På bussen

Sitter just nu på bussen påväg hem. Ska rida ett lösgörande pass på Grey och klippa det sista om jag hinner. Kitty får stå med BoT paddar ett tag då hon gick ojämt imorse och var lite "svampig" i båda fram. 

Vid 18 ska vi vara på Ellens skola och titta på deras teater. 

Edit: mötte även Ella på bussen trevligt trevligt! 👍 


Svar på frågestunden

Allas gemensamma svar
 
Alla: kan ni inte berätta om era familjer, har ni några syskon? 
Alla: har ni nån kille? 
Saga: festar du mycket?
 
Sagas svar: Jag har 3 bonus systrar och en ''riktigt'' lillebror. Ellen som är 18 och fortfarande bor hemma lite, Elisa 23 (tror jag) pluggar på öland, Emma fyllde 26 igår och Viggo som är 10. Min bonus pappa Fredrik och min mamma. Min ''riktiga'' pappa bor jag hos ibland på helgerna, vi har en bra relation och han brukar köra till tävlingar vilket jag uppskattar jätte mycket! Vi har två hundar, Issa dalmatiner 3år och Kakan cockerspaniel 8år. Två katter, Tindra och hennes son Shadow, och sen såklart hästarna! 
Nej, jag har ingen kille just nu. Har ju Greysson! ;)
Haha! Mitt fokus ligger på Grey och hästarna och kommer alltid göra det. Att festa och dricka är något som inte känns så viktigt. Sen tänker jag inte dra in mitt privatliv i bloggen, det håller jag utanför. 
 
Ellas svar: Jag har 4 "halvsyskon". Mina föräldrar är skilda sen lång tid tillbaka och jag har därför två lillebrorsor på mammas sida och en storasyster och en lillasyster på pappas sida. Jag bor mest hos mamma eftersom pappa bor i stan och det blir mycket längre avstånd till exempel skola och stall men jag och min pappa har en bra relation. 
Nej det har jag inte. Jag har fullt upp med mina två grabbar ute i stallet ;D
 
Noras svar: Min familj består ju då av mig, mamma, pappa, lillasyster Frida, hunden Cilla, Darren och hamstern Simon. 
Ingen kille här, men killkompisar är jag ofta med om jag får tid över. 
 
Vore kul att läsa alla eras mål för året :) 
 
Sagas svar: Mina mål med Grey för det här året är att ha stadiga ritter i Lc o Lb. Även få rutin på tävlingsplatsen, hur länge jag ska rida fram osv. Även börja jobba mer med skolorna på träningarna. :)
 
Ellas svar: Just nu är det lite svårt för mig att peka ut några exakta mål. Jag tror att det bästa för mig och ponnyerna är att sätta upp delmål under årets gång. Pinky är inte så gammal och därför är det svårt att veta hur lång tid olika saker kommer att ta. Jarno har jag bara haft i lite mer än en vecka så där måste vi se hur det ser ut om några månader när vi har lärt känna varandra ordentligt!
 
Noras svar: Mitt mål är ju framför allt att han ska vara uppbyggd för stadiga ritter förutsatt att han håller nu. Allt annat är bonus :) Men kvala nationellt är annars ett mål jag har. 
 
Favoritmusikvideo med Michael Jackson?
 
Sagas svar: Är inget stort fan av Michael Jackson, men Thriller har jag väl sätt. 
 
Ellas svar: Svår fråga, jag har inte sett så många förutom Thriller och Beat it och av dom blir det nog Thriller
 
Noras svar: Ingen aning faktiskt, Billie Jean är väll den jag kommer ihåg att jg har sett 
 

Om du var tvungen att välja bort mat eller teknologi, vad hade du valt bort?

Sagas svar: Asså, utan mat så dör man ju. Så jag väljer nog bort teknologi, hejdå min kära iphone. 
 
Ellas svar: Oj, helt omöjligt att leva utan något av dem men om jag var tvungen skulle det nog vara teknologi, mat är ju livsviktigt!
 
Noras svar: Nora utan mat är som korv utan bröd eller strut utan glass. Men livet utan teknologi var nog både skönt och jobbigt. Men mat behöver man ju för att överleva! ;)
 
Jag har inte läst er blogg så jättelänge, och jag tänker ju att SEEN måste ju stå för nåt, så jag undrar: Ella är ju ett E, men vem är det andra E:t? 

Eran blogg är super bra! Väldigt intressant att läsa =)
 
Allas svar: SEEN står precis som du tänkt för första bokstaven i våra namn. Det andra E:t står för Emma, en tjej som bloggade med oss när vi startade bloggen men som tyvärr slutade :)
 
Tack vad roligt att du tycker det! 
 
Vad har ni seenare för relation? Bloggar ni bara tillsammans? Eller ses ni utanför blogg och hästar? 
Vad har ni för transporter? 
Vart går ni i skolan? 
Favorit musik? 
 
Sagas svar: Jag tycker vi har en väldigt bra relation, vi umgås utanför blogg och hästarna. Jag har en Cheval liberté. Jag går i skolan på söder, drottningblankas gymnasieskola. Haha! varken Nora eller Ella diggar musiken som jag lyssnar på, men just nu är det Elliphant, Lorde och NONONO. 
 
Ellas svar: Som Saga har skrivit så har vi en bra relation. Vi klickar med varandra väldigt bra och jag känner iallafall att jag verkligen kan slappna av och vara mig själv tillsammans med Saga och Nora. Jag har en Thule i modellen Royal tror jag. Jag går i Äppelviksskolan i åkurs 8. Jag gillar pop musik, typ det som oftast ligger på topplistorna. Jag gillar även Justin Bieber, har väll någon slags "kändiscrush" på honom. 
 
Noras svar: Som de andra sagt så har vi väldigt bra relation till varann även utanför stall, hästar och bloggen. Vi stöttar varann och berättar allt. 
Jag har en Boj Bravo, går i paralellklass med Ella och lyssnar verkligen på väldigt blandad musik! 
 
Alla 
Favorit mat? 
Bästavän? 
Någon ni saknar? 
Te/kaffe? 
Favorit ämne? 
Popcorn/chips? 
Favorit film?
 
Sagas svar: Tacos!
Hmm, har inte riktigt någon absolut bästa vän. Har mer riktigt riktigt nära vänner som alltid finns där!
Jag saknar min bonus storasyrra när hon inte är här hemma, har riktigt roligt med henne och det känns som om vi kan prata om allt. Saknar även min tidigare ponny Poppe, han var mycket speciell och han betydde/betyder mycket för mig. 
Te´ helt klart!
Privat jurudik.
Båda!
Haha, jag älskar dumma mej.
Poppe 
 
Ellas svar: Oj svår fråga, jag älskar olika rätter med pasta och nu har jag även blivit helt förtjust i bacon! Såååå gott. Jag har det lite som Saga, ingen bästavän riktigt sådär men många som står mig väldigt nära och som alltod är där när man behöver de som mest.
Åh jag saknar Delle, min gulleponny men jag ser varje dag hur bra han har det hos Amanda så det gör allting mycket lättare.
Jag gillar både te och kaffe.
Mitt favorit ämne är nog svenska men hag gillar även HK.
Chips såklart ;P
Svår fråga, ser inte på så mycket filmer utan kollar mest på olika serier.
 
 
 
Noras svar: Potatisgratäng! Ååh, det bästa som finns... Tillsammans med lammkött. 
Som de andra svarat så har även jag många olika väldigt nära kompisar, både i skolan, stallet och så klart även Saga o Ella ;)
Jag saknar en av mina absolut bästa kompisar jag haft som i somras flyttade till USA, har saknat henne så otroligt mycket! <3
 
 
Saga: Kommer du sälja Grey sen? och gå över till storhäst? 
Hur långt vill du komma med Grey? Vad är din plan efter gymnasiet? 
Nora: Vad är målen med Darren för denna tävling säsong? Vad ska du söka för gymnasium? 
Ella: Hur gammal är Jarno? Vad ska du söka för gymnasium? 
Alla: Ser ni er själva som bortskämda? Får ni mycket stöttning och hjälp av eran familj? alltså med hästarna och sånt.
 
Sagas var: Jag tror faktiskt inte det, han är för speciell. Men om någon som skulle passa honom dyker upp så kanske, dock skulle jag då hyra ut honom inte sälja. Storhäst vill jag ju ha men har inte så mycket funderingar på det ännu. Så långt som vi kan och har kapacietet för, skynda långsamt! Skulle vara roligt att ta med sig Grey och åka och jobba för någon känd ryttare som typ hästskötare, typ ett år eller något sånt och sen komma tillbaka och plugga. Bortskämd och bortskämd, det beror ju på vad man jämför med. Men ja jag är väl bortskämd som har en egen häst och mina föräldrar låter mig tävla o träna som kostar en del, men tyvärr så tänker man ju alltid på det som man inte har istället för att vara tacksam för det som man faktiskt har. Eller jag är i alla fall väldigt dålig på att faktiskt se vad jag har. Utan mina föräldrar skulle det inte gå, är otroligt tacksam!  
 
Ellas svar: Jarno är född -01 och är alltås 13 år i år. Jag vet inte riktigt. Är inne på att söka till stockholms idrottsgymnasium men vet inte, det kanske blir så att jag tar ett år ledigt och åker och jobbar hos någon, vem vet.
Igentligen är vi ju bortskämda, vi som har hästar eftersom det är en sport som kräver mycket pengar, men man glömmer det ganska ofta eftersom det är en sport som kräver mycket slit och jobb. Sedan kan man ju också jämföra med andra i ridsporten som får miljonhäst efter miljonhäst, de personerna skulle jag nog se som mer bortskämda än jag men jag kan inte säaga att jag inte själv är bortskämd för det är jag eftersom mina föräldrar låter mig ha 2 ponnyer.
 
Noras svar: Målet iår är att Darren ska hålla, allt annat är bonus! Jag är inne på en lite speciell NIU utbildning som finns på Flyinge, annars vill jag läsa Ekonomi på en skola som ger dispans till ridningen här uppe i stockholm!
 
Sagas svar
 
Saga: hur var de att rida Grey första gången? Vad fick dig att vilja köpa Grey? Sen så har du planer för er två på tvälingsbanan eller tänker du bara leva de lugna hästlivet! 
 
