Härligt

Åh det är så härligt här ute på landet bland kossor o annat! Framförallt också nu när det blommar överallt.


Påväg till mormor o morfar

Halloj gott folk!
Jag o mamma sitter i bilen påväg till mormor o morfar i Örebro.
Planen var igentligen att vi skulle åka ner till Pinky på söndag men tillsammans med Sandra bestämde vi att vi åker ner på fredag nästa vecka och rider hela helgen och sen åker vi ner till Skåne igen på Onsdag efter min avslutning. Jag o Pinky ska förmodligen starta första nationella starten 14 juni nere i Skåne! Ska bli mycket spännande.
Längtar efter min prins<3

Mycket nu

Hej! Nu i helgen har vi flyttat till nya lägenheten, där av den dåliga bloggningen. 

Grey har vilat och longerats varannan dag i snart en vecka då han varit väldigt stressad. Nu har han även börjat dra i boxen vid utsläpp och springer hela vägen ner till hagen, vid insläpp är det något lugnare. Att han gör såhär är ett tydligt tecken på att det är något han inte trivs med, så förmodligen börjar han gå ute dygnet runt nu i veckan eftersom vi inte kan åka och ta ut honom själva. 

Känns jätte jobbigt då det inte var de som vi hade planerat men jag tror att Grey kommer må bättre av det. 


Så stolt

Jag är så stolt över Delle och Amandas framgångar på senaste tiden. Det är inte många som debuterar nationellt på 68% nästan 69%! 

Super kul att det går så bra och att jag kunde överlämna honom vid precis rätt punkt för hans utvecklig och även för Amandas. 




At the moment



Tiden men inte kraften

Hej trogna bloggläsare! Ska nu berätta varför jag inte haft motivationen att skriva här för tiden har jag haft men har verkligen inte haft någon lust att skriva om allt här.

Så här ligger det till: 
Jarno lämnade vi tillbaka efter tävlingarna i Willands. Det kändes som att det var en mycket längre väg att hå med honom än vad vi hade tänkt och plus att det känns som att då är det bättre för hans självförtroende att komma till någon liten tjej som ska tävla LA liksom uppåt så att han kan få gå som läromästare för på den nivån kan han springa runt och bara va fin som han är men nationellt är det mer som krävs och att ha såna mål som jag ändå har så kan man inte sitta på en häst som begränsar en själv. Men vi har lärt oss mycket på att ha Jarno och vi hoppas nu att ägarna inser detta och låter han få göra det som han trivs med istället för att någon ska sitta ich pressa fram gångarter och annat som han inte klarar av. Han går sönder både psykiskt och fysiskt av det.

Pinky då, ja han är kvar i Skåne hos Sandra och Andreas som har honom på lite utbildning. Det var redan tänkt att han skulle vara där i vintras men då tog vi istället ett break. Han ska hålla på långsikt och inte bara just nu. 

Så här sitter jag helt utan häst! Har haft 1 eller flera hästar sedna 2010 och alltid tävlat, tränat, mockat och lagt ner blod svett och tårar så det känns ju rätt så skumt nu utan ngt stall att åka till. Men just nu har vi haft hur mycket prov som helst så jag har iallafall hunnit satsa på de och skolan. Om någon helg är planen att åka ner till Pinky och kolla till honom och sen 14 ska han troligen starta nationellt. 




Curling föräldrar i ridsporten

Något som jag inte kan förstå är varför det är giftigt att utala sig om curling föräldrar inom ridsporten. Självklart håller jag med om att det kan gå till en viss gräns, där föräldrarna gör allt och då menar jag allt! Och ungen i fråga vill hellre hänga på nån fest än att tillbringa kvällen i stallet och förberda inför en tävling dvs. inte är intresserad överhuvudtaget. 
 
Men vad är då en curling förälder? Ja det beror väl på, har man en curling mamma bara för att hon ställer upp och mockar? Är man en curlad unge om man har en egen gård? 
 
Många som har egen gård säger ''Jag tycker att barnen ska mocka själva'' Det kan jag hålla med om MEN har man inte egen gård och har en restid på ca 40min till stallet, plus skola så kanske man får låta föräldrarna mocka ibland eftersom det går smidigare då. Man kan tycka det är fel att mamma eller pappa mockar för att det ska gå snabbare men det tycker inte jag. Mamma mockar åt mig ibland när vi åker ut tillsammans och jag ser de bara som postivit då jag får mer tid med min häst, än att jag åker ut själv till stallet när jag har 1000 läxor och plugg att göra för att snabbt rida hästen och hinna mocka i bara farten innan jag måste springa för att hinna med bussen som går 17 för att inte komma hem försent. 
 
