Efterlängtat!

Åh vad skönt det är att få pusta ut på landet, bara ta allt i sin takt utan att känna sig stressad. 

Idag har jag fått rida två av de hästarna som Pernilla har hemma. Bland annat lilla knäppisen Skorri/Sorry! Han har utvecklats såå mycket, han har även lärt sig tölta rent, tänka sig! 

Andra hästen var ett sto, mycket krånglig men med sån potential! Tråkigt nog triangelmärkt pga slarv av veterinären. Två helt olika hästar är hon, från början som en knappt inriden unghäst och allt eftersom att hon lossnar när man rider blir hon finare o finare. Kul med hästar man märker skillnad på varje dag! 


Imorgon ska snälla Pernilla låna ut Maggan till mig som jag även red i somras, ska bli superspännande då vi båda har utvecklats supermycket :D 


Mamma har tagit lite bilder men eftersom att vi inte har någon dator här så  kan jag tyvärr inte ladda upp dom...

Dagens träning

Idag tränade vi som sagt och det gick super bra. Hon var redan med i början och var inte stretch och stel eftersom vi red igenom henne ordentligt igår. 

Vi började i galoppen och gjorde tiometers runt om fyrkanten för att få henne följsam och även checka att hon var följsam. Sedan testade vi galopp- skritt övergångar vilket hon gör mycket bra, dock är det lite svårare åt vänster.

Efter att de övergångarna funkade såpass bra testade vi på att göra tre serpentiner och vid medellinjen gjorde vi avbrott till skritt och sedan fattning åt nya hållet. Hon klarade detta bra, ingen speciell skillnad att fatta galopp åt det andra hållet jämfört med att fatta åt samma håll.


Efter det och lite skritt provade vi lite bakdelsvändnigar. Det gick även väldigt bra. Hon har verkligen lätt för det tekniska grejerna.

I traven gjorde vi lite skänkelvikningar och i slutet gjorde vi några slutor som flöt på fint.

Andreas var riktigt imponerad idag!


Nöjd med kexet idag!

Marie var riktigt fin idag. Skriver mer i eftermiddag när vi har ätit lunch.


Knakgumman

Nu ska jag äntligen tillbaka till min naprapat! Har inte varit där sen i somras, och herregud vad min nacke är både stel och stenhård... Plus xx muskelknutar. 

Senare idag åker jag med familjen till landet, ska bli skönt att verkligen få sova ordentligt, för jag tror att sömnen påverkas av att det åker förbi bilar hela tiden, även på natten... 

Men först ska vi såklart till Darren, fixa lite så att allt hänger framme o blir lätt för personalen när dom ska ta hand om honom fre + lör. 

I brist på bilder... ;)

Fina killen





Kärlek till denna ponny 

Måndag


Detta är ett bevis på att det är måndag, fastän det egentligen inte är det ;) Tycker alltid att loven känns som en lördag som går om o om igen! 

Eftersom att det är typ storm (för er som har missat det haha) så kommer antagligen Darren att vara helt galen. Får nog räkna med att gå 45 istället för 20 min... 


Så himla segt att jag inte kunde hänga på ner till Skåne... Skulle verkligen varit så kul!! 

Godmorgon!

Godmorgon kära läsare. 

Just nu har vi frukost inne i sadelkammaren, mysigt. Jag har mockat och fixat det mesta till Marie så det kommer va rätt lugnt nu på förmiddagen.

Marie verkar ha gjort sighemmastadd och verkar gilla att stå på halm. Hon blev även överlycklig när jag släppte ut henne i morse. Hon skuttade omkring och rullade sig många gånger, sötnos.

Vädret här nere är som ni kanske läst i tidningen är inte topp, stormigt och regnigt och värre ska det ju bli. Runt 15 tiden skulle det värsta dra över här så då gäller det att hålla i hatten;)


Första dagen

Idag tränade jag Marie för Andreas och det gick faktiskt riktigt bra. Hon är väldigt stel över ryggen och i sidorna pga tidigare ridning och detta gör att den fina gång hon har inom sig inte riktigt kommer ut till 100%. Men idag när vi fick några riktigt bra knep så lossnade hon och fick fram en helt annan gång och visade verkligen att med arbete och tålamod så kommer denna ponny komma riktigt långt. 
 
Mamma har nu åkt hem och jag sover i samma stuga som hästskötarna och har gjort mig lite hemmastad nu:D Imorgon kommer Amanda och Delle skrutten. De var så duktiga igår och kom 2a i sin första LA på 68%! 
 
Fina Marie innan dagens pass;)
 
 

Hålla fingrarna i styr..

