Grey 30/12

Nyårsafton

Dagen

Sista dagen på 2013! 
 
Min kompis som stannad här i 2 dagar åkte hem idag på dagen. Planerna med Grey blev lite ändrade när ingen kunde följa med och hjälpa mig med att flytta bommar i ridhuset. Så vi jobbade mycket på takt o tempo, och att han ska lyssna och inte hänga i handen. I slutet blev han trött och hängde mer än vanligt men det fick vara när han hade varit så duktig, slutade när jag kännde att han blev trött. Han har börjat lugna ner sig i galoppen nu och äntligen kan jag börja samla honom lite utan att han får panik och sticker iväg. 
 
Mamma ska försöka hjälpa mig lite framöver, så att vi kan få till skänkelvikningarna och få lite hjälp med att samla ihop honom. Har inte bestämt något för imorgon, men kommer rida på förmiddagen. Har en liten plan att sätta på honom gummisnodden imorgon och jobba med skänkelvikningarna och övergångar. Jag har en lös gummisnodd när jag rider ibland för att Grey lätt kastar upp huvudet av gammalvana när det blir lite svårt. Min gummisnodd sätter jag genom bett ringarna och sedan sitter den fast i sadelgjorden. Observera att den inte tvingar fast honom utan endast hindrar honom från att dra upp huvet bland stjärnorna. 
 
Så här såg Grejen ut idag. 
beiga lindor och brunt schabrak med beiget kantband.
 
Tror även att mamma filmade idag, när hon kom förbi en snabbis. Hoppas kunna lägga upp den imorgon.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ska börja skriva

Som ni kanske kommer ihåg lovade jag att skriva en sammanfattning av mitt 2013 här på bloggen. Jag ska påbörja skrivandet av den alldeles strax. Det ska  bli kul att blicka tillbaka på året, väldigt mycket har hänt och både jag och ponnyerna  lärde oss mycket. Ett plus var att båda ponnyerna avslutade på topp. Delle tog SM silver och vann även den sista starten med mig( finalen)! Pinky avslutade med att vinna debuten i LA:1 på 71%, inte dåligt det heller!
 
Idag började dagen i stallet med att Marie flyttade. Hon har ju varit hos mig i ca 2,5 månader och det har varit mycket hårt arbete med den ponnyn. När hon kom var hon inte mellan hand och skänkel och hade allmänt dåligt självförtroende. Övergångar från trav till skritt kunde hon överhuvertaget inte och spände sig de 10 första skrittstegen. 

Det blir På ett sätt skönt att bara ha en häst ett tag men även väldigt tråkigt då Marie verkligen började ta stora framsteg nu de sista veckorna. Allt arbete vi lagt ner började ge resultat! 

När Marie hade åkt red jag Pinky som var fin. Han jobbas nu i "vinterform", alltså lite lägre, avspänd dock inte på bogarna (!). Han har av detta arbete fått in en välldigt fin takt i traven och med lite mer stryrka så kommer man kunna rida på i den och få upp formen och framförallt frambenen. Galoppen är just nu super och där kommer han upp av sig själv i formen och lätter fint i fronten.
 
Nu ska jag börja skriva ;)
 

Mot Skövde!

Nu är hela familjen (okej inte hela... häst o hamster fick stanna hemma) på väg ner till våra kompisar i Skövde. Vi ska bo där i två nätter och fira nyår. Kul! :) 

Darren gick mycket bra idag, men ack så jag önskade att jag bara kunde jobba honom på en volt och peta in yttrebogen som han lätt tappar när man bara rider utmed fyrkanten. Men det är bara o ge sig sjutton på att det ska gå och komma på saker som får honom att koncentrera sig på vad han ska göra, som att rida innanför spåret, bak eller framdelsvändningar i hörnen och därmed skritta och få in övergångar. 

Hoppas innerligt att han ska vara okej när vi åker till veterinären 7 jan. Stackars lilla ponny, han har inte gjort någonting för att förtjäna detta :( 


Darren och Pyrre ;) 

Om nu har något ni vill att jag ska skriva om eller något annat önskemål är jag öppen för allt nu och ca 4 timmar framåt! 

Världens bästa Grey

Hej, sitter med min kompis och checkar tv och för äter oss på chips o dipp.

Red till ridhuset idag och Grey var super duktig! Han var lite stel i början men det släppte på slutet. Jobbade mycket volter i galoppen för att få honom att komma tillbaka lite och lyssna då han var lite pigg. I traven jobbade vi mycket på skänkelvikningarna, jobbade längs lånsidan och flyttade in mot mitten och sedan ut till spåret igen. 

Imorgon tänkte jag jobba lite bommar på ute banan, så ska försöka få med mig mamma som kan filma! 



Nya stallet bilder

Här kommer lite bilder på nya stallet, Darren och hans granne Pyramus (även lagkompis) gillade varann och han ställde sig och bajsade och kissade så fort han kom in i boxen! 

Stallet:





Sadelkammaren:






Första hästen klar

Nu är vi på väg hem igen mes Marie. Uppvisningen av henne gick jättebra och hon visade sig verkligen från sin bästa sida. Alla tyckte även att hon har utvecklas något enormt och att hon ser mycket mer lösgjord ut och att hon har börjat få mycket muskler bak. 

När vi kommer hem är det lite fix i stallet kvar och även ridning av Pinky.
Marie innan avfärd



Nästa stall

Nu har vi fått plats i det stallet här på Sundby som vi ville stå i. Det innebär flytt ca 20m idag! 