Svar: Det var mamma som köpte Grey och tanken var då att jag skulle ta över honom när mamma ridigt till honom, men det tog längre tid än hon trott och jag fick då en liten b ponny som jag hade i 3år. När vi sålde min b ponny så red jag Grey för första gången, det gick sådär jag tyckte att han var läskig i början eftersom han är väldigt känslig o jag hade sett han sticka med mamma några gånger. Japp det har jag första tävlingen är den 22 februari. :)
 
Saga för/nackdelar med att ha Grey hemma? Har du mycket i skolan eller läxor o sånt?
 
Svar: Det är väldigt skönt att slippa åka runt hela tiden, jag har allt hemma och jag kan gå ut till stallet när jag vill. Sen måste vi ju sköta allt själva, som fodringar och sådant. Ibland kan jag känna mig väldigt ensam, men jag har några kompisar runt omkring  som jag brukar rida ut med ibland. Det är mycket i gymnasiet, inget snack om saken. Jag läser ekonomi/jurudik vilket innebär att jag läser ganska många kurser. Min skola har PÄT (läxläsning) 3 av 5 dagar en timme där vi får jobba med läxor och sådant, så oftast så har jag inte så mycket att jobba med när jag kommer hem. Om jag inte ligger efter någonstans, så det gäller att hänga med annars så har jag mycket.
 
Ellas svar
Ella: 
Vad har du för mål med din ridning? 
Hur mycket sålde ni daylight för? 
Vad kostade pinky? 
Hur långt tror du pinky kan gå? 
 
Svar: Jag vill bli så bra jag bara kan och att kunna jobba med hästarna sen efter skolan. 
Jag kan tyvärr inte säga hur mycket vi sålde Delle för och jag vet heller inte exakt hur mycket det blev men han fördubblade sin summa från när vi köpte honom. 
Pinky kostade lagom mycket. Verkligen inte några höga summor.
Jag tror Pinky kan gå hela vägen. Jag kommer då kanske inte att få ta honom hela vägen dit eftersom jag endast kommer kunna rida honom internationellet tills han är 7 år. Nästa ryttare kommer nog få uppleva roliga saker med honom för han har alla förutsättningar att lyckas!
 
Hur mycket igång är Jarno kommer han att hålla för att gå internationellt igen?
 
Svar: Jarno är hyfsat igång. Han saknar en heldel muskler över ryggen och lite bak och har tappat lite magmuskler därav är han lite rund runt magen ;) Men momenten i FEI programen kan han ju i sömnen:D Jag tror att han kommer kunna gå internationellt igen men då ska styrka och kondis kommit tillbaka och vi ska ha lärt känna varandra mer.
 
Vad är det bästa med Pinky och det sämsta :) ? 
Har du någon som rider dina hästar åt dig? Det är ju många som har tycker du det är ok?
 
Svar: Oj jag gillar allt med Pinky. Hans gångarter, personlighet och hans kämparglöd. Allt med honom älskar jag! 
Nej jag har ingen som "regelbundet" rider mina hästar, men när vi är nere hos Sandra och Andreas så brukar Sandra hoppa upp någon av det första dagarna för att känna lite på ponnyerna. 
Jag tycker att det är okej om man har någon duktig ibland som hjälper en men om man lämnar ens ponnyer hos någon och sedan bara kommer ner på helgerna och rider. Då lär man sig inget, hittar inga sätt att lösa problem och blir beroende av att ha tränare med sig hela tiden. 
 
Ella tycker du om d-ponnyn Fix Victoria? Jag såg den på SM och såg att du och Ebba stod och pratade med varandra under helgen.
 
Svar: Det var ett tag sedan jag såg "Vickan" ordentligt, senast på ett ärevar under ungponny sm 2012. Hon är ju en häftig ponny med gång men jag vet att den inte gar varit lätt för Ebba att rida och att hon har fått kämpa sig igenom mycket med den. Jag och Ebba stod i samma stall förut och tävlade fär Sjövillan samtidigt därför känner vi varandra sen tidigare.
 
Ella: Hehe har precis hittat hit, men jag undrar när du fick Jarno? För jag trodde att Stephanie Linde hade honom?
 
Svar: Jag fick Jarno förra måndagen. Ja det stämmer att Stephanie hade honom innan ett tag men av olika skäl, som jag i respekt mot andra inte vill skriva ut od´ så funkade det inte så bra som man trodde det skulle göra och därför fick vi komma ner och testa honom. 
 
Ella: Kommer du att tävla i Årsta-Runstens Div 1-lag? I sånna fall med vem? haha kanske lite konstig fråga men vore kul att veta =)
 
Svar: Nej troligtvis inte om det inte är så att de behöver någon som hopppar in i finalen, vi satsar på andra tävlingar men att tävla i lag är super roligt därför ska vi försöka komma med i elit laget i höst. Jag missade ju det i höstas eftersom Delle var såld. 
 
Ella vilka tränar du för? 
 
Svar: Jag tränar för Monica Sparre och Kerstin Dahlberg en gång i veckan. Ibland kommer Eric Lette och Birgitta Kjellin till Tuna över helgerna och då brukar vi träna ibland. Sedan har vi ju Sandra och Andreas i Skåne, dit åker vi på loven.
 
Vart kommer det där tränset ifrån? Så sjuuuukt snyggt! *.* Och grattis till placeringen! :D
 
 
Svar: Oj det är ett rent ihop plock. Några delar kommer iallafall från ett BR träns som jag köpte för länge sedan. Pannabandet kommer från OS och tyglarna köpte vi i globen.
Tack så mycket :D
 
Noras svar
 
Nora vad menare du med kosparkar som darren gör, du skrev om de någon gång. Hur långt har ni kommit i igångsättningen och hur ofta rider du ut? Står på rasta och vet att ni rider ovanför Nyckelby, saknar du rasta??
 
Svar: Haha, de är lite svåra att förklara... Kan lägga upp en film! 
Darren går normalhårda pass, jobbar med alla skolor men inte så mycket volter som är mindre än 20 m eller serpentiner. Jag försöker rida ut en sväng varje dag om jag ska trimma i ridhuset under några dagar i sträck. Annars en ordentlig uteritt varje helg. Jag saknar rasta lite, men är där ganska ofta och hälsar på och tävlar än så länge kvar där! :)
 
Nora: vad är de med darren som fick dig att veta att han var hästen som du ville ha! Sen så hur ser rena framtid ut? Mm? 
 
Svar: Helt omöjligt att svara på, han är helt enkelt den perfekta hästen för mig! 

Grey älskar banan!

Banan älskaren

Nu är isbjörnen borta och jag har bara lite till på benen kvar att klippa. Efter att jah klippt klart huvudet så får Grey alltid massa godis och beröm för att han tycker det är läskigt. Grey är en banan älskare och mamma hade köpt bananer! Vilken lycka!! Så idag fick han två en innan och en efter, nöjd kille. Han är så söt, så fort man tar fram en banan så blir han helt till sig! 

Grey fick vila idag, får se om vi sticker iväg och rider lite lösgörande imorrn. 



På rosa moln

Ikväll har jag nästan gått o svävat på rosa moln, Darren var så löjligt fin idag.
Allt bara fungerade, inga missförstånd, någon protest som jag hann stoppa, annars var det näst intill perfekt haha. 

Har ju haft riktiga problem med galoppen nu när han verkligen måste böja på benen och inte bara strutta och då måste han ju såklart visa sin gnutta manlighet och protestera, men idag flöt allt på. Passade på att träna på alla svårare skolor som vi har framför oss, inridningar i galopp och halt, travökningar (som jag innan har haft stora problem med), öka och samla galoppen effektivt samt lite bakdelsvändningar. Tror inte att leendet på mina läppar dog ut en enda gång under passet. Åh vad han är bäst! <3 

Imorgon får han en välförtjänt vila, han har gått hårt nu i 3 dagar och även om det går så bra måste man ju låta honom vila sig i form också! ;)


 

Jodå

Kommer du inte att träna för kerstin med jarno?

Jodå det ska jag men nu den senaste veckan har det passat bättre med Pinky och det är svårt att hinna med att träna båda samma dag men ibland när mamma kan skjutsa ut mig så funkar det.



Gamla och ovisade bilder

 

Duktig ponny

Det blir ett snabbt inlägg här. Idag tränade jag för första gången för Monica Sparre och jag träade även Jrno för tränare för första gången. Det gick iallafall superbra. Fick många bra knep som funkade väldigt fint på både mig och Jarno. 
 
Imorgon blir det träning för Kerstin med Pinky,han joggades idag och var vädigt fin och mjuk.
 

Tröttsamt

Mår fortfarande inge vidare, har dragit på mig någon riktig förskylning som inte vill ge med sig. Tröttsamt då jag verkligen vill hålla igång Grey nu. Idag har jag faktiskt inte varit ute alls, dåligt samvete? JA! Men imorgon hoppas jag att det är lite bättre, i alla fall så jag kan hoppa upp och skritta honom lite. Drar även igång projektet ''klippa isbjörn'' imorrn. Har tyvärr inte så mycket att blogga om när jag inte är ute i stallet. 
 
Planen för resten av veckan är oklar, min syrra har ett spel (teater) i helgen som vi ska gå på vet dock inte tid eller så men Grey måste börja gå igen på fredag. Nu ska jag äta ännu mer halstabletter och checka Paradise hotel. Sovgott! 
 
 

Min sadel

Idag red jag Jarno med Pinkys sadel. Den låg väldigt bra på honom och han kändes nästan bättre än med den som är hans. Jag ska nog variera mig lite imellan sadlarna men jag gillar min mer!
Passet gick iallafall väldigt. Jobbade igenom honom ordentligt.

Pinky fick sin sista vilodag, imorgon blir det ridning igen.



Pyssel

Pysslade bara med Grey idag, trimmade manen och masserade. Gick även en promenad med båda hästarna. Imorgon hoppas jag kunna plocka upp klippmaskinen så ryker pälsen imorrn. Har bestämt mig för att inte ha ångest för att han vilar, han mår bra och får återhämta sig. 
 
 

2 lyckade pass

Ojojoj, idag har båda hästarna jag ridit varit otroligt fina. 

