Sverige


JAAAAA

Nimis





Installerade i Skåne

Nu är hela familjen installerade i våran lägenhet här utanför Höganäs. Det är första året vi bor på detta ställe men än så länge har det varit väldigt bra. Det tar ca 10 min med bil till stallet!

Idag åkte vi till Pinky vid lunch och tog en promenad ute i den skinande solen. Är så stolt över honom. Helt sjukt att han är 7 år och kan gå och "hota" de dubbelt så gamla och rutinerade ponnyerna. Sen är han som en skolpojke att ha med sig på tävling. Lugn och okomplicerad.


Varmt



Grey reds på utebanan idag, det var så varmt! Hade jag inte haft saft med mig idag skulle jag nog ha dött av utmattning. Eftersom det var så varmt red jag inte så länge, kände mest bara igenom honom inför träningen imorn. 

I början var han stel och fick då jobba mycket med skänkelvikningar och verkligen få honom att korsa och inte bara springa iväg framåt. Efteråt fick han en skön dusch! 

Imorgon jobbar jag igen och kliver där med upp 06.30 
Så i säng tidigt idag. 

Sverige!!

Hemma i Sverige igen efter ett lärorikt och lyckat mästerskap!


Dagen

Sitter i soffan i lägenheten som jag bor i nu när jag jobbar, mamma var här bu ikväll och vi åt thaimat och hade det mysigt. Grey joggades på utebanan och var väldigt mjuk och fin, känns bra inför måndag och tisdag när vi ska rida för Emma. Imorgon är jag ledig och tänkte då passa på att ta lite sovmorgon! 

Hörs imorn





Fullt ös

Hej! Har verkligen haft fult upp, i onsdags tränade vi för Marc. Grey var såå fin, fick massa bra små tips som gjorde allt hundra gånger bättre. 

Både igår och idag har jag jobbat hos Emma. Och idag körde vi hit Grey, han var cool lugn och gick direkt in i sin giantiska box och började äta hö. Han har tagit det lungt två dagar nu, imorgon ska han få joggas igång. 


Även stort Grattis till Ella & Pinky som presterat riktigt bra på NM! 

http://live.equilive.dk/#current

På länken ovan finns resultat! Mer bloggning från Ella får ni nog när de är tillbaka i Sverige igen, dåligt med internet där nere. 



Igår var de bästa svensk, och tog en 5:e placering! Duktiga Ella & Pinky! 

Mot Danmark

Nu är vi påväg ner mot Malmö för att ta bron över till de rödvita. Känns som att allt är med, iallafall det viktigaste, ponnyn;)

Vi red ett kort pass nu på morgonen för att stämma av lite. Han kändes fin och bra. När vi kommer fram ska vi packa ur allt men sedan ska han ut på en rask promenad för att gå ur resan ur kroppen.

Eftersom vi inte kommer kunna ha något internet i Danmark så kollade vi upp vart vi ska stanna och äta och he Pinky sin mat. Det blir en Mac Donalds precis vid motorvägen utanför Odense. Då har vi nästan precis åkt hälften av resan.


Jogging

Idag fick Grey joggas på hoppbanan, han skötte sig fint. Hade dock svårt att få ett jämnt stöd i handen och han blev snabbt trött i värmen, men ett super pass då jag verkligen kom åt honom ordentligt! 

Bestämde mig även för att inte klippa honom riktigt än, väntar lite och blir det så att jag känner att han inte orkar så får jag klippa honom då. 



Trött liten grå

Grey var väldigt trött idag, säkert pågrund av värmen. Men han jobbade på riktigt bra trots allt. 

Imorgon blir det upp tidigt och ut mot stallet. Grey ska joggas och sedan klippas då han inte riktigt fixar att jobba med den pälsen han har nu, dessutom så åker vi på träningsläger hos Emma nästa vecka och skönt om han har alla möjligheter att prestera och jobba på bra då!

På kvällen imorn blir det middag hemma hos mig med några vänner! 




Soligt pass på utevolten

Här kommer bilder från dagens pass! Huller om buller blir det men vad spelar det för roll ;) 
 

Busy doing nothing

Herregud vart har jag varit?? Enkelt svar. Har egentligen pendlat mellan stallet och sängen, hehe. Sommarlovet tog mig verkligen med storm och jag blev helt paff och trött. Våren har verkligen tagit på mig med alla dess händelser och jag tror att jag verkligen har behövt vila upp mig mer än någonsin...
 