Tror att Darren kommer att stormtrivas där. På Rasta stod vi i ett halvstora stall som man kunde dela av, så egentligen stod vi i ett stall med 5 boxar, där verkade han nöjd och trivselfläckarna var många. 
Sedan flyttade vi till Farmen, det är mycket stort och söder händer mycelt hela tiden. Efter ett tag så blev han inte alla renlig i boxen som han var innan och hovarna började förändras (vilket bland annat kan vara ett tecken på stress hos hästar). Men eftersom att han älskar när det händer saker hela tiden så verkade han nöjd ändå! 
Nu när vi har kommit till ett relativt litet stall så har hovarna förbättrats enormt mycket och trivselfläckarna har blivit ännu fler!

Dit vi ska nu finns det endast 4 boxar, den minsta stallet på Sundby, även kallat Ponnystallet. Här är det lugn och ro men ändå 3 andra ponnyer så han inte blir ensam med storhästar. Detta stall sitter ihop med ett annat och vi delar på Sundbys finaste sadelkammare! Den är verkligen superhärlig. Ellinor från mitt lag står i samma stall som jag och en annan tjej från laget står i andra "delen" av stallet. 

Bilder på det hela ska ni få så småningom, hoppas att ni iallafall kunde få en liten bild om hur det ser ut! :D 





Sent blir det...

Nu är vi på väg hem i bilen. När vi kommer upp till Stockholm ska vi snabbt ut till stallet och fixa maten till ponnyerna.

Imorgon ska vi upp tidigt och göra Marie snygg för då ska vi åka iväg och visa upp henne för en tjeje som eventuellt har en familj som är intresserade av henne. Superkul, hon är ju så fin och har stor potential men man måste bara lägga ner lite tid på henne.


Muskler

Oj! Han ser redan rejält biffig ut. Märker du stor skillnad på honom eller tycker du att det går sakta att bygga muskler? 
Tacksam för svar! 

Ps. vi har varit på samma ridskola, Äppelviken för många år sedan :)
 

Darren har väldigt lätt för att jobba i rätt form om man petar in bakbenen under honom, därför blir det väldigt naturligt att han går och jobbar i "rätt form". När han gör det sätter sig musklerna på rätt ställen. 
Det jag ser har utvecklats mest på honom just nu under igångsättningen är rumpan och halsen. Underhalsen som började växa under vilan är så gott som borta vilket är en lättnad. Rumpan börjar ta form och växer mer och mer för varje dag!
 
Man måste ha mycket tålamod med att bygga muskler på en häst. Det är som på oss människor. När man bestämmer sig för att komma i form räcker det inte med att bara köra slut på sig i en vecka på gym, man måste ge kroppen tid att ta hand om allt. Man måste ha vilodagar emellanåt för att musklerna ska "komma ikapp" som man brukar säga, musklerna växer alltså även av att vila om man tidigare har jobbat de rätt. 
Jag är inte världsbäst på det här med muskler, men om ni vill så kan jag ta reda på mer och sedan göra en sammanfattning och visa hur Darren har utvecklats under dessa veckor!
 
Vad kul med någon från Äppelviken! Hälsa alla som är där om du fortfarande rider där! :)

Grey hälsar till alla sina fans där ute




Lektion för Margit

Idag har jag som sagt ridit för Margit. Så underbar människa rakt igenom! Hon blev i alla fall superglad när jag kom in, hon var visst inte förberedd på att jag skulle komma ;)
 
Jag fick mycket tips på övningar jag kan hålla på och trixa med nu under igångsättningen och Darren lossnade mer och mer, på slutet gick han verkligen heelt av sig själv och jag behövde bara tänka vad han skulle göra.
 
 
Från uteritten igår.

Lite (nödvändig) Shopping





Världens bästa schampo, b vitamin och glansspray. Sitter i bilen nu och lämnar av lillebror hos pappa. När vi kommer hem drar jag till ridhuset med Grey och rider lite lösgörande. Sen ska det badas,  han är lixom brun i manen och svansen inte okej.. Så på med massa flecce täcken och gosa i varma stallet. 

27/12

Dagens planer är väldigt enkla, nu direkt åker jag in till stan och lagar min mobil (så jag äntligen kan få tillbaka allt som jag verkligen behöver) och efter det så åker jag till stallet och rider en lektion för en ridlärare som jag red väldigt mycket för på Rasta men hon kommit hit till Sundby nu också! 

Ska bli riktigt kul, alltid spännande att rida för personer man gjorde förut och se om vi fortfarande passar ihop som tränare och "elev" eller om man ska ge sig in i den eviga jakten på den perfekta tränaren. Dock veckar det finnas riktigt många tränare här så det borde finnas någon som passar ;) 



Copycat

Hej Ella jag undrar hur du känner när många köper samma saker som dig? Ser du det positivt eller tycker du det är störande/ jobbigt ibland? När många kopierar det du gör, försöker du hålla vissa saker "hemligt" för konkurrenter? 

Jättebra blogg, ser upp till dig mycket:)


Hej!
Som du påpekar kan man alltid se detta från två olika vinklar. Vinkeln där man tycker att "aja, vad kul att jag inspererar andra och att andra ser upp till mig". Sedan kan man även se det från den andra vinkeln "men snälla när ska man inse att man kanske inte behöver kopiera rakt av".

