Tillbaka

Hej, Grey har som sagt varit sjuk. Därför har jag varit frånvarande här, har inte haft så mycket att blogga om. Dessutom har det varit rätt mycket i skolan. Grey är fortfarande inte helt okej än men det blir bättre. Det tar kraft och ork att vara orolig hela tiden, men nu värkar han vars bättre. Håll tummarna att han blir helt frisk snart! 



Mer än 2 veckor sedan jag red honom nu. Hoppas att den här ofrivilliga vilan ändå kan göra honom gott! 

Pinky för mer än 2 år sedan

Ella kan inte du visa någon film på när ni precis hade köpt din nuvarande ponny? och dina rosetter? Vore kul :D
 

Tyvärr har jag inga filmer på Pinky från när jag började rida honom. På den tiden hade vi en gammal kamera och jag har inte ännu lyckats att förstå hur man laddar över filmer från den (om det nu ens är möjligt). Dock kan jag bjuda på hans försäljnings video.
 
 
Bilder på mina rosetter får jag ladda upp senare. Ändrade konceptet med dem för ett tag sedan så nu är dem mer utspridda i mitt rum.
 

Boxplattor

Ja nu har vi gått och blivit med 12 st stora boxplattor och 3 st mindre. Vi köpte dem av Cina i stallet vars häst flyttade för någon vecka sedan. Vi har inte köpt plattorna för att de just behövs hemma i stallet, utan för att när vi är iväg på tävling och står uppstallade i tältstall, som är placerade på vanlig mark( tex grus eller gräs), så tror Pinky att om man står och gräver, så att stora stenar far runt i boxen, kan det faktiskt hända att man hittar något ätbart. Så plattorna är egentligen tillför att lägga i tävlingsboxen för att förhindra att stenar och annat vasst finns i boxen. Dock behöver vi inte alla till tävling och eftersom vi fick såpass många plattor så la vi in 6 stora + 3 små i hans box hemma och tar med oss 6 stora på tävling.

 

Plattorna är inte av den "vanliga" pusselvarianten, utan det är som skarvar man fäster plattorna i. Har ingen bild på dem men hittade denna bild där plattorna som liknar de som vi har.

Bild: Google

Skritt outfit

Så här såg vi ut idag när vi var ute och klättrade. 
Schabrak: Blått med gul kant från Mias RS
Skydd: Vita med ludd från Event
Boots Fram: Svarta från Hööks
Boots bak: Vita från Eskadron

5 långa månader

Vet ni vad det är för dag idag? Måndag. Början på en ny lång vecka. Dagen då lärarna på nytt öser läxor över oss. Dagen då vi inser att fruktansvärt stora prov ligger framför oss i veckan. Dagen då vi egentligen bara vill gå hem, lägga oss under täcket och försvinna hela veckan. Dagen då vi måste backa varandras ryggar för att orka oss igenom. Dagen då man längtar efter imorgon. 
Men det är också en mycket speciell dag för mig. Det är nämligen dagen då det var 5 månader sen min andra halva hastigt slets ut ur livet hos mig på jorden. Idag påminns jag av dagen som är det absolut jobbigaste jag någonsin gått igenom. Alla andra dagar tänker jag tillbaka på Darren som det lyckligaste minnet jag har, men idag är det ett svart hål.
 
Även ifall att det mörka hålet blir lite mindre hela tiden, rivs det upp igen när de här dagarna kommer. 5 månader, det är en väldig lång tid. För mig iallafall. Jag vill bara komma ihåg de helt underbara dagarna vi haft tillsammans, men det är svårt när man samtidigt ska bearbeta något sånt här. Men jag gör så gott jag kan, innerst inne så vet jag att det är allt det glada Darren vill att jag ska komma ihåg! 
 
 
Brun, solblekt hår, med min stora kärlek, varm, lycklig och helt ovetande av vad som några månader senare skulle hända. Hjälp.
 
TACK. Tack för att jag fick låna en ängel.

