See yaa!

//Saga

Kategori:

Jobba hela natten, jobba hela dan...

Herregud inte en ledig stund... Först skola och sen 1000 andra saker, nu på sluttampen av terminen händer allting!
 
Nu har jag iallafall fixt lite med designen. Lite bättre tror jag nog att det blev. Nu ser ni ju iallafall något personligt när i stöter på bloggen! ;)
 
Idag red jag iallafall ner till min och Emmas gemensamma tränare, som hon skrev, Margit och hon fick kolla på hur han såg ut när jag red barbacka.
Hon sa att han befann sig i det svåra läget precis mellan oren och ren, dock inte nes nära "halt" vilket var otroligt skönt. Det ända var att när jag svängde honom i traven så hängde ytterdelen inte riktigt med och det blev då något hackigt i ytter.
Men vi kom fram till att jag skulle låte honom vila idag och endast skritta imorgon och sedan på lördag så ska jag rida odentligt innan söndag och då får det bra eller brista.
 
På söndag blir det dock bara LB då det absolut inte känns som rätt läge att debutera LA efter en veckas vila och allt som hänt... :( Det får bli en annan gång!
 
Senaste tävlingen.

Fina bilder


Tillbaka

 
Minisar

Whoop!

Nu är jag tillbaka. Igår hann jag verkligen inte blogga, hade tränat o kom hem sen, var även tvungen att plugga inför prov de sista timmarna på dygnet! Vårar lärare kör verkligen hela vägen, tänker inte på att vi elever kanske är halvt slutkörda;P

Sen har min mobil börjat flippa och stänger av sig själv och sedan går den inte att sätta på utan säger att man måste koppla till Itunes.... Vet någon av er varför?!

 

Idag tog båda ponnyerna lugnt. Gick med dem i 30 min och betade även lite. Delle fick även lyx med spikmatta och back on track...

Mockade även Delles hage, fy tusan vad jobbigt. Det var knöligt och kärran var typ full (Vi har stora kärror). Värsta gympasset! Slipper man slösa pengar på gymkort:D

Bästa Ponnyn

Idag tränade jag för Margit, min tränare. I början var han VÄLDIGT jobbig men det blev så mycket bättre efter att han hade arbetat ett tag. Höger galoppen fick vi inte riktigt till i början men i slutet var han helt underbar i alla gångarter. Jag och Elite matchade med marinblå och så fick han inviga de fina blå lindorna med glitter i som var ett hederspris i div.III.

Känns riktigt bra inför söndag!!

// Emma

https://cdn3.cdnme.se/4169268/6-3/pic_51a79509e087c31b0cfcfd13.jpg" class="image">

Kategori:

Hämnd!

Tänkte nu hämnas på Ella som tagit massa fula fail bilder på mig i stallet och nu ska hon få igen! Titta o njut!

Helt död, nu mot ponnyn

Hamnade av någon anledning i utkast tidigare.
 
Åh jag är verkligen helt död, jag gav allt på våran sista lektion, gympa, eftersom att vår lärare sätter betygen den här veckan och han har sagt många gånger nu på slutet att jag lätt kan höja mig om jag bara ville. 
 
Men snabbast i klassen på långdistans måste väll iallafall betyda något? Alla basket, fotboll och framförallt tennis spelare fick något att suga på när ridtjejen och hennes nya löpardojjor kommer in och är snabbast ;) 
 
Jag älskar verkligen känslan när man har sprungit, det är som att man får 2 liter adrenalin i kroppen som bara dör och allt värker, helt underbart! :D
 
Nu ska iallafall ponnyplutten få gå lite mer ordentligt och sträcka på bogen och benen eftersom att han inte markerade någonstans igår! 
 

Chillar i soffan!

Bra dag idag! Ponny gick kanon och får promeneras imorgon. Absolut sista inlämnings uppgiften i morgon såå skönt! Äntligen säger jag bara.. Imorgon blir det en chilldag med mys i stallet.

Myyys dag

Hejsan! Idag har jag haft en mysdag när det ändå har regnat. Först efter solan var jag in till Alvik för att skriva på anstälningsavtal för sommarjobb. Jag ska sommarjobba på förskola. Det ska bli kul.

Efter det åkte jag ut till min underbara ponny som vilade idag. Han behövde en vilodag men jag vill ändå inte att han ska vila helt så vi var ute på en promenad i skogen med alla mygg. Elite lackade lite på myggen när dom satte sig på honom. När vi kom tillbaka till stallet stod vi och myste en stund tills det var dags att gå till bussen!

Kram kram
Emma

Kategori:

Jag har en grym ponny!

Har precis ridigt Grey! Han var såå fin! Fick verkligen in schvunget i honom och han var mjuk o lydig. Red även igenom programet o det gick helt ok. Han var lite trött o hängde sig i handen men han satte galoppen o det är jag glad för! Tummen upp för detta pass!

/ Saga

Varför är Darren halt?

Nu tänkte jag berätta varför Darren är halt när jag ändå är hemma i sjukläge utan något att göra.
 