Jag kan tycka att det är kul ibland, det beror på vad man "kopierar" med och vem personen är. Om det är en besvärlig person som är väldigt på att få veta allt om vad jag gör med mina hästar, vad jag ger de för mat och vad jag använder för pälsglans, då kan jag lätt bli sur och trött på att man aldrig kan gå sin egna väg. Detta ser man ju då även som en stor svaghet hos personen, den klarar ej av att stå på egna ben och inte heller av att testa sig fram utan tar den lätta och kortare vägen att bara kopiera någon annans framgångskoncept. Dock brukar aldrig dessa personer vinna i längden utan de tröttnar efter ett tag då de aldrig orkar kämpa eller ha tålamodet och envisheten denna sport kräver.

Dock är det inget fel med att bli inspererad, att tänka igenom vad man nyss sett, analysera och prova och analysera resultatet. Detta är det man kommer längst på, bygga sin egna uppfattning och även leta sina egna grejer! Man gör sig själv ingen tjänst att kopiera rakt av. Alla hästar och människor är olika och alla behöver olika grejer, mat och träning. 

Folk åker oftast till samma dyra ställen när de ska köpa hästar till exempel. Det är den lätta vägen att bara åka dit där man vet att allting funkar och att där har det funkar för många andra. Vi däremot letar själva, oberoende av andras åsikter  eller andras tips. Man får alltid ha i baktanke att folk vill tjäna pengar, inte alla men många, och om någon då tipsar om en häst  som deras kompis rider/ äger, hur stor sannolikhet är det så att "tipsare" faktiskt får en summa om man då köper hästen? Ganska stor faktiskt!

Så allihopa kom ihåg att bilda eregnauppfattning och lita aldrig på vad andra säger!
"Den smartaste och mest tystlåtna kan ibland slå till med stora framgångar"

Tillbaka till de bästa

Nu har familjen kommit hem från julfirandet och jag och mamma var i stallet nu på eftermiddagen och red båda hästarna. De har nu vilat 2 dagar men det märktes inte. 
Båda var super duktiga kunde inte få en bättre "välkommen tillbaka" present av de två. 

Imorgon ska vi börja dagen med att dra in till stan och shoppa lite smågrejer. Vi ska köpa en filmkamera som mamma fick i julklapp, så nu kan vi filma ordentligt och lägga upp till er på bloggen. Vi ska även på bio hela familjen, en film om dinosaurier med 3D! 

Efter det drar vi ut till stallet och rider båda.

Lösdrift

Grey går ju som sagt på Lösdrift nu. Många har förutfattade meningar om lösdrift vilket jag också hade i början. Våra hästar har en ligghall som är ungefär som två boxar i yta och har en sida som är öppen där de kan gå in. Det är jordgolv och därför har vi spån i ligghallen då det suger upp väta bäst av alla. Jag tycker lösdrift är ett mycket bra sätt att ha hästar på, Grey & Kitty kan välja om det vill vara ute eller inne och skulle Grey behöva vara inne typ innan tävling eller så, så kan man bara stänga in honom i ligghallen. 
 
Grey har nog aldrig varit så lugn och till freds som nu. Tanken är ju även att bygga två boxar till våren, där vi idag har ligghall. Jag tror edet kommer bli toppen! 
 
Jag vet att många känner att lösdrift inte är ett sätt att ha häst för dom och hästen är inte van att gå ute o bla bla bla, men vem är det egentligen som som vill stå inne i en box? Jag tror knappast att hästen väljer det själv om den får välja mellan att vara ute och vara inne. Sen förstår jag att alla inte har den möjligheten att ha sina hästar på lösdrift. Men jag tycker att det mäst optimala sättet att ha häst på om man har den möjligheten. Jag föredrar såklart att ha boxar men jag tycker att ligghall är lika bra det.
 
Jag ser många fördelar med att hästarna får gå ute mycket, dels så rör de på sig hela tiden och blodcirkulationen ökar i benen, vilket är viktigt super viktigt för att ha en frisk häst! Sen andas de alltid frisk luft! ingen urinstinkande luft som det kan vara i stall med dålig ventilation. 
 
Alla väljer själv hur det vill ha sina hästar, men jag tycker inte att man ska nedvärdera alternativet lösdrift! 
 
 
Ungefär såhär har vi, dock är våran större och sen är det vägg på ena sidan.
 
bild lånad från google
 

Äntilgen!

God kväll! 
 
Nu är det gjort jag har beställt hem ett nytt träns till världens vackraste lilla ponny! 
Tyckte tränset var otroligt snyggt och har hört av Ella att det ska vara av bra kvalitet. Så här ser det ut:

 
(Bild lånad från clydescorner.se)
 
Idag då?
 
Grey fick vila idag, fokus låg idag på Kitty eftersom hon skulle va snygg till staffansritten till kyrkan idag och när vi kom hem var jag helt iskall så då kännde jag inte för att rida iväg till ridhuset. Staffansritten är en ritt man gör till kyrkan med facklor, det var super mysigt och sen hade läste prästen en liten bön när vi kom fram. Imorgon ska jag och mamma åka förbi spannfod och köpa spån plus lite glansspray, även kanske en nackpadd till det nya tränset. Grey ska gå i ridhuset imorgon. Lite lösgörande och rida igenom lite programdelar. 
 
Ha en mysig kväll!
 
 

Långa dagar!