Huva

Vad är det för huva och storlek på den?
Huvan på bilden kommer från Eskadron och är i storlek pony eller cob, vilket är bland det svåraste att hitta, snygga tävlingshuvor i pony/cob. Sen att hitta en som är enfärgad utan loggor är i princip omöjligt. Jag tror att vi köpte den bruna på någon mässa föe ett par år sedan. Jag använde den även på Delle. På honom satt den perfekt medans på Pinky är den på gränsen till för liten men går absolut att använda.
Delle med samma bruna huva
Pinky med sin svarta huva med lackkant
 
 
 

Stigbyglarna

Postat av: Lovisa

Hej, vilket märke är det på dina stigbyglar? Har de bra fäste? :) 


Hej! Mina stigbyglarna kommer från mörker Jin stirrup. De är svarta med bling. Jag älskar att rida i dom, de har hyfsat bra fäste och är väldigt lätta. Dock är dom rätt så dyra, framförallt de vi har med bling...(vi köpte dom ioförsig för rea pris). 


Andra märken har gjort liknande modeller för ett billigare pris. Jag har ingen erfarenhet av sådana men eftersom modellen är lite speciell, mer inriktad för hoppningsgrenen, så kan det vara smart att köpa ett par billigare och testa. 


Detta är modellen som mina stigbyglarna är i. De kostar runt 2290kr.

Det finns i 24karat guld, priset är då 7800kr :O
Här är en annan modell i en billigare prisklass. Dom finns även i svart.
http://www.hastaffaren.se/sv/till-hasten/sadlar/sadeltillbehor/aluminium-stigbyglar-ultra.html

Dagens outfit

På Anna träningen idag hade Pinky på sig det här:

Täcke: brunt Equest
Lindor: beiga PS of sweden
Schabrak: brunt Euro-star
Paddar: Vita långa Eskadron 

Gårdagens outfit




Schabrak: Brunt Equest m bling
Lindor: Bruna kingsland
Paddar: långa bruna Eskadron
Täcke: Brunt Equest

Världscupen

Spännande kväll med världscupen. Om inte något väldigt oväntat händer så lär det väll vara Valegro som tar hem det hela. 

Det verkar vara en helt otrolig stämning i Las Vegas! Ryttarna får applåder under ritterna och vilken arena. Är inte vilken tävling som helst;)


Grabbarna

Nu idag har vi firat min födelsedag(lite sent) och jag har fått så fina presenter! Fick bland annat ett nytt tävlingsschabrak från PS of sweden. Super snyggt schabrak med strasskant och lackad stripe i vitt. Perfekt med ett hel vitt schabrak, dom andra tävlingsschabraken vi använder har alla någon färg på kanterna.

Mest glad är jag för mitt nya fina halsband. Nu kan jag ha med mig som finaste killarna hela tiden! 


Drömmen om egen häst lever vidare...

Det känns så himla konstigt, men ändå bra. Lite mer än två år senare sitter jag nu med samma drömmar som då. Att ha någon som står där i regn och rusk, och väntar på mig. Någon att glädjas med som inget annat liknar. Att ha ett djur som är helt beroende av mig. Jag tror att den känslan alltid kommer finnas i mig, och att den längtar efter att få blomma upp igen.
Att spendera timme efter timme, ända in på småtimmarna med näsan i hästannonser, det är faktiskt precis det jag behöver. Att förlora sin bästa vän och andra halva innebär att nästa uppgift är att så gott som möjligt försöka provisoriskt fylla upp den halvan med något annat. Vilket låter helt sjukt, men så är det. Och nu är drömmen att fylla upp den halvan igen, på något sätt.

Bara att drömma ger en ny styrka och kraft, sådan som inte har existerat för mig på ett bra tag när det gäller vad jag älskar mest av allt, hästar och ridsporten. Åka ut till stallet mitt i snöstormen med de tjockaste kläderna man har och ändå frysa, men komma in i stallet och värma sig med hästen. Åka ut till stallet tidigt på våren för att ge allt på ett pass och att jobba mot kommande tävlingssäsongen. Åka ut till stallet en het sommar dag då alla andra ligger på stranden, och rida tills skogsvägarna tar slut och galoppera på ängarna. Att åka ut till stallet på sensommaren för att bli uppäten av myggor, och ge hästen kärlek genom en tvätt, borstning i timmar, frisering och bete i kvällssolen. Och allt däremellan. DET längtar jag efter. 