I lördags så skulle vi åka till Färentuna på tävling, vi skulle starta vid 15 så vi hade inte behövt stressa eller någonting. Vi hade varit och hyrt släp på ett ställe på Ekerö på vägen till stallet, vilket var väldig tur.
 
Iallafall så gjorde vi honom fin och prydlig och vi lastade och allt gick precis som vanligt. Vi började köra och när vi kommit ganska exakt halva biten så var i vid Ekerö centrum, vi fick rödljus och saktade in. Vi stannade så att vi hade gott om plats, men en man i bilen bakom tror att vi har fått grönt då vi vääldigt långsamt rullar fram den sista biten, han har ett litet bakvänt barn i framsätet som han börjar prata med och eftersom att han inte såg över våran stora transport eller kunde koncentrera sig till 100% vad som hände framför så fortsätter han köra och kör rakt in i oss. Stackars ponny måste ha flugit fram och slagit hela frampartiet i bommen, då hela vår dragkrock blivit helt uppböjd måste det ha varit mycket vikt som kastades framåt.
 
Jag och mamma bokstavligt talat slänger oss ut ur bilen och rusar fram till föraren, som i sin tur verkar väldigt förvirrad. Han bil hade fått en riktig omgång och då takluckan på vår transport flugit ner i smällen så var hans lack och framdel på bilen helt tillpucklad.
 
Darren däremot stog och åt och när vi öppnade få att se om han var ok så bara frustade han lite lätt som om han sa "vad håller ni på med?". Underbara pony.
 
När vi kommer fram till tävlingsplatsen inser vi också att bakluckan på transporten har fått sig en omgång då en järnpinne (se bild) har blivit böjd. Då hade jag nästan gett upp och ställde in mig på att vi inte skulle få ut honom och behöva åka hem och bryta upp dörren, men då kom en snäll stark pappa och hjälpte oss att böja tillbaka denne stång så att vi iallafall med lite kraft kunde få ut Darren.
 
Vi springer lite fram och tillbaka på parkeringen men ingen verkar se någonting. Då går vi till framridningen och jag känner inget spacielt vilketgjorde mig ugn. Han var som han brukade.

Framridningen var lite halvrörig, vissa såg inte upp och man håll på att bli påriden flera gånger vilket ledde till att jag bara försökte hålla mig urvägen så att jag kunde tänka på att få upp tackten och schvunget.
 
När jag gick in på banan kände jag att något var fel, jag kunde inte lossa hans ytterbog och han gick och drog sig innåt som att han hade ont i höger. Jäg tänkte att jag bara innbillade mig och rättade till mig och vände upp. Jag fick köra nästan hela travprogrammet men sedan talade domaren om för mig att han var oren, inte halt utan ytterst lite oren. Vi lastar in honom i transporten och åker hem.
 
Väl hemma sa Jeanette att han var halt höger fram men enligt Eva var han halt höger bak.
 
Lördag: Antagligen ledde haltandet på fram till haltande bak, eller tvärtom?
Söndag: Stel och oren bak
Måndag: Helt ren, nu började vi hoppas.
Tisdag: Oren fram i traven, inget i skritten.
 
Idag har vi inte kollat honom men som det lät på Pia verkade han antingen stel eller oren i fram när hon tog ut honom i hagen.
 
 
Eftersom att det varierar från dag till dag så börjar man ju undra om det kan vara att han har ont någon annanstans, tex i ryggen som gör att det känns olika. Eller så kanske han är halt på vänster men visar höger. Detta är så sjukt svårt att avgöra.
Nu sitter mamma iallafall i talefon och på andra sidan sitter John Österdahl. Hoppas att han har någon teori på hur han ser på det.
 
Jag vill verkligen bara att han ska bli frisk och om han visar något imorgon så är antagligen KM på söndag kört... Och inget kan man göra åt det

 Dagen efter att vi hade hämtat honom.

Morsning Korsning!

Nu sitter jag och Saga i skolan och vi har precis haft vår sista so lektion i nian!!!!! Känns väldigt skönt faktiskt men lite konstigt oxå eftersom man inte vet vart man hamnar till hösten. Hoppas att det blir bra. Nu måste vi gå för nu ska vi jobba om evolutionen på no:n. Wooohhhooooo

Emma o Saga

28 Maj

Hejsan! Har genomlidigt en lång dag i skolan...

Grey red jag ute i sommarhagen! Han var jätte fin. Gick sen upp till banan för att rida igenom programet men han tyckte att vi var klara så det blev lite tjafs men sen släppte det. Jag hade lite problem att komma ihåg programet bara så det förstörde lite... Men nu ska kah vrå plugga in det så att jag kan de i sömnen.

Tagga första tävlingen på söndag tjoho! Kommer även ha med mig världens bästa hästskötare 👌

/ Saga

Klar!

Tjena igen!

Klar i stallet, var lite seg idag, var så trött av värmen och inte helt inne i Sveriges tid efter New York resan;)

Ponnyerna var iallafall duktiga! Delle var jätteglad efter att få hoppat och taggade till ordentligt, Hahah min lilla hopponny.

Pinky var väldigt pigg och okoncentrerad i början men sen släppte det o då gick han väldigt fint och avslappnat. Han blir alltid så pigg när man rider ut.