Sorry för dålig bloggning, har haft fullt upp de senaste dagarna. Har haft en underbar julafton! Riktigt mysigt har vi haft det. Men sent har det blivit, specielt igår. Vaknade runt 11 imorse och dog i soffan tillsammans med Viggo o Ellen. Fick inget i hästväg i julklapp, men det gör absolut ingenting, fick en snygg klocka och massa annat fint! Har även nu lyckats spara ihop pengar till Greys nya träns, ska försöka övertala mamma att beställa hem det bara ;) 

Jag och Ellen har fixat hästarna de här dagarna, har skrittat ut o bara myst lite. Grey har skött sig sådär, han blir lite för taggad ibland. Imorgon ska Fredrik köra och jag drar iväg till ridhuset och rider ett lättare pass. Hoppas även på att kunna komma iväg till Emma träningen nästa vecka. Kram kram! Hoppas ni haft en riktigt mysig jul! 



Woow

Skrittar just nu av universums duktigaste häst, trots vila i 2 dagar utan någon motion så svävar han fram och gör exakt det han ska! 

 

Han fick inviga sakerna som vi fick av tomten, vinrött från RBH, och jag säger bara -än en gång- woow. 



Måste bara tillägga en ursäkt för bloggande på häst, men jag var bara tvungen idag ;) 

Hem till lilla Rudolf

Nu sitter vi i bilen på väg hem från landet där vi har firat jul, så skönt att få komma hem till lilla Darren igen! 
 
Hoppas att ni har haft en riktigt God Jul med dem ni älskar mest och att ni har fått det ni har önskat er! 
 
 
Fick en julhälsning från en kompis i stallet igår, jag har visst en lerig överraskning som står och väntar på mig i stallet, detta kan bli en låång kväll...
 
 

God jul

God jul kära läsare! Hoppas ni får en bra julafton. 


Framtid och hästar?

Till allihopa: 
Hur tänker ni inför er framtid? Kommer ni jobba med hästarna eller har ni det mer som en hobby just nu? I sånafall när kommer ni sluta med hästarna? Och vad vill no jobba som då?
 
Min framtid är ganska oklar, men jag säger som jag brukar säga, jag vill hålla på men någonting som jag tycker är riktigt kul. Vi får se vad som händer nu under året framöver, eventuellt skulle jag vilja åka ner till Flyinge efter 9an och gå på Elit-gymnasiet, om jag har kommit så långt med Darren, men det är vårt mål just nu. På Flyinge får man även en vanligt utbildning vilket känns bra, så man inte utesluter allt förutom ridningen.
Annars skulle jag som Ella skrev, vilja gå på en idrottsgymnasium. Älskar att idrotta och om man skulle kunna föra in hästarna i vardagen och inte bara fritiden så skulle det underlätta så himla mycket.
 
Hästar kommer nog alltid finnas med i mitt liv, jag vet inte hur men som dom andra tjejerna har sagt, när man har varit så här insatt så skulle det vara så tråkigt och tomt utan dem. Hästar gör en stor inverkan på en, vad skulle jag göra om Darren försvann ut ur mitt liv? 
 
 
Hoppas att du blev nöjd med våra svar!

Min framtid

Till allihopa: 
Hur tänker ni inför er framtid? Kommer ni jobba med hästarna eller har ni det mer som en hobby just nu? I sånafall när kommer ni sluta med hästarna? Och vad vill ni jobba som då? 


Jag brinner för hästarna, dressyren och tävlandet. Som det känns och ser ut nu så kommer jag göra allt för att kunna arbeta med hästarna som jobb. Jag tycker det är så fruktansvärt kul och kan inte föreställa mig ett liv utan hästar. Dessutom skulle det kännas rätt tomt att sluta hålla på med dressyren på den nivån jag gör och ersätta den till att endast ha ridningen på sidan av som en hobby.

Jag har olika alternativ vad jag ska göra efter 9an nu. 
Antingen åker jag till någon och jobbar lite och tar med mig hästen. Eller så börjar jag på något slags idrottsgymnasium, så att jag ändå får mer tid till min satsning inom dressyren.

Vi får se hur det blir men hästarna kommer alltid ha en stor del i mitt liv, hu det än blir!

Godmorgon!

Shit, imorrn är det julafton.. Tiden går såå fort! Firade lite jul hos pappa ugår o det var mysigt, fick en onepice som jag kommer bo i resten av jullovet! 

Grey joggades igår, han var jätte fin i traven och blev lösgjord och travade riktigt bra! Idag blir det också lite jogging.


This or That

Tävla högt och mycket/ tävla ibland
Schockemöhle/Glenn Gordon
Godis/Glass
Cola/Fanta
Duscha/Bada
Äpple/Morötter
Tv/Dator/Mobil
Hus/Lägenhet
Mamma/Pappa (Tycker om båda lika mycket men eftersom mamma hjälper mig med hästarna, står jag mamma närmare)
Mormor & morfar/Farmor & farfar
Ponny / Häst
Ridhus / Rida ut
Långt hår / kort hår
En kväll ute/En kväll hemma
Rida på morgonen/dagen/kvällen
Köpa en häst som kan allt/köpa en häst att utveckla själv
Bada/sola
Sto/valack/hingst
Jordgubbar/smultron
Hallon/blåbär
Läsa/titta på tv
Fux/svart häst
Rida i ösregn/rida i världens värme
svart häst/vit häst
iphone/ipod
laptop/stationär
vara i sverige med bra väder/utomlands med dåligt väder
ha en häst som presterar grymt bra vid ridning men hemsk på marken / underbar på marken, tillgiven och snäll med allt men knepig och hemsk att rida
vår/sommar/höst/vinter
vaaarmt väder men mulet / sol men kyligt
John Whitaker / Kingsland
Sadel / Barbacka
Pigg häst / mindre framåt häst
Litet stall/Stort stall
Senskydd/Damasker/Lindor
Bikini/Baddräkt
Rihanna/Justin Bieber