Jag är verkligen så dålig på att hålla fingrarna i styr... När jag o Emma var på Sthlm Ridsport i fredags så kunde jag inte låta bli att köpa ett snyggt schabrak, dessutom var det lite rea på det så jag kunde verkligen inte hålla mig.. :P 

Det farliga är att vi senare nästa vecka ska till landet och då åker förbi Glada Hästen i Spiltan, det kommer inte min plånbok gilla... ;) Menmen, när man ändå lägger hela sitt liv på hästen kan man ju lika gärna lägga alla pengar på den också, för vad gör man inte för att ens ögonsten ska vara fin ;) 




Att det även skulle passa finfint till lite annat jag har gjorde det inte direkt lättare att stå emot! 

Mycket godis

Vi passade på att köpa godis när vi stannade och åt. Snacka om mycket godis. Så blir det om hela gänget dör nere ska ha;D

Julen närmar sig

Tjoho, snart är julen här och det betyder ju att man kan önska sig massor av fina och dyra grejer. Har redan börja funder på saker jag önskar mig;) Vet att det låter tidigt men ibland kan det vara något man måste beställa så bättre att vara ute i tid och få det man vill ha!
 
Årets lista kommer se ungefär ut såhär:
 
Iphone 5s
 

Nya tävlingsstövlar
 

Nya träningsstövlar
 
Kanske dessa? ;D
 
Kommer nog hitta mer av grejer att önska sig, framförallt i Globen dit vi i landslaget ska på lördagen och kolla ponny küren och Garnd Prixen:D Super kul!
 
 

På väg

Nu är vi i bilen på väg mot Skåne. Vi har åkt i ca 2 1/2 timmar och strax ska vi stanna och sträcka på benen och ge Marie lite betfor med mycket vatten så att hon får i sig vatten nu när hon reser långt. Hon sköter sig perfekt, gick in i släpet på 5 sekunder utan bekymer. Duktig pålle;)
 
Ska blogga senare, men nu ska jag fortsätta att kolla på film.
 

Packat schema...

Oj! Vet inte riktigt hur den här dagen ska gå ihop.. Men kul ska det bli :D 

Nu är vi påväg ut till Sundby där jag ska få rida en av mina lagkompisars häst! :) 
Sedan ska vi hinna äta innan vi ska ut till Darren. 

I eftermiddag vid tre ska vi tillbaka ut till Simon och jag ska rida på hans häst igen! 


Bästa laget! :) 

Imorgon drar vi!

Halloj! Idag var det en fullspäckad fredag. Allt i släpet är nu iallafall packat så imorgon ska vi bara mocka och fixa det sista med Pinky innan vi drar ner med Marie till skåne. Ska bli så kul att träna Marie ordentligt. Hon har blivit så mycket bättre och utvecklas hela tiden. Känner även på mig att det finns mer i henne och det ska vi få fram!
 

Simon Åhlstads häst

Yes, det är Simons (även känd som min lagledare ;P) häst som jag har och ska rida nu lite undertiden Darren vilar! 
Tillsammans har de vunnit SM för handikappade, OS, och mycket mer internationellt! 

Han är inte så jättestor, dock är det myycket häst att hålla koll på! 
Jag red för första gången på kandar, och det var nog mest det som verkligen rörde till det i mitt huvud xD Det var för mycket tyglar att hålla reda på... Men mot slutet började jag få ordning på tyglarna och största delen av hästen ;) 

På lördag EM ska vi tillbaka och då hoppas jag att vi kan komma igång snabbare eftersom att jag iallafall har gjort allt en gång tidigare! 


Vi var där på kvällen så vi fick rida i ridhuset, hoppas på att kunna vara ute på lördag o eventuellt fixa lite bilder till er ;) 

Snälla Simon som delar med sig av sin fina häst! :D

Der rullar

Allt rullar på som vanligt. Pinky promeneras varje dag och blir bara piggare och piggare från varje dag som går. 

Marie gick super för Roggan i måndags. Jätte kul, finns mycket talang i den ponnyn.
Annars har hon tagit det lugnt tis och ons men idag blir det att jogga lite lätt så hon inte blir stel som en pinne. 

På lördag åker vi ner till Skåne där jag ska vara under höstlovet med Marie. Ska bli kul att träna Marie riktigt ordentligt!
Ska få träffa Delle och Amanda nere i Skåne! Ska bli riktigt kul att se de träna. Den lilla plutt ponnyn.

Frii

Idag har varit stallfri dag, utvecklingssamtal, morfar o hästshopping med mamma fick göra min dag istället! 

Hööks o Stockholm Ridsport blev det, Sthlm Ridsport kan man ju gå o dregla i hur länge som helst! Men vi fick med oss lite hem, största köpet stod dock mamma för idag ;) 


Herregud, idag kom FINALLY pll-avsnittet ut! Som jag har väntat o längtat! Och det bästa är att jag har hälften kvar :D Så om ni ursäktar, ska jag bädda ner mig bland alla kuddar o filtar i soffan och ägna mig åt saker som verkligen får mitt hjärta att slå i 180. Tror att jag ska dö av hjärtattack varje gång någonting händer, så himla lättskrämd när det gäller sådant! xD




Ruskigt...