Sen handlar det ju om hur gammal man är, jag som är 17år klarar mig själv men ibland får jag ta hjälp när det är mycket i skolan, en 10åring behöver ju mer stöttning och hjälp och då kanske föräldrarna mockar oftare än åt mig som faktiskt är 17år. Sen vill jag göra allt själv men får ibland acceptera att man kommer hem snabbare och får mer tid och plugg om mamma mockar och fixar höpåsar.
 
Jag tycker det är fel att klanka ner på de föräldrar som mockar och de barnen som inte mockar 7 dagar i veckan själva, speciellt om de inte har möjlighet till en egen gård. 
Dvs. Jag, Ella och Nora. Vi går i skolan, har en resväg till stallet. Det jag vill säga är att det är tufft!
 
Jag kan inte fika med mina kompisar efter skolan då jag måste hinna med bussen som går 16 till stalllet annars kommer jag aldrig hem före 22. 
 
Jag hinner inte komma hem till middag, äter oftast i stallet.
 
Har en så prickad tidsplanering att jag knappt hinner prata med någon en längre stund i stallet. 
 
Känner ständigt en viss stress för att hinna med bussen hem. 
 
Såhär ser mina dagar ut de gånger i veckan mamma inte hjälper mig. Då säger vissa ''ja, men flytta hästen närmare då?'' Nu har jag den möjligheten att göra det, men det finns vissa som inte har det. Säger man då att man tycker det är fel att föräldrarna mockar? 
 
Att ha häst är ett stort ansvar och självklart tycker jag det är viktigt att man gör det saker som ingår i att ha en egen häst dvs. att mocka. Men klanka inte ner på de som faktiskt inte har en egen gård och kämpar för att hinna med allt och tar hjälp av sina föräldrar. 
 
De som har egen gård då? 

Jag tycker att jag kan utala mig om detta eftersom jag själv har bott på en gård och haft hästen inprincip utanför köksfönstret. 
 
Jag kunde göra annat efter skolan än att stressa till bussen.
 
Jag kunde först gå ut och mocka, gå in och äta middag men familjen för  att sedan gå ut och rida senare. 
 
Man har inte den stressen att man måste hinna med bussen. 
 
Här har man tid att mocka, tid att fixa och pyssla. Eftersom man bor på samma plats som man har hästen. Sen gör det de som har en egen gård ett stort jobb med allt som kommer kring gården som att dra tråd, laga saker, fixa grus i hagar. både stora och små saker som vi som har våra hästar uppstallade oftast inte behöver tänka på.
 
Alla har vi valt de här livet och att ha möjlighet till en egen häst är något som inte alla har. Man ska inte klanka ner på någon men min åsikt är att det självklart är lättare att ha hästen hemma än att ha den uppstallad och ha en restid till stallet. Självklart tycker jag min mamma ska få hjälpa mig dvs. mocka efter som det underlättar och det är jag tacksam för! 
 
''Skolan är prio 1, hästarna och ridsporten är ett väldigt stort intresse och ett liv man valt att leva men det får inte gå före skolan''
 
Kalla de ungar som hellre hänger på nån fest än att tillbringa kvällen med tävlingsförberedelser, där mamma och pappa fixar hästen för tävling, där ungen sitter kvar i bilen medans pappa lastar ur hästen efter tävling och mamma fixar allt som man inte hunnit göra innan man åkte på tävling medans ungen sitter kvar i bilen med sin mobil. Kalla de ungarna curlade! Kalla de curling föräldrar! 
 
Men vi som älskar det här livet och kämpar för att få det att gå ihop, vi som älskar att åka på tävlingar, vi som är borta halva sommarlovet och jobbar o tränar, vi som skulle kunna sova i transporten på ett meeting, vi som njuter av att vara i stallet, vi som har våran häst som bästis, och 2 dagar  i veckan får hjälp med mockning för att hinna med skolan, egen gård eller inte Vi är inte curlade ungar, våra föräldrar är inte curling föräldrar. 
 