 

Mysig runda i skogen/dressyr pass
Tacos/pizza
Hoppa små hinder i skogen/hoppa på i paddocken eller ridhuset
Sitta och slöa inne/vara i stallet hela dagen
Videor/bilder när man rider
Komma 1:a på tävling med dålig känsla / komma 2:a och du har ridit ditt bästa program någonsin och är supernöjd 
stövlar / chaps
schabrak / vojlock
Fanta/sprite
Godis/chips & Dipp
pikeur/kingsland
Käpphäst/gunghäst
Häst som stegrar/häst som bockar
Köpa hästgrejer/köpa vanliga kläder
fleece benlindor med padd under/utan padd
Få prova Scandic/totilas
Videofyme/Youtube
röd kavaj/blå kavaj/svart kavaj
hingst/sto
Solsemester/storstadsemester
Tävla på lägre nivå ofta/tävla på högre nivå men sällan
Popcorn/chips
Passage / Piaff
Dressyrsadel / Hoppsadel
Allround häst på medel nivå / En ren dressyrhäst (grand prix) som aldrig får/kan hoppa
Vara i stallet sena kvällar / Festa med vänner

 

Hur tänker ni inför framtiden?

Anonym säger:

Till allihopa: 
Hur tänker ni inför er framtid? Kommer ni jobba med hästarna eller har ni det mer som en hobby just nu? I sånafall när kommer ni sluta med hästarna? Och vad vill no jobba som då? 

Hej! Jag kommer nog alltid hålla på med hästarna, men kanske mer som en stor hobby. Har lite lust att testa att jobba som hästskötare ett tag när jag pluggat klart men det är bara en tanke. I långa loppet vill jag jobba inom jurist linjen. 

Jag kommer aldrig sluta med hästarna helt och jag vill o kommer fortsätta tävla Grey. Kanske blir det en till storhäst sen? Vem vet..



Fullt upp

Hej mitt i stressen! Nu har jag precis städat hela nedevåningen, usch vilket jobb! Min morfar kommer och ska äta lunch med oss idag. Sedan kanske vi åker iväg till pappa en liten sväng. 

Grey ska joggas idag på eftermiddagen. 
Nu måste jag rusa! Hörs sen!


Julshow

När jag tillslut lyckades ta mig hem från Ella så åkte jag och mamma direkt till stallet för att hinna med allt vi skulle runt Darren innan vi fortsatte till Julshowen på Rasta. Så gulligt det var! Shettisluciatåg , kadrilj, hundar, hoppning osv. Kul att träffa alla där borta, svårt att ta sig dit, det finns ju aldrig någon tid över!
 
Darren gick iallafall jättebra, mamma hjälpte till och vi la fram lite bommar att trava över på en långsida. Veterinären har sagt att vi gärna får använda oss av bommar nu under igångsättningen då det är bra att han kommer upp lite med benen, då blir det tydligare om han säger ifrån. Men samtidigt måste man ju vara väldigt försiktig.. Hästar är en ständig balansgång.
 
 
 
Som bilden visar tydigt kommer hästen såklart mer "in under sig" när den går i uppförsbacke.

Stan

Sitter just nu på ett jätte mysigt fik inne i stan! Har julhandlat lite o så. 

Vi somnade sent igår kväll/morgon hehe.. Sov till typ 11 och sen gjorde vi amerikanska pannkakor till frukost. Mums! 

Grey får vila idag tror jag, kommer inte hinna göra något med honom idag och kommer inte orka det heller. Men imorgon ska jag jogga honom ute! 



Get together kväll

Just nu sitter vi alla tre muppar och har en liten "Get togheter" kväll hemma hos mig, Ella. Nora sitter just nu framför wii och spelar medans jag och Saga dör av skratt, haha, hon är bara för rolig när hon pratar med sig själv.
 
Ikväll har vi iallafall målet att fixa en person som ska fixa vår nya design, det behövs verkligen en förnynig här på bloggen. Nu ska vi fortsätta ha kul tillsammans, som vi alltid har;D
 

Jullov!

Äntligen jullov! Som man har längtat... Sovmornar, långa dagar i stallet, vara uppe hur sent som helst... Det invigs så klart med allt på en gång, sovmorgon till 10 imorse, tidigt i stallet och sedan sova hos Ella alla tre! :D


Det mest spända med denna dag är ju så klart betygen... Men jag är nöjd, fått vad jag har förtjänat i alla ämnen förutom idrott, som är ett avins absolut starkaste ämnen. Grrrr




Så här snygga var vi idag!





Från Emma träningen!

En liten del av Emma träningen sist. Han känndes fin!

Lergris!

Hjälp! Idag var Darren inte brun en endaste kvatmillimeter... Lerig från topp till tå. 

Men jag tar det som ett gott tecken då han har rört sig och inte verkar ha varit störd av någon smärta. Första dagen i storhage på snart 3 mån, som att släppa ett föl fritt för första gången ;) 



Jag kämpade som ett djur för att få bort leran, kom ut till stallet tidigt och bestämt att rida ut men det hann börja skymma så det blev bara en kortis, stooor nackdel till vinter! 

