Kom o köp!! Allt till häst

Detta blir ett mer uppryckt inlägg, känner att jag hänger på lite fel sida av bloggen nu men jag är väl trots allt fortfarande kvar här? ;) 
 
Nog om det! Jag skulle egentligen bara säga att jag kommer att sälja mer eller mindre ALLA hästsaker, bortsett från lite kläder och hjälm + stövlar ifall jag får chansen att rida något :) Så, ni som har hängt här ett tag kan ju tänka om det är någonting som ni är intresserade av att köpa eller så går ni in på mina inlägg och kollar längre bak i tiden, som sagt allt ni ser är till salu och jag sätter inte höga priser, det tar upp hela vår källare och jag känner mig redo att bli av med det nu! Det är allt från lindor och schabrak i regnbågens färger till transportgrejer, tävlingsutrustning, vinter rep sommarsaker i drivor, massa massa täcken, skydd bla back on track, träns osv osv. 
 
Skicka iväg ett mail till antingen [email protected] eller [email protected], alla mail besvaras och finns sakerna kvar är de dina. Jag skickar helst, men bor du i närheten kan vi självklart mötas upp. 
 
Så kort sagt, fina saker i bästa toppskick, allt till en häst ni kan tänka er!!!!
 
 
 
Självklart får ni bättre bilder på det ni letar efter vid kontakt med mig! Men som sagt, det finns allt mellan himmel och jord.

Hundra gånger förlåt

Som rubriken säger, förlåt hundra gånger för den usla bloggningen de senaste veckorna. 

Grey har under de här veckorna lyckats halka i hagen och sträckt både ljumskarna, och landat på sitt högra fram ben där han tidigare varit skadad. Massören var ute och lossade musklerna, så han har vilat och nu ska vi börja skritta lite. Han har även trampat sig på samma framben... Och till sist så ska han till tandläkaren nästa vecka, något är lite skumt. Han ville inte ta stöd på bettet och gapar. 

Det är nästan alltid roligt! Haha! 



Till Nora & Darren

 

Gästbloggning Nora

Ja nu mer tvingas jag själv inse att jag är en gästbloggare här. Oftast endast en läsare. Med säkerhet den läsare som går in här och kikar mest. För det här påminner mig. Det påminner mig om mina minnen. 
 
Att jag satt precis såhär, flera dagar i veckan, och skrev om hur fint min ponny gick på träningen, hur det gick på den där tävlingen eller bara skrev av mig när vi var inne i en svacka. Vad är svackorna i mitt "nya" liv? Det vet jag faktiskt inte än. Det är inte svart på vitt längre, dagarna ser mestadels likadana ut, men å andra sidan inte. Och det är på något sätt den variationen som får mig att orka med dagarna. Men dagarna består ju i princip av samma saker, gå upp och gå till skolan, dra till gymmet, hem och plugga, äta middag med familjen (ja ni läste rätt!!) och sedan spenderar jag resten av dagen med min pojkvän som för tillfället bor otroligt mycket hos oss, vilket ioförsig bara är mysigt! Men, all tid jag har, all tid jag varje dag försöker göra det bästa av, åka in till stan ibland, ta en fika med kompisar, gå hem med någon annat osv. osv, allt det där, extragrejerna, de skulle ha varit Darrens tid. 
 
Och fortfarande gör det ont att skriva hans namn. Ett djupt andetag, Darren. Darren. Darren. Dariman Power. Darren. Sammanlagt fem andetag. Det krävs ett mer andetag för mig att skriva Darrens namn, än vad han har tagit de senaste 70 dygnen. 70 dygn, 1680 timmar, 100 800 minuter, 6 052 200 sekunder. Ungefär. Och de siffrorna räcker alldeles utmärkt för mig, för den enda siffran jag egentligen behöver är 1. För det både var och är vi. Nora och Darren. Vi är 1. Genom allt.
 