Darren var som vanligt först ut, han fick en genomgång i galopp och släppte mer o mer tills han tillslut var mjuk och rörlig! 
Sedan åkte vi vidare till Överby där jag fick rida ridskolechefens fina unghäst under utbildning för 3 gången. Nu har jag även på honom hittat knappar och knep, gillar den hästen skarpt ;) 




Ja, ni ser rätt. En cowboy till häst ;D

Godmorgon

Godmorgon alla läsare!
Idag blir det en kort dag i skolan, endast tre lektioner! 

Idag ska Jarno ridas, kanske tar Pinnys sadel om den passar och ser om det blir någon skillnad. 

Pinky vilar idag också. Jag ska pyssla om hovarna och trimma lite runt om.


Mupp:D


Sjuk

Hemma från skolan idag, har dragit på mig nån förskylning. Så idag ska jag bara vila och se till att bli lite bättre inför imorgon eftersom vi har prov då.

Får se vad Grey hittar på, mamma kanske kan longera honom lite. Annars får han sig en promenad. Om jag könner mig bättre ikväll funderar jag på att gå ut klippa Grey. Det behövs verkligen nu. Han är riktigt lurvig och om jag klipper honom nu så hinner pälsen bli snygg tilm tävlingen den 22 februari. 


Grey på promenad igår, i mörkret. 

Pigg Darren!

Darren har ju tagit det väldigt lugnt nu i 3 dagar vilket har resulterat i att han är väldigt pigg nu! Men jag börjar varje pass med att skritta en liten stund utomhus så att han har fått lite nya intryck innan vi trimmar i ridhuset. Tror att han behöver det!
Traven är verkligen helt fantastisk nu. Den blir verkligen bättre och bättre för varje dag o jag hittar nya knappar hela tiden.

Galoppen är väll lite till och från, vissa dagar är den också superfin och nästa dag så går det inte alls, haha. Antar att det mest hänger på mig, jag måste fokusera mer och bli snabbare i mina hjälper och inverka innan det är för sent. Dock är det svårt när det är hästar överallt och ingenstans i ridhuset... Men imorgon hjälper mamma till så att jag kommer ut snabbt till stallet, då brukar jag nämligen alltid få ridhuset för mig själv, vilket är helt underbart! :D

 
Åh! Denna bild tycker jag är så härlig, min svenska vinter i ett nötskal. Vad tycker ni?
 

Plugg dag idag!

Hej, har bara varit ute i stallet och tagit in hästarna. Sen var det direkt in och börja plugga! Jag har fixat min psykologi uppgift och svarat på några frågor på engelskan. Skönt att ha sådana dagar då man kan ägna sig fullt ut till pluggandet.
 
Grey vilar idag, ska gå en promenad med honom sen och borsta lite. Nu är den även klart att vi åker till Mariefred och tävlar den 22 februari, dit ska även Nora & Darren. Jag och Grey rider Lb och Nora o Darren tror jag rider La. 
 
 
 
 

Mot stallet

Hej! 
Nu sitter jag på bussen på väg ut mot stallet. Vi har utvecklingssamtal under denna vecka så alla klasser slutar runt ett.

Idag vilar båda ponnyerna. Jag ska gå lite med dem och pyssla om dem lite extra! 



Glöm inte frågestunden!

Hej allihopa, glöm inte att ställa frågor till frågestunden! Någon gång i slutet av denna vecka kommer alla frågor att besvaras. Vi svarar på allt- och ingen fråga är för dum! ;)
 
 
Självklart kan ni även kommentera på andra inlägg så tar vi med de frågorna också! 
 
Ta chansen att få svar på allt du gått o funderat över!

Inge bra

Idag gick det inte alls bra. Jag var väldigt ofocuserad och då blev Grey också det. Sen var det väldigt många i ridhuset och nån skulle hoppa o så, men det gick helt okej med tanke på att det var så många där och jag ser det som bra träning inför trånga framridningar! 

Imorgon har jag inte riktigt bestämt mig. Får se...


Ett nationellt kval

Igår var vi och tävlade i Högbo med Pinky. Vi debuterade i LA:P1 och det gick bra. Red på 65% och kom tvåa och fick ett nationellt kval!

Han blev lite spänd på banan och kom inte upp så mycket i framdelen i traven som han kan men eftersom det var första tävlingen för i år och det var väldigt kallt så ville jag inte puscha honom för mycket. Vi missade även första mellantraven.

Det som även var kul var att det inte var några orealistiska procent utan nästan låga. Nu ska Pinky få vila i 3 dagar sen kör vi igång igen.



Snöfotning!

Oj, vilket underbart väder det är här i Stockholm idag! :D Sol, snö, vindstilla och runt -1. Perfekt uterittsväder! 

Darren tog det lite lugnt igår på grund av att han fick ta sprutorna mot hästinfluensa + stelkramp i fredags. Saga var med och hon gick med när vi skrittade ut och travade lite i ridhuset. Han var något stel åt vänster, men det var ju så klart inte konstigt. Travade lite i varje varv i låg form men sen fick det räcka. 

Ska försöka lura ut mamma och kameran lagom till uteritten, det hör måste ju vara även vinterns fotodag! 

Godmorgon

Tror jag håller på att bli sjuk har as ont i halsen, typiskt. Mötet igår gick bra, kan berätta mer sen. Nu ska jag gå upp och släppa ut hästarna. Grey ska gå i ridhuset idag, och ska även rida igenom LB programet då det förmodligen kommer bli det vi ska tävla den 22 februari. 



Planen med laget

Idag var det ju som sagt lagmöte för Rastaborgs Div 1 lag. Vi har gått igenom allt och även kommit fram till en preleminär laguppställning.  Eftersom jag att säkert någon från Rasta eller som jag känner genom tävlingar  läser bloggen så tänkte jag skriva lite om laguppställningen som det ser ut nu. 
 
Ellinor o Pyramus, om han håller sig frisk från koliken vilket han verkligen måste göra nu, de har gått igenom alldeless för många turer fram och tillbaka till Ultuna + buköppning. 
Marie o Tindra,  Marie står på Strömsholm.
Jag o Darren.
Sofia o Master, dock har hon precis köpt fina Puccini så vi hoppas på att hon kommer att vara redo att starta med honom till våra tävlingar!
 
Reserv är Jenny o Nemo och en ny ryttare till klubben har tillkommit med ponnyn Totte som Ebba Widell ägde innan Vickan som Simon inte har sett rida än och därav inte kunnat placera in i laget. Men hela laget ska vara med på en programridning för Svalling om några veckor så då kommer Simon att se alla in action och en slutlig bedöming utförs. Sedan kan det självklart alltid hända saker, nu när det är lite halv-ostadigt med Pyrre och även lite med Darren. Men vi gör allt för att vi ska undvika att ta upp de "problem" vi har och hoppas att vi äntligen får ha turen på vår sida efter detta turbolenta halvår.
 
 
 
Så himla kul att tävla i lag när alla håller ihop och stöttar varann! Vinster i både div 3 o 2, slutade 3:a i finalen i div 3 men dock utanför placering div 2 finalen. Även många fina indv placeringar i alla omgångar :) Och nu inför div1 vågar jag nog säga att vi har det mest toppade laget vi någonsin haft!
 

Sundby

OHej, är på Sundby med Nora nu. Vi har precis varit ute med Darren och snart blir det möte. 




Fredagsmys

Hej! Har haft en mysig dag, Red ut med mamma och allt gick toppen. Nu taggar vi fredagmys och godmat! 
 
Så roligt att ni kommenterar på frågestunden! 
 
Jag har tänkt på en sak.. Hur coolt vore det inte att ha jackor/västar som det stod Team Seendressage på?! Och blogg adressen under, sen på framme på sidan står det ens namn. Det vore grymt coolt och snyggt.
 
Nu ska jag göra lite nytta! 
 
 
 

Hööks nya kollektion

Fick hem nya Hööks-katalogen igår, och måste säga att jag blev besviken. Kanske mestadels för att det knappt finns något dressyr kvar...
 
 
 
Måste ge Hööks en diss för framförallt dessa produkter... Känns som att det är en stor sattsning som antigen går hem eller inte.
 
MEN en stor hiss är dock att de har fått in ett stort favoritmärke- Spooks! 
 
 
Även lite annat smått o gott fanns, bilderna kommer från HÖÖKS hemsida.
 
Vad tycker ni om Hööks Vår kollektion? 

23 Januari

Har precis kommit in efter att ha nattat hästarna. Grey gick bra idag, dock blev han trött i slutet när vi skulle rida igenom programet och hängde lite, men det är bra för då lär jag mig ungefär hur lång tid jag kommer behöva på framridningen. Så att han varken är för trött eller för på. Jag har också märkt att jag själv ändrar min ridning när jag rider igenom programet, blir så arg på mig själv. Innan gör han klockrena fattningar men när jag rider igenom programet så fungerar ingenting, tror att det beror på att jag inte får ''ta och ta'' i honom utan jag måste istället slappna av och ge honom eftergift som jag alltid annars gör när jag rider. Aja helt okej gick det i alla fall, allt kan ju inte vara perfekt då blir det ju tråkigt ;) 
 
Imorgon ska jag och mamma rida ut en sväng och jogga båda hästarna lite. Grey får gå med gramanen, så han jobbar rätt. Men innan de så ska jag och mamma äta lunch inne i stan och planera lite tävlingar till våren. 
 
Imorgon kväll måste jag även plugga lite, har engelska inlämning och psykologi inlämning. Psykologi på Fredag (imorgon) och engelskan nästa vecka. 
 
 
Glöm inte frågestunden! 
http://seendressage.blogg.se/2014/january/fragestund.html#comment

Träningsdags

Idag är det torsdag och träning! Det är Pinky som får gå, Jarno får promenixa i ridhuset en sväng innan. På söndag kommer Eric Lette och har träningar. Jag har en plats, eventuellt två. Får se vem jag tar, troligtvis Jarno.



Frågestund

Nu har vi inte haft en frågestund på ett bra tag, så nu drar vi igång en! 

Frågestund fråga på! 



Program

Hej, sitter på tuben mot skolan. Blir ca 1 timme sen idag, stopp i alvik.. 

Grey var duktig igår, men jag måste bli bättre på att verkligen lösgöra honom från början. Allt blir ju så mycket lättre då. Red igenom Lc:1 och det gick helt okej, han blir lite väl taggad efter galoppen men bara jag bibehåller kontakten så sköter han sig. Galopp delen fixade vi också! Vilket är den delen som vi har haft svårt för. Man ska fatta galopp efter hörnet vilket Grey tycker är svårt o jobbigt, men om jag ger honom tydliga hjälper och ställer lite innåt så ska det nog inte vara några problem! 