Vill bara tillägga, det var värre än bilderna visar...

På väg hem

Har precis varit i ridhuset med Grey! Han skötte sig exemplariskt!!  Berättar mer sen. 


Puh

Nu är sista vanliga skoldagen över för 2013! Shit vad fort det har gått och massor av saker har hänt under året. Har tänkt att göra ett inlägg om typ 2013 och ja hur året har sett ut och varit.

Nu är jag på väg ut mot stallet. Båda ponnyerna ska ridas och allt annat ska fixas så det blir som vanligt en lång kväll;)


Galopp!

Nu sitter jag och äter lite mellis i stallet, mamma är bäst och är med mig idag så att jag ska komma hem tidigt! Jag är het slut, vet inte varför men det har hänt så mycket i skolan och utanför stallet så jag är helt snurrig i bollen! :P 

Darren ska få galoppera idag! Och nu börjar vi galoppera på riktigt, men jag tar gramanen då jag var riktigt nära på att få smaka på underlaget i ridhuset! ;) 



Sista dagen!

Idag är sista dan i skolan! Imorgon har jag jullov!! Ska bli så skönt, snacka om att jag har längtat! 

Grey joggades ute på hack igår, han var otroligt fin och arbetsvillig. Idag blir det ridhus, fokus ska ligga på takt o tempo efter att han är lösgjord. Ska även rida igenom galopp delen i lc programmet då vi hade problem med det tidigare. Får se om jag kan få med någon som kan filma! 

Nu taggar vi sista skoldagen med ett prov o en redovisning! 



Fullt fräs

slänger in en liten hastig uppdatering av läget mellan pluggandet.
 
Både Pinky och Marie går fantastisk nu. På söndag ska vi förmodligen filma Marie som var super fin idag och igår. Pinky ska iväg på torsdsg och träna för Kerstin. Han var så obeskrivligt fin och duktig för Eric i söndags. Är så bra att Eric kommer dit ca en gång i månaden, vilken super tränre/ dommare asså!
 
Imorgon är det sista "ordentliga" dagen i skolan, lite redovisningar och annat men på torsdag går vi bara till lunch, vilket för oss innebär endast 2 lektioner! Who:D
 
 
 
 
 
 
 
 

Muskler

OJ! Såg nu på bilden jag la upp tidigare att Greys underhals har minskat något enormt! Nu börjar han få en riktig dressyr hals, och musklerna börjar sätta sig på rätt ställe. 
 
Den här bilden är tagen i sommras, Augusti tror jag. 
 
Insåg nu att jag inte har någon bra bild som visar hur han musklat på sig just nu.. Får ta en imorgon och lägga ut :)
 
Men här är en som är helt okej. 
 

Jullov snart!

Shit nu är det bara två dagar kvar till jullov! Äntligen! Ska bli så skönt att bara få göra ingenting, bara mysa och ta det lungt. 

Idag ska Grey antingen joggas ute eller gå i ridhuset men jag tror att han får joggas ute. Han ska bara få sträcka ut och bli lös i båda sidor. Sista tidrn har han haft svårt att bära sig själv och få med bakbenen, så jag tänkte göra mycket övergångar för det brukar hjälpa. Och jobba med att han ska ta mina förhållningar. 



Smygtitt...

Idag har jag o mamma fotat lite, har endast fixat en bild, men ni ska få alla när dom är klara ;)
 
 
Darren fick i alla fall en liten bensträckare i ridhuset, men inte så länge då det sedan var dags för Sundbys julshow! Riktigt kul att se att de har ansträngt sig så himla mycket! :)
 
 
Resten av eftermiddagen och kvällen så har huset varit fullt, pepparkaksbak och middag med släkten, julstämning på topp! :)
 

Ridhus idag

Det var riktigt skit väder idag när vi klev upp, så vi ställde in våra foto tankar tyvärr.. 

Jag och Fredrik trailade till ridhuset med Grey och Kitty. Fredrik tömkörde Kitty och jag och Grey jobbade på övergångar, och att kunna samla 4-5 steg och sen fram i lite ökad trav 3-4 steg o sen tillbaka. Han blev riktigt lydig och fin i slutet! 

Nu förbereds middag hemma och sedan film kväll! 


Julshopping + ridning

Idag började dagen med att familjen åkte upp till Uppsala och shoppade julklappar. Vi brukar åka till Uppsala när vi ska julhandla för att slippa trängseln som är inne i stan och för att mamma även pluggade där.
Fick me många fina saker hem så det kommer bli en bra jul!

Efter det drog jag och mamma direkt ut till stallet. Eftersom klockan var ganska mycket så fick bara Pinky gå. Marie får gå imorgon efter Eric träningen.

Pinky var iallafall riktigt fin. Knepen jag fick av Kerstin i torsdags hjälper verkligen och han blir typ en helt annan ponny att sitta på! 

Mamma har även anmält mig till en LA:P1 i Katrineholm typ 1 februari. Hoppas att Pinky är redo då, vi får iallafall ha det som ett delmål att han ska kunna göra grejerna då.
Pinky efter dagens pass.

Snö och uteritt!

Imorse snöade det ju faktiskt här i Stockholm! Woho! Men det är plusgrader så särskilt mycket var det ju inte som stannade på marken... 