Men nu är jag på G igen! Valle har tränat som tidigare dessa dagar. Passen går bara bättre och bättre och jag längtar efter att få sitta på honom igen direkt efter att jag har suttit av. Det är verkligen en magisk känsla att sitta på honom :)
 
 
Idag tar Jeanette hand om Valle vilket ger mig en stallfri dag. Vad ska jag nu göra med mitt liv?? Haha! 
Imorgon står det ett pass på utevolten på schemat. Om det för en gångs skull kunde bli sommar i det här landet så kanske mamma skulle kunna knäppa lite fina bilder, men det verkar ju aldig komma någon sol eller värma hit över huvudtaget... Usch, jag vill verkligen ha sommar! 

Midsommar

Idag är det midsommar, vilket inte mamma och jag firar på något speciellt sätt. Dagen började med träning för Sandra. Pinky var lite trött men vi fick ändå till ett fint mästerskapsprogram! Efter det åkte vi ner till Emporia, i Malmö. Där köpte vi lite nödvändiga saker och sedan drog vi vidare till Öresundsbron där vi hämtade upp bropasset. 

Snabbt stannade vi på Ica och handlade lite gott och en räktårta. Tillbaka till stallet för kvällsfodring av alla hästar plus massage och promenad med Pinky. 
Räktårtan käkade vi i stallet medans hästarna mumsade på sitt hö. Kanske inte något traditionellt  midsommar firande men jag tyckte att det gärna skulle kunna få bli det;)


Underbara häst

Grey var så underbart fin idag! Red på hoppbanan och hade inte så stora förhoppningar på ett bra pass då han aldrig brukar gå bra där men idag så var han helt super! 

De senaste dagarna har vi jobbat mycket basic, på volt och hålla koll på bogarna då han gärna stoppar ut ytterbogen lite. Idag kände jag verkligen att det blivit mycket bättre, så detta ska vi fortsätta jobba vidare med! 



Ny mobil = nytt internet

Sådär ja! Ny mobil med nytt internet gör att jag nu kan ta tag i uppdateringen igen. Haha har levt utanför sociala medier senaste veckan;)

Dagens pass gick mycket bra. Vi red igenom lagtävlan och såklart är det lite små detaljer vi ska slipa på mer, men överlag var det väldigt bra! 

Imorgon tränar vi runt lunch och sedan ska jag och mamma åka ner till Öresundsbron för att hämta någon slags pryl som gör det lite billigare att resa över bron. Perfekt att vi hinner hämta den innan tisdag då vi åker mor Ålborg.



Go middag

Hej, först och främst vill jag tacka för alla bra tips jag fått angående foder till Grey! Ni är så himla bra. Just nu värkar det som att det blir Kraffts mash sensetive för att få honom att bibehålla sin vikt och för att få återhämnting eftersom han går rätt hårt just nu. Sen ska stallets butik ta in fibergis muscle up och då får han äta den. 
 
Det är ju rätt så mycket stärkelse i mashen men det är svårt att hitta något liknande med mindre stärkelse, jag vill ju ha samma effekt som mashen ger, att den är bra mot känsliga magar, bra för återhämtning och även för att få hästarna att bibehålla vikten. 
 
 
Just nu sitter jag och fixar lite med bloggen, och ska snart åka ut mot stallet. Idag fick jag även en plats på Marc träningen nästa vecka! Så roligt, ser verkligen fram emot det. Ska bara se om jag lyckas få med mig en hjälpande hand dit då det är pappa som kör, och då behövs nån som kan filma och hjälpa mig med Grey. 
 
 
 
 

I foder tankar

Jag är jätte kluven i det här med vad man ska ge för foder. Grey har tills nu ätit pavos care4life men jag är inte så nöjd med det, han har tappat i hull och då ska tilläggas att han nästan har fri tillgång på hösilage.  

Jag började med care4life eftersom det är så lågt socker och stärkelse innehåll vilket Grey är så känslig för. Men han tar sig inge bra på det, så nu blir det till att byta. 