Kväll i ridhuset



Fråga

Grattis till ny ponny, kommer du tävla honom också nu? Gör gärna inlägg om dina planer och mål :-)))

Ja tanken är att jag ska ha honom tills jag inte har några internationella ponnyår kvar men då förutsätter vi att han ska hålla och kunna komma till baka till toppen efter allt han har behövt gå igenom det senaste året. Just nu känns det iallafall som han pallar det :D


Amanda Svanberg och Jarno

Uppdate

Hej! 
Igår red jag båda ponnyerna. Pinky red jag först eftersom mamma ville komma ut och se när jag red Jarno. Pinky var iallafall väldigt fin. Vi tränade uppridningar, väldigt viktigt att man gör dem bra eftersom det är så man börjar visa upp sig och där sätter domarna nivån.

Jarno var väldigt fin han också. Just nu blir det mycket lösgjörande för att få honom på mina hjälper och även att jag ska lära mig vart hans knappar sitter. 

Det är väldigt roligt att ha både Pinky och Jarno. De matchar varandra bra och jag lär mig väldigt mycket.




Dressyr idag

Hej, ingen Emma träning idag. Grey ska gå i ridhuset och jobba ordentligt!
Ska fokusera på skolorna och förvända galoppen. Ska även rida igenom Lc:1 och ev. Lb:1
 
På lördag är det möte på rasta för de som är intresserade av att vara med i div 3. Möter upp Nora och åker först med på hennes div 1 möte på sundby sedan drar vi vidare mot rasta. 
 
 

Hö hämtning och promenad

Nu ska vi snart sticka iväg och hämta mera hö. Sedan ska jag mocka och gå en promenad med Greysson! 

Han har fått nya skor idag också, så idag tar vi det lungt. 



Back on Track Hund

Eftersom att många hästmänniskor även har hundar så kommer ett inslag av just hund nu! 





Eftersom att Cilla ofta får ligga i hörnan i ridhuset med mamma när jag rider så har hon nu fått ett täcke så att hon också ska hålla sig varm som oss människor och Darren! 
Täcket är lite som de för hästar, mysigt och varmt med funktioner utöver "vanliga" täcket. Stor hiss! 


Det är från Back on Track och köpt på Bromma Zoo. 

Lagtävlan 2013 för Ponnyallsvenskan

Här kommer det programet som jag ska tävla i Div 1 nu i vår, kanske är kul för er att se vad vi har att träna på och ni vet ungefär vad jag har gjort när jag säger "idag har vi tränat på galoppdelen" 



Tycker iallafall att det programet är väldigt roligt att rida, mycket som händer och bra förberedning till alla P1:or! 

Mycket nu

Jag hoppas ni läsare kan ha lite överseende med att jag har väldigt svårt att hinna blogga nu men jag förstår att ni vill veta vad som händer.

Båda ponnyerna mår jättebra. Jarno har gjort sig hemmastadd och är väldigt lugn. 



Klickat hem nytt träns

Nu har jag äntligen beställt ett nytt träns! Kommer bli supersnyggt, hoppas att det hinner komma till första tävlingen och träningen för Gustav Svalling om några veckor!
 
 
Bild från tophorse.se
 
Så här ser det ut! Fast med vitt foder. Jag var mycket osäker på om jag ville ha rundsytt eller inte, men tillslut så blev det så :) 
 
På tal om något annat så gick Darren helt amazing idag! Riktigt schvung i traven och bärde sig själv hela passet, skritten har blivit mycket bättre och den här veckan ska jag o Helena ta tag i galoppen. Jag får bättre och bättre grepp om honom varje dag, nu har han inte många smitvägar kvar och han accepterar det jag önskar av honom vilket är ett stort kliv framåt för oss! Å andra sidan blir det en och annan kospark någon gång under passet ;)

20 Januari

Hej, Grey var som en smörklick att rida idag! Började skritta fram och få honom lösgjord samlade sedan ihop honom lite och gjorde mycket skänkelvikningar och öppnor i skritt. Mycket skänkelvikningar och öppnor i traven för att få igång honom, det var riktigt bra öppnor idag ;) Han känndes fin så jag gick över i galopp och jobbade med förvända. Han har lite svårt för förvänd galopp men har fått två bra tips av Emma och det här använda jag mig av idag:
 
Man kan också göra på ett ännu enklare sätt om man har en häst som inte riktigt orkar, såhär gjorde vi på Emma träningen förra onsdagen:
 
Hoppas att ni fattar och står ut med mina dåliga bilder haha!
 
 

Muppen klar för idag




Han är snygg




Jarno RP 145

Ja här är "suprisen" jag skulle berättat om i fredags. Efter några dagar så kom han iallafall upp i snöovädret❤️ 




Härligt s

Hej, har haft en riktigt härlig helg!
 
Ellen har varit hemma och vi har umgåtts vilket varit jätte mysigt. Ellens kompis hade även ett litet projekt här hemma..Haha intressant projekt, hoppas att det blev bra. Säger bara Esteter och deras idér... (skämt)
 
Grey har fått gå ute i det fina vädret, det har fungerat helt ok men imorgon blir det ridhuset. Idag red jag ut med en kompis och vi klättrade i skogen vilket var toppen eftersom Grey verkligen behövde det. Han brukar vara extremt jobbig när man rider ut med andra men idag skötte han sig överförväntan! Riktigt roligt med sällskap, annars blir det så lätt ensamt. 
 
Får se om det blir någon Emma träning på onsdag, dåligt med tider.. 
 
Här är Greys schema för veckan:
 
Måndag: Ridhuset, Dressyr 
Tisdag: Vila / jogging
Onsdag: Emma träning? Om inte Emma träning ut i skogen.
Torsdag: Ridhuset, Dressyr
Fredag: Lite chill beroende på vad jag ska hitta på.
Lördag: Ridhuset, Dressyr
Söndag: Förmodligen ut i skogen.
 
 

19 Januari

Idag har jag och Darren, tillsammans med 2 andra, struttat runt i skogen! I början när jag red ut med fler hästar så kunde han piaffa hur länge som helst... Men idag var första gången han faktiskt kunde ta det lugnt och glida lite på varje steg! :D
 
Sedan fick utrustningen sig en ordentlig omgång med smörj. Tycker alltid att det är lika tråkigt men ack så fint det blir när det är klart! Allt är nu i topp-skick, det känns ju alltid bättre att rida med ny-smörjda saker. 
 
 
 
Hjälp vilken skillnad det är på min ridning nu om man jämför hur den var för ett halvår sedan. Skulle kunna anmärka hur många saker som helst på bilderna jag sitter och kollar igenom just nu. Men det var så jag red då, och man utvecklas alltid och hur man red förut ska man inte skämmas för, man ska stolt sträcka extra på ryggen och klappa sig själv på axeln och tänka, vilken utveckling. Och utveckling är det väll ingen som har klagat på!?
 
 
Är det någon som är sugen på nya designen? Den jobbas på för fullt, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...

Övrigt

Ökad trav-Samlad trav 
Lackat-matt
Rundsytt-Platt
Mässing/silver
Brun häst-Svart häst
Skimmel-fux
Skäck-isabell
Bläs-stjärna
 
Lackade stövlar/Olackade stövlar
Skimmel/Brun
Blå utrustning till hästen/Röd
Spån/Torv
Valack/Hingst
Sto/Valack
Ifor Williams/Thule
Ume/Cheval liberté 
Hösilage/Ensilage/
Ridhus/Ridbana (Ridhus på vintern, ridbana på sommaren)
Spilta/Box
Dressyr/Hoppning
Fälltävlan/Hoppning
Rolf-Göran Bengtsson/Daniel Zetterman
Edward Gal/Matthias Rath
Benlindor/benskydd
islandshäst/nordsvensk
halvblod/kallblod
amerikansk miniatyrhäst/shetlandsponny
hästagility/Natural horsemanship
Schabrak/Vojlock
Kandar/dressyrträns 
stort stall/litet stall 
 
Ponnytävlingar/hästtävlingar
Nellieberntsson.se/linnolsson.se
Dressyrmupparna.se/nellieberntsson
Tradera/blocket 
B-ponny/c-ponny 
Jarno/Extrem
Remont/achen 
 
Fux/Svettfux
apelkastad skimmel/ avblekbar skimmel(vit)
Brun/mörkbrun
Svart/Fux
Skimmel/svart
Fux/skimmel
Vita tecken/inga tecken
Mycket man o svans/lite man och svans
Het häst/ lat häst
Engelsk dressyr/Akademisk ridkonst 
Tränsbett/stångbett
Samlad häst/häst i ökning
Bocka/stegra
Rykta/putsa
Mocka/packa höpåsar
Brunt läder/svart läder
Skäck/tigrerad
Unghäst/äldrehäst 
Outbildad häst/välskolad häst

Varför läser du våran blogg?

Vi Seenare undrar varför just du läser våran blogg? Är inläggen bra och intressanta eller är det fina bilder? 

Vi vill gärna veta! Så kommentera på nu, vi vet att nu finns där ute. 



Helena Persson

Var ju ett tag sedan jag var här, mycket att fixa nu. 
Men äntligen är det helg! Vad skulle man göra utan de...? 
 
Jag har i alla fall hittat en tränare här på Sundby som jag verkligen tror på, Helena. Hon är här i stallet nästan hela tiden och hon rider och hjälper till med otroligt många hästar varje dag. Vilket är en lättnad då man alltid kan fråga om lite hjälp om ingenting fungerar.
 
 
Dessa bilder är tagna 26e December, och då var det fortfarande ingen snö. Men nu äntligen har den kommit! 
Vad tycker ni? Är det bra att snön har kommit, eller är ni redan trötta på den? ;)

True

 

Grey 17 Januari


 
 
 

Foto

Hej, har just ätit middag med mamma, Viggo är hos pappa och Fredrik o Ellen kommer hem senare. Ibland är det skönt med lite ensamtid med mamma. 
 
Fotade Grey i det nya tränset idag, bilder kommer upp här sen när jag laddat över de på datorn. Red på ängen idag och han var såå duktig! Lite pigg och försökte sticka iväg lite i galoppen men efter mycket övergångar och halter så lugnade han ner sig. Dock var det nog inte så smart att rida idag med min hand men jag drog i mig en alvedon och stack iväg ändå, smärtan kommer nu istället hehe.. Men så är väl vi, hästtjejer.. Allt för hästarna.
 