Dagens planer är att ta en liten promenad så fort jag kommer fram till stallet (om 5 min) sedan fixa allt och rida. Får se hur det känns, eventuellt skulle vi börja galoppera idag men med tanke på hur han var igår är jag tveksam till det ;)

Sedan blir det årets första julbord med två av våra "bästakompisfamiljer", måste dock skynda mig att duscha o allt när jag kommer hem för dom kommer till oss på någon förgrej innan vi ska till själva resturangen! 


Har ni förresten börjat kolla in julklappar? Har ni köpt några? Vad önskar ni er? :D 


Typiskt också.... Nu åkte jag förbi min busshållplats! Grr

Duktig Grey!

Grey fick gå ett ordentligt pass idag! Vi börjar få koll på skänkelvikningarna och öppnorna. Dessutom så håller han sig lugn! 

Han börjar komma loss i kroppen nu och rör sig jätte mycket, haha! 
Duktig var han trots att jag red som en kratta ibland. 

På söndag ska jag och Josefin klicka lite nya bilder på mig och Grey. 




Grymt Marie!

Idag var det bara Marie som fick jobba. Pinky fick gå en sväng med mig på vägen för att återhämta sig från gårdagen. 
 
Marie var iallafall väldigt fin och jag jobbade mycket, framförallt i traven, att hon ska hålla igång schvunget i ryggen även fast jag kortar steglängden på henne. Hon har verklign utvecklas sedan hon kom, då kunde hon knappt trav med ryggen och nu kan hon iallafall korta sina steg med ryggen i ca 3-5 steg men sedan blir det jobbigt och då får man rida lite fram och sedan tillbaka igen! 
 
Imorgon ska vi tigt in till Uppsala och julshoppa. Jag ska spana efter ett par snygga löparskor, mobilskal och en snygg mössa. Efter det ska vi ut till stallet och rida båda vilddjuren;)
 

Välkomma till Sundby!

Nu. Äntligen. Blir det någonting gjort som inte har med hästen att göra! Har verkligen varit full upp. Sista veckan innan betygen sätts och lärarna pressar verkligen, idag har jag i alla fall kirrat sista provet på några veckor. Såå skönt! Tycker att jag är värd lite semester från skolan nu haha ;D
 
Flytten till Sundby har gått superbra, har koll på allt nu. Sjukt tråkigt att inte ha varken Ella eller Saga bara... Menmen, vi träffas ju ändå! Huvudsaken är ju i alla fall att hästen trivs och det känns verkligen som att Darren har gjort sig hemmastadd i sin box där han har tillbringat största tiden av de senaste dygnen då han fick en avmaskning och inte får gå i hage på 4 dygn, gissa vem som är helt galen...?
 
Vi har i alla fall flyttat in i det äldsta och kanske skruttigaste stallet (finns 5 st) men det är där alla som är nya börjar. Sedan när en box i det stallet man vill stå i blir ledig så får man flytta dit! Känns i alla fall superbra att ha en gård med underbart ridhus och ridvägar o allt + fler stall så att man kan byta någonting ibland, för lite variation måste man ha! ;)
Stallet heter Oktagon, och ja, det har 8 hörn! Coolt byggt, gillar att det inte är så långt utan runt, känns som att man kommer närmare allt då!
 
Också skönt att det finns foderatomater så att man vet att hästarna får maten exakt samma tid varje dag!
 

Träningen igår

Igår var vi på Tuna och tränade. Det gick så bra och Pinky blev riktigt fin. Han var dock väldigt laddad i början för det blåste ju sjukt mycket. Men vi jobbade då mycket på att han skulle ta hjälperna genom kroppen och bli lösgjord.

Efter det gjorde vi lite förvänd galopp och i slutet travskänkelvikningar. Han kändes väldigt följsam och lätt så det var ett lyckat pass. Vi ska dit igen nästa torsdag!


Landat i allt

Ojoj här har det varit dåligt med uppdatering... Aja nu har jag iallafall fixat så jag har blogg appen på min nya mobil. Fick ju nämligen en ny iPhone 5s i julklapp av pappa i söndags. Är så tacksam att ha en ny mobil, min gamla hade knappt någon skärm kvar.

Pinky och Marie rids på och är duktiga. Imorgon ska vi till Tuna och träna med Pinky och då får Marie vila. Vi ska även dit på söndag och träna! Kul kul:)
Marie är lite för liten tycker hon själv!

Chill

Halloj! Har bara tagit det lungt idag och pluggat. Mamma har fixat Grey, saknar min greysson! 

Nu ska vi käka middag, och sen lite mer plugg! 


Sundby

Nu när jag fick frågan här på bloggen så insåg jag att jag inte har berättat något om vår flytt! 
Vi kommer att stå på Sundby för er som vet vad det är, anledningen är att det pga flera orsaker inte går ihop för mig att stå på Farmen "själv", men på Sundby står många av mina kompisar + lagkamrater så det ska verkligen bli superkul! :) 

Som saga skrev är det väldigt tråkigt att inga av oss står tillsammans, men vi har mycket kontakt dagligen och när vi får ihop det på helgerna så träffas vi! 


Snö

Nu snöar det för fullt här hemma och jag har varit ute o klippt det sista på Grey, även bytt täcke på Kitty till ett lite tjockare. 

Kommer vara borta hela helgen så mamma tar hand om Grey och jag kommer tillbaka hem på söndag. 
Rider lektion för Emma på onsdag så jag ska förmodligen rida på söndag om jag inte kommer hem allt för sent.