Vilket väder! Man blir dyngsur av att gå från omklädningsrummet till stallet...

Darren börjar bli uppfostrad på riktigt, nu kan han koncentrera sig på mig när vi är ute o går (tillomed idag när Ella o Pinky också var med!), i stallgången kan han så lugnt och vänta lös utan att röra en fena när jag kratsar hovarna! 


På tal om ingenting så var drt kaos på Ekerö idag, 17 polisbilar åkte förbi när jag väntande på bussen påväg ut till stallet, och efter Drottningholm var det saker överallt. Dock fick vi förklaringen av Aftonbladet lite senare; 
Banken ligger på stenkastsavstånd från skolan :o Biljakt i våra områden ;)

Hur det ligger till för min del

Hej, jag kommer ta en blogg paus. Har inte tid och tycker inte heller att det är kul. Får se hur Ella och Nora gör men jag hinner inte med bloggen.

Vi hörs! Följ sagish97 på insta om ni vill ha lite uppdatering under min paus. 


Delle levererar

Åh duktiga Amanda och Delle vann båda starterna idag. Första tävlingen och två vinster över 70%!

Ska bli kul att se de träna om 2 veckor. Tagga!




Turboshopping!

Idag har jag verkligen överfräffat mig själv. Jag brukar gå o vela i timmar när jag är inne i stan, men dig har jag fått med mig hela en tröja o ett par jeans på 1,5 h! Måste vara pers, brukar gå hela dagen, och helst ska jag prova sakerna jag ev ska köpa två gånger ;) 
Nu ska jag äta välförtjänt lunch, sedan åker jag o mamma till Darren! 
Ikväll händer hemligheter- berättar imorgon ;) Men en liten ledtråd; ska rida grym storhäst! 

Herregud!

"Ponny dog i trafikolycka

19 OKTOBER 2013

SVERIGE  En ponny dog när en hästtransport välte i en trafikolycka på väg 52 i närheten av avfarten till Bettna i Flens kommun tidigt på lördagsmorgonen.

 – Det var extrem halka på platsen och bilen med hästtransport fick sladd och bilen voltade och blev liggande på sidan, säger Kjell-Åke Källström, insatsledare vid Flens räddningstjänst, till Eskilstuna-Kuriren.

Två personer kunde ta sig ur bilen samtidigt som räddningstjänsten kom till platsen. Båda var chockade men hade inga allvarliga fysiska skador. Ponnyn hade flugit ur hästtransporten vid avåkningen och dog av skadorna skriver tidningen."

 

Åh herregud stackars familj. Kan inte bara sluta tänka på att detta kunde lika gärna vara oss, eftersom vi också egentligen skulle ha åkt till Katrineholm med Pinky och tävla... Usch, maximal otur!

 

 
 
 

Duktig

Red Grey i ridhuset, joggade honom lite lösgörande! Han var lugn med pigg.. Hur man nu kan var det på en o samma gång haha. Gjorde lite skänkelvikningar eller försökte och de blev helt okej. 

Han var lite stressad i höger galoppen men lugnade ner sig efter några fattningar. Har inte bestämt vad jag sk göra med honom imorgon, så det får vi se! 



Andra planer

Oj att blogga så här dåligt var inte meningen. Dock visste jag att det skulle bli svårt att hinna med bloggen just denna vecka.
 
Läges uppdaten är att i tisdags var vi hos veterinären med Pinky. Han vilar nu efter att vi hade gått igenom honom noga noga hos veterinären så blev han behandlad. Så nu tar han det lugnt innan hans tuffa träningssäsong börjar.
 
Så nu går jag 20 min med honom varje dag och lär känna honom ännu mer. Det är faktiskt väldigt mysigt att vara ute och promenera, tycker iallafall jag.
 
Mari springer på. Det går bättre och bättre och jag har fått in nu att hon tar ett stöd i handen och då blir hon en helt annan häst. Hon travar så jädrans bra när hon slappnar av i ryggen och tar i bakifrån och över ryggen.
 
Idag ska jag och mamma även se ifall det går att klippa damen. Vi har fått lite blandade uppgifter om hur hon ska vara att raka men aja som vanligt, "man måste bilda sig en egen uppfattning" ;)
 

Livstecken!



Jag o Darren lever också! 

Men eftersom att det bara är gå, gå, gå o gå som står på schemat så tänker jag att det nog inte är hela världen om jag inte efter varje dag säger "idag när jag var ute o promenerade så var Darren pigg som vanligt." Men snart händer det grejer! Bland annat rida fiina ponnys o hästar....

Förlåt

Jag ber om ursäkt för den usla bloggningen på senaste tiden. Men jag tror och vet att vi alla tre har mycket och har svårt att hinna med bloggen just nu. 

Igår klippte jag Grey och han skötte sig som vanligt, han tyckte nog det var skönt att bli av med pälsen! 

Idag joggade jag honom i ridhuset. Han var lite spänd och på tårna men det blev  bättre mot slutet. Han gjorde några riktig bra galoppfattningar! Vi gjorde bara enkla saker idag och prio 1 var att han skulle lyssna till 100% under passet. Det gick helt okej med tanke på att han har vilat nu, så lite bocksprång får man allt leva med..haha!



Hemköp ❤ Hästar


Kuta till närmaste Hemköp/Ica innan de tar slut! Darren har fått ca 4 kg, otroligt billigt :D 

Ojojoj

Här var det dåligt med bloggning!! 
 
Tänkte bara uppdatera läget lite. Mamma har tagit Grey sedan i söndags, så jag har haft mycket tid till att plugga vilket jag verkligen har behövt! 
 
Jag tror att vi åker ut tillsammans till stallet idag eller så åker mamma ut. Hon hade tänkt rida honom lite tror jag. Till helgen ska Grey rakas! Det behövs verkligen han har blivit en liten isbjörn. 
 
Nästa vecka har jag en riktig chill vecka! Går bara mån-ons så då ska jag ta tag i stallet och världens bästa Grey. 
Ska tjata på tjejerna att det ska blogga mer, även jag. Även om det kanske inte är så roligt att läsa om mig just nu hehe.. 

 

Mot Rasta!

Idag ska jag hänga med mamma till Rasta då hon ska dit på möte och jag inte har varit där på tuusen år! 

Självklart är även en av anledningarna till utflyckten att få pussa på min lilla prins också, som jag har saknat honom! 💕

Fina Delle



Whoop. Snart är vi hemma i stallet och ska rida Pinky. Båda hästarna vilade eftersom vi åkte ner till Skåne där vi bland annat träffade bus ponnyn nr 1! 
Och han var sig lik;)

Marie tar det lugnt idag också eftersom hon behövde vila lite muskler efter veckans träningar, men imorgon kör jag båda igen!

Förklaring till den sega bloggningen

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men jag har typ tröttnat på stallet och hästarna. Inte så att jag vill sluta men kanske trappa ner lite. Det ska vara roligt att vara i stallet, och just nu är det bara en stress så att jag måste åka dit. Det finns ingen glädje i det. Därför har jag nu bestämt att trappa ner lite på dagarna i stallet och få lite mer tid till annat. Grey och jag behöver vila, självklart kommer jag vara i stallet men inte varje dag och jag kommer inte rida varje dag. 

Jag tror och vet att motivationen kommer komma tillbaks men just nu finns det så mycket annat som jag vill hinna med. Därför kommer det bli lite seg bloggning från min sida men det hoppas jag att ni står ut med. När motivationen kommer tillbaka, då kommer jag tillbaka med mer och bättre bloggning. 

Den hobbyn som jag har tar så mycket tid,kraft och ork så det måste vara roligt, det är ju faktiskt därför som jag håller på.. För att det är roligt! 



Rubrik- Hos veterinären

Vet inte riktigt vad jag skulle döpa detta inlägg till men här kommer iallafall förklaringen till veckans seg bloggning från min sida.

I måndags hängde vi på Ellas equiteraput, vi började med att longera o böja honom på stallplanen. Han markerade då lite i longering på h.b och h.f. Även när hon böjde hovleden h.f alltså ingenting visades på knä eller kota. 

Eftersom att det var en rätt ordentlig hälta som följde böjningen i hovleden och markeringen i longering så sa hon att det vi skulle göra nu var att åka till vetrinär för att kolla upp det och det blev därför ingen behandling eller liknande. 

I fredags åkte mamma själv med honom till en klinik i Stav dit equiteraputen rekomenderade oss att åka till en vetrinär som precis kommit dit. Jag kunde dock inre följa med pga stort matteprov jag inte kunde missa, riktigt synd då jag tycker att det är väldigt intressant att se hur alla olika vetrinärer och equiterapefter jobbar då vi vid det här laget har fått eftarenhet av det! 

Vetrinären hittade, såsom equiteraputen sa, något i h.b och h.f. Dock satt det i knäna. Han blev badävad och om jag inte mistar mig även behandlad vilket känns bra i detta läget då jag vet att han inte har ont nu! 

Promenad 20min/dag i 3 veckor+sjukhage. Yippie. Hoppas att det är värt allt jobb när det äntligen är klart. Vi räknar med minst 2 behandlingar till+3v efter varje behandling. Detta kommer ta låång tid... Så nu förklaras tävlingssäsongen härmed avslutad! Duktiga Darren förtjänar att vila ikapp nu ändå! 

❤️

Mot Skåne



Fina bandage!


Kolla vilka fina bandage han har fått från veterinären! Riktigt feminin valack jag har ;)

Älskade bästavän



Från gårdagens uteritt. Antagligen den sista gången jag red på länge, berättar ikväll. 

Lugn dag

Tog det lungt igår, jag och mamma åkte ut tillsammans då Grey vilade igår. 

Idag ska han gå i ridhuset. 

Ber om ursäkt för den dåliga bloggningen men jag har fullt upp med läxor, uppsatser och prov!  Men jag ska försöka bli bättre😉


Ojojoj!

Förlåt! Har haft så mycket ni med två hästar och massor av plugg och annat så varje dag har bara blåst iväg.

Pinky har bara vilat men idag ska han joggas så han inte blir stel som en planka.

Marie har gått bättre och bättre för varje dag som går och jag hittar ny knappar hela tiden. Ska bli kul att se hennes utveckling för i den ponny finns det mycket kvar, hon går bara på 20% just nu kan man säga;)

Nu ska jag springa till spårvagnen. Har ett stort no prov idag. Bloggar mer i kväll!


Sorry för dålig bloggning!

Ska sova nu är såå trött! Grey hade rullat sig i en mycket härlig plats i hagen.. Så jag hade lite att göra haha..

Bloggar mera imorrn! 



Love is in the air?



Tror ni att Darren o Marie skulle bli ett fint par? xD

Världens bästa!

Grey var sååå fin igår! Behövde knappt mjuka upp honom han var mjuk och lysig från början, så det var bara samla ihop och rida. Han gjorde två helt fantastiska skänkelvikningar och några riktigt bra början till öppnor. Han hade en bra takt och ett bra tempo igenom hela passet. Lugna galoppfattningar och jag kunde samla ihop honom några steg och sedan släppa fram honom, dock blev han lite fast i vänster sidan eftersom han tyckte att det var jobbigt men det släppte efter en stund. 

Idag ska vi skritta och jogga ute på hack. Slutar sent så jag ska vara lite snabb i stallet idag. 



Mot skolan

Godmorgon! 

Idag ska Marie ridas och Pinky promeneras. Marie ska gå i ridhuset och träna övergångar. Får se om mamma hinner ut och kollar.


Bra dag!

Dagen började med att jag mckade och fixade allt runt omkring hästarna. Sedan gick jag en sväng och pysslade md Pinky eftersom han fick nya skor idag.

När all var klart runt Pinky tig jag in Marie och fixade henne för ett pass. Mamma kom och kollade.

Det gick super duper bra. Hon var avslappnad och cool hela ridpasset. Tränade mycket trav skritt övergångar där hon måste bli bättre på att slappna av och skritta i sin stora skritt direkt efter traven och inte gå och vänta och spänna sig för att börja trav igen.

I slutet testade jag några sidvärts och skolor. Hon gjorde de riktigt bra så med mer styrka bak kommer hon bli riktigt riktigt fin!
En suddig bild från när jag la ner henne.


Utvärdering tävlingsplats Enskede

+ Stoort och fint ridhus! Nytt och fräscht! Stor läktare
+ Roliga sponsorer 
+ Framridning inne+ute 
+ Caféterian 
+ Snabba på equipe 
+ Rosetterna, stora! 
+ Det var mycket trevligt att få morot och äpple (att ge till hästen) i handen direkt när man kom ut från banan!

- Parkeringen, fanns ingen riktig parkering så man fick stå utmed vägarna... 
- Dåliga underlag på framridningarna, löst och gropigt i ridhuset och dränkt utevolt. 

Supertrevig klubb, så fort det kommer upp en till tävling hit ska jag anmäla mig! :D

Pengar

Kul!! 

vad jobbar dina föräldrar med? 
Betalar du ngt för hästarna själv? 

Mamma jobbar som någon slags anställnings person som hjälper till att rekrytera folk åt något medicin bolag, är inte så insatt.

Pappa jobbar som chef på ett stort bolag kallat maquet. De gör maskiner som hjälper människor som andas åt folk när de inte gör de själv.

Min låtsas pappa jobbar som advokat på Ericsson.

Men det år mest min låtsats pappa och mamma som betalar hästarna eftersom jag bor mest hos de och det är liksom våran hobby.

Jag betalar inte något så liksom eftersom jag inte har egna pengar, dock lägger mamma sin halva av mitt barnbidrag till hästarna så man kan ju säga att jag bidrar med det!

Sedan shoppar jag ibland till hästarna för mina egna pengar men det år sällan:)


Morsning!

Halloj, Var inte ute i stallet igår. Sov inget på natten så jag valde att stanna hemma och plugga, mamma var så snäll och tog Grey åt mig igår när han ändå skulle vila. Min bonus, låtsas syster eller vad man nu ska säga var också hemma och pluggade igår, så vi hade en riktigt mysig plugg dag. Jag behövde verkligen få ledigt från stallet igår fick så mycket gjort! 
 