Nu ska jag bara ta det lungt och ha fredagsmys! Imorgon har mamma lovat att fota mig och Grey på ängen. 
 
P.s Film från Emma träningen är även påväg upp!
 
 
 

Bra träning- som vanligt?

Haha jag tycker att rubriken "Bra träning" börjar bli lite old school nu, eller? Men Pinky går riktigt bra just nu. Vi har börjat få fram en väldigt fin trav och den blir bättre och bättre för varje gång man rider. Galoppen är också amazing. Förut när han kom så föll han på bogarna när man ökade galoppen men nu vinklar han sina bakben under sig och skjuter iväg uppåt.
 

 
 

Segertäcken

hej ella, jag undrar hur många segertäcken du hat fått genom åren ungefär? skulle vara roligt att få veta (:
 

Hej!
Oj det var en svår fråga. Jag har samlat på mig en hel del under åren men nu när vi flyttade sorterade vi ut ordentligt. Man har inte så stor användning av alla fleecetäcken, de är mest i vägen. Men det finns många fina segertäcken, älskar det vi fick på DIV I och det jag fick när jag vann DM. Väldigt fina ridtäcken som användbara. Såklart är det ju kul att spara men det blir bara de extra speciella som t.ex täckena från SM.
 
Men som svar på din fråga kanske jag har fått a 30-40 täcken. Man får ju inte vid varje vinst men Pinky har ju på sina få starter redan lyckats kamma hem 4-5 stycken. Då får man ett perspektiv på hur många man lyckas samla på sig...
 Hittade det här täcket när vi flyttade. Fick det till Delle år 2011 div 1. Har det nu till Pinky. Ett super bra täcke att ha i stallet som lite slitt och släng. Inget man behöver vara så rädd om :D
 

Roligt och mindre roligt!


Äntligen har mitt efterlängtade träns kommit! Och det är så snyggt! Ni ska få mera bilder på det när det sitter på. 

Mindre roligt idag är väl att jag mitt upp i allt gått och stukat både hand och finger..Halkade o tog emot mig med handen..Så idag blir det ingen ridning, bara en promenad i det snygga tränset ;) 

Mycket duktigt, så smidig är jag lixom!

Till Ella & Delle

 En film jag jobbat med men som jag unte hunnit publicera, detta är test verisonen då den riktiga försvann när min dator pajade. 
 

Sjuk...

Ligger i soffan med en hejdundrands huvudvärk+halsont. Vet inte riktigt vad jag har åkt på men det är ju aldrig kul att vara sjuk?! 


Sällskap ;) 

Är det någonting speciellt ni vill att jag ska skriva om? Det är bara o önska på! 

Ridstövlar

Hej Ella? Hur mycket kostade dina dressyrstövlar?

Oj det är en bra fråga. Vet inte exakt och kan ha helt fel nu men troligtvis runt 5000kr. Ett rätt saftigt pris att betala men de är ju bra kvalité och sköna att rida i!




Världens bästa Grey!

Han var såå duktig idag! Nu står han o myser med täcken och BoT paddar, ska upp super tidigt imorgon så jag måste sova nu. Berättar mer imorrn, print screen ur filmen från idag. 




#lyx



This or Thats

Kör en this or that nu medans jag sitter på tråkig franska lektion! Ska se till att Nora och Ella också gör den här.
 
Ökad trav-Samlad trav Båda!
Lackat-matt
Rundsytt-Platt (snyggare på Grey)
Mässing/silver
Brun häst-Svart häst
Skimmel-fux
Skäck-isabell
Bläs-stjärn
 
Lackade stövlar/Olackade stövlar
Skimmel/Brun
Blå utrustning till hästen/Röd
Spån/Torv
Valack/Hingst
Sto/Valack
Ifor Williams/Thule
Ume/Cheval liberté 
Hösilage/Ensilage/hö
Ridhus/Ridbana (Ridhus på vintern, ridbana på sommaren)
Spilta/Box
Dressyr/Hoppning
Fälltävlan/Hoppning
Rolf-Göran Bengtsson/Daniel Zetterman
Edward Gal/Matthias Rath
Benlindor/benskydd Båda
islandshäst/nordsvensk 
halvblod/kallblod
amerikansk miniatyrhäst/shetlandsponny
hästagility/Natural horsemanship
Schabrak/Vojlock
Kandar/dressyrträns (rider inte med kandar)
stort stall/litet stall Båda har sina för och nackdelar. 
 
Ponnytävlingar/hästtävlingar (aldrig tävlat storhäst)
Nellieberntsson.se/linnolsson.se
Dressyrmupparna.se/nellieberntsson
Tradera/blocket 
B-ponny/c-ponny 
Jarno/Extrem
Remont/achen 
 
Fux/Svettfux
apelkastad skimmel/ avblekbar skimmel(vit)
Brun/mörkbrun
Svart/Fux
Skimmel/svart
Fux/skimmel
Vita tecken/inga tecken
Mycket man o svans/lite man och svans
Het häst lat häst
Engelsk dressyr/Akademisk ridkonst Jag tror på någon sorts blandning av dem. 
Tränsbett/stångbett
Samlad häst/häst i ökning
Bocka/stegra
Rykta/putsa
Mocka/packa höpåsar
Brunt läder/svart läder
Skäck/tigrerad
Unghäst/äldrehäst 
Outbildad häst/välskolad häst
 
 

Hur lika!? Dubbelgångare...

Igår insåg jag hur otroligt lik hästen jag red på Överby är Dick! Heelt sjukt... 




Svettig Linda efter hårt med bra pass ;) 





Lite bilder på minihesten! 

Det sjukaste var att jag aldrig har sett någon med liknande öron, men det hade hon...

Hemma!

Kom hem för en stund sedan. Mamma hade fixat med Grey idag, tur att man har världens bästa mamma! 

Imorgon är det träning och jag ska tvinga mamma att filma. Hoppas att Grejen sköter sig lika bra som förra gången! 

Godnatt!


Bästa skrutt



Världens bästa skrutt ❤️

14 Januari

Hej! Var så trött igår att jag inte orkade någonting, jag däckade direkt. Grey fick sig en vinter promenad. 

Imorgon är det Emma träning kl 19.10 
Får se om jag vad som händer med Grey idag, ska förbi mormor en sväng. Mamma kanske har lust att longera honom eller nått. 


Muppen! 

Godmorgon!

Eller ja, vaknade inte nu men för ett litet tag sen... Idag har jag sovmorgon till 10.10 vilket är väldigt skönt. Man kan hinna med allt man ska göra på kvällen utan att stressa. Jag går ändå inte upp förens vid 9 ;) 

Idag ska Darren få en välförtjänt halvvila, mamma ska gå en promenad och fixa honom och jag ska ovanligtvist inte till stallet? Utan idag ska jag dyka ner i mina läxor... 

Och senare ikväll bär det av till Överby! Alltid lika spännande :D 



Ibland har man otur

Ja idag var det en väldigt blandad dag. Det började med att vi skulle skriva en uppsatts på so:n. Det gick bra. Sedan hade vi gymnastik. Usch vi hade styrka och konditionspass. Jag tog i allt vad jag hade som vanligt men det var sjukt jobbigt. När jag skulle till stallet var det jättemycket köer och hela bussen var full så jag stod upp nästan hela vägen till stallet.. Helt galet vad många som skulle så långt! 

Jag red iallafall Pinky och han var så super fin idag. Tränade det vanliga, skolor och byten och även basics. Sedan när jag skulle stänga ridhusporten så klämde jag fingrarna klumpig som jag är... Jag var så stolt att jag fick upp den bär jag skulle in i ridhuset, för den är inte helt lätt att få upp.

I helgen händer det lite spännande grejer som ni får mer information om sen! Ska bli så kul att få berätta för er allihopa. Ska även skriva ett inlägg jag har funderat på under en lång tid. Jag känner även att det passar att lägga upp det i helgen.

Han är lite kär i sig själv❤️



Lång helg

Den här helgen känndes ovanligt lång?! Konstigt..

I lördags kväll åkte jag till mormor en sväng och sov dör, mysigt! Kom hem igår på dan, hade då ett par gäster hemma så vi fikade lite. Grey red jag ute på ängen, toppen underlag där nu när det är snö men kallt var det! Han skötte sig fin fint och lyssnade trots att han tyckte de var as kul ;) 

Idag rider vi nog iväg till ridhuset, jobbar lite samma som i lördags tror jag. 

Min bonussyrra var även hemma igår, det var roligt och vi fixade lite mat o så. Saknar henne när hon inte är hemma! 




Mysigt med kallt!

Idag hängde Ellinor och Pyrre med mig och Darren ut på en supermysig uteritt! 

Vi var ute i 1,5h och kallt som sjutton var det, men så kul och vackert det var! Vi red en lång runda som gick över åkrar, vägar o mest i skogen. Upp och ner samt mycket platt vilket var exakt vad Darren behövde! 


Det var ingen bra fotomodellsdag... Eller? ;) 

Imorgon ska jag få prova rida Pyrre, vilket ska bli mycket spännande! 

Kul

Måste börja med att säga att det är väldigt kul när ni kommenterar era åsikter! Fortsätt med det.

Idag red jag Pinky. Han var super fin. Jag fick en sån magisk trav idag! Så kul att hans trav tar såna stora steg framåt.



Vad tycker ni?

Jag har en viktig fråga till er läsare. När ni kommenterar tycker ni att vi ska svara på era frågor i ett inlägg så att ni lättare ser att ni har fått ett svar på eran fråga eller tycker ni att det funkar bra när vi svarar under kommentaren i inlägget?
 
För mig spelar det absolut ingen roll men jag skulle vilja veta vad ni känner. Även ni som inte kommenterar kanske tycker det är bättre när vi skriver i ett inlägg så att ni ser svaret lättare?
 
Kommentera vad ni tycker så får vi alla tre veta hur ni vill ha det!
 

Snö och mys

Idag fick Pinky en härlig promenad i snön. Han var så söt när han såg snön igen, haha. 


Veckans pryl!

