Nöjd & glad

Ja, nöjda och glada är både jag & Grey idag. Han var väldigt fin och samarbetsvillig idag, joggade bara lite lätt och ville få honom att va låg i formen. Ibland vill han gärna krypa upp i formen men inte idag, han gick lungt och fint i den låga formen o jag kunde med lätthet reglera honom om han kröp upp lite.

Samma jobb gjorde vi igår, men då ville han inte alls. Tjafsade mest hela tiden och tyckte inte alls att han behövde va låg i formen och om han väl släppte ner nacken så hängde han i handen och drog iväg i sitt egna tempo. Då gjorde jag hundratals halvhalter och tills slut blev det lite bättre. Skönt att få känna att han var mycket bättre idag, då gjorde jag ju något rätt igår i alla fall. 




1 timme kvar

Vi börjar närma oss slutdestination Höganäs! Vi åkte vid 11 efter ett lätt joggingpass hemma. 
Vid Jönköping stannade vi och tig ut Pinky. Vi har börjat göra det när vi pker långt, han är så lätt att lasta och är cool lugn vilket underlättar. Han fick lite uppblött kraft och betfor och lite gräs;) Pinky passade även på att också ta en kisspaus.

Uppe med tuppen

Halloj, har precis haft utsläpp och sitter nu o tar det lungt innan lunchfodring. 

Grey var såå fin i pälsen idag! Han hade ju självklart legat i skit och var gul på hela halsen, det är ju Grey vi pratar om 😉
Men den gick lixom att borsta bort. Både manen och svansen var riktigt vita! Tack K9 Horse, det är verkligen skillnad på detta och allt annat jag tidigare testat. K9 är bäst, aldrig väljer jag nått annat! 




Idag ska Grey få jogga en stund i ridhuset, skulle egentligen varit på banan men det började just regna ser jag nu. Hörs senare! 


En mycket glad häst som fick gå på gräs en timme nu på morgonen..! 

Projekt bada häst!



Nu ska han bli ren och fin! 

Tack bästa K9 Horse för dessa fantastiska produkter. 

Tankar till Grällsta Ridcenter

På Grällsta ridcenter natten till igår så blev 5 stycken ponnyer dödade i trafiken. De hade kommit ut ur hagen i samlad trupp och varit på den stora trafikerade vägen mellan Sala och Västerås när en lastbil kom körade och hann inte väja. 
Mina tankar har sedan jag fick veta detta gått till Grällsta, jag har ingen connection dit alls mer än att vi åker på den vägen ibland då vi har släkt i Sala. Men att förlora fem hästar på en gång måste vara fruktansvärt tungt. Och det visar ju att allt kan hända, jag är väldigt glad att vi inte har någon stor, trafikerad väg nära stallet. Stämningen som alltid låg över Rasta i veckor när en katt hade gått ner på vägen gick nästan att ta på, och fem ponnyer på en gång... Varma tankar till dem som drabbats! 
 
 
Bilden är från repotaget på http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=6175216 . Man kan också läsa om det på http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.2993260-fem-hastar-trafikdodade . 
 

Dubbel bokföring

Ja, dubbel bokföring. Det är de jag gör just nu. Har prov imorgon och måste verkligen kunna det här, trycker in allt just nu. Dagen innan, som vanligt. 

Mamma var världens snällaste och tog hand om Grey idag, hon skulle även rida! Tack bästa mamma, utan henne skulle det här inte vara möjligt. 

Eftersom det inte blev något stall idag så har jag inte heller hunnit bada honom i K9:s otroliga schampo! Har testat de tidigare på Grey och han blir verkligen vit. Men imorgon, då blir det badning! 

Hängde även med min kära vän Aurora en stund och åt frozen yogurt! Så härligt ändå de här dagarna när man inte är i stallet för man kan göra så himla mycket andra "oplanerade" saker. 





Film på Valle

Här kommer en liten filmsnutt på dagens pass. Den är inte så lång och ni får helt enkelt se det precis som det såg ut då det inte ens går att redigera en film som inte ens är en minut ;) 
  
 
För övrigt så skötte Valle sig mycket bra!
Hippie gick ett pass på utebanan och det gick över förväntan, trots den lilla detaljen att sporrar inte var med... Har blivit så van att inte ha det så jag glömde helt av dom när det var Hippies tur efter Valle idag! 
 

Och puss efter passet! Så synd att inte galoppen kom på film idag, den flöt på så bra i båda varv :)

Plugg, plugg, olugg

Ja denna vecka har det inte alla blivit mycket stall. Bara plugg och lite mer plugg. Suck, tråkigt är det men det måste göras... 

Imorgon är det som sagt bal och därför blir det inget stall imorgon heller. Men på lördag minsann, då blir det stall hela dagen därför då måste vi börja packa allting som ska med ner till Skåne!


Leverans ifrån K9 Horse!



Idag kom våra sponsor grejer på posten! 

Och även spännande grejer till er läsare ;) 

Uteritt

Jag hade verkligen helt glömt bort att det var hoppning i ridhuset som jag rider i på onsdagar... Men men, uteritten blev idag istället vilket inte direkt gjorde någonting! Jag gick ner till stora utevolten där Valle longerades tills han verkade ha fått ut det mesta av adrenalinet som sprutade varje gång en buss, lastbil eller bil åkte förbi på vägen en bit bort... ;) 
 
Efter det så satte jag upp och skrittade tillbaka upp till gården. Mamma gick dock med longeringslinan som en säkerhetsåtergärd. Vid promenad på marken har han lugnat ner sig ordentlig men efter endast en enda lite skakig uteritt (hos mig) på annan mark än idag så kände jag att vi tar det säkra före det osäkra. Det är bättre att han får bra upplevelser nu än att det någon gång går snett för att man skyndar sig. En ledare är det aldrig fel!
 