Varför känns det här bra? Ska jag inte ligga och gråta mig till sängs för att vi inte bara vips åker och köper en ny häst? Nej. Absolut inte. Jag ska kämpa precis lika mycket som jag gjorde för Darren, jag ska visa att det här är vad jag vill mer än allt. Sen, sen kan vi börja dra i trådarna.
Hos familjen From gör vi inget halvhjärtat. Ska vi köpa en ny häst (efter att ha blivit ihjältjatade av Noras storslagna idéer, planer och lösningar av tillvaron…) kommer det ändå vara den rätta vi köper. Det ska kännas rätt. Och vi ska gå in för den nya familjemedlemmen, som är precis lika viktig som alla andra. Vi kommer ge vårt nya älskade tillskott all kärlek den behöver, och jag (samt min älskade mamma) kommer att lägga all vår tid på det här. Varför det känns bra är för att jag vet att genom att det fungerar så här, kommer det bli rätt i slutändan. Jag vet att det är rätt att kämpa för det man brinner för, och jag vet att det blir rätt med bra planering, motivation, inspiration och all vilja.

 
 

För mig känns det inte jobbigt, det känns inte som att jag är mindre värd än någon annan när jag vandrar in i stallet, utan att stå som ägare till en häst. Men såklart är det inget jag skulle tacka nej till… Jag skulle inte fundera en millisekund på att uppfylla min stora dröm och uppleva världens roligaste resa igen, men det måste kännas rätt.

Stort på gång

Ett inlägg med otroligt mycket tankar är på väg upp. Hur mina tankar och funderingar går... Öppnar verkligen upp mig totalt. Värt att läsa! ;) 
 
 
Förövrigt var det 150 dagar sedan jag sa hejdå till min största lycka i livet. Jag saknar dig så ofattbart mycket

Programridning

Nu är vi påväg mot Jursta för programridning. Vi ska rida mästerskap för Roggan. Det är väldigt bra med programridningar, man får ett kvitto på vart man ungefär ligger i% och man får även komma iväg till nu miljö. 

Jag ska rida 19.30 vilket innebär att det kommer bli en sen kväll för vår del. Imorgon blir det tidig uppstigning, vi tränar 09.30 för Anna! 


Ingen tävling 2 maj

Hej! Har inte så stor motivation till bloggen just nu. Grey är fortfarande sjuk, och vi väntar på provsvaren som tagits och hoppas att det inte är kvarka. Han har dock ingen feber, men snorar och hostar. Så han får vila minst en vecka till, vilket innebär att det inte blir någon tävling den 2 maj. Känns tråkigt men huvudsaken är att han blir frisk och att vi får provsvaren. 

Igår var jag stall ledig tackvare Sussie i stallet som var så snäll och erbjöd sog att ta hand om Grey. Mamma är i skåne i helgen så jag har både Grey och Issa, och igår blev det svårt att hinna med både och utan att komma hem mitt i natten. Så tack Sussie! 

Idag blir väl som de andra dagarna den här veckan, tempa och gå en promenad i lungt tempo. 


Min älskling❤️

Vad kan hända på två år?

 
De första bilderna är tagna i April 2013 och de andra i April 2015. Samma ridbana, samma datum, samma kamera, samma ryttare men inte samma häst. Dock fick vi verkligen samma känsla. Sommaren är påväg och gröna knoppar börjar visa sig i buskarna. Jag tror nog att jag har ridit hästarna lika länge på bilderna också. Det var några dagar efter att vi hämtat hem Darren och Hippie har jag ju inte suttit på så överdrivet många gånger... 
Så kan det gå hörrni! Vem vet hur det ser ut om ytterligare ett år...? I mina drömmar rider jag runt på en storhäst som passar mig som handen i handsken. Vad säger ni om det? ;) 

Sjuk häst

Hej, igår var jag ledig från stallet och mamma var snäll o fixade allt till honom, och promenerade.