Analysen på hösilaget säger att det inte är tillräckligt med protein. Så jag behöver ett bra foder med protein i som är havrefritt och utan allt för mycket socker och stärkelse.. Inte det lättaste att hitta har jag märkt.

Nu står det mellan att köpa hackat lucern och sen ge kraffts mash sensetive som är havrefri. Eller fibergis power perfect eller muscle up. När jag var i skåne nu så pratade jag med dom som säljer hippos foder men även fibergi. De tipsade mig om power perfect och hippo top müsli, hippos müsli tycker jag har för mycket stärkelse även om den är havre fri. 

Hur skulle ni läsare göra? Har ni några tips? 



Borta bra men hemma bäst!



Har äntligen fått pussa på finaste lilla grå, som skött sig mycket bra! Idag tog vi en lugn runda runt ängen och var riktigt pigg och glad! 

Han har även fått bada då han hade legat i massa bajs inatt.. Typiskt Grey. 
Självklart använder vi oss av K9:s produkter. 

Jag använder K9 bright white till Grey eftersom han är vit, men även K9 aloe vera conditioner för att få en lätt utredd man och svans, den där lilla extra glansen 😉 
Sist men inte minst använder jag K9 nano spray i man och svans för att få lyster och en man o svans som är lätta att reda ut, så att man inte sliter sönder både man o svans när man borstar ur den. På koppen använder jag K9 Mirra shine, för att få pälsen glansig. Det bästa är att det inte blir halt sen efter som jag upplevt att det blivit med andra glans sprayer. 

http://www.k9horse.com

Klicka er in på deras hemsida för att läsa mer om produkterna och hitta en återförsäljare nära dig! 



De senaste dagarna

Hej, har haft fullt upp alla dagar, det är strålande sol här i skåne (eller har varit nu regnar det) jag har självklart bränt mig.. Har fått rapporter från Nikki och Grey, det har gått jätte bra och Nikki är så duktig o tålmodig med Grey. Han är verkligen ingen lätt häst! Super kul att det går så bra. 

Igår hängde vi på hotellet, jag och Aurora. Ryttarfest känndes sådär kul, vi var rätt trötta och då kändes film och godis som en bättre idé. 

Idag har jag faktiskt shoppat lite! Var i hippos monter och pratade foder, så nu har jag fått två provpåsar på foder som jag ska testa. Införskaffade även nya ridstrumpor, mycket nödvändigt faktiskt och sen en flughuva med öron så Grey inte blir lika irriterad på flugorna.

Nu på kvällen gick 1.50 klassen och den sponsrade Brattpets, så mamma fick dela ut priser. 




På plats



Titta vad vi gjort idag ;)



Powerwalk!

Har precis varit ute och gått en promenad med Grey, var ute och gick i 50min. Nu får han gå på gräs och äta en stund medans jag ligger i gräset och sover en stund, det är jobbigt med häst ;) 


Äta blommor är gott!

Framsteg

Grey var så fin igår, jag fick jobba för det men han blev så mjuk och fin. Jobbade på volten och gjorde mycket övergångar, samlad skritt till trav och tillbaka till samlad skritt. På så sätt tar han mer vikt bak, vilket är precis vad jag ville åt. I traven fick han gå fram ordentligt och sen tillbaka några steg och även här ta mer vikt bak. Han blev ruskigt fin ett tag men då det här är super jobbigt för honom så orkar han ite bibehålla det så länge, en kort stund pressade jag honom lite lite och han tog det förvånandsvärt bra och kämpade på lite till. Då slutade vi direkt och jag la ner honom och travade av, ett mycket givande pass!



Kul i hagen!

Här kommr lite bilder på en glad Valle i beteshagen för första gången! Däremot så var gräset mer intressant än att busa ;) 
 
Han kommer nog bli riktigt fin med tiden, lilla killen!
 

Lång och låg Valle!

Det känns som att vi börjar få kläm på den formen som vi har strävat efter nu. När Valle kom så drog han helst ihop halsen och kutade med ryggen, vilket kanske inte är helt oväntat med en unghäst som börjat sin karriär i Tyskland. Men nu känns det i varje steg han tar i traven att han verkligen förstår vad jag menar och tycker att det är behagligt att sträcka ut halsen! 
 