Men idag ska jag ut och Grey får gå i ridhuset då jag slutar någorlunda tidigt idag iallafall. 
 

Idag

Idag ska Marie ridas i ridhuset. Ska ta det ganska lugnt, känna hur hon känns och rida så hon spänner av. 
Hon lyckades charma sin boxgranne, haha. Men det verkar ha gått bra ändå.

Pinky vilar idag så det blir bara en promenad för honom. Han ska ta det lugnt nu. Blir förmodligen inga fler tävlingar i år nu. Han har gått riktigt bra nu i slutet så nu är det styrkeperiod;)

Vi ska även åka till klinik och kolla upp honom. Baa en vanlig check innan vi börjar träna hårt så man vet att han är frisk.


EG Marie Curie



En fin dam:D

Uteritt

Godmorgon! Red ut på Grey igår och till min stora förvåning så kunde jag faktiskt både trava och galoppera lungt! Annars brukar han hetsa upp sig så mycket men inte igår. 

Super härligt var det! Mindre härligt var väl att han hade kastat sig i en lerpöl och hade skitat ner både sig själv, utetäcket och innetäcket...Jaja jag får väl leva med det om han nu var så fin ute.. 


65% för Roggan!

En 6:e placeringen och 65% för Roger Ohlson, inte dåligt :D 

Sammanlagt blev det 65.395% vilket jag är väldigt nöjd med då det var såå hård bedömning... Min häst är verkligen helt knäpp, även fast det inte gick bra inne på banan så lyckas han plocka hem rosett ;) 
<3

Ändrade planer!

Blev ändrade planer kring den nya ponnyn......

DEN KOMMER IMORGON!

Tjoho, ska bli så kul att rida en till ponny och lära sig ännu mer och upptäcka knappar:D




På gång!


Paus just nu. Rasta leder efter att alla lag har haft två ryttare! Rättvisa poäng, det gillar vi! :D 

Startar vid 19.10, håll alla tummar nu! ;)

PLUGG

Hej!
Just nu sitter jag och pluggar, har ett stort NO prov på fredag. Vill hinna få det mesta överstökat innan den nya ponnyn kommer på tisdag. Dock kommer det inte bli för stressigt i veckan eftersom Pinky har en lugnare vecka, han ska skos, masseras och vaccineras. 
 
Idag tog vi bara ut Pinky för en promenix. Han verkade lite utmattad efter gårdagens prestationer;P
 
Nu ska jag återgå till pluggandet. 
 

Lite bilder från dagen

Pinky sov i boxen när vi kom.
 
Taggade ponny.
 
Segertäcke med rosa text!Perfekt för Pinkan:D
 Chokladask i pris också!
Kungen med maskot!
 

Utvärdering Botkyrka

Som ni säkert har sett brukar Nora utvärdera tävlingsplatser. Tyckte det verkade nyttigt och kul så kör en liten utvärdering på Botkyrkas tävling idag!
 
Tävlingen var på Skefsta gård.
 
+ Stor och bra tävlingsplats.
+ Ett av ridhusen (det stora) var fint och ljust med många sittplatser och framförallt bra underlag!
+ Bra cafeteria med mycket olika alternativ.
+ Fina och roliga priser.
+ Trevliga funktionärer
 
- Lilla ridhuset, mörkt och litet, ingen musik under ritten.
- Tävlingen fanns inte på Equipe. Jobbigt att springa fram och tillbaka till ridhuset för att se resultat.
- Tråkigt att våran prisutdelning var i det lilla ridhuset där det kanappt var någon publik när det ändå var tomt i ca 30 min i det stora.
 
Men en riktigt stor och fin tävlingsplats. Åker gärna dit igen eftersom det var bara så nära.
 
 

Svar på flera frågor



Här får ni svar på några av era frågor!

Hej! Brukar du träna på Pinkys gång även fast den redan är fantastiskt? Hur kommer du tänka inför eran debut i LA? Lycka till! :-)


Hej!

Asså varje gång jag tränar så tränar jag ju hans gång, men på honom kan man ju mer säga "underhålla" ioförsig.  För hans del handlar det om mer styrka och att han ska orka med all gång som finns inom honom.


Igår kväll efter jag jogga honom, satte jag upp mål som jag tydligt berättade om för mamma. Målet var:

* Sätta okej skänkelvikningar (så bra vi kan)

* Sätta förvända galopperna

* Och helst ryggningen 


Han satte detta och då var ju målet uppnår och vi var nöjda och glada över honom:)


Du är verkligen duktig, men vad är det som du fått förtroende att göra? Du ska inte ha Jarno men är det en annan ponny typ BCapriole? Eller häst kanske? Så nyfiken :)


Tack så mycket. Haha nej tyvärr ingen BCapriole här, dock har jag fått chansen att rida och tävla en fin E.G ponny. Ett sto som är 7 år.
Kan berätta mer om henne sen. Vi tror hon kommer på tisdag:D

Har du varit på Karbytorp? Träning? :)


Japp har varit där en gång när jag tränade för Hanchen


Duktig!

Grey var super idag! Red ett lösgörande pass istället då han känndes lite trött. Nu ska jag göra mig i ordning och sedan gå till bussen! 




Vi var extremt matchiga idag.. Eller inte..

Mot stallet!

Åker till stallet nu. Grey ska gå i ridhuset idag, lite lätt jobb. Efter stallet ska jag hem och fixa lite. Vi flyttar ju till Fredrik snart! Så jag och mamma ska fixa i mitt nya rum :D 

Stalleet

Nu mot stallet. Sovit läänge, family är på danstävling med syrran! 
Fryser redan innan jag gått ut, blir ridhuset idag ;) 

Sedan packa och fixa till imorgon, mamma kommer inte hem förens sent ikväll så ska fixa allt själv, för väll se hur de går! ;D 

6 månader!

Ja, det känns som att jag har haft honom hela livet... Men idag är det 6 månader sedan vi hämtade Darren! Kommer ihåg det så väl, fina killen! <3 

Detta är vad vi har åsdakommit, dock har vi inte åkt till en enda tävling utan att få med oss rosett hem, fortsätt så! ;D 

Eftersom att han var skadad i ca 2mån+igångsättning=3mån betyder ju det att vi bara har haft 3 mån som tävlingssäsong, vilket har varit väldigt tråkigt då både jag och Darren älskar att visa upp oss ;) 


Fina killen :')

Vilken känsla!

Just nu går allt sååå bra! Hela beckan har Darren o jag gått från klarhet till klarhet! Känslan inför söndagen är verkligen suverän! 

Idag var han så sjukt pigg.... Men lyckades vända på det så att han använde all energi till att jobba, tillslut haha! ;D 

Fortsätt så!

Det är så roligt att ni frågar så mycket! Älskar att svara på era frågor. Kul att kunna skriva om vad ni vill veta!

Så fortsätt så:D





Mot stallet!

Nu sitter jag på bussen på väg till stallet! Grey ska tömköras och jag ska även fixa och pyssla lite. I eftermiddag så ska jag och mamma rida ut en mysig sväng med Fredriks hästar! 

Skolan var snäll idag och vi fick kanelbullar på läxläsningen, eftersom det är kanelbullens dag idag! Ska ni baka kanelbullar i helgen?


Svar

Har fått 2 frågor nu där ni har undrat om jag var tillfrågad att få rida Jarno. 

Svaret är ja. Karin som äger honom och har stuteri K2 frågade oss om vi var intreserade av att rida igång honom efter skadan han hade. Vi åkte till hennes ställe och pratade och hälsade även på massor av hennes ponnyer och hade jätte trevligt.

Sen så blev det dock så att duktiga Sephanie Linde fick Jarno en till av Karins hingstar. 

Men det var kul att bli tillfrågad:D

Men jag har denna stjärna nu och han ska bli så bra som han bara kan!

Nya skor

Nu har Grey äntligen blivit skodd! Det hade gått bra och allt såg fint ut. Dock fick han vila idag, då jag inte mått bra. Gick hem från skolan innan lunch och puggade hemma resten av dagen. 
 
Får se hur vi gör imorgon med skolan, men Grey ska iallafall tömköras ett hårdare pass. Han kommer tömköras tills att han blivit av med all överskotts energi... Tänker inte sitta upp på en galen Grey och försöka jobba honom..
 
Nu ska jag plugga ännu mer.. Det slog mig idag att jag verkligen inte har något liv.. hehe.. Vardagarna = Skola, stall, plugga, sova.. Helger = Rida, stall, SOVA, plugga, städa..
 
Men jaja det är som det är och jag älskar att vara en liten no lifer haha!
 
 

Klar i stallet

Sitter ute i stallet och väntar på att mamma ska komma. Har fixat allt och gjort det extra fint hos Pinkan med nytt fräscht spån;)

Idag hade vi en lugn dag. Passade på att rykta honom ordentligt innan jag gick ut på promenad. Eftersom det är så jädrans kallt nu så kommer vi inte kunna duscha honom inför helgens tävling så nu blir det rykt + sn flod av glanssprej, haha.



Drunknar...

Den här veckan har jag haft så sjuuukt mycket läxor och prov.... Därav ingen bloggning. Men idag blev det mesta avklarat! 

Darren gick sååå fint igår! Han bara svävade fram och allt gick så lätt! Ökningarna satte vi en efter en, vilket brukar vara det absolut svåraste.

Idag följer mamma med ut och hjälper till när jag ska markarbeta. Han tycker att det är så kul och han blir alltid helt underbar att rida efter det! 