 
Eftersom att jag inte riktigt var säker på att uppsittning idag var ett alternativ blev det stålhätta haha, men tack vare mycket trevliga stallskor så gick det bra ändå. Starkt rekomenderade till er som söker smidiga skor som även går att rida i! 
 
Schabrak: Mias
Benskydd: Catago
Handskar: Roeckl
Ridbyxor: Martha Ridewear 
Strumpor: Kingsland
Skor: Ariat 
Jacka: Klubbjackan från Rasta! 
 
Det blev många färger i en knasig kombination idag ;) Inte helt omöjligt att förstå att jag en gång i tiden var hoppryttare!?

Kvällsritt

Idag var jag ute sent, sitter på bussen påväg hem nu. Grey skrittades ut på slingan, glad var han verkligen. Skulle takta och hoppa runt mest hela tiden. Men utöver det så skötte han sig bra! 

Imorgon blir det ett jogging pass i ridhuset. 



Vaccination och hälsokontroll

Sådär ja! Då var Pinkys vaccination klar. När vi ändå var hos veterinären så passade vi på att göra en check på Pinky så att det är grönt ljus att träna på. Man vet ju aldrig, när de är ute och reser mycket och tränar hårt kan de ju dra på sig allt möjligt. Allting var bra vilket var riktigt skönt:)

På de hälsokontrollerna vi gör så börjar man med att lyssna på hjärta och lungor. Sedan allmäncheck av ben, ögon, huvud och kropp. Efter det skritt och trav på rakt spår och även böjt spår (alltså longering på volt).
Pinky tyckte att glassen var alldeles för kall!

Veckans upplägg

Resten av veckan ser ut såhär:
Onsdag: Rida igång efter gårdagens vila
Torsdag: Uteritt
Fredag: Promenad med mamma, jag ska på bal! 
Lördag: Rida igång efter vila
Söndag: Om vädret tillåter, rida på utebanan!
 
Nästa vecka ska vi även sko honom. Han är fin bak men börjar bli lång i fram, så det är lika bra att få det jämt :) 
 
 
Underbart fotogenic är lilla Valle, som fort kameran åker upp gör huvudet och öronen det också!

2 års jubileum

Grattis bloggen som fyller 2 år idag! 
Därför har vi en liten överraskning till er snart ;) 


Vi har även startat en facebook sida, så in och gilla den så missar ni inga viktiga och roliga grejer! 

Sök på SEEN Dressage, så hittar ni den. 

Slutspurt

Nu börjar det närma sig slutet. På söndag åker jag, Pinky och mamma ner till Skåne, till Sandra och Andreas. Där ska vi spendera större delen av sommaren till att träna. Detta gör dock att jag tar ledigt sista veckan i skolan, sista veckan i 9an! Därför har jag rätt mycket att göra klart nu, några redovisningar och ett par inlämningar. Men det är inte nog med det utan på fredag har vi även bal, vilket ska bli skitkul men förberedelserna tar ju också tid... 
 
Pinky har nu en lugn vecka för att återhämta sig och få extra mycket träningsmotivation innan vi åker ner. Han njuter av att få gå runt i sin stora hage och smaska massor av maskrosor;) På torsdag åker mamma med honom till Helen för massage. 
Pinky hos Sandra och Andreas 2013 

Att man kan älska en individ så mycket

Det här inlägget skrev jag den 20e Maj, men det kändes inte riktigt som rätt läge att publicera då lyckan att Valle kommit hem fick komma före på den offentliga delen. 
 
Idag är det exakt 6 månader sedan min andra halva rycktes från livet. Att jag skulle uppleva sådan smärta trodde jag aldrig, och jag önskar att ingen någonsin ska få känna så. Att ta beslutet att han inte skulle få vara på jorden länge, att ta beslutet att han skulle gå vidare, det var så fruktansvärt jobbigt. 
Det beslutet var det värsta jag har gjort i hela mitt liv. Men det stannade inte där. Att sedan i veckor behöva stänga stalldörren bakom mig när jag åkte hem på kvällarna blev jobbigare och jobbigare, att kolla på min mobil där glada lilla Darren var bakgrundsbild blev jobbigare, och alla frågor folk ställde blev olidliga. Vad skulle jag säga? Det finns inget att göra hur mycket jag än vill att det ska göra det, ville jag skrika, han kommer att ha det bättre någon annanstans. Men det gick inte att få fram orden. Varför kunde han inte få leva sitt fridfulla liv hos mig? Varför kunde han inte få gå på ett bete och äta gräs hela dagarna och njuta av livet? Varför skulle han inte ens få göra det resten av livet? 
Men nej, det gick inte. Artrosen som växte okontrollerat åt upp mig och Darren. Inget fanns det vi kunde göra.
 
Och när jag inte trodde att det kunde bli värre, låta honom äta dom sista tuvorna gräs, sitta på honom sista gången, borsta honom blank och fin sista gången, ge honom ett äpple att smaska på sista gången, då skulle jag gå ut ur stallet, stänga dörren bakom mig och veta att jag aldrig mer skulle se honom. Aldrig mer skulle hans glada, gälla gnägg möta mig när jag gick in i stallet. Aldrig skulle han få racea i hagen som han tyckte var det bästa som fanns, aldrig skulle vi få visa upp oss och aldrig mer skulle någon kunna se hur mycket jag älskar honom och hur mycket han betyder för mig. 
Och allt detta på en gång. När jag insåg hur mycket klockan var onsdag den 19e November och förstod att det var dags att ta farväl, då välde det över mig. Allt kom över mig samtidigt. Jag såg in i hans lyckligt omedvetna ögon, dem som inte hade en aning om vad som skulle hända morgonen efter, kramade om honom en sista gång och tro det eller ej, det var enda gången jag kramade om honom och han stod still. Inget släng med huvudet rakt upp i luften som att "va töntig du är, sluta håll på sådär!" Då brast det på riktigt. Förstod han? Förstod han vilket beslut jag hade tagit? Visste han vad som skulle hända? Och isåfall, var det något form av tecken att det var okej?
 