Tack för att jag fick skriva av mig lite, nu ska jag återgå till mitt "nya" liv som idag kommer innebära näsan i no-boken i så många timmar jag orkar. Och läsa det här inlägget några gånger, försöka förstå vad jag menar. När du läser det här, gör jag det säkerligen också. Allt jag skrivit om Darren läser jag hundra gånger om. Jag saknar honom så oerhört mycket.
 
 

Stall ledig

Idag är stall ledig. Personalen har hand om Grey idag, så att jag kan ägna dagen till att plugga. Känns konstigt att inte åka till stallet men samtidigt skönt att kunna lägga tid på plugg utan att vara stressad. 



Svar på frågor

Fråga:
Vad är det för märke på ditt träns och vart är det köpt? 
Du får gärna svara i ett inlägg! 
Du verkar superduktig och du och din ponny är så himla fina!!
 
Svar: Hej! Greys träns är köpt på Clydescorner. Just nu rids han med remont, och är från Cheval köpt på Mälarö djur och fritid. Tack så jätte jätte mycket, blir så glad av att få höra sånt! :D
 
 
Kommentar:
Jag har bädd på min skitunge, han ligger så mycket så han får liggsår annars. En schysst bädd är lika jobbig att mocka som underlag utan bädd(men det går mindre strö sen när den är färdig) haha och i början får man ha lite is i magen och det går dessutom åt ganska mycket spån innan själva bädden har lagt sig. Men när den väl har lagt sig är det oslagbart, men viktigt att mocka noga och ta bort det kiss som hamnat på ytan så att det bara är torrt och fluffigt uppe annars blir den snabbt äcklig. Och som sagt det tar ca 1-2 månader innan man har en bra bädd och med en bra fräsch bädd så syns det inte att det är en bädd :)
 
Svar: Hej, ja dels så vill jag ha bädd för att han är så skitig i boxen. Även för att när han rör runt allt spån så blir det lixom inget kvar i mitten = han står på betongen. Jag kommer nog ta ut en del kiss varje dag för att hålla det fräscht. Det ingår ju 6 spånbalar i månaden, så på det tror jag nog att det kommer hålla sig fint! Haha tro mig, Grey är mycket lättare att mocka åt när han har bädd än om han inte har det. Speciellt när den satt sig. Nu har jag stampat runt för att få det att sätta sig bättre och sen lagt på två spån på det :)

Spånbädd vs inte spånbädd?

Som rubriken säger, behöver nu era åsikter på detta! Vad har era hästar? 

Grey har inte stått på bädd nu, utan jag har tagit ut allt kiss och bajs. Men det blir så otroligt mycket spån jag måste ta ut varje dag eftersom han är så otroligt skitig! Han rör runt allt! 

Lägger man in nytt spån så syns det knappt. 

Så nu har jag bestämt att prova att ha honom på spånbädd, får se om det blir bättre så. 

Hur har ni det? Hur sköter ni bädd (om ni nu har det) 
Kom med tips! 



Storm = Spänd häst!

Ojoj, idag var det riktigt snöstorm! Som tur var åkte vi ut i ljuset när det snöade som mest. 

Grey var riktigt spänd idag, tanken var att skritta ut men det var ju omöjligt. Vi red upp till ridhuset i piskvind, det känndes som isbitar som träffade kinden. Eftersom det blåste mycket så lät det även mycket i ridhuset och Grey var spänd. Jag red på hacket och joggade bara, försökte få honom koncentrerad på sin uppgift. Känndes helt ok, speciellt med tanke på hur spänd han var.

Imorgon vill jag försöka rida ut i snön, men vi får se vad som är möjligt att göra. Annars blir det jogging i ridhuset, tänkte då även ta med mig radion upp för att få honom att lyssna på nått annat än vad som händer utanför. 


Saknar sommaren! 

Snöstorm

Idag kom den efterlängtade snön! Weyy äve fast det varv riktigt läskigt att åka till stallet, det snöade riktigt kraftigt och man såg inte långt framför sig.
 