Det ska också bli så kul i helgen, Ellinor har hoppat in i laget! Med tanke på hur mycket alla har utvecklats över sommaren så kan nog detta bli riktigt bra ;) 

Fräsch ponny

Tömkörde Grejen igår och han var jätte duktig! Han var ju såklart pigg men lyssnade ändå. Jag tyckte att han kändes väldigt fräch ändå med tanke på hur länge han har vilat. 

Idag kommer äntligen våran hovslagare ut och skor honom. Så till helgen sätter vi igång ordenkligt! 


Planering framöver

Har fortfarande inte fått tag på någon hovslagare..Om vi inte får tag på någon tills i helgen så åker vi iväg och skor honom. Jag börjar få lite panik nu då jag känner att han inte kan vila mer, så nu ska jag börja tömköra och longera honom. Då får han göra någonting men samtidigt är det inte samma belastning som om jag skulle rida honom. 
 
Onsdag (idag) - Lättare tömkörning
Torsdag - Promenad / Longering
Fredag - Hårt tömkörnings pass
 
Lördag - Jogga uppsuttet?
Söndag - Jogga uppsuttet?
 

Lördag och Söndag beror på om han blivit skodd eller inte. 
 
Ska bli skönt att sätta igång honom nu, Det är härligt att komma hem tidigt från stallet och ha massa tid över till annat men jag har saknat att rida honom ordenkligt. Det är helt sjukt vad mycket tid det tar att vara i stallet. Jag måste lära mig att vara effektiv.. För det är såå tråkigt att komma hem typ 22.00 och då har alla i familjen redan ätit och pluggat. Man hinner aldrig umgås förrutom på helgerna, vilket är tråkigt. För mig kan stallet lätt bli ett stress moment, för jag vill umgås med familjen så mycket som jag kan och så vet jag att jag för eller senare måste åka iväg till stallet.. 
 
Men nu ska jag bli bättre på att planera och vara effektiv! Med effektiv menar jag inte att man ska stressa runt och kasta på hästen alla saker, utan jag menar mer t.ex. 
 
Man stannar inte och pratar med alla hela tiden.
 
Man tar med sig lunch påsen ut när man hämtar in hästen, där har man sparat några minuter.
 
Man prioriterar det som verkligen är viktigt att lägga fokus på. t.ex så kanske man inte behöver stå och pet mocka i 45min just idag eller att höt inte måste vara precis på pricken 1.7kg. Man får lägga tid på att borsta, fixa och umågs med sin häst i stället. 
 
Och ibland kanske man får tänka på vad man själv ska göra, inte hänga och snacka med kompisarna när man vet att man ska rida. 
 

Detta kanske låter skit tråkigt, men så försöker jag tänka för att spara tid och kunna göra andra saker utom att vara i stallet hela kvällen. Och så kan man i stället umgås med kompisarna när man har tid. Jag menar inte att man aldrig ska prata med dem, självklart kan man snacka och så men man kanske inte behöver stå och prata i en kvart. 
 
Jag älskar att vara i stallet, miss ta mig inte! men jag vill hinna umgås och äta goda middagar med familjen också, eller baka bullar med min låtsas syster, gå en lång promenad med hundarna på helgen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Lycklig!

Åh är så glad just nu!
 
Pinky gick super duper idag. Han utvecklas för varje ridpass och bygger massor av muskler just nu:D Ska bli kul att debutera LA:1 i helgen. Får se hur det går. Allt sitter inte 100% super duper men någon gång måste bli den första och nu kör vi.
 
Sedan har det även hänt en annan grej som jag får av slöja om några dagar men inte än! Är så tacksam att jag ska få göra det och känner att ett stort förtroende ligger på mina axlar:D

Kontakt

Hej! Så härliga bilder! Det ser verkligen ut som att ni tycket om varandra! Hur hör du gör att ha det bästa förhållandet med din ponny? Tycker du att ni har ett starkt band? Tycker du att det är viktigt för att få bra resultat? :-)
 
 
Svar:

Ja jag älskar min lilla bebis haha! Han står mig verkligen nära. Det gjorde även Delle. Starka band med sin häst är mycket mycket viktigt för mig!
 
Jag försöker spendera all extra tid i stallet till att mysa med hästen, pyssla och ta långa promenader när han vilar för att knyta extra satrka band. Beröm och godis efter ridning brukar också stärka banden mellan hästen och en själv.
 
Absolut tycker jag att dert är viktigt att ha bra kontakt med sin häst för att lyckas på banorna. Om man är trygga med varandra så blir självaste tävlingsmomentet mycket mycket lättare! 
 
 

Godmorgon!

Är påväg mot skolan nu, har prov i privat jurudik idag.. 

Försöker komma ut så tidigt som möjligt  idag, hoppas att personalen kunde ta ut Grey idag. Han har förmodligen fått en stöt och blivit skrämd. Igår hade han dragit vid grinden in till hagen, gick där med honom igår och han var livrädd i början men sen blev det bättre. Dock var han fortfarande spänd.