Efter det fruktansvärt stora momentet att stänga stalldörren och gå ut och sätta sig i bilen var jag tom. Bilen startade och radion gick igång. Sam Smith´s låt ”Stay with me” spelades, och efter det tycktes tårarna aldrig ta slut. Just den låten och några fler klarar jag inte av att höra uta att det fullkomligt brister. Men samtidigt är nog dem låtarna det som betyder mest av allt för mig, för dem påminner mig verkligen om Darren, och sista gången jag hade min kind mot hans mjuka mule. De andra låtarna är John Legend´s "All of me" och självklart, Eric Clapton´s "Tears in heaven"
 
 
 
 
 
 
 
 
Vissa dagar är verkligen jobbigare än andra. Men att se ljuset i vardagen har iallafall blivit lite lättare med Valle vid min sida. Och självklart med hjälp av alla fantastiska människor som stöttar. Tänk att 6 månader har gått, och varken saknaden eller svarta hålet inom mig har krympt. Jag älskade den här ponnyn så fruktansvärt mycket, och över hela mitt hjärta. Varenda cell i mig saknar honom. 

Nöjd matte och nöjd bebis

Idag gick Valle ett pass i ridhuset. För att summera senaste dagarna så var lördag en pysseldag med promenad. Söndagen red vi ut vägen som vi dagen tidigare hade promenerat, utan ledarhäst, och han skötte sig så himla bra! :) Idag blev det ett pass i ridhuset, mycket hästar vilket alltid är bra träning. Otroligt bra för att det var 4 st när vi började och sedan gick alla allt eftersom och tillslut var det bara jag och en till tjej som red på varsin volt. Då var Valle lugn och avspänd och vi tog lite galopp. Vänster gick jättebra, tror dock att stället jag fattade höger galopp på några gånger var väldigt spooky för honom då det var några improviserade hopparaktupp-spinnarunttvåvarv-tanerhuvudetimarken-trebocksprångpårad ;) Men bortsett från det får lilla Valle högsta betyg på dagens pass då allt annat gick bra!
 
 
Bild från uteritten, spettsade öron 30 minuter, konstant!
 
Nu när jag kännt på honom från ryggen 4 dagar sedan han kom och det är gigantisk skillnad. Nu känner jag verkligen att jag börjar få riktigt bra kontroll över skritten. Jag kan enkelt lägga ner honom i en lägre fom och även ifall att han blir lite spänd håller han sig runt och fin. Han trippar inte, men samtidigt har jag lätt att samla till mindre steg när det behövs. Traven börjar likaså bli mycket rundare, dock mer jobb kvar där. Galoppen tar vi just nu som den kommer men allt eftersom kommer mer fokus läggas där. 
 
 

Tack våra fina läsare!

 
 
Tack hörrni, vi ligger på plats 41 på topplistan över mest besökta privata bloggarna i kategorin djur! Allt tackvare er <3
 
/ Seenarna 

Stallfri i 3 hela dagar?!

Hej! I lördags friade vi min älskade vän Agata som fyller 18år, mello mys, hamburgare och balkonghäng. Mycket mysigt. Grey var jag ute hos men tiden i stallet sprang iväg (som vanligt) och jag hann inte rida eller aktivera honom. I söndags hade jag beställt mockning så att jag kunde ägna dagen åt plugg, det är ju sista spurten nu innan allt ska vara inne för betygsättning så jag har rätt mycket att göra fram tills dess. 
 
Idag är det sämsta dagen på veckan, måndag. Jag hade verkligen sett fram emot att komma iväg till stallet idag och umgås med min fina häst. Men jag var tvungen att stanna kvar i skolan och kom hem för ca en timme sen, eftersom mamma är i Barcelona så kan jag inte få skjuts ut och det innebär att jag skulle komma hem runt 23 tiden idag. Så därför fixar bästa Mona i stallet Grey idag, super snällt verkligen då jag behöver plugga. Får lite dåligt samvete över att inte vara ute hos honom på två dagar men ibland blir det så, speciellt när mamma inte är hemma. 
 
Imorgon blir det inte heller något stall för min del.. Mamma tar honom då jag ska stanna kvar i skolan tills 21 (!) för att göra klart rester i psykologi och psykiatri, så då hinner jag verkligen inte ut till stallet. Åh jag kommer börja gråta, känns som att jag inte kommer träffa honom på en vecka. Blir även så rastlös om jag inte får komma ut till stallet och andas häst, behöver det för att överleva, haha! 
 
 

Lyckad dag i Rånäs

Tjoho! Pinky var riktigt duktig idag och skötte sig fint. Ett fint och stadigt program fick vi till, kanske lite matt men med tanke på värmen och det ganska djupa underlaget så kämpade han på bra. Framförallt var det kul att han var så samlad och fin på framridningen. Han var verkligen i uppförsbacke i traven och galoppen. Om det hade varit likadant underlag ute och inne så tor jag att vi hade lyckats få till det sådär bar som vi får till det hemma!

 

74,7% blev det vilket ledde till vinst. Efter stannade vi och löpte 2 förpackningar kokosbollar ;) Man får se till att fira när det går bra.