Måste tipsa om dessa:

Det är som ja vad de nu är..haha! Man lägger dem i handskarna, de värms upp när man öppnar förpackningen och håller värmen i 5 timmar. Red med dem idag och la dem i mina tunna flecce handskar (på handens ovansida, man kan säkert ha dem på undersidan också om man vill) det fungerade toppen! Händerna höll sig varma och jag slipper ha tjocka handskar! 

Välkommen snö!

Vaknade imorse och upptäckte att det var snö ute, super härligt! 

Grey var helt magisk idag!! Kunde öka och minska galoppen utan problem, och han hängde inte i handen eller stack iväg. Traven var bra, bra energi och kunde få med mig energin i öppnorna. Han gjorde några klockrena öppnor och gjorde även några enkla byten! 

Det var ganska många i ridhuset idag så det var svårt att få till skänkelvikningarna och eftersom han tycker att de är svårt så la vid ner det för idag. 

Igonrera mig..
Världens goaste! 

Blandade Känslor

Har lite blandade känslor om allt just nu, ingenting känns sådär 100%
 
Känns som om jag och Grey tappat känslan i ridningen lite, men på Emma träningarna så finns den där så jag måste antagligen bara komma på ett sätt att leta fram den igen. 
 
Funderar även på att byta ridhus. Dock är det ju längre till det andra men det kanske man kan stå ut med?
Anledningen till att jag vill byta är för att det vid flera tillfällen när jag tränat ridigt runt personer som tändt en cigg på hästen och rökt i ridhuset.. Tycker detta är helt otroligt oproffsigt! Okej utomhus men inne i ett ridhus där hästarna arbetar och lätt drar in röken i sina lungor?! Nej tack, jag vill inte att min häst ska andas in rök när han jobbar. Cigarett rök har ju samma effekt på djur som på oss. Ska fundera lite till men jag tror att det lutar mot att jag byter, även om det blir lite längre men det kanske man kan stå ut med? 
 
Pratade även med Clydescorner idag och frågade vart mitt träns tagit vägen? tydligen har deras leverans inte kommit in ännu.. så jag borde få det någongång nästa vecka! jiipppiii!
 
 

Smutsig svans..?

Idag var Darren svans väldigt konstig. Det var supermycket lera som hade frusit... 



Grym träning igår

Hej! Igår tränade jag för Kerstin. Pinky var rätt stel i början men jag fick gryma knep och han blev amazing! Vi red LA:P1 grejerna och de funkade riktigt bra. Fick till helt otroliga öppnar där han verkligen kom upp med frambenen.

Nu är jag på väg mot stallet. Ska rida i ridhuset. Jag ska fortsätta träna på det vi gjorde igår. Sedan får han vila på lördag, det är han värd!




Igår

Grey joggades ute igår, lossade honom ordentligt. Han var duktig trots att det typ spö regnade hela vägen. 

Mitt träns skulle ha kommit går men icke.. Ska ringa till Clydescorner idag och fråga. Igår tog jag även in träns o sadel och putsade ordentligt, fint blev det! 

Idag har jag o mamma lite små saker att göra innan vi åker hem. Så jag får se vad vi hittar på med Grey, kanske någon  vänlig själ som har lust att köra mig till ridhuset? ( ja, jag är lat och orkar inte rida dit i regnet ) 


Hittade en gammalbild på Grey och min gammla ponny Poppe. 

Effektiv!

Idag har jag verkligen varit jätteeffektiv! Allt gick snabbt och smidigt men samtidigt hade jag tid att pilla med "det lilla extra". 

Darren var okoncentrerad idag när jag red, lektionen som var tog nästan upp hela ridhuset och de tränade program som ingen av oss andra där inne visste hur de va så det var lite svårt att hålla sig undan, och därmed knepigt att lägga allt fokus på hästen. 


Innan gårdagens klippning 

Svar på kommentarer

Tänkte svara på de kommentarer som kom in på inlägget om Darren hos veterinären.
 

Va skönt att höra, kramar maria
Ja det är verkligen en lättnad! Hälsa Wilma :D Kram

 
Klara : Hej vad kul att han är frisk igen! Men vad var det som hände med honom egentligen? 
Kram
Det kommer ett inlägg om vad Darren var med om i somras. Men kort sagt så var vi med om en relativt liten trafikolycka (i jämförelse med hur de man föreställer sig är) som orsakade stor skada som har legat och gnagt på honom, men nu ska den vara borta! :)
 
Här är ett inlägg skrivet några dager efter att olyckan hände, o andra sidan hade vi andra teorier om vad som var vad då, men kul och se tillbaka och inse hur annorlunda det egentligen var, och hur olika alla veterinärer och equi´s har sagt och sett på saken. http://seendressage.blogg.se/2013/may/varfor-ar-darren-halt.html

Helt otroligt!

Grey var helt otroligt fin på träningen idag! 

Lossade honom ordentligt i början, försökte ha en rund och låg form så han får jobba med ryggen. Efter att han släppt och var lös o ledig så gjorde vi mycket skänkelvikningar o öppnor! Helt otroligt bra gick det! Jag hade honom med mig helatiden och han klarade av skänkelvikningarna o öppnorna riktigt bra! 

Jag slutar runt 16 imorgon och Grey ska joggas ute eller i ridhuset. Nu ska jag sova, är såå trött! Godnattt


Mot Emma träning



Darren är frisk!

Igår var vi ju hos veterinären, och Darren  fick inga behandlingar och var så gott som frisk! 
Känns verkligen som en stor, tung sten lättar från bröstet som har legat där och skaft mer dess vassa kanter. Alla frågor som har snurrat i mitt huvud de senaste dagarna... Vi kommer antagligen få behandla- hur många gånger till? Hur många fler gånger KAN vi behandla? Tänk om det är en skada som är här för att alltid stanna? Kommer jag kunna rida som vanligt någon gång igen? Hur känns det för honom? Gör det mycket ont eller besväras han inte alls av det? 

Och största frågan som alltid kommer tillbaka- Ska han klara det? Blir han utdömd om vi behandlar fler gånger utan att det tar? 

Sättet som jag har börjat rida honom på nu under igångsättningen (hårdare med inramning, alltid ha 100% kontroll över varje steg och framförallt: att han ska jobba ordentligt med bakbenen.) så har skadan läkt mycket fint då det har jobbat rätt. Med det menade hon att det som var kvar i frambenet pga att han kompenserar bakbenet som fick smällen i krocken med frambenet. Men nu när jag har ridit ordentligt så har frambenet inte varit besvärat alls! 

Denna så kallade resa har lärt mig ortoligt mycket. 
Hur man bygger upp en häst från 0, hur viktigt det är att hästarna jobbar ordentligt med bakbenen osv osv. Men framförallt har jag insett hur otroligt mycket denna lilla älskade ponny betyder för mig. 



Godmorgon

Godmorgon! Har just varit ute o släppt ut hästarna. Usch vad jag är trött, skulle verkligen kunna sova i 100år. Det här är med att vara utvilad efter lov är tyvärr något som inte fungerat för mig. Önskar dock att de kunde göra det. 

Aja 6 veckor kvar till sportlov haha! 



Skogstur

Idag skrittade jag och Pinky ut en sväng i skogen. Herregud, det finns verkligen oändligt med vägar in i skogen. Så härligt att kunna klättra bland stenar och träd. 



Strax stallet

Snart ska jag få skjuts ut till stallet.  Jag tig det lite lugnt i morse och kollade igenom de grejerna vi sorterade ut hör hemma igår kväll. Det är helt sjukt hur mycket man har samlat på sig under åren. Segertäcken, tränsdelar och ja allt möjligt!

Två hjälmar och en kavaj la jag ut på hästnet. De är ju i ett riktigt bra skick så då känns det ju väldigt tråkigt att slänga de.
Många täcken har man....

Nu är det slut

Nu lider jullovet mit sitt slut, sista dagen idag. 

I förrgår var det sämsta passet på länge, ingenting fungerade. Igår vilade han och vi gick en promenad. Idag tror jag att vi rider ut en sväng, taggar emma träning imorgon!

Har även lyckats hitta min efterlängtade kamera! Så ska ta med den ut och fota lite sen tänkte jag. 



Skinande rent


Före 
Efter

Smörjde stövlarna idag. De blev ju betydligt renare men inte ens i närheten av hur glansiga de brukar vara på tävling.

Riktigt mysig dag

Idag blev det en lugn dag för både mig och Pinky. Han fick vara ute hela dagen i sin stooora hage och sedan gick vi en sväng på kvällen i ridhuset. Mamma var med och vi borstade och fixade med honom. 

Imorgon blir även en lugn dag för Pinky. Det är för att hans kropp ska hinna återhämta sig efter dessa två dagar av hårdträning. Kroppen ska även hinna stärka/ bygga upp de musklerna som har jobbat.



Det bästa som finns



Bra träningshelg

Hej alla läsare!
Denna helg har gått snabbt som tåget men den har varit väldigt rolig också. Pinky och jag har tränat både lördag och söndag. Vi tränade på delarna ur LA:P1, det programmet vi snart ska ut och tävla i. Han har väldigt lätt för det mesta. Travprogrammet går bra, öppnor, volter och slutor klarar vi av väldigt fint. Skritten är ju inte speciellt avancerad så den går också bra. Galoppen däremot är lite svårare. Serpentinbågarna går jättebra men det är enkla bytena som ibland blir klockrena och ibland blir de pannkaka. Jag kommer dock ihåg att drt var exakt samma sak med Delle i början innan polletten trillade ner. Men med några fler veckors träning kommer nog polletten trilla ner för Pinky. Sen gäller det att börja utveckla rörelserna ännu mer.
 

Uteritt

Idag var det uteritt som stod på schemat och fint väder var beställt, för en gångs skulle blev det som jag ville! :) 

Provade en ny väg som jag hade fått tips om, den var jättebra och man kunde galoppera som en runda i skogen, supermysigt, och mamma o Cilla följde även med som sällskap. 


Imorgon ska vi till ridhuset och trimma lite inför tisdag då vi ska tillbaka till veterinären. Även idag skötte sig Darren utomordentligt så jag hoppas att det här flytet håller i sig! 

Världens duktigaste Darren!