Idag när jag kom ut var Grey jätte snorig och hängig. Tog tempen och då hade han 39 graders feber, han äter och dricker så än är jag inte så orolig. Andra hästar i stallet har haft samma symptom och prover har tagits men de har inte fått svar än. Hoppas verkligen att detta inte är något allvarligt. Idag lär väl
Bli en lång kväll i stallet, vill se till så att han inte blir sämre. 



Inte najs...

Dagens outfit

Så här var vi klädda under dagens pass.


Schabrak: Lemieux 
Lindor: Bruna kingsland
Täcke: Rosa Glööckler

Ridbyxor: gråa GPA 
Jacka: Equline
Stövlar: DeNiro
Handskar: Roeckl

Min lilla plutt-tofs

 
Förra veckan rök stora delen av mitt hår, var så himla trött på att det bara hängde där! Här ser två bilder med en veckas mellanrum. För mig är ett långt, tjockt, svallande hår som flyger i vinden när jag rider viktigt. Med mitt ändå relativt tunna hår är det ändå näst intill omöjligt att få det både långt och tjockt ;)
 
 

Världens coolaste tjej - Paulinda

Hatten av för dig. Paulinda Friberg är tjejen som föder upp och utbildar sina hästar helt själv, får helt egna stallet att gå runt, krigar mot mångmiljonärerna, tog sig till VC på egen hand och vars liv går runt tack vare hennes frisörsalong. Det här är en riktig förebild. 
Hon visar alla att med vilja, glöd och blod, svett & tårar kan man uppnå, ja det man vill helt enkelt. 
Inte hade hon eller någon i hennes omgivning ens en tanke på att hon skulle till Las Vegas för ett år sen? Men hon kämpade. Och det gav resultat. 
 
Jag blir verkligen varm i hela kroppen när jag läser om henne, hon är en riktigt kämpe som lägger ner hela sitt liv på hästarna och gör allt för att det ska gå runt, och jag vill ägna all lycka som går åt henne. Inte ens en utbildad hästskötare har hon, utan sin kusin har hon med sig på tävlingar. Det, som elitryttare, ska man få respekt för. Hon har kommit hela vägen upp till hennes nivå på egen hand, inte tack vare någonannans pengar, engagemang eller sponsring. Hon gjorde allt hon kunde och det kunde väl knappats ha lönat sig bättre än att representera svenska flaggan på andra sidan jorden? 
 
Sedan ska hon ha en eloge för hennes inställning. Inga uppsatta mål runt tävlingen, "jag vill uppnå den %, sätta mitt personbästa, få ett topperbjudande på min häst" osv. Nej, hon åker dit med känslan av att hon är världens lyckligaste som ens får vara med om resan. Hon tar inte allt för givet utan sliter förjäves för att komma dit hon vill. Och när hon är där, kan hon inte annat än att vara lycklig och le. Helt rätt Paulinda.
 
Här kan du läsa en artikel om henne;
http://www.pressreader.com/bookmark/y0t41z1w4ISnMTM3L8EjHvAKZt2Yv3itQZMPiPwOLSA1/
 
 
Jag hejjar på henne under kommande dagarna, hoppas att ni också gör det.

Bilder från tävlingen

Hej! Här kommer några bilder från Equipe, så fina! Imorgon får jag förmodligen fler bilder då pappas tjej fotade oss. 






Öronbilder

 
Mm.. Saknar känslan jag fick av att sitta på den här ponnyn
 

Duktig grå!

Hej! Resultatet från dagens tävling är 63% är super nöjd med honom. Några små missar här och där och en lite över taggad ponny, men för att vara första tävlingen för säsongen så är jag så nöjd! 

Han var såå pigg och taggad, kunde aldrig lätta av riktigt men men. Ju mer vi åker iväg desto lugnare kommer han ju bli. 

Nu sitter vi i bilden påväg hem. Skönt! 


Min lilla kusin Ebba kom även och tittade på oss idag, super kul! Finns massa bilder från idag och de kommer upp nån dag snart.





Vem är Daniel?

Precis så löd en fråga som ramlade in här på bloggen för ett tag sedan, här kommer svar på din fråga!
 
Daniel är då min kille (eller pojkvän). Han har verkligen varit min klippa genom allt som hänt med Darren. Sista tiden var han med i stallet varje dag, och jag vet faktiskt inte hur många tårar jag har fällt mot hans axel. 
Han är världsbäst och vi stöttar varann genom allt, min hjälpreda och fotograf i stallet ställer han alltid upp på att vara :)
 
Många säger den klychiga meningen "kille eller stall" i min ålder. Men jag tycker själv att jag har bevisat ganska tydligt att det inte finns några som helst problem med att ha en kille som bor hos en, som man spenderar all tid med samt har en häst ute i stallet som ändå får precis all kärlek den behöver. Och lite mer.
Jag känner mig starkare när jag nu går in i stallet och har slutat bryta ihop varje gång, och det är mycket på grund av honom. Vi pratar om allt och han säger alltid rätt och kloka saker om hästar även ifall han inte vet mer om dem än att det är fantastiska djur!
 
 
Cilla har även fått en ny bästa kompis. Självklart visas han nog inte alls mer här än vad han nu har gjort, men ni fick iallafall en hint om honom! 
 

Redo

Grey är badad och det mesta är packat inför imorgon. Joggade bara idag och stämmde av, letade efter en bra känsla helt enkelt och han kändes fin. Red bara 30min då jag inte vill att han ska bli trött.
Imorgon åker vi ut tidigt till stallet och går en promenad med honom, då han inte får gå ut i hagen. 

Ska bli super roligt och spännande! 

Hörs imorn! 



Flower Power

Här kommer bilderna på Hippie! 
 
 

Första dagens outfit

Idag blev det som bestämt ett pass på ridbanan. Hippie skötte sig otroligt bra och visade framfötterna som vi fick på bild. En bomb med foton kommer inom snar framtid, jag ska bara välja ut godbitarna... ;) Men här kommer min outfit från passet då det var efterfrågat,
 
 
 
Hjälm: Uvex 
Handskar: Roeckl
Skjorta: RalphL 
Tröja över: HM eller liknande
Byxor: Martha Ridewear 
Stövlar: De Niro  
 

At the moment



Lov

Så nu har jag börjat att återhämta mig från helgen. Inte för att man rider mer när man är iväg, utan batterierna laddar ur eftersom man hela tiden, på ett eller annat sätt, är aktiv. 

Pinky har bara fått gå i hagen och på promenader sen vi kom hem. Idag fick han en dusch, alla sprejer och annat som används under tävling, brukar vara bra att tvätta bort efter.
Snygg pinks efter starten i måndags

Svar på kommentar




Svar: Absolut kan vi göra det! Ni får ett ingående inlägg om dagens outfit idag av mig! //Saga

Stall-torsdag

Idag är det torsdag vilket innebär stallet och Hippie för mig själv :) Ska försöka mig på utebanan idag, han har dummat sig där men å andra sidan verkar han ha gått bättre där det här veckan! Hoppas på lite sol så att vi kan få lite fina bilder, Daniel är med och kameran i högsta hugg. Eftersom att Hippie är en ponny med rörlig galopp och riktiga svävmoment tror jag att bilderna kan bli fantastiska. 
 
 
Söt är han såklart också ;)

Frukost



Frukost i stallet! Jag gör mig redo för en låång dag i stallet.. Massa saker som ska göras, mocka klart hagen, rida Grey, klippa hans ben, rensa upp bland täckerna och sen allt det vanliga.

Skönt att kunna va här hysat tidigt.. 

Taggade!

Hej! Förlåt så mycket för den usla bloggningen från min sida. Har haft en tuff start på veckan med tråkiga besked, men nu är jag tillbaka! 

Idag har vi tränat för Emma och ridit igenom programet, det känndes bra! Jag måste dock va noggrannare med vägarna och stämma av oftare så att Grey inte springer iväg och hittar på saker själv.


Sen start på lördag men vi är taggade! Ska bli så roligt att komma ut igen, målet är att vi ska rida igenom programet och känna att det gick bra och utan större svårigheter.

GRATTIS ELLA

Wohoo! Idag säger jag och Saga STORT grattis till Ella!!! Världens bästa tjej som vi båda älskar otroligt mycket. Och hur kunde födelsedagen börjat bättre om inte helgens bravader? 
 
 
Grattis ännu en gång vår alldeles egna galning, elitryttare, selfieberoende och snygga Ella!

Helgens priser

Vi lyckades kamma hem 3 stycken presentkort, nu i helgen. Jag fick sammanlagt 400 kr på Kappahl och 500 kr på Granngården. 

Lyckad helg

Nu är vi påväg hem efter en riktigt lyckad helg i Skåne! Kan inte vara något annat än nöjd över min fina ponny. Han är endast 7 år, hälften så gammal som hans konkurenter. Nu ska han få en mysig och lätt vecka medans jag har lov.


En dag att lyfta fram.

Idag för just två år sedan, det var då det stora hände. Det bästa som hänt mig. För exakt två år sedan blev Darren min, bara min. 
 
Här kommer en liten dokumentation av det här datumet. 
 
6e April 2013:
Alltså, mm. Hela jag blir varm när jag täker på det. Då var jag verkligen världens lyckligaste tjej! Idag skulle jag alltså ha ägt Darren i 2 år. Lång tid? Beror på hur man ser det men jag tycker att två år är mycket när det gäller hästar. Du hinner med så ofattbart mycket på två år, du och hästen utvecklas och med tiden blir ni ett. Jag saknar dig lilla guld <3
 
6e April 2014:
Ett år senare. Med ja, utveckling. Jag har verkligen så otroligt svårt att föreställa mig vart vi hade varit idag, det är verkligen helt omöjligt. Hade vi inte haft konstant otur sista månaderna hade vi nog jobbat upp oss på ett helt annat sätt. Vem vet hur det hade varit då? Nästan lika bra att inte veta ;)
 
 
Vad jag vill säga med det här är att ni och era hästar och ponnyer med framtiden för er, ta vara på det. Man vet alrid vad som händer med dessa djur, och jag lovar, lika lycklig de kan göra en, lika ledsen kan man bli. Se bara till att du alltid skrattar mer än vad du gråter med din livskamrat! Även ifall man säljer hästen eller den tvingas tas bort, är bilder och minnen från roliga tider trösten och det som läker såren :)
 

Piggelin

Hej! Har varit lite frånvarande på bloggen ett tag, fullt upp med läxor och plugg. 

Grey har gått lösgörande i ridhuset. Nu såhär en vecka innan tävling vill jag inte göra en massa svåra saker utan bara fokusera på att han ska va lugn och avslappnad igenom hela passet. 

Idag ska han få vila, imorgon blir det nog en promenad om det hinns med eftersom jag ska jobba i helgen. 



Första passet avklarat

Nu är Pinky joggad. Han var pigg och nyfiken så vi fokuserade på att få fram stödet bakifrån in i handen, när det kom var vi klara. Banorna är öppna mellan 16.30-18.00 för oss ponnyer. Då blir det ett lite mer "genomkörar" pass för Pinky, därav ett lighter nu på morgonen för att inte trötta ut honom totalt.



En liten tjej(Sabina) kom och hjälpte mig och mamma med Pinky. Super gullig tjej som älskar hästar! Som tack för hjälpen bjöd vi på em fika uppe i cafeterian.

Frukost

Sådär ja! Nu står Pinky kch mumsar på sin frukost och njuter. Vi gick på en promenad innan frukost, ham var pigg och glad:) 

Nu är det dags för oss andra att äta. Samtidigt ska vi fortsätta lyssna på ljudboken vi började på igår.



Framme i hästhagen

Efter en lång resa med lite köer i Jönköping, så kom vi fram till hästhagen  strax innan 21.
 
Pinky och jag tog en liten bensträckare innan det var dags för nattning. Imorgon blir det upp och fodra hästen, sedan ska vi människor också fodras;)


Boende

Så här bor vi på Lilla Råkeholm. Världens mysigaste B&B bara ett stenkast från anläggningen! 



Nu rullar vi