Pinky var fin idag. Han vilade igår så hade plnerat att börja galoppera så fort han var fin och avslappnad i skritten. Det var en bra ide att ta galoppen först för då blev han mycket mer koncentrerad sen i traven och det gjorde så att jag kunde börja leka lite mer med traven än vad jag har gjort de senaste veckorna.
Saknar sommaren..
 

Styrka och muskler

Idag har vi jobbat i ridhuset, mycket skritt - trav trav - skritt övergångar i början. Även lösgörande arbete för att få honom mjuk i sidorna. 

I slutet av passet samlade vi ihop traven lite mer och satte samtidigt lite mer tryck i den, så att bakdelen verkligen fick jobba. Han var jätte duktig och fick till några riktigt fina shvuniga steg, något hög i formen ibland men då kunde jag bara ha stöd på ytter och lossa lite så "trillade" huvet ner igen. 

Nu börjar Grey komma tillbaka konditions mässigt. Men för att han ska orka ha vikten bak och jobba med bakbenen längre så måste han ju ha styrkan bak också. Han har ju en helt okej musklad bakdel men det behövs mer muskler. 


Som ni ser så är han rumpa fortfarande lite triangel formad och så vill vi inte ha det ☺️ Nu är ju detta en väldigt dålig bild som är tagen lite upp ifrån men ändå. Ridhus så att vi kan rida och jobba ordentligt har vi ju nu, så det kan ju bara bli bättre. 


En trött grå 😉

Sen kväll

Idag blev det en sen kväll i stallet. Vi åt middag hemma innan vi satte oss i bilen mot stallet.

Pinky var lika pigg som igår. Fick ändå till det så att energin gick åt att koncentrera sig och inte att flyga omkring;) Vi fick till en bra run galopp på de få långsidorna jag rider honom på och traven, den var riktigt fin med ett bra tryck och långa fina steg!


På promenad

Hade helt glömt bort att det är hoppning i ridhuset idag, därför tar vi en promenad i mörkret istället! 




Man kan inte alltid vara på topp

Första skoldagen idag.. Efter ca tre veckors ledighet, men det är bara köra på! 

Gårdagens träning gick sådär, han var lite spänd och trött. Vilket övergick till stress när vi pressade honom lite, inte på det sättet med att pressa honom utanför hans "trygga zon" utan stressen kom när vi snarare krävde att han skulle göra trav - skritt övergångar i form trots att han var trött. 

Men under några minuter var han riktigt fin! Det är bara fortsätta jobba, Emma tyckte att han hade blivit mycket bättre i formen överlag. 

Idag står först skolan på schemat, sen till lilla grå och jogga honom. 



Mot stallet!

Halloj! 

Sitter på bussen påväg ut till stallet, idag är det Emma träning! Det var ett tag sedan jag tränade för Emma så det ska bli riktigt spännande. 

Igår joggade vi bara och jag fick facit på att galopp arbetet vi gjorde här om dagen gett resultat. Han var mycket mjukare och lyssnade bättre utan att dra iväg. 



Duktig



Second christmas

Halloj! 
Idag har jag stalledig dag :O Haha, har julafton med pappas familj + farmor och farfar plus att vi även firar farmors födelsedag. 

Vi började med att kolla på Disney on ice i Globen. Det är väldigt häftigt och inspirerande att få se så duktiga skridskoåkare. Därefter åkte vi hem till lägenheten här i stan där vi åt tårta och öppnade klappar. Är väldigt nöjd med allt, fick en röd spooks tröja av Juni, min lillasysters hund;)

Mamma är snäll och tar hand om Pinky idag men imorgon blir det ridning igen! 



Galopp arbete

Hej! Idag har Grey gått i ridhuset. Bestämde mig tidigt att lägga dagens fokus på galoppen, traven var fin och i galoppen har vi mer att jobba ikapp med än i traven. 