Både idag och igår har Darren skött sig superbra! Igår red jag för Margit, hon gav mig många bra tips och vi började med öppnor och slutor (ordentliga, tidigare har vi bara gjort korta korta sträckor) och idag följde jag upp det arbetet. Även en välförtjäntad skritttur efter passen hann vi med innan det blev mörkt :) 


Jag vet inte om det är klippningen eller jag som har skärpt till mig de senaste dagarna som har resulterat i detta presterande? Har hittat knep för att han ska bära sig själv helt och jobba ordentligt med bakvagnen, allt annat kommer ju så naturligt då. 



Kerstin träning

Godmorgon!
Både idag och imorgon är det Kerstin träning, alltså en helgkurs. Det blir även middag ikväll med gänget som tränar för Kerstin.


Morgon rittt i regnet



Nakenfis

Nu har Darren blivit klippt! Skönt att bli av med pälsen innan det blir alldeles för mycket, nu när han ska börja gå hårt igen är det skönt att han ska slippa svettas efter några varv! ;) 

Dubbla lager tjocka täcken+halsar, hellre för varm än för kall! Men det känns dock ganska omöjligt att bli för varm när klippmaskinen tog så pass mycket som den gjorde, det är inte mycket päls kvar, haha ;D


Han blev lite gråfärgad, men det har jag faktiskt inget problem med. Tycker att det blir en cool kontrast till hans mörka man o svans, om ingen trodde på att han var fux innan har jag svårt att tänka mig att någon skulle förstå det nu ;) 

Benen ska klippas imorgon, han stod som ett tänt ljus i en hel timme och rörde sig knappt ur fläcken (!!) men det känns inte bra att låta honom stå i gången så himla länge... Benen tar ju längre tid att klippa då det är så petigt som grädde på moset. 

Hur gör ni med klippning? Helkipper ni? Hur ofta? Eller gör ni det överhuvudtaget? Skulle vara spännande att få veta hur ni gör, klippning är en av många saker man kan göra så olika med! 

Mini

Pinky blev 144. Han är 145,9, en millimeter från att få va 145 eftersom de först alltid drar av en centimeter för skon och sen avrundas alla decimaler neråt... Men aja, han kommer iallafall aldrig växa över!

Red honom en sväng när vi kom hem. Han var super fin, framförallt i galoppen. Han har fått mycket styrka där och galopperar väll under sig och lättar fint fram. När han kom var galoppen den "framtunga" gångarten men med styrka är nu den mest luftiga.


Middag med familjen

Är på väg hem från en kompis nu, vi har fikat och pratat. Super mysigt! 
Hemma väntas familje middag med hela familjen, det blir mexikanskt!

Grey gick bra idag, jobbade honom rund o låg. Tillslut släppte han och blev riktigt mjuk o fin! Han var såå duktig i galoppen, han var låg i formen och vågade sänka formen och börja jobba med ryggen! Började även om helt med skänkelvikningarna, tar det i skritt nu och ska verkligen se till att han ska förtså. 

Hemma har jag mockningen kvar och ska sen fixa Grey med nattlindor o så!



Morgon träning




Mätning snart

Godmorgon! Idag ska jag och mamma åka iväg med Pinky och mäta honom. Risken att han blir över 149,9 är väldigt liten eftersom han förra året va runt 144-145 cm. Det ska bli spännande att se om han har blivit större.


Uppe med tuppen!

Klockan ringde precis och jag ska snart dra mg upp ur sängen och fodra hästarna. Sen sticker jag in och äter frukost och efter det lite morgon träning på Grey.  



Snabbt

Halloj! Ingenting blev som planerat idag.. Fast på ett positivt sätt. Fredrik fick ett ryck och körde iväg ich köpte material till boxarna idag. Så vi har tillbringat hela dan med att bygga boxar, det blev riktigt bra! 

Igen trail träning idag då vi ville få klart allt. Grey står nu inne inatt och myser, ska upp tidigt o rida imorgon. Hörs imorrn, måste sova nu! 






Nya stallet


Här bor Pinky 
Julpyntat

Godmorgon

Vaknade för en stund sen. Mamma var uppe tidigt och tog ut Grey för han skulle vaccineras. Idag är det lite vanligt plock hemma, måste städa mitt rum o lite så. Sen ikväll så kör vi till ridhuset och taggar lite trail träning hahaha! Det ska bli spännande, är ett bra sätt för mig att hitta lite ridkompisar! 



Godmorgon

Godmorgon alla läsare. 
 
Snart ska jag ta mig ut till stallet. Pinky vilar idag så det blir endast mys och mockning. Jag ska även ta en lång promenad med honom och lära känna omgivningarna. Pinky tog flytten med ro igår och rullade sig direkt.
 

Nytt år!

Nu är jag tillbaka igen, har haft mycket trevlig och kul nere i Skövde över nyår, men så Sant som det är sagt, borta bra med stallet bäst. 

Darren gick fint igår kväll, väldigt pigg efter en dags vila men det var ite jättefarligt! 
Idag ska han klippas, första gången iår då vi har tyckt att vanliga gärna kan ha kvar pälsen när han inte har gått hårt eller svettats, men nu ryker det! 

På tal om nyår, jag gör inget direkt grej om det. Två år möts, sprakande färger i mängder brer ut sig över himlen och folk lovar saker. Som oftast ändå inte håller. 
Jag tar ingen speciell ställning till nyårslöften utan försöker alltid att sätta upp mål i livet och vardagen ändå, självklart är det en bra motivering med att ha ett årslöfte men jag tycker personligare att det är skönare att sätta upp mål utifrån vad som händer, om några dagen mindre än ett år vet man aldrig vad som har hänt, så därför tycker jag att det är roligare och mer givande att sätta upp mål längst vägen :)

Själva nyår tycker jag o andra sidan är underbart, stämningen  (snön som inte kom) och maten och personer man umgås med, riktigt härligt! 

Fyverkerierna är jag inte så himla förtjust i, de är otroligt vackra att titta på men vi har en hund som blir helt förstörd i en vecka då folk inte bara skjuter på nyårsafton, såklart de kan tycka att det är kul för stunden men jag menar, tänk hur många djur som blir helt vettskrämda!? Tänk på dom och fira nyår när det är meningen att firas om ni ska göra det. Tack! 



Året 2013

Januari:

Ponnyerna tränades på inför tävlingssäsongen och det var mycket snö man kunde busa omkring i. Pinky hade nu varit hos mig i några månader och vi hade nu börjat bli mer och mer sammanspelta men var han fortfarande pigg som en raket. Delle gick bra han också, framförallt på Martin träningarna, då jädrar lyfte han på bena. Livet rullade på väldigt bra fastän det var en sådan riktigt kall vinter!
 
 
 
Februari:

Nu började hästarna komma upp i ordentlig tävlingskondition och det började, sakta men säkert bli lite varmare.
Dressyrens landlagsledning informerade på sin hemsida om att det skulle var ett enevemang nere i Skövde för de som ville slå sig in i landslaget. Mamma skrev ett mail till Bobo med lite information om mig och om ponnyerna. Vi blev tilldelade en plats och fick åka ner med Delle. Man red igenom FEI lagtävlan för Eric Lette. Det gick helt ok, självaste programet, men framridningen gick super;) Haha så kan det va.
Delle i Skövde.
 
Mars:

Nu började tävlingarna (för Delle) börja dra igång. Det blev mycket fokus på programdelar och detaljer. Pinky gick då mest styrketräning eftersom det inte var bråttom med att visa upp honom. Vi åkte även iväg med båda ponnyerna till Hogsta och tränade ibland.
 
Den 10 mars var det dags för nationell tävling i Fagersta för Delle. Vi tog två program, FEI lag och mästerskap. Det var riktigt kallt den dagen, säkert 10 minus så det var ju inte specielt kul att rida i mina tunna vita handskar.
Delle gick bra första klassen, några missar p.g.a att han var lite spänd. 66,3% och en vinst. Andra klassen gick bättre, men fortfarande missar. fick 67,9% och kom även där etta. Extra kul var ett an av domarna kom fram efteråt till mamma och började prata om hur fin Delle hade blivit. Hon hade dömt oss på Sm 2012 och såg en stor utveckling. Och bättre skulle han ju bli;)
Stjärnan
 
I slutet av månaden var det dags för årets första Skånetävling, Hästhagen. Obs- tävling var det och därför stod det högt upp på listan att lyckas. Och det gjorde vi två av tre dagar.
Första dagen 3 på 66,3%
Andra dagen vinst på 66,4%
Sista dagen blev det för mycket missar och nerver inblandadeoch vi slutade 7a på 63,7%. En av de sämsta ritterna under året.
 
April:

Träningen fortsatte framåt. Jag han fylla hela 14 år, herregud vad tiden går.
 
20 april var det dags igen att lasta Delle igen och åka ner till Skåne. Det var dags för Obs- tävlingar i Willands. Vi stod inte på tävlingsplatesen, som tur var. De blåste så mycket så ett av tältstallarna hade lyft dagen innan vi kom ner:S
Det var även det här en blandad tävling, dock gick det bäst sista dagen, så hemresan kändes inte lika lång;)
Första dagen 5 i mästerskap på 65%. En dålig ritt med grova missar.
Andra dagen kom vi igen och slog till med 68,6% och en andra placering. Vann en röd resväska!
 
Mars:

Det var nu dags för Pinky plutt att åka och visa upp sig. 4 maj åkte vi till Årsta och startade en LB:1. En vinst blev det, även fast ritten blev lite tam då det blev försenat med starttiderna. 67% och därmed behövdes endast ett till kval för att vara med till ungponny- sm, som var målet för Pinky 2013.
Nora kom 3a i samma klass:D
 
5 maj var det tävlin för Delle i Eskilstuna. Var rätt trött efter Pinkys tävling och det var riktigt varmt. Men vi kämpade på och levererade en bra ritt med någon grov miss men fick ett bra travprogram. Dock var dommarna helt super ojämna, ett ekipag hade allt från 59%-68%, vilket är helt absurt, så ska det inte kunna vara!
 
Två blev jag på ca 66%.
 
I mitten av Mars bar det av mot Matorp. Obs-tävling igen och nu hade vi börjat bli riktigt bra kompisar med Bobo och man började urskilja vilka som låg som topp 5, frågan var bara vilka 4 av de 5 som skulle komma till NM.
Delle var fin under meetinget, dock fick jag många missar som kostade en hel del, men nu hade iallafall grundbetygen höjts.
 
Första klassen trea på 68%, fick mina tre första 0 på ett enkelt byte... Inte bra, hade annars mycket 8or.
Andra klassen var inge bra, han höll typ på att kasta av mig i sista uppridningen och var allmänt galen.. Haha fick ändå 65% och kom tvåa.
Sista klassen gick inte heller super, han var trött och det var även jag. Ändå kom vi 2a på 66,8%.
Efter Mantorp tävlingen skulle NM lagen publiceras och alla var nervösa, även jag. Jag kände att det fanns mer att ta av, men visste inte hur jag skylle få tag på det. Träningen var inge bra längre och vi började bli desperata.
Härliga årsta brudarna!
 
19 maj var det på´t igen. Pinky tävlade LB:1 i Skånsta. Det gick bra, dock ett par midre missar och en sjövild framridning... Haha tokiga ponny. Slutade tvåa på 70,8%, alltså kvalade till ungponny-SM, tjoho:D
Tävlade för första gången med den nya kavajen.
 
Efter allt tävlande reste jag och pappa över till New York i 5 dagar och shoppade loss. När vi landade i New York ringde mamma och meddelade att Bobo hade ringt och bekräftat att jag och Delle skulle få representera Sverige på NM i flyinge. Glad var jag under hela semester, en dröm hade slått in. På vägen hem startade vi även upp bloggen.
 
Juni:

Ponnyerna tränades på och NM närmade sig, därmed var mamma desperat ute efter att hitta bättre träning innan NM.
 
3 Juni var det Pinkys tur igen. LB för ungponny på Rånäs. Han gick sjukt fint, flashade lite extra för högre betyg på gången. vann gjorde vi på 89,4% nästan 90%. Hade därmed höjt ett av kvalen till ungponny-sm. Hade 70 och 89 som kval just då.
 
6 juni var det dags för Falsterbokval på Segersta. Sämsta tävlingen under hela året. För mycket nerver och annat gjorde så allt blev pannkaka. Ca 63% blev det och oroligheten att Bobo skulle ta bort mig från laget började växa....
 
 
12 juni var skolan slut och packningen inför Skåne var packad. Nu gällde det, jag skulle bo nere i Skåne själv hos 4 helt okända tjejer och träna gärnet inför NM.
 
15 juni tävlade jag igen på Delle. det gick helt ok, han var rätt trött eftersom vi rest ner till skåne dagen innan. Sandra och Andreas kom och kollade och såg genast en hel del grejer vi skulle jobba med.
Vinst blev det.
 
Delle och Pinky gick super för andreas och Sandra hjälpte till att rida ibland som gav mycket hjälp. Jag införskaffade även snygga öron till NM och började gå in landslagskläderna.
 
Delle var badad, allt var packat och mamma kom ner brun (resten av familjen hade varit i Grekland). Vi åkte iväg till flyinge och packade in allt två dagar innan start. Det var rätt lugnt när vi kom, de flesta kom dagen efter.
 
Alla i laget gick igenom vet check och alla såg fina ut på träningen. Andreas kom och hjälpte mig. delle var mycket fin och vi red inte för länge för att spara på krutet.
 
Resultaten för NM blev:
Första dagen 66,8%
Andra dagen 66,9%
Sista dagen 66,1%, en av domarna höll mig som trea( den tyske EM domaren)!
 
Var nöjd med prestationen under NM. Vi hade verkligen ändrat min ridning totalt och slutprodukten hade inte riktigt kommit fram än, men vi hann ändra på mycket under ändast 10 dagar. Både jag och Delle fick mycket mer erfrenhet och det är vi båda evigt tacksamma över!
 
Juli: 

Efter NM drog jag i 5 dagar till Spanien med pappa och lillasyster. Pinky reds av Sandra och tömkördes även av Andreas. Delle vilade och reds även de två sista dagarna av Sandra.
 
När jag kom hem igen var det fult fukos igen eftersom det var ca 1,5 vecka kvar till Drebyt där båda skulle gå. Pinky på torsdagen i ungponny programet medan Delle gick stora rundan för första gången.
 
Amanda hade även provat Delle medans jag var i Spanien. Det hade gått jättebra ocg de bestämde sig sedan för att komma en gång till innan vi åkte tillbaka upp till Stockholm.
 
 
 
 18 juli Lastade vi Pinky ocH drog iväg till Dagstorp. Andreas och Sandra kom och gav oss hjälp under framridningen. Det var väldigt skönt att ha med sig Andreas, framridningen på Dagstorp är ju lite annorlunda än de vanliga dressyr framridningarna. Pinky genomförde ett fint program, dock blev han skrämd en gång när en kastvind kom rakt bakifrån, men inget större än det hände. 
Resultatet blev 87% och. Alltså ett ännu högre ungponny kval :D
 
Dagen efter var det Delles tur att få visa upp sig. Andreas var med och hjälpte till. Delle gick super även fast det var riktigt varmt, tror nog att det var varmaste veckan på sommaren. Programet gick bra, det var FEI inledande, kanske inte det optimala programet för oss efter som det mest består av ökninar och långa raksträckor där ponnyer med mer gång har lätt att flasha. 
Amanda och hennes pappa kom förbi och tittade.
 
Resultatet blev 70,6% och vi landade på en andra plats. Snacka om överlycklig tjej!
 
Andra dagen var Delle ännu finare. Vi gjorde ett super program och blev tilldelade 71,1% och vann även fast en av domarna av misstag gett oss snåla poäng (hon kom fram på prisutdelningen och sa det).
 
Sista dagen gick jag ut sist. Delle kämpade på bra och det blev ett bra program med en lite grövre miss. Resultatet blebv 69,7% och en andra plats, därav tvåa i Ponnyderbyt 2013!
 
Vi fortsatte att träna på fram tills det var dags för att resa upp till Stockholm igen. Hela bilen var fullpackad av grejer, herregud vad grejer man har.
 
 Augusti:
 
 8 augusti var första dagen på SM. Pinky var först ut och gjorde en okoncentrerad och dålig ritt. Resultatet blev 84,6% och vi slutade fyra. Jag var extremt ledsen efter men lyckades samla ihop mig och red för revansch i Delles program. Vi slutade trea på 68,95%, var otroligt nöjd med tanke på att jag lyckats få runt Delle på sådan bra % fastän det stod en stor tankbil precis utanför banan. Den tankbilen påverkade många ritter. Väldigt tråkigt att man inte har lite bättre koll på ett SM, men ponnyerna ska ju vara lösgjorda och stå ut med sådant.
'
 
 
Andra dagen på SM gick bättre. Pinky hade landat mer och gjorde ett bra genomfört program på 86,8% och vann.  Totalt kom Pinky tvåa på ungponny SM.
Delle gick superduper. Vi vann kval 2 på hela 70,85%. Till finalen låg vi på brons men det var tajt både upp till guldet och ner till fjärde och femte platserna. 
 
 
Sista dagen, final och mycket nervositet var i luften. Jag själv var inte så nervös, jag hade ju nåt mitt mål, att komma till finalen så om det skulle bli medalj skulle det bara bli en stor bonus. Delle gick bra. En liten miss vid första volten i traven. det blev även en stor miss, ett stopp i ett enkelt byte med koefficient. Resultatet blev 69,43%. Vi gick upp till stallarna med Delle och väntade sedan nervöst på de andras resultt. Jag slutade häppnadsväckande etta och tog totalt ett silver!
 
Augusti gick rätt snabbt. Skolan började och hästarna tog det lugnt. Amandas familj bestämmde sig även för att köpa Delle.
 
September.
September började med besiktning av Delle och nedkörning till Skåne.
 
 
Helgen efter det var det dags för tävling med Pinky. LB:1 på 65%. Ritten var bra men domaren var helt ute och cyklade. 
 
22 var det på´t igen. LB:1 Sundby på 72,93% och vinst. Riktig härlig revansch från helgen innan :D
Bild från SM
 
Oktober:

Månaden började med LA:1 debut. 71% och vinst! Super duktig var Pinky.
 
Choklad= bästa priset!
 
Vi ar även nere i Skåne och provde B Capriole. Det gick vädigt bra men tyvärr blev det inget med just den ponnyn. Så är livet men man får bara blicka framåt och hoppas på det bästa.
 
Efter det åkte vi och kollade upp Pinky. Han var lite överansträngd och fick därför vila i ca 5 veckor. Medan Pinky vilade fick jag en ny ponny. En d-ponny vid namn Marie Curie. Under höstlovet fick Marie åka ner tillsammans med mig till Sandra och Andreas på träningsläger. Där utvecklades hon en hel del och jag fick massor av bra knep.
 
 
November:

Marie tog stora seg framåt och Pinky sattes igång igen. Galen var han haha... ;D
 
Vi var på Globen med landslaget och fick se dressyren på lördagen och rundtur "under" Globen.
 
Marie var även fotomodell. Snygga bilder på snyggt sto.
 
December:

LERIGT är ordet som sammanfattar december månad 2013 bäst. Lite snö kom det men den var lika snabbt borta som den kom.
Ponnyerna tränades på. Vi bestämde oss för att flytta till Tuna och endast behålla Pinky. Jag började även träna för Kerstin och trändae ocså en gång för Eric Lette.
 
Marie flyttade ifrån oss efter jul och vi flyttade precis Pinky vid årskiftet.
 
Om jag ska sammanfatta året kort, så har det varit ett år med riktiga bottennap men också ett åår med riktiga fina formtoppar. Nu ska vi satsa ordentligt 2014 och se vad detta år har för roligt att erbjuda.
 
 

Lövhagen

Idag red vi till ett annat ridhus som heter lövhagen, det är lite längre bort tar typ 20-25 min. Underlaget var grus o spån helt okej men lite stumt, där vi annars rider (östertorp) så är det ganska djupt på vissa ställen men underlaget sviktar bättre. 

Idag försökte jag bara jobba med att han skulle bibehålla en låg och rund form. Han var jätte duktig och många spänningar släppte och han slutade bita tag i bettet på slutet. Kunde även påverka honom i galoppen ordentligt och han var lugn, klarade till o med en förvänd galopp! 👌 

Imorgon är det lite trail träning som föreningen här ute håller i, jag o mamma tänkte rida dit och testa på för skojsskull! Det är på lövhagen så toppen att vi varit där och ridigt redan! Kommer nog fortsätta att variera och rida både på Östertorp och på Lövhagen ibland. 

Grey står inne och myser nu med BoT paddar!