Känns lite tråkigt att vi splittras från farmen men samtidigt så kommer alla få det så mycket bättre. Man måste göra vad som blir bäst för en själv o
För ens häst. Jag tyckte det var jätte tråkigt att flytta från farmen men jag gjorde det för att det skulle bli bättre för
mig o Grey, för det är det viktigaste.


Isbjörn

Har nu klippt Grey, snäll o lugn som vanligt! Har lite kvar att klippa imorgon. Äntligen har isbjörnen lämnat haha! Usch, hatar verkligen när han får för lång päls.. Okej med bruna hårsstrån när det börjar fälla, men vita som sysn på allt?! Neej tack.. Så nu har han på sig extra tjocka mysiga täcken och kommer inte frysa. Dessutom rör han på sig hela tiden vilket håller igång blodcirkulationen. 

Imorgon åker jag hem till min mormor o morfar och stannar där över helgen, ska plugga o bara mysa! Ska bli så roligt! 




(Obs..detta inlägg skulle ha publicerats för typ 5 timmar sedan..)

Flytt på g

Ja en av de stora händelserna som kommer hända inom kort är att vi packar våra saker och flyttar Pinky ut till Tuna gård ca 1 mil längre ut på ön. Under den senaste tiden har nämligen trivseln i stallet blivit sämre och nu när även hagarna är så pass dåliga så finns det inte mycket kvar på framen som är värt att betala så mycket som vi gör, för.
 
Tuna är iallafall att ett satsande dressyrstall. Det ägs av en super trevlig familj som bor på gården och har även ett eget stall på gården med egna hästar. Till Tuna kommer många olika tränare tex Eric Lette och Birgitta Kjellin.
 
Här är lite mer informartion:
Ridhus med tera-tex underlag 60x20
Utebana med samma underlag 60x20
Skrittmaskin 4 hästar
Fina hagar
3 stall, sammanlagt ca 28 boxar
Bra ridvägar
 
Och massor av andra +. Ska bli så skönt att flytta, längtar. Vi flyttar till Tuna runt jul.
Jennifer och Susan som är en del av famljen.

Provridning April

Det ramlade in en kommentar här för ett tag sedan om video när vi rider. Här kommer en från när jag provred Darren i April, och måste bara säga HERREGUD vilken utveckling som har skett sedan dess...
 
Håller även på att leta efter en nyare film så att ni ska få jämföra, men här kommer denna så länge;
 

Förändringar

Ja just nu är allt helt förändrat i hästlivet. Har mycket att skriva och berätta om, men tiden räcker inte till riktigt. Kommer iallafall att uppdatera er innan helgen om förändringarna. Så håll ut!


Fullt upp

Har fullt upp just nu. Varför ska alla lärare lägga allt sista två veckorna innan jul lov? 

Har en svenska redovisningen, franska prov, jurudik prov, samhällsuppsats, psykologi och mycket mer det närmaste veckorna. Därför har tyvärr bloggningen varit dålig. Jag har också varit sjuk måndag o tisdag, känner mig inte riktigt bra än men måste köra på ändå.. 

Grey har vilat, har världens ångest för att jag inte hinner med det jag vill. Har massa plugg idag så ska lägga mig i sängen med en kopp te och börja beta av allt som ska göras.. 



Godnatt

Precis hem kommen från globen och ligger nerbäddad i sängen! 

Globen bjöd på en härlig föreställning dock stort minus för "anknumret" som var grymt tråkigt och bara kändes segt. Även stort minus till äckliga o toapapperslösa toaletter, dålig service ( i mat väg ) och otrevlig personal.. 

Aja allt i själva showen var toppen och vi hade en grymt trevlig kväll. Det ända som jag fick med mig hem från mässan var hästgodis hahaha! Orkade inte trängas runt + att jag är pank just nu o håller på att gå bankrutt..

Blir nog hemma imorgon, mår inte så bra tror jag har dragit på mig någon riktig förkylning.

Nu ska jag sova! Godnatt..

Helt sjukt.. 17 dagar?! 

Bästavän



Världens finaste <3 

1:a advent

Att det är 1:a advent idag ser man ju inte direkt på vädret. Det är ju hela 5+ grader. Gissa om mArie kommer se ut som ett lermonster när vi kommer till stallet idag...
 
Igår red jag bara Pinky. Han var så himlans super fin och det är dessa dagar man fattar hur sjukt mycket talang den ponnyn har. Idag ska han ridas och Marie ska jag longera lite så hon får röra på sig.
 
Nu måste jag gå, ska sälja saker med klassen på julmarkanden! Kul...
Min stjärna

Min shopping

Även fast mässan var rätt tråkig så fick vi med oss ett par grejer. Inget onödigt iallafall!
 
Lackade rundsydda tyglar 
Pannband med pärlor och strass
 Flughuva med pärlor och strass
 
 Hjulsporrar
Super häftig jacka 
Lindor med lackad kant
Matchande schabrak med lackad kant
 
Svart lädergrimma med rosa padding. Dock var det ingen strass på den som vi köpte.
 
2 Hårnät
 

Dagens shopping

Vita, blingade, lackade, boots från BR att ha på tävling:
 
Amigo Puls Fleece (med hals) :
 
Rambo nm competition ländtäcke:
 
Superskön Spooks Fleece:
 
Hade liknanade dessa förra året och dom var verkligen BÄST, dock är dom för små så var bara tvungen att köpa nya. De är från Monutain Horse:
 
+ hoodie från HV Polo och lite julklappar! Btw, snart är det jul? Åh vad jag längtar! :D