Lydnad var dagens plan. Målet var att han skulle hålla samma jämna tempo hela tiden. Även på diagonalerna och långsidorna där han gärna ökar på. Så fort jag kännde att han vill öka på eller drog iväg från mig så gjorde jag en tydlig men lugn halvhalt, lyssnade han inte så gjorde jag halt och började om. Detta fungerade väldigt bra och lydigare blev han. Dock så var han för trött för att kunna göra lydiga ökningar, han exploderade lite för mycket och blev svår att få tillbaka.

Ett riktigt bra pass! Han gjorde fina fattningar varenda gång och galopperade bra och jämnt i både varven och vat lös i sidorna. Dock något hög i formen när han blev trött. 



Storm!

Hej, idag har det varit en lång dag i stallet, men jag har hunnit med mycket. 

Idag skrittade jag och Nikki på Nisse ut runt ängarna. Det var riktigt blåsigt och kallt, Grey var pigg men hölls sig ändå på mattan. 

Imorgon åker mamma till Göteborg och ska jobba. Vilket innebär att jag får ta mig själv till och från stallet, och Grey ska gå i ridhuset. 


Grey & Nisse idag :) 

Söt Pinky

Dagens pass med Pinky idag fick super! Han var pigg och framåt och riktigt taggad på att arbeta:)

Just nu jobbar vi mycket övergångar nu när han år under igångsättning. Bra sätt att träna upp istället för att rida långa sträckor. Övergångarna gör så att han får träna upp styrka bak, om man rider det på rätt sätt med påskjut bakifrån och hästen i uppförsbacke.
Pinkys nya ludd, rosa och med texten söt är ju mer än perfekt för Pinkan

Husdjursmässa

Idag ska familjen kaos åka till husdjursmässan i Kista. Vet inte riktigt varför vi ska åka dit, tror inte vi har någon speciell anledning utan vi pker dit för att kolla på söta djur;)

Idag ska Pinky ridas, han fick skrittas förhand igår efter att vi var klara med klippningen. Pigg var han och han kände inte riktigt igen sig när han spanade på sig själv i ridhusspegeln...


Äntligen

Hej! Är hemma nu och har precis satt mig i soffan. 

Grey var så fin idag, är otroligt glad! Klart att han har gått bättre förut men det var ett tag sedan. Jag hade räknat med att det skulle ta minst en månad för honom att bygga upp konditionen och komma tillbaka till den formen som han var i förut. Men han har den senaste veckan gått spik rakt framåt, så klart att konditionen tar tid. Även om han är mjuk och verkligen fin när vi jobbar så orkar han inte hålla i det så länge, där kommer ju konditionen in. 

Är så glad för att han verkligen kommit tillbaka i sin gamla form som han har varit i, vi har mycket kvar att jobba på och konditionen ska byggas upp så att han orkar hålla den fina schvuniga traven och den låga bäriga formen längre. 

Galoppen är jag mest nöjd med idag. Han har varit så pigg och vägrat samla ihop sig, jag har verkligen försökt sätta honom på bakbenen men då har han blivit stressad och blivit spänd istället. Idag kunde vi göra en lugn fattning och galoppera lungt i en bärig och luftig galopp, och jag kännde att jag kunde samla den yttligare om jag ville. Nu gjorde jag inte det då jag inte vill pressa honom till mera. Testade även att rida den förvända galoppen i LA programet, vilket även de gick bra. Han smiter dock iväg lite o orkar inte hålla samma fina galopp som i den "rätta" galoppen, men det kommer med tiden. 


Imorgon ska vi rida ut i skogen som belöning för att han var så duktig idag, plus att han gått i ridhuset mycket nu. 

Sååå fin!



Grey var såå fin idag! Berättar mer när jag kommer hem 😍

Dalmatiner dag!

Hej, nu är vi påväg till Issas uppfödare i Västerås. Ska bli roligt att hälsa på! 

Därför kommer vi också åka ut senare till Grey idag. Han ska gå ett hyfsat hårt pass i ridhuset, mycket fram och tillbaka  o lydnad. Även jobba på "tänk passage"   Som vi jobbade på under Marc träningarna! 