Vi lever för det här och detta är vårat liv, vi älskar det mer än något annat och våra mamma o pappor är världens bästa mamma/pappa som gör detta möjligt då denna sport/intresse inte är gratis. Så har du inte tackat mamma/pappa för att de mockade den där dagen när du var tvungen att sitta kvar i skolan med omprov eller för att de körde till den där tävlingen i snöstorm, gör det! 
 
 
 
 

Stall

Hej Vera! 
Grey står just nu på Stavsborgs gård ute på färingsö. Efter sommaren flyttar vi till solna, kommer dock inte ihåg vad stallet heter men det ligger ca 20min från solna ridskola. Så det är deras ridhus man rider i. 
 
 

Från början till idag

 
 
En video med filmer och bilder från de att jag började ta över Grey tills idag, den är lång men titta gärna så kanske ni förstår resan jag gjort med honom. s

Tillbaka

Är nu tillbaka på bloggen efter en liten paus. 

Läget just nu ser ut såhär:

Tanken var att tävla i väsby i helgen men då Grey inte kännts hundra så har vi strykt oss. Han är inte skadad eller så men det är mycket som händer runt om kring med flytt osv, som gör att jag inte kan foccusera och då blir han spänd o går inte hundra. Så det blir en träningsperiod nu ettag tills vi fått ordning. 

Vi har även bestämt att flytta Grey efter sommaren, till ett stall i solna. Känns bra då det kommer bli mycket närmare. För det är omöjligt att stå kvar därute med sån lång resväg. Dock har jag världens ångest för att flytta honom
Ännu en gång men klarar inte av att tänka på det mår bara dåligt och känner mig dum. 

Idag har vi bara myst och promenerat ❤️


Tidig dag

Hej, klev upp klockan 6 imorse och åkte ut för att plocka ut hästarna. Mockade o fixade allt med hjälp av mamma, gick också en promenad på 40min med mamma och Issa. 

Imorgon blir det antingen longering med lite bommar eller en uteritt. 
 Muppis 

Grey tar egopics med sin maskot.  

Saga & Grey LB:2

Ja, ni ser ju att han ligger på som bara den. Värst i slutet av programet. Synd

Gårdagens tävling

Igår tävlade vi här nere i Skåne. Dock har vi haft helt fel uppladdning den här veckan. Darren hade gått völdigt hårt båda dagarna innan vilket resulterade i lite "dra-benen-efter-sig-gång". Nejmen han var näst intill seg. Har aldrig ridit honom när han har varit på det viset. 
 
Men det var ju till 100% mitt fel, skulle bara ha joggat honom igår efter den hårda träningen i torsdags men istället så tränade jag och mamma programmen på kvällen. Det kan säkert ha legat lite träningsvärk i det hela också. 
 
 
Första klassen var en P1:a. Satte 7.5 på båda bytena, blev mycket nöjd med de. Har tränat mest på dom i detta program då jag inte riktigt har hittat den rätta tekniken för att få de bra, men nu satt de och det var jättekul! :) 
 
Vi fick ihop 63% vilken egentligen var helt okej, men känslan... Galoppen gick i ultrarapid. I traven ville han falla lite framstupa. Men vi fick iallafall det andra kvalet och är nu kvalificerade för nationella tävlingar! 
 
Efter första klassen gjorde vi en miss igen. Vi ställde in Darren i transporten igen och lät honom äta och dricka. Vi funderade länge på om vi skulle starta andra klassen. Jag tyckte att det kändes ganska kört men o andra sidan hade det varit bra och se hur han uppför sig i andra klassen. Så vi startade ändå. 
 
Ja, fick inga kommentarer om att det var överilat iallafall ;) Galoppdelen gick såå långsamt, och när det bara var några metar kvar i galoppprogramet bröt han av när jag gjorde halvhalt innan ett enkelt byte. Så där tappade vi poäng. 58.8% blev det. Och jag ska verkligen vara nöjd med den procenten med tanke på hur han kändes på banan. 
 
 
En rosett fick vi iallafall med oss hem, en 2a placering i P1:an, så lite poäng skrapade vi även ihop :) 
 
 
bilder kommer.

Tävling hemma idag

Hej, varit lite frånvarande på bloggen ett tag då jag inte hunnit riktigt. 