 
Lite bilder från dagens pass! Jobbade som sagt lång och låg form och koncentrerade mig på det. Idag var helt klart det passet som har gått bäst med en till häst i ridhuset vilket var väldigt kul!
Min fot klarade av en häst idag vilket jag är så otroligt tacksam för. Däremot fick Hippie en ofrivillig vila, men jag kände att det helt enkelt inte var värt att pressa så att det blir värre igen. Hästarna gick även i beteshagar mitt emot varann idag och jag har några bilder på Valle därifrån som kommer upp här snart :) 

Dagens

Idag är jag riktigt trött, klev upp ur sängen vid halv 6 imorse. Ut till stallet och släppa ut 33 hästar, det är väldigt smidigt och samtidigt skönt att vara i stallet tidigt. Jag älskar verkligen att vara i stallet själv på morgonen, att få öppna stalldörren och mötas av ett glada gnägganden är det inget som slår. 
 
Grey var som vanligt mycket sur över att allt inte kretsade kring honom den här morgonen, varje gång vi har utsläpp så står han och skrapar och gnäggar för att få uppmärksamhet. Men han gör det aldrig annars med personalen.. 
Idag fick han gå ett pass på utebanan, fokus låg på att han skulle va riktigt lösgjord och detta genom skänkelvikningar, öppnor och slutor mesta dels i skritt. Han blev riktigt fin men blev snabbt trött, han fick verkligen jobba och jag med! Han blir lite hängande när han blir trött och då får man smacka på honom lite och få in bakdelen ordentligt, men idag var detta mycket jobbigt och varje gång jag försökte få honom att stoppa in baken så studsade han iväg i galopp.. Typ ''Ojdå, jag trodde du menade galopp här'' men efter mycket jobb och flera försök att övertala honom att jobba liite till så blev det bättre och då slutade vi på en gång. 
 
Ibland undrar jag om vi någonsin kommer kunna gå vidare? Alltså nu har vi varit på samma nivå ett tag och inte riktigt haft något bakslag men inte heller att vi kunnat börja jobba på något nytt, då han varit för stressad för det. Det är ju tyvärr lite så med Grey, att han gärna stressar upp i nya situationer när han inte förstår vad som krävs av honom eller vad man vill att han ska göra. Därför vill jag gärna ha tränar hjälp när jag ska presentera något nytt för honom, och för tillfället finns inte dom pengarna till att göra det. 
 
Imorgon blir det ett lite lättare pass i ridhuset, fokus ligger på att verkligen få in bakbenen och att han bär sig själv.
 
 

Klar för dagen

Nu är allt klart i stallet. Pinky har fått käka gräs och promenerat. Han fick lite massage och det njöt han av. Red den andra ponnyn också. Han vilade igår men var ändå mjuk och fin idag. Kul, då känns det som att mina pass har gett något.


Läsvärt

Det här inlägget tycker jag att alla ska läsa, mycket bra budskap och vi ungdomar måste tänka efter innan vi skriver ut saker offentigt ibland http://linnolsson.se/?p=34650

Planering framöver

Hej, dagarna rullar på och snart är det skolavslutning! 
 
Idag hade jag lunchfodring i stallet och var ute rätt så tidigt. Grey fick gå ett ordentligt pass i ridhuset, han var riktigt pigg idag och ville gärna hitta på egna saker att göra. Men efter mycket övergångar blev det mycket bättre, man får lura honom lite ibland och om han drar framåt så brukar jag ibland bara göra en skritt piruett och fortsätta åt andra hållet för att förvirra honom lite. Det brukar fungera och han blir mer uppmärksam på mig. 
 
Nikki red även Grey en kort stund idag, det gick bra! Han är svår och måste acceptera den som sitter på men jag tror absolut inte att det kommer bli några problem. Nikki ska ta hand om Grey när vi åker ner till skåne nästa vecka, vi åker på torsdag kväll. Ner till Grevlundas tävlingar ska vi och jobba, det ska bli roligt! Är borta 5 dagar. 
Såhär ser planeringen för nästa vecka ut:  
 
Imorn (söndag): Jag och mamma har utsläpp, Grey joggas på utebanan.
 
Måndag: Ledig från skolan, åker ut tidigt till stallet och Grey rids ett lätt pass i ridhuset.
 
Tisdag: Ledig från skolan, Grey ska skrittas ute i skogen.
 
Onsdag: Någon gång under dagen måste jag till skolan och fixa lite grejer, men hade tänkt ta hand om Grey på morgonen och han ska gå ett pass i ridhuset eller på dressyrbanan om vädret tillåter. 
 
Torsdag: Skolavslutning och på kvällen åker jag och Aurora ner till skåne! Nikki tar hand om Grey då jag omöjligt kommer hinna åka ut till honom även om jag såå gärna vill det. 
 
Så från och med torsdag kommer ni få uppdatering från skåne och tävlingarna på Grevlunda!
 
 

Dagarna rullar

Dagarna här nere går i ett, snart har vi redan varit här i en vecka. Idag red Sandra Pinky och det såg bra ut. Det är väldigt bra att ha en tränare som kan hoppa upp och känna lite vilket bidrar till deras träning från marken. 

Imorgon ska Sandra tävla så jag åker med och kollar, alltid lika kul att kolla på hästar. Pinky ska bara promenera imorgon, käka lite gräs och njuta av att vara häst. Men det blir ingen vila för mig, jag ska rida en söt liten c-ponny jag har ridit här nere 2 gånger tidigare denna vecka. Ryttarinnan är borta tills på måndag så det passar ju bra att jag rider lite imorgon. 


Städa

Eftersom det bara jobbas halvdag på lördagar så passade jag på att städa släpet och sortera lite bland grejerna vi har med oss hit ner. Släpet är nu ganska rent, framförallt så är smutsen från väggarna borta, så det ser lite fräschare ut inuti. När inte mamma är med här nere så är det lätt att saker blir ofräscha eftersom man inte alltid hinner vädra och m.m, därför är det super att ha K9 Smell off! Det är som en deo/parfym, fast att använda till allt möjligt som luktar illa och behöver rengöras smidigt. Här är ett litet utdrag från baksidan:
"Luktborttagande och rengörande spray som snabbt och effektivt avlägsnar, neutraliserar och absorberar oönskade dofter från ridhjälmar, ridhansdskar, ridstövlar, sadelskåp, hästräcken, benskydd..."

Det som är det bästa är att den faktiskt luktar gott, varken för mycket eller ingenting alls. Jag hade en liknande sprej förut till min tidigare hjälm men den gick inte att använda. Den luktade alldeles för mycket och hade en väldigt kemisk doft som gjorde att man knappt kunde andas när man hade sprayat med den. Det kändes inte så trevligt att ta på sig hjälmen efter att man hade använda den sprejen. Men med K9 Smell off är det tvärtemot. Använder den flitigt här nere, framförallt till min svettiga hjälm;)
Inlägg i samarbete med K9 Horse

Kvällsmys



Bilden beskriver det mesta, en härlig kvällstur blev det idag. Han skötte sig riktigt bra, inga små avstickare eller "hejdå tänker inte lyssna på dig där uppe" Vi grillade även i stallet och det var riktigt trevligt! 

Tidigare idag käkade hela klassen lunch på Prime Burger och jag kan tala om att jag fortfarande inte är hungrig alls.. Såg ut att va hög gravid när vi gick därifrån 😆


Nää men titta! En helt vanlig icke häst bild idag, härligt!

Känslan som inte går att beskriva med ord

Idag är jag i extas! Dels för det imorgon endast är 5 dagar kvar av skolan, men till största del för att Grey var helt fantastisk idag. Jag har den här otroligt härliga känslan som man bara får av ett sådant ridpass, det går inte att beskriva med ord. Sitter säkerligen med ett stort leende på läpparna när jag skriver detta. ;) 
 
Planen var att bara jogga idag, men redan när jag satt upp så känndes han så perfekt. Om man nu får beskriva det så? Han var mellan hand och skänkel, lyhörd för mina hjälper och bara helt enkelt gjorde ALLT jag bad honom om. Hade jag bett om passage hade han med glädje gjort det mycket ambitiöst. Eftersom han var så fin ville jag inte kräva så mycket av honom med risk för att det skulle brista eller att han skulle bli för trött, jag ville bara ge honom en känsla av att han var super duktig hela tiden och att allt var jätte lätt. Vilket jag tycker att jag lyckades med. Galoppen var helt otrolig idag, länge sedan jag kännde att han var så ''med'' mig. Klart att han var framåt det är han alltid men jag kunde ta en halvhalt och sedan var han kvar i det tempot tills jag bad honom gå fram igen. I vanliga fall brukar jag få sitta och göra tusen halv halter för att nästan nå till det stadiet vi var i idag. Dessutom som grädde på moset så var han även reglerbar i formen idag, blev han för hög kunde jag reglera det och få honom låg igen. 
 
 
Ahhh längtar så till att få hoppa upp och rida imorgon! 

Update

Sådär ja, nu sitter jag nyduschad i soffan och mumsar på min pizzarulle ;)

Det rullar på väldigt bra här nere. Pinky trivs bra och träningen ger mycket. När man kommer ner hit får man verkligen hjälp att gå till botten med det som är klurigt. Tillslut har man fått bukt på problemet och den känslan är skön att känna, att det inte är något problem för en längre.

Annars är det inget speciellt. Mamma kommer ner på onsdag kväll. Har glömt ett par grejer hemma så då ska hon passa på att ta med dom ner. Perfekt!


Åhej

En update från soffan. Foten i högläge lindat med bandage. Snart slutkörd av skolan. Betygen går inte alltid som planerat. Jag är dunderförsyld och borde egentligen inte vara utanför huset. När jag väl hade kämpat mig hem från stallet på ett ben så snubblade jag på hallmattan och föll handlöst. Men Valle var helt otrolig idag när jag red.
 
Vet inte riktigt var jag ska börja hehe... Dagen började med att jag trodde att jag skulle svimma när jag vaknade, men kämpade mig iväg till skolan. Väl där så var det upp och ner från varje lektion, på hk:n funderade jag på att gå hem efter att ha pratat med mig lärare. Var fly förbannad och kunde inte ens se på henne haha. På eftermiddagen gick det desto bättre. Hål på sista lektionen och mamma svängde till skolan och vi styrde mot stallet. 
Valle var verkligen helt fantasktisk på dagens pass. Har ni haft känslan av att le konstant och skratta av lycka på hästen? Så var det för mig idag ;) 
Och sen... så skrittade vi ut, jag promenerade till fots och mamma o cilla var också med. Han skötte sig så bra, men när vi kommer till ett jättestort träd så faller helt plöstligt en stor gren ner. Endast några meter ifrån oss på höger sida. Valle for upp i luften men coolade ner sig på en sekund. Men det stora braket lämnade en haltande Nora... Valle landade på mig och jag kan inte ens beskriva den smärtan... Dock tror jag ändå att det var bra att jag hade ridstövlarna istället för stallskorna då själva smällen kom högre upp på foten, där ridstövlarna blir stabilare (däremot hade väll min tå klarat sig då...) . Så snabbt tilllbaka till stallet och linda foten med en linda. 
 
Stortån är inte bruten och men högre upp på foten börjar en svullnad växa fram... Tur att mamma agerade snabbt och lindade foten riktigt hårt så att svullnaden inte kom direkt och en del av blödningen kunde stoppas! 
 
Och som sagt... Som grädde på moset så ger mitt slatter-knä upp det sista hoppet jag tar, föll handlöst ner på stengolvet i hallen och då viste jag inte vart jag skulle ta vägen.....
Så nu lämnar jag inte soffan. Punkt. Ligger ändå här med ett leende på läpparna efter dagens minst sagt fantastiska ritt! Nu väntas min favvomat som mamma står och lagar. Ridning imorgon får jag glömma, så himla tråkigt. :( 

Idag = stress!

Hej! Igår körde min planering ihop sig lite och personalen fick ta hand om Grey, alltså så vilade han. 

Idag har jag haft ett prov i bokföring som faktiskt gick ganska bra. Stannade även kvar och pluggade ett tag, och fick sen stressa ut till stallet för att hinna med allt och inte komma hem allt för sent. Tack o lov så kom världens bästa mamma ut och hämta mig idag, lyx! 

Grey longerades på utebanan och skötte sig över förväntan! Mycket lugn och mjuk för att ha vilat dagen innan. Imorgon hoppas jag att det kan va lite lugnare så att jag hinner med allt jag ska göra utan att stressa. 



Eftermiddagspromenad