Nytt foder

Grey har nu fått ett nytt foder som vi ska testa, det är från Pavo och heter Care4life. 

Vi kommer ge det till Grey eftersom han är super känslig mot socker och stärkelse. Care4life ska vara speciellt anpassat för t.ex hästar som är känsliga mot socker.




Viktiga egenskaper

• Innehåller 11 olika örter
• Med kollagen, pre- och probiotika
• Fritt från gluten och melass
• Spannmålsfritt
• Låg sockerhalt

Användning

• För hästar med en tendens till övervikt
• För känsliga hästar med exempelvis allergier, anlag för korsförlamning, fång, sockerkänslighet etc.
• Hästar som är känsliga mot stress och/eller har magsår

Kopierat från pavos hemsida. 

Sockerhalten i müslin är endast 4% stärkelsehalten är även den endast 4% 


Det luktar och ser väldigt gott ut. Nästan så att jag skulle kunna äta det själv! 

Jogging på lina

 

Halv nakenfis

Klippte halva Pinky, ansikte, hals och bog. Imorgon kör jag resten och lite detaljklippning ;)


Ny start

Nytt år= ny start för både blogg och häst. 

Pinky är under igångsättning efter 2 veckors vila. Vi skrittar och travar i nuläget, sen om några dagar ska vi börja galoppera. Det verkar som att vilan har varit bra för Pimky och vi är taggade att snart börja träna på igen.

Idag är det även spa-dag för Pinky. Han ska klippas, masseras och få en riktig makeover, passande för det nya året!


Dagen

Hej allihopa! 

Det blev riktigt sent igår, somnade halv 4. Så tog sovmorgon och vaknade av mig själv vid 12.30 

Idag har jag bara tagit det lungt, legat i soffan och tittat på tv typ. I eftermiddags var vi i stallet, Grey fick vila och en liten promenad. Igår bet nämnligen våran katt mig i armen och såret är infekterat, vilket gör väldigt ont så idag fick Grå vila. 

Nu på kvällen var vi på akuten och fick antibiotika utskrivet, hoppas att det snabbt blir bättre! Så att vi kan rida imorgon! 


Hoppas även att ni gillade mitt tidigare sammanfattnings inlägg ;) 

Samanfattning året 2014

Nytt år nu om endast några timmar, så nu är det dags för en sammanfattning av året. 
 
Januari
 
 
LERIGT är ett ord som sammanfattar Januari månad ganska bra, eller rättare sagt hela vintern. Under den här tiden stod Grey på lösdrift och vi jobbade på som vanligt. Hade dock en större svacka och det gick mesta dels dåligt. Vi tränade en del för Emma på farmen och det gick alltid över förväntan men det var sällan jag fick till det på hemmaplan. 
 
I Januari fick Grey även hem sitt (läs mitt) efterlängtade träns! 
 
Februari
 
 
 
En månad av både framgångar och motgångar, samma svacka håller fortfarande i sig på hemma plan. På Emma träningarna går det dock bättre. I Februari debuterade vi på tävlingsbanan, red LB1 i Mariefred. Slutade på en 4:e placering med 65%
 
Det fungerade inte att ha Grey på lösdrift och därför flyttade vi honom till ett mindre stall, där han inte riktigt trivdes men det var det ända alternativet vi hade just då. 
 
Mars
 
Min födelsedag en 15 mars även våran andra tävling gick av stapeln då. Även här håller våran svacka i sig, men det fortsätter gå bra under träningarna. Tävlingen gick mindre bra och han känndes överlag inte bra, lite trött. Red både LC och LB, 59% i LB och 60% i LB. 
 
 
I mars flyttade vi även till Stavsborg. Grey trivdes mycket mycket bra och allt i ridningen började släppa mer och mer. 
 
 
April
 
April månad är en månad med mycket förändringar både med Grey och personligt. Ridningen gick i en period riktigt bra! 
 
Vi åkte även till Miami och Grey fick en vilo period. När vi kom hem var det mycket förändringar på det personliga planet och där med även en flytt till Sundbyberg. Eftersom jag var ganska känslig och tankspridd under den här tiden gick ridningen inte alls framåt. 
 
 
Maj
 
Maj månad och värmen började komma tillbaka. Vi var i Vallentuna och tävlade, spänd häst som vägrade gå förb domarbordet resulterade i  ca 56%. Ridningen hemma gick sämre och svackan vi hade under vinter började komma tillbaka. 
 
 
 
 
Vi deltog även i en LB2 hemma på gården. En sämre tävlingsdag med en spänd och stressad Grå. Resultatet blev ca 56% och precis utanför placering. Grey kom även på hur man gör riktiga travökningar! 
 
 
Juni
 
Grey gick på bete och hade lite semester. Ella kom även till oss och hjälpte mig med Grey, mycket i ridningen släppte tackvare Ellas hjälp! 
 
 
Vi ''flyttade'' även från Stavsborg med en mellan landning i Gnesta med träning och jobb i 3 veckors tid. 
 
Juli
 
Vi var fortfarande i Gnesta och fick mycket hjälp av Pia! Det gick riktigt riktigt bra. Många tips fick jag och många problem i ridningen försvann. 
 
 
Efter 3 veckor i Gnesta så flyttade vi till Råsta. 
 
 
Augusti
 
En riktigt varm månad nästan för varm. Försökte även rida på samma sätt som under tiden i Gnesta, men fick aldrig riktigt till det på egenhand. Grey behandlades även med laser och gick lugnare under en period, efter ännu några veckor så kom våran massör ut och kännde igenom honom. Fick massor med beröm för hur jämnt musklad han var. 
 
 
Under den här tiden jobbade jag även hos Emma några helger, riktigt roligt! 
 
Även första Emma träningen på länge, Grey var gudomligt fin! Minns det än idag hur glad jag var och satt med ett smile på läpparna under hela lektionen. 
 
 
September
 
I September gick det förhållandevis ganska bra! Vi började äntligen komma tillbaka efter en liten svacka. Tränade för Emma och det gick bättre och bättre, men vi hade ändå haft bättre lektioner. 
 
 
Oktober
 
Ridbanan fungerade inte att rida på därför blev det en ofrivillig period av vila. 
 
 
Efter några lugna veckor red jag och Linnea till Solna och jag fick till ett riktigt bra pass, och Linnea fotade fina bilder. 
 
Linnea fotade riktigt fina höst bilder på mig och Grey, bland de finaste bilderna jag har på oss! 
 
 
Tränade även för Emma på Hogsta, en sämre träning då han var mycket spänd och rädd för spöna som några använde i ridhuset. 
 
November
 
Red iväg till ridhuset ett antal gånger och det gick hyfsat bra. Tränade även för Marc för första gången och det gick riktigt bra! Tyvärr var det lerigt och regnigt och därför fungerade inte ridbanan alls, vilket medförde en del ofrivilliga vilodagar. 
 
 
December
 
December var en lerig och förhållandevis kall månad. Grey vilade mycket då vi inte hade någonstans att rida. Hade mycket problem i ridningen, han var stressig och spänd. 
 
 
Vi var på Marc clinic på Sjövillan, två dagar red vi och det gick riktigt bra med tanke på att han inte gått så mycket. 
 
 
Circkeln sluts och vi bestämer oss för att flytta tillbaka till efterlängtade farmen!
 
 
 
 
 
 
Året 2014 har varit ett år med mycket förrändringar, tyvärr många ofrivilliga flyttar av Grey. Men kanske nödvändiga ändå. Grey har trotts allt varit helt fantastisk! Han har kunnat prestera och utvecklas även om vi inte alltid haft det stabilaste stallet. Jag har verkligen fått se vilken trygg häst han ändå är och vad han finner sig i mycket! 
 
Han är fantastisk min lilla Grå! Året 2015 ser vi fram emot och hoppas på mer stabilitet!