Tänkte skriva ett inlägg om NM sen ikväll om jag hinner och berätta lite om vad det innebär.

Kommentera gärna också om ni vill att vi ska göra ngra video inlägg eller ngt annat speciellt inlägg!

Just nu ala Saga o Ella

Nu har ridigt o ska chilla lite

Filosoferar

Aa det händer inte så mycket just den här minuten men just därför kände jag att man kanske kunde slänga in ett inlägg.

Eftersom att Darren enligt Pia fortfarande är halt i fram så antar jag att det bara blir lite springa fram och tillbaka för jeanette och se vad hon tycker, aah det är så sjukt irriterande att vissa inte kan hålla kontrollen och att konsekvensen för mig blir missade tävlingar och ingen ridning.

Iallafall så har jag gjort det tråkiga nu, mocka och göra hans mathinkar, så nu sitter jag bara och jäser i solen och väntar på att mamma ska komma!

Stallet

Hallo!
Är nu i stallet med mina två prinsar!

Red hårt på båda igår och det gick super även fast det har vilat i 5dagar, därför blir det uteritter idag för att det ska få omväxling. Blir nog även några skutt över stockarna, perfekt att slippa bära ut hinder...

Presentation Emma

Hej jag heter Emma Brynne, jag är född 1996. Jag bor i Bromma med mina föräldrar, mamma bor i nockebyhov och pappa bor i åkeshov. 
 
Jag och Nora var tillsammans med i div.III då  vårat lag kom 3:a i finalen. I div. III var jag med på Noras C-ponny Dick Tracsådär att vi behövde ha med en C-ponny för att få ihop ett fullt lag. 
 
Jag har en D-ponny som heter Elite som jag tävlar på lätt c/lätt b nivå. Elite står på rastaborg som ligger utanför Stockholm. Han är nu tyvärr till salu så jag vet inte riktigt hur länge till som jag rider honom. Elite är en ponny som jag litar på och han vill alltid göra sitt bästa. Elite är en underbar ponny som ha kapacitet för att gå de högre klasserna inom både dressyr och hoppning med rätt ryttare. 
Kategori:

Presentation Saga

 
Hej! Jag heter Saga Reynols och är född 1997. Jag bor i Sundbyberg med min mamma och lillerbror, pappa bor i solna. Går i skolan gör jag på söder Drottningblankas gymnasieskola, där jag läser ekonomi/juridik.
 
Jag har en D ponny vid namn Grey (född runt 02-03). Jag har kännt Grey länge då min familj haft honom i ca 6år, jag har tagit över honom efter min mamma och har nu ridigt honom i ca 2 - 3år. Grey är en imp. från Irland och han har blivit misshandlad när han stod där. Detta gör att han är en mycket speciell liten häst som inte litar på alla. 
 
Vi står på Farmen ett stort stall ute på Färingsö. 
 
I den här bloggen skriver jag om min vardag tillsammans med Grey, allt från tävlingar, träningar och mycket mer!
 

 
 
 
 

Presentation Nora

Hej! Mitt namn är Nora From. De flesta beskriver mig som blond och knasig. Stämmer bra.

 

Jag har en ponny vid namn Dariman Power ”Darren”, en D-ponny valack född 2003. Svettfux och elegant och nätt i kroppen. Darren kom till mig i April 2013, vi fick 2 st tävlingar tillsammas men efter det fick han massa inflammatorer i benen vilket resulterade till att det inte blev fler tävlingar den säsongen.

 

Mitt mål med Darren är att lära mig exakt allt han kan, så att vi sedan kan utvecklas tillsammans. Vi tävlar dressyr (om ni inte redan förstått det) och vi båda älskar att rida ut i skogen men vi hatar mygg och bromsar.

 

Vi står på Farmen, ett stort stall på Färingsö. Där står också Ella och Saga.

 

 Mer bilder kommer.

 

Presentation Ella

Hej jag heter Ella Viebke. Jag är född 1999 och bor i Bromma med min familj. Jag och min ponny står uppstallade på super trevliga Tuna gård ute på Färingsö. Min karriär inom ridningen började när jag var 7 år då jag började att rida på ridskola. Dock  har jag ända sedan tidig ålder varit galen i hästar. På ridskolan red jag i ett par år tills hösten 2010 då vi bestämde oss för att skaffa en egen ponny. Det var en av de absolut största händelserna i mitt liv. Min första ponny Daylight kan ni läsa mer om här.

Min ponny heter Drink Pink eller Pinky som vi kallar honom. Han är en tysk ridponny vallack född 08. Han är efter FS Don´t Worry och är själv uppfödd på det kända FS stuteriet i Tyskland. Vi fick hem Pinky hösten 2012, han var då endast 4 år. Tillsammans har vi tävlat oss upp i klasserna, från ungponny klasserna till eliten. År 2013 tog vi ungponny- SM silver. Sommaren 2014 kom vi med i landslaget OBS-trupp. Hösten 2014 deltog vi i lag- SM där vi (Årsta-runsten) tog brons

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

Kategori: