Noll motivation..

Har verkligen noll motivation till stallet o ridningen just nu. Ingenting känns roligt. Vet inte hur jag ska komma vidare. 


Frågor

Ojoj såg nu att jag har fått några frågor av er som jag har glömt att svara på..


Kan du filma passen med båda hästarna på torsdag och fredag och publicera?:)


Nej tyvärr inte. Jag är själv hemma, eller jag bor hos min pappa men mamma som annars är den som är med ute i stallet är ju i Thailand och därför är min enda kapabla kameraman icke tillgänglig. Men filmer ska de blir framöver, ska säga till mamma på skarpen att hon måste filma när jag ber henne..!


Hej tänkte bara fråga Ella om hon fick något pris för att hon och Daylight samlade ihop mest championat poäng under 2013 på nationell nivå? :)


Nej blir det på den här frågan med. Jag vet dock att Amanda (Svanberg) och Jarno fick ganska stor uppmärksamhet när de fick mest poäng år 2010 eller om det var 2011. Tycker att det är tråkigt att det är dåligt med uppmärksamhet på ponnyer framförallt dressyren. 
Hoppningen har ändå många olika stora cuper och får vara med på många av de största tävlingarna i Sverige. Hoppningen har ju även tv-sändning på sitt SM medan vi dressyrryttare inte åns har fått bilder från SM...
Vi får 4 ynka D-ponnyer till Globen tidigt på morgonen (knappt någon publik) och några ponnyer i Falsterbo. Jag tycker att man verkligen borde ta tag i att rikta mer uppmärksamhet till ponnydressyren. Vi kämpar lika mycket som hoppryttarna och det finns lika många unga talanger som man behöver lyfta fram rättvist igenom ridsportens medier. Alla ryttare bor inte där man får ett helt uppslag i tidningen för man har tagit sig till SM liksom.
Mer uppmärksamhet till ponnydressyren!!



Piggelin

Kan idag sammanfatta dagens pass med ett ord - pigg!! 

Jobbade mycket skänkelvikningar för att få loss bogarna och han blev riktigt fin! Galoppen var sådär.. Han var piggare än piggast och i höger varv drog han bara, så där gjorde vi mycket övergångar. Galoppen i vänster varv var helt ok. 

Imorgon har jag faktiskt inte bestämt något beror på hur vädret ser ut. Mamma kanske tar honom, så jag slipper åka ända från pappa bara för att mocka om det skulle vara piss väder. 



26 februari

Idag longerade jag somsagt Grey, han var duktig o joggade på bra. 

Imorgon åker jag ut tidigt. Grey ska joggas uppsuttet imorgon. 


Longerar Grey

En dag i skogen

Hej! Idag var det dags att hoppa upp på pollarna igen. Skrittade ut i skogen med båda, super mysigt var det fast ganska kallt i slutet.

Imorgon ska de joggas och på fredag blir det två hårda pass:)

Hittade en väldigt fin skogsdunge, den gör bilden rätt magisk!

Pinky på väg ut på äventyr.

Vilan slut

Idag är Greys vila efter tävlingen slut. Men vi börjar lungt med lite longering idag, i lång o låg form. 

Imorgon ska han joggas ute eller på banan. Om det regnar så blir det ridhuset. 

På måndag hämtar vi våran nya bil! En större kombi med dragkrok så nu kan äntligen mamma också köra till tävlingar och träningar! 
Från promenaden idag! 

Fullt schema



Igår gick som sagt Darren mycket bra! Kan nog bero på det Heléne gjorde i söndags i kombination med lösgörande ridpass i låg, rund form dagen innan! 

Idag blir ett pass som liknar gårdagens, rida fram honom rund och låg och bara rulla på, och sen i slutet ta upp honom något och idag kommer öppnor och slutor ligga i fokus. 
Tanken är att han ska hålla det här till imorgon då jag ska prova en ny tränare, Anna Hebys. Tror att det kan bli riktigt bra :) 

Pyrre, som jag passar nu under några dagar, red jag igår på fm. Haha, mycket intresssant pass... Han hade helt enkelt bestämt sig för att sänka mitt självförtroende till 0. Sedan på kvällen red hennes tränare, och nu idag rider hon fm, jag kommer inte rida honom idag men antagligen låta honom komma ut imorgon em. 

Var även på Överby igår, red en liten ponny som var mycket speciell, jag kom verkligen ingen vart med honom. Hittade inte en enda knapp, men så kan det vara med vissa hästar. Då får man bara göra det bästa av situationen! 

Står även på reserv på Överby i en grupp för självaste Lena Wiman till ikväll! Skulle vara grymt kul om jag kom med! :D

Rida, rida, rida! Jag önskar att jag hade lov hela tiden och kunde hinna med såhär mycket! 

Dagens

Hej, idag var vi hos mormor o morfar då morfar fyllde år. Var där länge och fikade o hade det mysigt.

Åkte till stallet efter o fixade med Grey. Spolade benen o broddade ur de som sitter i tårna. En satt fast som bara den, tog mig 20min att brodda ur den. Grey vilade idag igen. Imorgon tror jag att jag ska longera eller tömköra lite så att han kommer igång nu efter att ha vilat. 


Muppen ❤️❤️

Darren 25/2

Ja här kommer en liten snutt från dagens ridpass på häst nr 2, lite svårt att träna på alla skolor som det egentligen var tänkt att jag skulle, men vad gör det när man har en häst som är supermjuk och framåt som jobbar genom kroppen i galoppen ;D

Nya skor

Idag får Pinky nya skor. Det var dags för det men han lyckades även dra av sig sin ena framsko i söndags när jag tränade. Knas ponny;)



Saga & Grey LB 22/2

Tävling i Mariefred, 65%

Vilo tid

Hej, Grey vilade igår. Jag masserade och stretchade honom medans mamma hjälpte mig att mocka. Idag har vi varit hos tandläkaren och hundarna har fått springa av sig på hundöarna på drottningholm. 
 
Mamma och jag åker ut senare, Grey ska vila idag också. Kanske går en promenad en liten sväng så att han får röra på sig. 
 
Imorgon får jag förmodligen min nya mobil så då blir uppdatering från min sida mycket bättre! 
 
 

Vilodag

Nu är jag på väg hem eller rättare sagt är jag på väg mot Ekerö C där jag ska möta Nora och hennes mamma. 

Idag var det såkallad "hel vila", alltså att hästarna får varar ute i hagen hela dagen men inga promenader eller ridning. 

Jarre fick smaka på gott idag!

Svettigt idag

Hej!
Idag var det träningar för Anna igen. Idag började jag med att rida Jarno. Han kändes mycket bra redan för början, han var med på noterna och jag kunde reglera formen mycket bättre idag.

Vi jobbade mycket med traven och jädrar vad han kan trava när man trycker på rätt knappar. Fina skolor blev det också och även ökningar. Igaloppen gjorde vi mycket galopp- skritt övergångar där det handlar mycket om min timing, att lära mig hur mycket jag kan samla in i bytet utan att han kommer bakom och avsaktningen blir abrupt och spänd.

Pinky var himmelsk. Vi puschade traven väldigt mycket och jädrar, om jag nu fortsätter att träna den så här så kommer den fram puschade traven att bli hans nya "bekväma" trav! När jag hade fått igång hans bakben så fint i traven blev galoppen väldigt kvick och fin. Vi tränade mycket övergångar där också men på Pinky fåran samla så mycket som det bara går för just nu kan han inte samla "för mycket".

Båda hästarna blev sjöblöta idag också. Ni ska de få 3 dagars välförtjänt vila. Den behöver jag också, min förkylning sitter fortfarande i.



Mjukas upp



Hon mjukar upp en muskel på rumpan och lite i bogen. Annars ser allt bra ut :)

Tävlingen i Mariefred

Igår var det ju som sagt årets första tävling! Darren tyckte att det var huur kul som helst och var knappt hanterbar när han inte kunde så still på parkeringen! Haha nejmen han hade öronen spetsade rakt fram exakt hela tiden och var på superbra humör, så fort knopparna kommer in i bilden taggar han till ;) 

Som jag nämnde så var han löjligt pigg, trippade runt och tyckte allt va kul o spännande. 
Jag galopperade fram honom ganska länge på framridningen så han fick ur mycket av den energin, så när vi gick in på banan var han iaf inte helt hype ;) 


Vi fick ihop 68,1% och sjuor genom hela galoppdelen! :) Slutade 2a men endast enstaka poäng/0,5p från vinst.


Något slarvigt men överlag en bra start på den här säsongen. 

Idag kommer en equiterapeut ut och kollar honom, vi får räkna med att hon hittar något men hålla tummarna för att han kommer hålla! 

Min älskade Grey

Resultat från dagen är 65% och precis utanför placering! Jag är så stolt över honom, han var inte riktigt lösgjord så det tar vi med oss till nästa gång. Min tidsplan var perfekt och vi behövde inte känna oss stressade. Världens bästa ponny har jag! ❤️❤️

Förkyld men mycket bra träning

Åh nej, jag har blivit dunder förkyld... Usch men som vanligt stoppar inget mig från att rida;) Tränade båda ponnyerna idag för Anna. Jädrar vad svettiga de blev, såg ut som de hade fått ett bad. Det gick väldigt bra men nu måste jag fixa det sista i stallet sen ska jag hem till pappa och ha mellomys. Mamma och resten av familjen har landat säkert i Thailand och har avverkat första dagen i solen....



Påväg

 
Nu är vi påväg till tävlingen! 
 

Ojoj

 
Hej! det har varit en omtumlande dag. Men imorgon taggar vi tävling och jag o mamma åker ut till stallet imorrn runt 8. joggade Grey idag o det gick helt okej. 
 
Har även lyckats döda min Iphone, som hållt i 3år. räkna med att uppdateringen kommer vara sämst ett tag från min sida. Nu ska jag sova godnatt!

Hemsk magsjuka

Har tillbringat hela den här veckan på soffan pga en dum magsjuka. Men trots att det var lite ostadigt imorse så känner jag mig så himla mycket bättre än tidigare idag! Är hemma från skolan, och i eftermiddag så ska Darren få sig ett ordentligt pass då han vilade igår, men går allt som jag har tänkt mig så borde allt gå enligt planerna :) 

Ikväll kommer fasta starttiden upp, just nu startar jag ca 18.20 vilket är ganska bra då jag i lugn och ro kommer kunna kolla på saga! 





Video från Emma träningen

 
 
Första galoppfattningen vet jag är dålig, men med Grey kan man inte alltid rätta till allting på en gång. :D

Träningen igår

Grey var så fin igår! Nog den bästa träningen som vi haft. Programmet var inga problem och jag fick lite tips, i traven så måste jag våga driva lite mer, i mellan traven ska ja tänka på att få med yttersidan och verkligen dra iväg vid bokstaven o inte några meter efter. Ökade skritten är bra, jag ska inte driva så mycket eftersom han redan har en bra skritt. 

I slutet gjordr vi några fattningar från skritt som han gjorde super bra! Emma sa även " Saga om du får till en sån här bra trav del så ligger du över 70% " vilket var väldigt roligt att höra. Jag behövde en självförtroende boost! 

Pappa filmade så den kommer ut runt lunch! Ska även få till lite shopping idag efter skolan, på hästfronten dåra. Haha! 




Emma träning

Hej, sitter i sadelkammaren o väntar på att Grey ska äta upp sin mat. Efter det ska jag ta ut och börja borsta honom.

Idag är det som sagt träning, kommer rida igenom programmet och få lite tips. Är grymt taggad för tävling nu! Startlistor och ryttarmeddelande kom ut igår kväll, jag startade ca 16.13. Fasta start tider kommer ut på fredag kväll. 

Idag blir det brun/rosa outfit på Grey. Bilder kommer.. Haha! 



Gårdagen

Godmorgon!
Igår var det en lugn och skön dag i stallet. Eftersom jag kommit när det var ljust ute så passade jag på att skritta ut Pinky. Vi klättrade i några backar och träffade lite rådjur. Vi mötte även en stor lastbil haha men Pinky var stencool, han tyckte rådjuren var roligare;)

Jarno promenerade jag med i ridhuset igen. Idag blir det lektion med båda, får se hur pigg Jarno är... Hehe



Om ni kollar noga kan ni se rådjuren ute på ängen. 

Krigare

Även denna dag har till stor del tillbringats nerbäddad i soffan... Men mot eftermiddagen kände jag mig ändå starkare och snälla mamma skjutsade mig till stallet så Darren kunde få ett pass. 


Darren vad relativt mjuk men lite för pigg för mina omständigheter, men han gjorde det ju bara för att han är en riktig arbetsmyra och menade inget illa! 
Men med tidig sovkväll och ännu mer alvedon ikväll ska jag nog orka med morgondagen som väntar. Vi har vinteridrottsdag och medan resten av skolan åker till Romme så ska Jag kämpa ut till stallet :)


Sommar! ;D

Sen kväll

Är på väg hem från stallet nu. Det blev en rätt sen kväll med tanke på att bara en av hästarna skulle gå.

Pinky var den som fick bli riden. Han gick väldigt hårt igår sådärför fick han gå ett mer lösgjörande pass för att få igenom lite träningsverk. Han var väldigt fin och i slutet var han rund och mjuk så passet var lyckat!

Jarno vilade, en välförtjänt vila. Han var riktigt fin igår så ny ska han få vila någon dag till. 


Pinky leker mupp 



Jarno hade bestämt sig för att vara snäll och hjälpa mig och mocka idag men jag vet inte riktigt om den hjälpen var till stor nytta...

Dagen

Idag var jag hemma från skolan då jag somnade halv 5 imorse. 

Åkte till stallet vid två idag, red på banan. Han var super duktig, riktigt avslappnad o lyhörd för mina hjälper. Känndes skönt då han var ganska upp stressad igår. 

Imorgon ska vi rida ut en sväng. 


Tur att jag har Ellinor!

Att detta alltid händer mig... Nu har jag legat däckad hela dagen med hemsk magsjuka, att åka til stallet fanns verkligen inte på kartan :( 

Men det är sån tur att jag har Ellinor som joggar Darren idag! :D Han vilade ju i lördags och jag vill ha allt under kontroll till på tävlingen på lördag, det är då det brukar gå som bäst. 


Åh det är sjukt hur mycket man saknar Darren och hans mysiga lilla mule om man inte har träffat honom, slår vad om att jag hade blivit botad direkt om jag kunde träffa honom ;) 

I'm back

Godmorgon!
Helgen har varit väldigt rolig men väldigt hektisk. Därför har det varit svårt att hitta någon tid till att blogga...

Jag ska berätta mer om hästarna sen men allt har iallafall gått bra.





Jogging

Idag ( går, kl är över tolv) följde mamma med ut o mockade åt mig o så. Red iväg till ridhuset och mamma gick med. Joggade bara lång o låg, han var något uppstressad idag men det blev mycket bättre mot slutet. 

Imorgon ska vi jobba ett lite hårdare pass, antingen på banan eller i ridhuset om det regnar. 

Plan för veckan:

Måndag: dressyr, banan
Tisdag: uteritt, joggas
Onsdag: Emma träning
Torsdag: promeneras, massage o stretching
Fredag: lösgörande, jogging
Lördag: tävling
Söndag: vila 




Uteritt 16/2

Idag fick Darren jobba ordentligt på skogsvägar, tror att det var bra för både psyket och fysiken! Mycket övergångar, eftersom att han vilade igår så fanns det inte en chans att han skulle ha en enda liten smitväg, för då börjar han löjla sig ;P Tog gramanen som livlina, men jag behövde inte ens korta upp den som jag brukar utan han håll sig i skinnet ändå! 
 
Här kommer en liten film från galopp uppför, det blev mycket sånt idag!
  
 
Vill ni ha filmer när vi rider eller är det bättre med bilder? :)

Mot stallet

Hej, vilket jävla skit väder! Hatar verkligen när det är såhär, regn o blåst.. Usch!! 

Sitter på bussen från pappa nu, påväg till stallet. Mamma kommer också ut. Ska till ridhuset idag, jogga lite och sen plocka upp honom o rida igenom programet. Dock är det än oklart på vilket sätt vi kommer till ridhuset, har jag tur så kan vi traila och slipper gå i regnet. 


Hata regn

Halloj! Sitter på bussen på väg ut till stallet nu. Får se vad vi hittar på idag, det blir nog ingen ridning. Regnar alldeles för mycket, så det vlir nog bara mys! 

Igår red vi ut o det var super mysigt! Han fick verkligen sträcka ut o galoppera på, vilket han behövde!



Bästa Svalling!

Är så himla nöjd med gårdagens program! Gustaf gillade Darren otroligt mycket och vi fick jättefina lovord, och även bra tips och knep att lösa de problem vi har. 

Lärde mig bland annat hur jag ska rida honom i skritten och hur jag ska förbättra enkla bytena. 
Är mycket nöjd med procenten, rättvist och mycket kommentarer, han tyckte att vi var jämna och passade varann, vilket var kul att höra!

Dock är jag lite besviken på mig själv att jag inte gav det där lilla extra, i framridningen kunde jag ha ridit mycket bättre och mer så som jag brukar, tror arter kan ha spelat in stor roll i att jag inte riktigt kunde ge mer i ökningarna där vi tappade något poäng, men det ska vi förbättra och det är vår ömma tå som jag är väl medveten om ;) 


Ska försöka ladda upp en film, förhoppningsvis kommer den i em! 

Perfekt hjärtdag

Eftermiddagen började med att jag inte till en naprapat i Djursholm. Han knäckte och masserade min stela nacke men jag blev som en helt ny person;)

Sedan fick jag skjuts ut till stallet. Jarno joggade jag. Han var pigg men fin och arbetsvillig, alltid positivt pigg. Pinky gick vila idag, han får nog även göra det imorgon.


Finns det något bättre sätt att tillbringa alla hjärtansdag på än att träna sina ponnyer?

Delle på tavla

Den har fina tavlan har min duktiga farmor målat till mig för något år sedan. Igår bestämde jag mig för att sätta upp den där en annan tavla har suttit sedan innan. Visst är den lik originalbilden?
Framförallt är Delle superlik:)




Önskelista

Tänkte dela med mig av min önskelista, fyller ju år snart (15 mars)
 
Jag börjar med det som faktiskt (enligt mig) är nödvändigt. 
Tävlings schabrak
 
Spooks kavaj, grymt snygg!
 
 
Lite hår uppsättnings grejer. 
 

Sen det som inte är så nödvändigt men som jag ändå vill önska mig! ;)
 
 
Vita ludd benskydd att ha på framridning.
 
 
Mera ludd!! 
 
Önskar mig även lite pengar tills vi åker till Miami i april.

Gårdagen

Igår drog jag förbi Ella efter skolan, hämtade kavajen som jag ska få låna. Tack bästa Ella! 

Vi åkte ut till stallet tillsammans och jag följde med till tuna och hälsade på! Filmade även lite när Ella red Pinky, så det kommer förmodligen upp ikväll. 

Åkte ut till Grejen efteråt och res iväg till ridhuset. Han var så fin! Mycket övergångar från trav till galopp o galopp till trav, och att han skulle samla sig liiite i galoppen o komma in med bakbenen. Han skötte sig toppen!! Traven jobbade vi bara en kort stund med, samma sak där, övergångar och få med bakbenen. 

Idag ska vi rida ut! 
Mupp!

Duktig häst, inte duktig ryttare

Hej, red iväg till ridhuset äntligen! Jobbade mycket lösgörande och mycket galopp arbete. Såg till att fattningarna var bra o att han lyssnade. Traven var fin, men oj vad trött han blev! Hängde som bara den! Jobbade då lite tempo växlingar så började han bära sig själv bättre. 

Idag får jag själv skäll. JAG ÄR SÅ DÅLIG PÅ ATT GE HONOM BERÖM! Måste verkligen bli bättre på det. Valde att bara rida igenom galopp delen eftersom han blev så trött och det gock toppen, satt som en smäck! 

Imorgon blir det också dressyr i ridhuset, men med fokus på tempo växlingar och skolor. 

Är faktiskt riktigt besviken på mig själv idag, måste bli bättre på att beröma honom! 



Lyckad träning med programridning

Idag red jag för Helena och tränade programet, första gången var ostadig och osäker, men andra gången kändes det riktigt bra! :D 

Mest fokus imorgon ligger på att han ska hitta den högre "tävlingsformen" av sig själv. Fram till nu har jag jobbat honom väldigt mycket rund och lägre, men det är dags att lyfta upp honom och visa honom ordentligt. 


Överlag gick träningen bra, hittade honom direkt så det var bara o ta tillfället i akt och passa på att träna på det vi har svårt för när det flöt på :)

På väg hem från ridhuset



Disikering

¡Varning för känsliga läsare!
Hola amigos! Är på väg hem nu, mamma sk skjutsa ut mig till stallet idag för båda ponnyerna ska tränas för Monica och då får mamma agera förste hästskötare, eller inte:)

Idag har vi disikerat på no:n. Lagom kul med stinkande kalv hjärtan och andra organ.

Bara för att reta er lite....

12 Februari

Hej, igår tog som sagt mamma hand om Grey så att jag kunde plugga. Men idag ska jag åka ut! Grey ska gå i ridhuset som planerat, ska rida lite lösgörande och sedan rida igenom Lb. 
 
Den här veckan har verkligen gått fort, imorgon är det redan torsdag, och sen blir det FREEEDAAG! 
 
 

Storm

Idag red jag på banan, Darren vilade igår + jag hade en vända magsjuka imorse + det blåste så det var väll kanske inte de bästa oddsen... Menmen! Tillslut gav han med sig och blev riktigt fin, men det tog ett bra tag och miljoner övergångar och tempoväxlingar ;) Det ända som fungerar i sånna lägen! 


Lillasyster var också hemma från skolan, så hon hängde för ovanlighetens skull med till stallet, och helt frivilligt höll hon på med Darren och skrittade lite uppsuttet! Det är inte många gånger det har hänt inte haha ;D 

Härlig dag igår

Hej, slutade tidigt igår och kom ut till stallet vid 14, vilket var super skönt! Grey har kännts lite stel och ojämn men efter massagen i söndags så känndes lite bättre. Dock så blir det ingen Emma träning för oss den här veckan, känns dumt att riskera något, när han har varit lite stel o så. 
 
Joggade på ute banan igår, han skötte sig toppen och jag kännde inte av någon ojämnhet. Efter det så skrittade vi en sväng och gav oss på det tredje försöket att hitta till ridhuset och den här gången lyckades vi! Det kommer ta ca 15 min att rida dit, så det blir perfekt som fram och av skrittning. Tanken är att rida dit på onsdag, då ska vi rida igenom programet och mamma har lovat att hjälpa till o ställa fram lite blommor på sidorna som träning!
 
Planen för resten av veckan (om allt går som jag har tänkt) 
 
Tisdag (idag) - Mamma tar Grey, longeras
Onsdag - Ridhuset, rida igenom Lb 
Torsdag - Ridhuset dressyr
Fredag - Rida ut!
Lördag - Lydnad, lösgörande banan
Söndag - Rida ut, mycket galopp, öka/samla
 

Nästa vecka är det tävling på lördagen, ska då göra upp en ordentlig planering för hur veckan ska se ut. Så vi har så bra förutsättningar vi kan få. 
 
 

Nytvättade

Slänger in ett inlägg här medans jag väntar på mamma.

Jarno fick ett bad idag. Han tyckte det var väldigt skönt att bli rejält igenom skrubbad.

Pinky fick bada svansen eftersom den var lerig. Mycket fin blev den efter.
Massage fick båda ponnyerna och massor av lyx:)




På bussen

Hej gott folk! Idag har det varit en bra dag. Varmt och fint väder och bra lektioner i skolan.

Jag sitter på bussen på väg ut mot stallet. Idag vilar båda men eftersom mamma har varit bortrest under dagen så kommer hon och hämtat mig rätt sent så jag får öra middag hos hästarna.

Hade tänkt att frisera båda ponnyerna lite och massera och borsta länge. Sånt man annars inte hinner lägga så mycket tid på.



Lilla Grey

Igår masserade jag och gick en promenad eftersom han varit lite nervös.  Så vi tog det bara lungt o myste! 

Idag ska vi jogga lite. Antingen ute eller på banan om det inte är för hårt underlag. 

Igår försökte vi även hitta till ridhuset men det gick sådär.. Ska fråga om vägen sen så kanske vi kan rida dit på onsdag, det blir nog ingen Emma träning den här veckan. Han behöver nog bara ta det lungt o hitta sin plats i det nya stallet. 


Mål med ponnyerna

Postat av: Anonym

Vad har du för plan med Jarno? Ska ni rida SM eller EM? Älskar erran blogg


Som jag har skrivit förut så är det lite oklart än. Just nu känns det som han kommer att hålla för att komma upp till toppen igen men man vet ju aldrig. 


Ett mål vi har är att delta på SM med någon av ponnyerna, Jarno eller Pinky, det kan bli båda men iallafall en ponny vill jag rida SM och det satsar vi på sen får vi se hur det går :)


Tack så mycket!




Mycket givande helg

Hej!
Denna helg har det varit fullt upp med träningar. I lördags tränade jag bara Jarno medans Pinky han joggades.
 
Jarno gick väldigt bra. Vi fick måna bra tips. Man får alltid väldigt bra detalj tips. Vad kan man göra i en speciell rörelse för att höja betygen från tex 7 till 8.
 
Idag fick båda tränas. Pinky var först ut. Han hade en otrolig galopp och satte alla enkla byten. Traven är den svaga punkten just nu men vi musklar den långsiktigt. Man får ha tålamod och vara noggrann varje pass att man rider den ordentligt och inte lockas att rida på honom i sin fina trav för den orkar han inte hålla så länge och faller då på bogarna.
 
Jarno gick även super idag. Ännu bättre än igår. Jag fick en väldigt fin takt i traven och han växte i fronten. Vi tränade mycket skolor och travökningar. När traven har bra takt och känns bra, det är då man kan börja tänja på gränserna. Annars blir det bara spänt och man bygger absolut inga muskler på hästen.
 
Jarno i sitt nya fina träns, det var han väl värd efter denna helg!

Pigg Grey

Grey var pigg och på tårna idag när vi skrittade ut. Imorgon så blir det ridhuset och bara lösgörande och få honom lugn.

Åker ut tidigt imorgon, och släpper ut honom själva så att han är lugn! 



Efterlängtad Lördag

Vaknade för en stund sedan, har nu ätit frukost och väntar på att mamma ska komma och hämta oss. Åker hem och hänger lite med Ellen först innan hon ska åka. Efter det kör mamma mig till stallet, ska mocka och fixa allt sådant. Grey ska få skritta en liten sväng, så att han får röra på sig. Imorgon ska vi försöka oss på att hitta vägen till ridhuset. 
Ska även köpa spån och en grep, spånet ska vi lägga under halmen så det blir en bra bädd. Allt hade även gått bra med Grey imorse, inget krångel alls. Skönt!
 
Nu är det bara 2 veckor kvar tills tävlingen i Mariefred. Ska också försöka lägga upp en plan för hur det kommande veckorna ska se ut. Så att vi är väl förberedda!
 
Ikväll ska vi till mormor och morfar, ska prata om resan till Miami som jag och Viggo ska få följa med på. Åker på påsklovet! Ska bli så roligt!!
 
 
 
 

SM prisutdelning

Här kan ni se en liten film från prisutdelningen i somras. Som ni ser så gillade Delle inte riktigt att skritta runt två varv.....
http://youtu.be/PpxnWtn7ibs



Hmm..?

Undrar om några av er hade problem med att kolla in på bloggen igår? Är det någon som vet med sig att det inte fungerade att kolla in här? :) 


Darren var iallafall otroligt fin igår! Jobbade mycket galopp till skritt och fattning från skritt, även det enkla bytet i lagprogrammet! Han skötte sig otroligt bra, inga travestera emellan dock måste vi träna på att han verkligen ska skritta och inte småtakta för att sedan fatta galopp. 

Idag blir passet hälften uteritt och hälften ridhuset, planen är att träna på galoppdelen i programet då vi koncentrerade oss på travdelen och bytet igår! 

Greys nya stall






Grey stormtrivs, stooor hage med lite gräs o äta. Mysig box med halm! 

Vi ska tillbaka till stallet sen vid 16 och ge dem middags hö, mamma åker ut imorgon bitti medans jag är hos pappa. 

Dagen efter ordentlig träning

Åh känslan när man dagen efter sitter upp och känner att gårdagens arbete verkligen har fått resultat! 

Darren har gått i rund och lägre form idag, väldigt kort pass, men hann få igenom allt ändå. Även lite "uppvisningsform" på slutet, och han behöll schvunget i stegen och visade sig verkligen från sig bästa sida! :) 


Hans päls börjar ta sig nu, jag tror verkligen att den kommer hinna bli såhär blank och "chokladig" tills allt drar igång på riktigt nu till våren! :) 

Imorgon bär det av mot nya äventyr!

 

Bra pass

Kan berätta mer imorgon om passet med Jarno idag men kortfattat gick det väldigt bra. Han var avslappnad och fin från början så jag tog upp honom lite i formen och pressade som jag fick göra för Monica igår.

Imorgon vilar båda ponnyerna och det blir massor av mys i stallet. Jarnos nya träns ska mamma även hämta imorgon. Roligt:)


Jarno tog en eftermiddags lur när jag skulle mocka

Toppen träning

Pappa körde mig och Grey till träningen idag. Grey var så duktig! Jobbade mycket skänkelvikningar, samla och öka traven o lite förvänd galopp. Känns så roligt efter varje Emma träning, man går verkligen där ifrån med en bra känsla varje gång!
 
Grey har verkligen utvecklats mycket och nu kan han gå i den runda låga formen och vågar vara kvar där. Han tar även halvhalterna nu, vilket han inte gjorde förut. 
 
Vi flyttar honom på fredag morgon så får han gå ute i hagen hela dan och vänja sig. Efter att vi lämnat av Grey så ska vi flytta alla grejer. Så det blir fullt upp.
På kvällen sen så åker jag till pappa och sover där tills på lördag! Mamma åker ut tidigt och kollar till Grey, så att allt går bra när de ska ta ut honom. 
 
 
Var även i två affärer igår och letade efter ett halstäcke.. Men ingen av butikerna hade det. Så nu har jag beställt hem det istället. Suck...Hur svårt ska det vara att ha de grejor som står att det ska vara i lager. 
 
 
 

Gårdagens träning

Igår tränade jag båda ponnyerna för Monica. Jarno får guldstjärnan. Han var väldigt fin och kämpade på mycket bra. Vi tränade först mycket galopp, fram och tillbaka. I traven var det samma sak sen tränade vi travökningar. Han har kunnat öka väldigt fint men efter skadan så tappade han en hel del muskler som han behöver bygga upp igen. Så vi jobbade på att han ska öka utan att spänna upp halsen och släppa ryggen för då blir hans steg begränsat.

Pinky gick sådär. Han var lite tung i handen och därför jobbade vi mycket på att få in bakbenen i traven, det är där han inte orkar hålla ihop sin stora gång, i galoppen går det bra. Så det som ska jobbas på hemma nu är att rida liten ponnytrav och inte puscha upp den fina traven, haha. Han var nog även trött i bakbena efter helgen så nu ska han få vila lite till. Bättre att lyssna på honom än att bara rida på!





Tänk först.

Vill bara fråga dig som precis tänkte att du skulle sätta mig på plats genom att skriva det du gjorde i kommentarsfältet, varför?

Självklart har jag kollat upp din ip-adress, och kommer inte låta det här gå ouppmärksammat. Vi strävar efter glädje och tillåter inga onödiga eller kränkande kommentarer, det du inte skulle säga i verkligheten skriver du inte heller till någon bakom en skärm. Kritik är ok, men kränkningar har ingenting här eller någon annan stans att göra. 

Lyckad träning för Kerstin

Duktiga Darren, han överträffar sig själv varje dag nu!
 
Idag var vi ju som sagt på Nytorp och tränade för Kerstin. Tyckte om Kerstin i övrigt som tränare då hon var sympatisk och tog sig tid att lösa problemen. 
Idag handlade det främst om att böja och sträcka honom genom hela kroppen. Han kommer då mycket bättre in med ytterbogen och kan ta för sig mer. Så det ska vi träna mycket på till nästa träning om två veckor!
 
Imorgon skulle det inte förvåna mig om Darren har ordentlig träningsverk, mycket muskler som riktigt fick tämjas och jobba. Så det blir nog jogga i ridhuset och jobba så mycket det går med att han ska jobba genom hela kroppen. 
 
 

Ny design

 
(Tryck på F5 ifall designen inte syns)
Nu har jag gjort en ny design till bloggen!
Hoppas ni gillar den!
Kommentera vad ni tycker.
 

Hunger stör koncentrationen

Nu har vi kommit till stallet och kört fram transporten+spolat Darren. Han står i boxen o äter och jag passar också på att äta en rejäl mellis. Utan mat i magen fungerar ingenting för mig! 



En suuperenkel pasta som man kan laga på 2 min innan man åker till stallet + en risifrutti, sen står man sig! :P

Plan för idag

Idag är det äntligen dags för Emma träning! Som jag längtat, efter 2 veckors uppehåll. Igår vilade Grey, ingenting har fungerat i ridningen så jag tyckte det var bättre att han fick vila och sedan ta hjälp av Emma på träningen. 
 
Nu får vi se om flytten kan bli av redan på fredag, så har vi tid på oss att komma iordning tills det är vardag igen. 
 
Idag ska jag även svänga förbi Ponnypop och köpa ett innetäcke med hals som han kan ha när han står inne sen. Vem vet kanske får med mig nått annat roligt också? 
 
 
Tycker att Ponnypop har riktigt bra priser på horseware täcken. Specielt om man jämför med typ hööks, dessutom är det alltid fri frakt! 

Vanlig dag

Idag var det en vanlig dag i stallet. Jag började med att rida Jarno. Han vilade igår fast det märktes inte. Han var väldigt avspänd från början och sökte sig nedåt direkt. Jag jobbade mycket fram och tillbaka i framförallt galoppen. Det jag gillar extra mycket med honom är att när man berömmer honom får han som extra energi, han liksom skiner upp :D Imorgon blir det lektion för Monica. Ska bli kul att jobba honom igen, förhoppningsvis är han lika fin som han var idag.
 
Pinky vilade helt igår så därför joggades han lätt idag. Han var väldigt pigg och fint framförskänkeln. Jag red i mina stalluggs (busig som jag är) men det gick väldigt bra ändå, behövde inte använda skänklarna speciellt mycket. Pinky ska även han gå för Monica imorgon, Det blir första gången men jag tror hon kommer att gilla honom.
 
 

Vi flyttar Grey

Det som jag och mamma varit iväg och kollat på idag är en stallplats. Stallet ligger ca 20 min ifrån oss och jag kommer kunna fortsätta rida i det ridhus som jag rider i nu. Det är en mysig liten gård med 6-8 box platser, finns ridbana men som tyvärr inte går att använda nu. Hästarna går ute till kl 20.00 och går ut runt 08.00

Anledningen till detta är att Kitty blivit dålig av att stå inne och har blivit jämn tjock i alla fyra benen, därför vill vi att hon ska gå ute så mycket som möjligt. Och jag vill ha Grey inne på box så det fungerar inte riktigt. 

Vi flyttar Lördag morgon och en ny kompis till Kitty kommer Torsdag morgon. Så Grey får då gå själv tills vi flyttar. 

Tycker det här känns jätte bra och det kommer en ny familj o tar över gården i vår och de har två tjejer som rider och kommer ha sina hästar i samma stall som jag. 


Go morron

Igår gick det riktigt dåligt, jag hade ingen plan och då blev allt skit. Dessutom var det en tjej som tömkörde och hon snärtade med pisken hela tiden vilket gjorde Grey jätte rädd o nervös.

Idag direkt efter skolan ska jag o mamma åka och titta på en sak. Får se om det blir något med det. 



Dagens planer

Idag så blir det två pass; Darren ska gå lösgörande och i rund o låg form så att han är mjuk och fin till träningen för Kerstin imorgon. Sedan ska jag också till Överby för ytligare ett pass :) 

Målet med Darren är ju somsagt att han ska gå rund och lågt, men att han ändå tänker framåt och upp. Nu när han har mycket mer ryggmuskler så har han lättare för att gå i den formen, han jobbar även genom hela kroppen och tar ut stegen ordentligt. 

Jag har ingen aning om vad det är för filur som står och väntar på mig efter det, men det skulle inte förvåna mig om jag än en gång fick Lenas unghäst, vilket bara skulle vara kul! 


Psst... En ny design lär dyka upp här inom en snar framtid ;) 

Både fantastisk och åt helvete

Helgen har delvis varit fantastisk och delvis åt helvete. 

Igår joggade vi ute och idag red vi i ridhuset. Grey var duktig och klarade delarna i LB programet!!

Nu ska jag titta på ponnyakuten o dricka te. 


Världens bästa Greysson! 

Svar på fråga

Vi hade missat en fråga till frågestunden, svarar på den nu istället! 



Vilka är dina och Rastas förhoppningar om Div 1? 

Vi har egentligen inget speciellt mål, vi ska ha riktigt kul och kämpa så får vi se hur långt det tar oss! Men alla har lagt upp egna mål inför deltävlingarna, jag har själv att rida stadiga ritter på godkända resultat. Vi är inte med för att direkt kvala Lag SM eller så, utan endast för att det är kul! Vi är första dressyrlaget i Rastaborgs Ridklubb som ens har tagit oss upp till den här nivån, och bara det känns som ett roligt steg framåt :) 


Hade löjlig tävlingsabstinens igår, men det känns ändå bra att vi inte åkte dit. Dels för att det inte gick att rida fram på framridningen pga underlaget, och framförallt för att jag inte tror att vi hade varit redo. Och det känns bortkastat att skynda ut på tävling "bara för att". 
Som det ser ut nu så kommer vi endast vara med på en tävling innan Div 1, en LA. Inga höga kvar, inget skynda fram. Känns otroligt bra. 

Planen för några dagar

Igår gick Darren igen, ett halvhårt pass. Koncentrerade mig på att han skulle lyssna till 100% och vara mjuk och rörlig. Resultatet kommer nog bli en riktigt rolig Darren att rida imorgon! 

Söndag: Hårdare pass, jobba mycket skolor när gas och broms fungerar. Träna på delar ur Lag 13.
Måndag: Som det ser ut just nu så blir det träning för Helena, mycket jobb att han ska tänka på framåt och upp, inte hänga sig på bettet som han gör ibland när det blir jobbigt. 
Tisdag: Lösgörande, jobba med den låga, långa, runda formen samt flytta bakdelen.
Onsdag: Träning på Nytorp för en ny tränare för mig, men som jag har för mig att Ella tränade för, Kerstin Dahlberg! Fick frågan från våra kompisar som äger Nytorp om jag ville vara med, ska bli jättekul! 



Ruund låg form igår när vi travade av 

Allsång på Sundby

Igår kväll så fick Darren en välförtjänt vila, myste extra mycket och pysslade med honom + radion på hög volym i foderkammaren så det hördes ut i stallet där jag var ensam och sjöng så att glaset darrade! ;) 




Idag så följer jag med min kompis Ellinor till Katrineholm där hon ska tävla två klasser, även Ella är där och min lagkompis Sofia! Ska bli superkul att se alla in action på tävlingsbanan nu efter vintern! :)