 

 

Mello mys



Nu sitter vi o kollar mello. Planen med Grey ändrades eftersom jag fick så brottom så han fick vila. 

Bra träning

Träningen för Eric gick bra idag. Vi tränade, eller vi visade lite skolor och några programdeler för att få lite feedback. vad är det som är bra och vad ska vi komplettera med för att få ett högre betyg från en domares synvinkel. Uppridningar med halt är inte vår starkaste gren men vi fick ett par värdefulla knep så förhoppningsvis ska vi bli riktiga mästre på inridningar om ett tag!

 

I morgon är det tävling i Rånäs, FEI mästerskap. Startar på eftermiddagen men det blir ändå en normal tidig morgon då vi måste tvätta honom i morgon. Mina tävlingsstövlar ska även putsas ;)

 

 

Jersey Cooler

Vi har köpt ett grymt täcke till Valle. Amigo Jersey Cooler har jag för mig att det hette, möjligen lite ändringar i ordföljden haha :D 
Hursom, jag fullkomligt älskar det här täcket! Det sitter som en smäck på Valle och kostade inte mycket vilket gör att köpet blir värt. Annars hänger täckena ner åt alla håll på honom då inte så speciellt mycket muskler finns. Men det här hade verkligen en slim passform som då blev perfekt! En annan bra sak med det är att det är fleece på insidan och "jersey" på utsidan, alltså inte fleece. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva tyget men det är helt annorlunda. 
 
 
Mycket nöjd med detta köp. 5 av 5 hästskor! 

Tidiga morgnar

Hej! Igår var en lång dag, gick upp kvart i 6 och satte mig på bussen mot stallet. Men det var faktiskt ganska skönt att få vara själv i stallet, förutom personalen då. Grey gick ett pass i ridhuset, han var spänd i början då han skulle fjanta sig och va rädd för ridhus dörren. Men efter ett tag så släppte det. 

Nu sitter jag på bussen ut mot stallet. Grey ska även idag få gå ett lättare pass i ridhuset. Ska även försöka hinna med att släppa ut honom på gräs en stund. 



Träning för Eva

 Idag trände jag och Valle första gången tillsammans! Men det var lite nytt fokus... Mindre på mig och mer på alla andra hästar, den pratande varelsen i mitten, dem som satt och tittade och allt som för övrigt såg likadant ut dag som igår! Men det är verkligen förståeligt till 110%, en unghäst är en unghäst ;) Bortsett från några små rodeouppvisningar från ingenstans så skötte han sig bra. Fick många tips på hur jag ska få honom stadigare i den lägre formen där han måste gå nu för att stärka sig på rätt sätt. 
 
 
Dagens marin/gråa outfit får ni här: 
Schabrak: Mias
Lindor: Mias 
Ridbyxor: Pikeur
Jacka: HV Polo
 

Jämn kontakt

Idag gick det riktigt bra med Pinky. Han verkade inte så värsta motiverad från början, han låg nämligen och snarkade högt i sin box när vi kom ut till stallet.

Fokus idag låg på jämn kontakt i båda tyglarna. Senaste dagarna har han släppt lite på vänster och så blir det ganska knepigt att få till alla tekniska saker, man får inte fram något bra flyt.

För att få fram den här jämna kontakten brukar jag använda mig mycket av kvartslinjer och diagonaler. Att kunna rida rakt är en konst. Först gäller det att hästen går rakt, framhovarna rakt framför bakhovarna. När hästen är rak vill man få till så att den bjuder framåt. När hästen börjar bjuda framåt, det är då den tar i "jämnt bakifrån in i handen" och man får det där härliga suget i handen. 

Nu ska jag fortsätta med allt plugg. Har rätt mycket att göra klart eftersom jag ska vara ledig sista veckan i skolan. 

Bara mys

Påväg hem från stallet nu. Skrittade bara ut barbacka så att han fick sträcka på benen. Nu är inbeteshagarna färdiga och vi lyxade till det lite med gräs efteråt, mycket nöjd häst! 

Imorgon blir det upp tidigt (06.00) och åka ut till stallet innan skolan. 




Livet när det är som bäst



SEEN Dressage och K9 Horse

Nu har vi trevliga nyheter här på bloggen, vi har idag inlett en sammarbete med det internationella märket K9 Horse! Saker är påväg till oss och det ska bli kul och spännande att ha dem med oss här på bloggen. Vem vet, det kanske snart händer grejer här i sammarbete med just detta företaget ;) 
 
Otroligt kul tycker vi alla, och tack till er läsare som gör detta möjligt, ni är helt underbara!

Åå gaalopp!

Nu sitter jag på bussen påväg hem. Valle har skött sig hur bra som helst idag. Lugn i precis all hantering, stod tillslut helt blixtstilla när jag satt upp (var dessutom helt själv!) och inte stressad trots att den megstr ljudlig traktor åkte fraa och tillbaka utanför ridhuset och gjorde en enormt läskigt ljud. Svettig och glad kom han ut från ridhuset och matte likaså! Galopp i båda varven tog vi oss an när han ändå var så trevlig. Känns bra inför träningen imorgon måste jag säga. 
 
 
Vit och fin fick han vara dagen i ära :) 

Plugg och spännande saker ;)

Hej! Igår var jag somsagt helt hästledig vilket faktiskt kan vara skönt ibland, inte ha så pressat tidschema utan bara ta det lungt och göra det man känner för. Var även på utbildning igår med mina kära vänner Celina och Aurora, mycket inspiration! Aurora sov över och vi kollade film och bara tog det lungt. 

