Mot hogsta

Idag ska jag jobba hos Emma på hogsta! Kanske även imorgon, så det blir inga sovmornar här inte. 😆

Igår red jag Grey på banan, han var mycket fin! Men jag fick jobba för det,
Han låg lite på lat sidan och ville inte bära sig själv. Men efter mycket övergångar och tusen halv halter så släppte det. Riktigt fin galopp hade han oxå! 

Idag tror jag att vi skrittar ut eller promenerar. 

Red med huvan igår då jag upplever honom mer foccuserad med den på. Igår var det även ett maraton lopp på trottoaren borttom våran ridbana så det var mycket ljud o sånt som han kunde störa sig på. Tyckte att det fungerade riktigt bra! 

Regn

Igår regnade det hela dagen men jag tog mig i kragen och joggade honom på banan ändå. Grey känndes jätte fin! Mjuk, lydig och lösgjord. 

Idag är planen fortfarande oklar. 



Tisdags träning

Idag var vi på äventyr. Vi var och tränade för Traudi och det gick jättebra. Var första gången jag tränade för henne men jag tyckte att hon hade väldigt bra idéer och hon har väldigt bra koll på tyska ponnyer. 

Pinky var super. Lätt i handen, lösgjord, mycket motor, allt man vill ha. Vi la tiden under lektionen på att jobba med lösgjordheten! Se till att han spårade ordentligt, att mina halvhalter kom vid rätt tillfälle. 

Imorgon rider jag honom själv hemma. Ska försöka känna att jag gör samma saker som idag och ser om jag kan få till honom lika bra imorgon som idag:)


Sköna Söndag

Idag var vi uppe tidigt, tog ut Grey och storstädade hemma. Vid 15 kom våra gäster och fikade en stund, super trevligt!  


Klockan han bli rätt mycket innan de åkte så idag gick jag och mamma en promenad med Grey o hundarna! Det tyckte han var mysigt. 

Imorgon är det skola och planen för Grey är lite lätt jogging.


Emma träningen

Grey var såå fin igår för Emma. 

I början var han lite motsträvig och skulle ifrågasätta mina förhållningar men då gick vi ner till skritt och var han inte uppmärksam där så gjorde vi halt och började om. Till slut gav han med sig och blev riktigt lydig! 

Efter det klaffade allt! Han travade på som bara den och när jag såg oss i spegeln kännde jag inte igen min egna häst..😆 galoppen var super, han var uppmärksam men ändå lydig, låg i formen men ändå inte lång. Samma i traven, och i öppnor o skänkelvikningar. 


Det var riktigt roligt för jag kännde att han orkade gå i den formen och med den traven nästan hela passet. Förut har han endast blivit så fin på slutet men nu orkade han bibehålla det. 




Super

Halloj! Idag gick dagens pass med Pinky super. Han kändes mjuk och avspänd men ändå explosiv och reslig. Just nu ligger vi mycket arbete på att styrketräning, mycket övergångar. 

En favorit som jag har är att rida på en stor 20m volt i hästens grundtempo sedan minskar man volten utan att tappa påskjut och formen. På de sättet tar hästen i men får ändå lägga mer vilt o samla sig bak. Annars kan det lätt bli att man "bromsar" hästen till "samling", då går den inte samlat utan hålls ihop. 

Imorgon blir det promenad och massge:)

Mys

Igår skrittade vi ut i skogen och lugn, mysig tur. 
Idag blir det nog jogging på banan med fokus på en låg form, så att han får stretcha ut ordentligt. 


På fredag (imorgon) är det äntligen träning för Emma på hogsta. Har längtat efter att få komma igång ordentligt igen. 

Efter träningen så lär vi veta hur vi ligger till och lite dagsform och utefter det så bestämmer vi nästa tävling! 



Vad har era hästar för täcken nu? Grey är ju klippt och jag tycker det är jätte svårt att veta vad man ska sätta på de för något..

Skola

Tillbaka till rutinerna och tillbaka till skolan. Känns ganska skönt, få liter mer ordning i vardagen. Idag har vi bara upprop och slutar ca 12.

Grey var såååå fin igår! Han är lite motsträvig i skänkelvikningarna ibland men inte igår han dansade fram. Världens mäktigaste känsla hade jag. 

Idag får han som belöning bara skritta och mysa i skogen. 
Min fina fina Greysson!


Skola imorgon

Jaha vad säger ni? Skönt eller jobbigt att gå tillbaka till skolan?
 
Själv tycker jag att det är både bra o dåligt! Det har varit så skönt att kunna leva sina dagar hur man vill , åka till stallet när man vill osv. Men samtidigt kommer det bli skönt med vardag. När allt rullar på som vanligt och allt bara fungerar. 
 
En sak som jag däremot är skeptisk till är schemat. Jag kommer verkligen inte bi glad om jag får ett rent ut sagt dåligt schema. Sena skoldagar, mycket plugg och en häst som måste tas hand om kommer bli en totalkrock. Så för att allt ska underlättas hoppas jag verkligen att det blir ett bra schema :)
 
Darren har kort vila efter ett återbesök i Stav, ingenting direkt farligt men eftersom att det kommer bli mycket nu i höst så passade vi på nu så att han hinner bli fräsch o fin till Eliten!
 
 

Fs Don't WORRY

Pinkys pappa Fs Don't WORRY är en riktig bra hingst! Nu under de tyska mästerskapen som gick i helgen var han pappa till alla medaljörerna. Snacka om bra gener! Tyska ponnyer säger vi bara:)




Sjuk

Det var ju väldigt smidigt av mig att lyckas dra på mig världens förskylning 2 dagar innan skolan börjar. Suck!

Igår var vi i stallet senare och jag red Grey på banan. Vi jobbade på samma saker som vi gjorde med Ella, hålla koll på bogen och få honom låg i formen utan att hänga. Och att jag ska vara lätt i handen. Han känndes bitvis riktigt bra! Jobbade mycket övergångar från galopp till trav/skritt i höger varv och tänka på vart bogen gar vägen hela tiden. På slutet vart det riktigt bra! 

Tack bästa bästa Ella för hjälpen, är så tacksam! 



Delle 4a på SM

Super Delle och super Amanda tog hand om fjärde platsen på årets SM! Vilken resa de har gjort på knappt 1 år. Från att De startade LB i höstas till att nästan ta medalj på SM. 

Vi är så glada över att Delle kom till den perfekta familjen. 
Sötisar❤️

Back on track

Nu börjar vi sätta igång Pinky efter hans 2 veckors vila. Vi passade på under dessa veckor att kolla han hos veterinären för en liten check nu när han har gått så hårt. Skönt var det att han har klarat av all träning och var mkt fin och torr överallt. Sedan var vi hos equiteraputen. Hon hittade lite spänningar i ryggen, vilket som kommer i från sadeln som inte passar. Så han fick en ordentlig massage och nu har vi en sadel på prov som vi hoppas på. Red i den sadeln idag och han var så fin! 
 
Snart drar även skolan igång igen, då känns det som att det blir mer struktur igen och man går tillbaka till de vanliga rutinerna. På ett sätt ska det bli skönt men jag kan ändå inte säga att jag direkt längtar... 


I profil, Pinky

Några bilder från dagen med Ella & Pinky.
 
 
 
 
 
 
 
 

Reunion

Har idag träffat Ella & Nora i stan. Vi käkade lunch och snackade, mysigt!

Grey reds ut imorse och var pigg och glad. Han skötte sig bra och inga damp utbrott för att han inte får springa hur fort han vill..

Imorgon följer jag förmodligen med Ella till Pinky och sen följer hon med mig och hjälper mig med Grey! Bästa Ella❤️



Innan hans matte förstörde hans fina päls....

Mitt hjärta



Sista träningen för Pia

Nu har jag gjort bort mig..

Klippte Grey igår.. Med 1mm skär.. Tur att pälsen växer ut...



Bilder

Förlåt för dålig bloggning men har inte riktigt haft någon motivation. 

Här kommer lite bilder från ridpasset i Måndags, han känns mycket bättre nu efter att våran massör varit ute och masserat honom, lasern har även den hjälpt mycket då han är mer liksidig nu både i ridningen och muskulaturen. 








Bilderna är fotade av Linnea Johansson Kvick en kompis i stallet! Jätte tack för bilderna! 


En dag på stan

Hej vi värmen. Såg på termometern i stallet idag att det var ca 35 grader... Helt sjukt att Sverige som man typ är glad om det är 25 grader någon som ar dag;)

Pinky skrittade som sagt lösgjörande på banan idag. Hade baucherbettet idag, han kändes fin på det. Tycker det är bra att byta bett ibland för variation i hästens mun.

När kah var klar i stallet kom pappa ut i hämta mig. Vi körde först till Bromma blocks där vi köpte saker till hundvalpen pappas famlj har köpt. Sen passade vi på att köpa en bok jag ska läsa nu under sommar till svenskan.

Sen åkte vi o fixa gymkort. Nu ska både jag och Pinky bli fit for fight tills nästa år!




Hemma i Stockholm

Planen var att efter Malmö skulle jg o Pinky stanna nere i Skåne två veckor och fortsätta träna men vi kände att det hade tagit på hans krafter av att stå i de super varma stallarna nere i Malmö och även att tävla i den värmen. 

Så nu är vi hemma igen sen några dagar tillbaka. Pinky har fått vila sen i onsdags. Han har fått njuta av att äta gräs och blivit ordentligt omhändertagen. Idag ska jag hoppa upp och skritta lite mjukgörande på honom.