Idag åker jag och mamma ut till Grey lite senare. Jag måste fortsätta plugga då jag har en inlämning imorgon och flera kommande i veckan. 

Vi har även ett mycket spännande samarbete på gång! ;) 
Nu ska jag återgå till mitt eviga skrivande! 



Veckans planering

Så här ser resten av Valles vecka ut: 
 
Idag, torsdag: Fortsätta på samma jobb som jag började med igår. Behålla lugnet och lära känna ridhus, utrustning och underlag.
Fredag: Jag och Tyra med Hippie delar på en lektion för en tränare som kommer till rasta. Önskemål om film fanns så mamma kommer få filma en del av lektionen så får ni se oss in action!
Lördag: Vila huvudet. En promenad och pyssla om honom ordentligt.
Söndag: Jobba igen. Hoppas på att få många smarriga tips på fredg så jag har bra saker att jobba med framöver. 
 
 
Ser ni pussfläcken på mulen? :) 

Nya ridbyxor

Igår kom paketet från riderspassion med mina nya ridbyxor. Byxorna kommer från Equiline och ingår i deras serie med grip ridbyxor. Ska prova att rida med dem idag men när jag provade dem snabbt igår, för att kolla storleken, så var de väldigt bekväma så jag har stora förhoppningar;D
 
Modellen heter Leah. Eftersom riderspassion hade ett bra pris på byxorna så tyckte vi att det var värt att testa dem. Här är länken till byxorna.
 

Älskade lilla Valle

Nu ska ni får lite biler från dagens pass på Valle. Dock kommer dem bara i skritt då mamma höll på att hoppa ur skinnet för varje travsteg jag tog haha ;) Men han skötte sig verkligen över förväntan, vi har verkligen hittat en drömhäst. 
 
 
Schabrak: Mias
Lindor: Unknown
Träns: BR 
 
Tröja: Spooks
Ridbyxor: Pikeur
Stövlar: De Niro
Uvex+Roeckl
 
 
Vad tycker ni om det ni ser? :D 
 

Gårdagen

Fy vilket hemsk väder det var igår. Grey fick promenera 50min i ridhuset, var så trött igår och ska man rida Grey så gäller det att va pigg och motiverad annars blir det inte bra. Känner mig stolt över att jag kunde ta beslutet att det inte var någon bra idé att rida honom igår eftersom jag var så trött. 

Idag är jag helt hästledig, mamma har Grey. Så idag kommer ni få lite uppdatering utanför stallet. 

Sen vill jag säga ett stort grattis till Nora och hennes nya fina häst! 



Lyckan är obeskrivlig

Idag kom min lilla bebis hem!! Åh jag är verkligen jordens lyckligaste, han är verkligen så otroligt fin!!  Han gick igenom besikting utan anmärkningar och allt har verkligen flutit på så bra idag. Han sköter sig så himla bra. Han är ju 3 (fyller 4 snart, vi trodde han redan var 4år) men har ett så otroligt stabilt psyke. Han har verkligen tagit den här dagen så himla bra, inte stressat upp sig eller verkat nervös på något sätt. 
 
Jag har verkligen oändligt mycket att berätta om honom... Han är verkligen min dröm. Supermörk (intill svart), skjuten bläs, pussfläck på mulen, nyfika ögon, otrolig kroppsbyggnad redan nu från början osv. Känns som att jag kan hålla på i evigheter ;D 
 
Har tyvärr endast bilder som mamma tog med sin mobil men imorgon är vi lediga i skolan vilket passar perfekt, då åker kameran med och det ska fotas med kameran! Då ska jag även sitta på honom för andra gången, jag är övertygad om att en stor utveckling har skett på de två veckor som har gått sedan jag provred honom.
 
 
Herregud jag vet inte vad jag ska skriva mer!? Så himla sjukt att den här drömmen står och väntar på mig ute i stallet när jag vaknar imorgon...

Tuna

Kostar ditt stall 6000 i kallhyra? Oj! Jag står ändå uppstallad på Ekerö så vet att priserna är skyhöga, men 6000 om inget ingår? 

Haha det är dyrt att ha häst ;)
 

Haha, nej det kostar inte 6000 i kallhyra, utan i detta pris ingår i princip allt. Vi kan smsa på morgonen för att få exakt de täcken vi vill att Pinky ska gå ut med vilket är lyxigt för att stå på ett inackorderingsstall. Sedan har vi mycket faciliteter på Tuna. Skrittmaskin, ridbana med super underlag, ridhus med super underlag och fina vägar runt om som är perfekta att rida på.

 

Vi köper dock eget kraftfoder så det är därför extra foderkostnad tillkommer för vår del. 

http://tunagard.se

 

 

Promenad



Tiden efter grupp 1

Hej, 
Undrar hur dina planer ser ut eftersom du är 16 år. Ska du forts rida pinky elr blir det stor häst? 
:-)

Hej! 

Ja det är en bra fråga som, vi i nuläget, är ganska kluvna i. I början av året kändes det självklart att Pinky skulle säljas efter denna säsong och att vi efter försäljningen av Pinky skulle börja leta efter stor häst, eftersom vi då skulle veta hur mycket kapital det skulle finnas att köpa häst för.

 

Men ju mer vi har tänkt, desto mer känns det som att vi troligtvis kommer att behålla Pinky ett tag. Just för att befästa sakerna på honom och att hinna bygga upp honom. Risken med att sälja honom redan i år är att han hamnar hos någon som inte reder ut det hela, han är, som alla säger, en liten häst och därför krävs det mycket av ryttaren. Det positiva med att behålla honom är att jag, som nu känner honom rätt bra och vet hur man ska rida honom, hinner rida till honom så att han kan säljas som en klar ponny.

 

När vi sålde Delle var han i ett perfekt "sälje läge". Han var fräsch, han kunde allting och fullt musklad med en kondition på topp. Det är det man vill hinna avsluta på Pinky. Jag vill kunna känna att jag lämnar vidare en ponny som är så pass välriden att det bara är att hoppa upp.

 

Om vi nu behåller Pinksan så är det självklart så att vi inte kommer kunna ha en stor häst också. Både fr att vi kommer behöva sälja Pinky för att få pengarna för att köpa en häst, men för oss som står uppstallade och inte har en egen gård, så kostar det 6000 kr/ månad enbart för uppstallning. 12 000 i månaden är saftiga pengar och när man sedan lägger på foder, träningar, skoning, veterinärbesök m.m så är vi uppe i stora summor.

 

För mig så gör det inget att bli en så kallad grupp 2are. Jag sitter på en sådan otrolig ponny och jag vet att när han blir mer stadig så kommer man inte kunna sluta att le när man sitter på hans rygg och det är väldigt mycket värt för mig.

 

Rosetter, mästerskap och procent är inte det som är det viktigaste för mig. Jag rider ponny för att lära mig något inför framtiden. Vi har inte köpt några färdiga läromästare för flera 100 000, utan jag har fått förädla mina ponnyer själv. Visst så har det varit slitigt och hopplöst ibland men som nu, när man ser Delle och Amanda utklassa alla andra så kan man blicka tillbaka på den resan man gjort och ge sig en klapp på axeln. För det är något jag för alltid kommer att vara stolt över, att jag först red upp en ponny till toppen, men att jag sedan inte ens tvekade när det var dags att ta upp nästa ponny, det är inte så många som pallar det. När man ser de andra rida mästerskap på sina "färdiga" ponnyer så svider det, det är klart för att jag hade gärna gjort samma sak om jag hade möjligheten, men all den kunskap och rutin jag har fått av min ponnykarriär är så mycket mer värd än rosetter och landslagsmärken.

 

 

 

Fjärilar i magen och grattis på födelsedagen

Alltså, jag kommer nog inte få mycket sömn inatt... Jag är så otroligt taggad till imorgon, har nog aldrig uplevt den här känslan det är verkligen en ny dimension av skräckblandad, nervös lycka! Och jag längtar verkligen till att få känna på den lena mulen igen, två veckor var det sen jag provred. Håll tummarna för oss! :) 
 
Sedan vill jag ägna ett hipp hipp hurra till Darren som skulle fyllt år idag. Fina killen, hoppas att de firar dig ordentligt där uppe! 
 

Strandmys

Eftersom det var så fint väder idag så passade vi på att promenera till den lilla stranden. Vi stod där och bara njöt av den härliga utsikten och känslan av solens värmande strålar.
 

Svettigt

Idag gick Grey ett hårdare pass i ridhuset. Fokus var traven och få till en jämn takt med lagom energi och ett lätt stöd i handen, tycker vi lyckades! Knepet är ju att få med bakbenen, vilket Grey tycker är väldigt onödigt ;) 

Men efter mycket övergångar mellan lite ökad trav och samlad trav så gav han med sig. På slutet blev han trött men kämpade på riktigt bra! Så himla roligt när han är på sånt humör och man verkligen känner hur han tar i och att man i det läget nästan skulle kunna be honom göra vad som helst.

Riktigt svettiga var både jag och Grey efteråt! Puh, det blir ju rätt så varmt inne i ridhuset. 





Dagens outfit




Veckans plan

Så här ser upplägget ut för denna vecka. Dock har vi att göra med levande djur så förändringar kan komma att ske ;)
Måndag: Vila. Skrittas för hand
Tisdag: Skritt i skogen
Onsdag: Lösgjörande/ lydnad
Torsdag: Bommar, kort pass
Fredag: Lösgjörande/ lydnand
Lördag: Träning för Eric
Söndag: Tävling Rånäs

Påväg hem

Halloj, har haft problem med internet de senaste dagarna. Men nu ska det fungera igen! 

Grey har varit fin, idag var jag och Nikki uppe i ridhuset och travade lite bommar. Mycket välbehövligt och Grey tyckte det var lite för kul och blev super pigg! 



Tisdag gott folk

Tänk va jag har lurat er, utan att ens veta om det själv! Men på tisdag händer det och ja, som ni nog redan har listat ut så är det en häst som efter besiktningen förhoppningsvis kommer bli en av vår familj. Men eftersom att det inte är över förens det faktiskt är över så vågar jag inte säga mer än så just nu. 

 
Så vad tror ni det är som (förhoppningsvis) kommer hem till mig? ;) Hur ser min dröm på fyra ben ut tror ni?

Inget internet

Sorry för att det inte blev någon vidare uppdatering i helgen men till mitt försvar så har mitt internet tagit slut och det fanns inget wi-fi vart jag än letade.

Vi kan ju säga att det både gick skit och bra i helgen men istället för att bara skriva snabbt och kortfatta, har jag tänkt att skriva ihop ett längre inlägg. Förhoppningsvis kommer det ikväll men har rätt mycket plugg att ta tag i också:/


Saga & Grey 14/5

Mupp xD
 

Bildbomb

Hej, idag gick Grey ett lätt pass på dressyrbanan. Han var pigg och lite spänd men ett helt okej pass. 

Josefin var med ut idag så förvänta er en bildbomb snart. 



Klar ridna

Så nu är Pinky installerad i sin box och luftad på tävlingsbanan. Han var pigg och glad som vanligt men han kändes ändå mjuk och lös. 

Nu ska vi iväg och försöka äta något innan vi åker tillbaka till stallet och nattar honom:)




Mot Mantorp

Pinky står där bak och mumsar hö i sina två täcken. BoT nättäcke och sitt nya svarta täcke från PS of sweden. På benen har han BoT skydd.


Mot stallet!

Nu ska jag och mamma ut till stallet, Hippie ska trimmas och massa andra saker ska tas itu med. Jag ska även rida honom på söndag men då ska jag fösöka komma ut, kanske rida Lillmyra som är en lång sandväg. Den har man ridit många gånger under sina år på rasta ;) 
 
På måndag kommer jag förhoppningsvis att ha stora, glada nyheter! Åh jag skulle nästan vilja gå i skolan idag och imorgon också då tiden går såå långsamt utan skola... Eller ja, iallafall om man väntar på något :D 
 
 
Hoppas att ni alla får en trevlig långhelg!
 
 

Imorgon drar vi

Idag var det lösgjörande som stod på schemat. Efter två lugnare dagar är det ett måste för Pinkys del att ridas igenom för att senare kunna gå bra resterande pass den veckan.

Passet gick bra och han kändes ungefär så som jag vill att han ska kännas under dessa pass. 

Imorgon bär det av mot Mantorp. Eftersom boxarna inte öpnnas förens 14 så packar vi och duschar honom imorgon eftersom vi inte har någon rida press på morgonen.


Mot stallet

Äntligen, nu är vi klara med nationella i engelska! Men inte blir det lugnare för det, nu är det massa uppgifter som ska in istället. Suck! Tur att det är lång helg! 

Är på väg ut till stallet nu. Grey var super fin igår och jag har följt mitt schema riktigt bra! Han gick lite längre än vad som var tänkt igår, därför får han skrittas ut idag. Hoppas bara att det inte börjar regna.


Brun outfit!

Tänkte fota några av mina favoriter framöver! Men här är en, brunt är så himla lätt att matcha och det går att ha på nästan alla hästar. 
 
Ni får ursäkta den smutisga svansen...hehe
 
 
 
 
Schabrak: Brunt med beige kant från Horseguard
Lindor: Bruna från Hööks
Paddar: vita  från schockemöhle
 
 

STORA planer på gång!

Jag går verkligen på tårna hela dagarna just nu... Räknar ner dagar och timmar till något riktigt stort! Så snabbt jag kan ska jag informera er om vad som händer, men ni får suga på den här karamellen ett tag till, tyvärr ;)
Åååh kan inte den här veckan gå snabbare?!?!?
 
 Bildresultat för secretBildresultat för secret

Det här med att va sjuk och åka till stallet

Ja, jag mår fortfarande inte bra. Men då mamma är i skåne i helgen så lyckades jag med hjälp av alvedon pallra mig ut till stallet i regnet. Det är tufft att ha häst och va sjuk, Grey måste gå och när ingen annan kan rida honom är det bara bita i det sura äpplet och sätta sig upp och rida även om jag inte mår bra. 
 
Eftersom Greys massör var ute igår så skrittade vi bara en kort sväng idag. Igår testade vi även något nytt, djupvågs massage! Det är en maskin som ger vibrationer i musklerna för att få spänningar att släppa. Grey tyckte att det var lite läskigt först men när han upptäckte att faktiskt var skönt så började han slappna av. Han hade inga stora spänningar någonstans vilket var skönt att höra. Nu är det bara köra på!



My star⭐️



Uppladdning

Efter ett riktigt dåligt skit pass igår så analyserade vi vad det är vi behöver  göra annorlunda med Pinky just nu. Hur ska han ridas fram för att bli sådär explosiv men mjuk som en katt?

Jag provade att rida fram honom väliogt aktivt idag. Många 100 övergångar hela tiden. Redan i skritten. Många halter, ryggningar och andra krumelurer. Det här gjorde honom verkligen gott. Halvhalterna började fungera och han vinklade sig ordentligt bak. Det här nya konceptet ska vi prova och utvärdera ordentligt men det känns som vi har tagit ett stort steg i rätt riktning!

Imorgon blir det tävling i Eskilstuna, FEI mästerskap. Fokus är att få till en bra framridning så vi får bästa möjliga förutsättningar för att prestera så bra vi kan inne på banan.


Att sätta igång efter vila

Det är ju otroligt viktigt att man tänker igenom hur man sätter igång hästen efter en skada eller viloperiod. Tänkte dela med mig av mina tankar och hur jag lägger upp planen för Grey nu. 

Han har vilat totalt ca 2,5 veckor. Han är ju hyfsat igång då han longerades och gick promenader på 40mim förra veckan. Så nu kommer han joggas lungt, mycket skritt och pauser. Jag rider även max 25 - 30 min nu och ökar försiktigt både kraven och längden på ridpassen. Han går inte heller varje dag, utan longeras eller promeneras 2 eller 3 gånger i veckan. 

Såhär ser planeringen ut för nästa vecka

Måndag: Jogga 20 min i ridhuset med lite mer krav, mycket lösgörande.

Tisdag: Ut i skogen 45 min, med trav korta sträckor mest skritt på varierat underlag. 

Onsdag: Jogga 30min, mycket lösgörande och skritt pauser. 

Torsdag: Longering eller promenad 40min. 

Fredag: Jogga 35 min, skritt pauser och galopp på rakt spår. 

Helgen är lite oklar men ett till longeringspass ska det i alla fall bli. När jag joggar så är det fokus på avslappning och en låg form, jag plockar inte upp honom i tävlingsform och jag sätter inte heller något tryck i gångarterna. Jag låter honom gå så som han tycker är bekvämt. Självklart från han inte bestäma men fokus är att han ska vara lugn. 



Plugg och massage

 Oj vilken riktig sommarvärme vädret bjöd på idag! Tyvärr har jag dragit på mig någon slags förkylning… Usch riktigt jobbigt att hosta, snora och ha ett par ögon som rinner konstant. 

 

 Idag var mamma med Pinky hos Helen och det hade gått super. Börjar bli tradigt att skriva att "han alltid känns finare än någonsin" men han bygger mer styrka som hjälper honom att bli bättre och bättre. Det är så smidigt och skönt att ha Helen som bekräftar att jobbet vi gör är rätt. Visst är veterinärer jättebra att åka till men att ha en equitearpeut som kan känna lite mer på djupet. Man vill hitta eventuella saker så tidigt som möjligt.

 

Jag själv har varit hemma hela eftermiddagen och skrivit på mitt argumenterande anförande som jag ska hålla inför klassen om någon vecka. Är väldigt peppad inför uppgiften och kommer gå inför det 110%! 

pinkstawinkstasuperstar
 
 
 

Planen framöver

Nu har Grey tagit det lungt i ca 3 veckor. Jag tror ändå att detta kan ha gjort honom gott, med tanke på att han innan gått ganska hårt. Men jag har ju missat två tävlingar.. Skulle ha tävlat på Sundby nästa vecka men eftersom han bara longerats den här veckan så blir det alldeles för tajt med tid för att hinna sätta igång honom. Jag vill inte heller skynda på igångsättningen, det får ta den tid det tar. Pressar men för hårt så blir det ju mycket lättare skadade och jag vill ha en hållbar häst, det är viktigare än alla tävlingar i världen. 
 
Jag har varit riktigt dålig dom senaste dagarna och är fortfarande inte helt okej, därför kommer Grey ta det lungt även idag. Till helgen sätter vi igång på riktigt och gör upp ett schema för hur han ska komma igång på bästa sätt. Och förhoppningsvis är jag frisk då. 
 
 

Sadeldjungeln

Underbart fint träns du har är det nytt? vart har du köpt det? Kan du inte berätta lite om sadeln också och hur du hittade den i den här sadeldjungeln :)
 

Tränset Pinky rids med nu är att brunt Otto Schumacher med mässingsspännen, vitpadding och lackad nosgrimma. Stenarna på pannbandet är i färgen light col. topaz. Dyrt som satan var det men shit vilket träns, verkligen värt de pengarna vi fick ge för det. Mjukt och smidigt läder redan från början. Vi beställde os tränset genom riderspassion, en fin ridsportsbutik nere i Ängelholm med mycket fina produkter.

 

Suck det där med sadlar asså... Vi hade ju först en Prestige sadel( som vi fortfarande har kavr, ifall någon är intresserad;)) men den passade helt enkelt inte på Pinkys rygg, det var bara att inse det till slut. Eftersom Sandra och Andreas rider sina häster i Childeric så fick jag låna en av deras sadlar på Pinky under tiden vi var nere och tränades hos dom. Det var stor skillnad på hur Pinky rörde sig, han verkade mer nöjd och avslappnad i Childericen och de är så otroligt sköna att rida i. Jag tror det var då vi fastande för dom. Dock provade vi ett par andra sadlar från sadelmagasinet just för att få lite mer att gå på, men Childericen var den som fungerade allra bäst. Vi visste vilka storlekar det var vi skulle ha så vi började leta själva bland begagnade sadlar på nätet. Till slut hittade vi den vi nu har. En brun Childeric DI. Vi är väldigt nöjda med sadeln och att vi kunde hitta en begagnad till ett bra pris som passar både mig och Pinky.

 

 

Nya stövlarna

Jag är såld! Deniro gör de absolut de bästa ridstövlarna, finns inga som är i närheten av att göra sådana fantastiska stövlar. Sen är det ju såklart en fördel att de är så otroligt snygga!!

Har ridit i dem 3 pass, inga skavsår och det känns som att jag har haft dem i ett år;)


365 dagar sedan

Här är två bilder som är tagna för precis ett år sedan. 




Då stod vi ute på stavsborg. Mycket har hänt sedan dess och Grey är så otroligt mycket tryggare i sig själv, och framför allt är han lugn! 

Kommer ihåg att han under den tiden för ett år sedan var väldigt stressad. Både i hantering och ridning. Nu är han så fin att rida, även om han just nu bara longeras så är han mycket mer avslappnad! 

Tycker det är roligt och viktigt att kunna blicka tillbaka på hur det sett ut tidigare. 

Vi lever

Yes nu är vi tillbaka på nytt med massor av kraft!
Träningen går bra just nu men det krävs mycket tänk ifrån min sida efterrsom vi är inne i en såkallad "ny period". Pinky behöver nämligen börja träna upp sin bärkraft mer. Den senaste tiden har det varit mycket fokus på skjutkraften och att Pinky ska vara lyhörd för skänkeln, söka sig framåt hela tiden. Det arbetet har gett fint resultat nu och det leder oss till att vi måste börja arbeta på något nytt för att föra utvecklingen framåt och för att vi ska snäppa upp oss ännu ett steg i hans utbildning. 
 
Idag fick vi till det riktigt bra. Det gäller att jag är bestämd och målmedveten med att han inte ska rinna iväg utan att jag stämmer av ofta för att hålla koll på bakbenen, dom ska kliva in men skjuta iväg uppåt, inte skjuta iväg all kraft framåt som han vill göra i sin komfort zon nu. Passet gjorde iallafall så att vi båda fick svettas idag ;) Efter passet fick Pinky en skön dusch och massor av omvårdnad. Fjäsk, fjäsk...