Idag har vi tävlat hemma på gården. 58% och precis utanför placering bland storhästarna. Skritt o travdelen var helt okej, trotts att ha låg på. Galoppen var sämre idag. Han låg på och blev alldeles för pigg o spänd. Men jag är super nöjd med honom! 

Har även testat ett nytt bett, bauscher bett och han gick väldigt bra på det! 

En liten korttis film ligger ute på min insta, sagish97 
Ska försöka lägga upp hela filmen imorgon. 




På promenad





Några bilder från dagens promenix, grey hade gjort sig fin med bajs fläckar.. 

Bloggar mer imorrn!

Vi mår superbra!



Vi trivs väldigt bra här! Darren mår finfint och går i hage o rullar sig så mycket han kan från ca11-16. 

Jag har varit nere i gymnasiestallarna idag. Väldigt intressant att lära sig mer om Active stable, en stallvärld jag inte ens hade hört om! Kan berätta mer om det sen om det önskas. 

I både ridning o hantering är Darren som vanligt, något överilat skritttempo när vi är utomhus och ser spöken bakom varannan buske! ;) Imorgon ska jag rida lektion för en tränare här nere, hoppas på att kunna få lite extra tips om hur jag ska tänka nu när vi debuterar inledande i helgen. Inga förväntningar, det är endast för att få ett protokoll på hur vi ligger till :) 

Lunch

Har jobbat på som sjutton nu på förmiddagen, nu blir det en välförtjänt lunch i restaurangen. 



Har badat 3 hästar, måste gå hem o byta kläder. Är helt blöt... ;) 

Jag får såå dåligt samvete..

Den 19 Maj får vi tillgång till våran nya lägenhet i sundbyberg. Jag och mamma har pratat o diskuterat ang stallet, om han ska stå kvar där ute. På torsdag ska vi kolla på ett stall som ligger ca 10min från lägenheten, från skolan kommer de ta 25min till stallet istället för 1h 15min. 
 
Även om inget är bestämt ännu så vet jag ju att det inte kommer fungera att ha kvar Grey där ute i vinter. Det blir för långt. Jag får så jävla dåligt samvete, att flytta honom ännu en gång. Vill inte ens tänka på det. 
 
Får se hur det blir, vi kommer bestämma oss på torsdag. 
 
Varför kan saker inte bara fungera som jag vill??
 
 

Bilder från Vallentuna







Tack så mycket för de fina bilderna! 💕

Flyinge!

Nu är vi äntligen här, Darren o jag :)

Vi kom hit runt 16 och jag har hunnit packa in allt, jogga Darren samt äta middag inne i "stan" med mamma. Hon sover inne i Lund som man kan betrakta som stan här ;) 


Jag ska försöka fixa fler bilder att visa er, allt är jättefräsht och det är underbart att jag får rida näst intill överallt. 

Imorgon är det söndag så då har jag inte börjat praoa än, men det blir ändå tidig uppstigning för att se så han mår bra och har fått maten o så som han ska. 

Utvärdering tävling Vallentuna

Vi var först osäkra på om vi skulle våga oss ut på vägarna pga vädret. Men vi bestämde oss att åka när det skulle klarna upp fram mot lunch. Vi blev sena och när vi kom fram så hade jag 20minuters framridning när jag behöver 45min, på en bana som var totalt översvämmad. Greys hovar var som sugkoppar. Men gjorde det bästa av situationen. I collecting hann jag inte med mycket innan de ville ha in mig 10min innan min fasta starttid.. Fick start signal direkt och han inte rida förbi domaren, han skyggade för domaren och blev spänd efter det. Fick rida innanför spåret på kortsidan vilket gav 4or. Jag blev lite passiv i min ridning men det är något jag måste jobba på. 

Men jag är så nöjd! Målet var inte att rida på en bra procent utan att Grey skulle få en bra upplevelse dvs, inte ha några krav utan bara ha roligt och ha en bra känsla i någon del av programet. I galopp delen hade jag en väldigt bra känsla! 


Tävlingsplatsen - Vallentuna ridklubb

+ Bra cafeteria som vätte ut mot ridhuset! 
+ Parkeringsvakter som var organiserade
+ Fina priser! 
+ Speakern hördes över hela anläggningen

- De fasta starttiderna hölls inte
- Dålig framridningsbana
- Framridningen var inte organiserad
- Liten parkering


Lycklig häst

Glad Grey när vi kom hem från tävlingen igår

Skit väder

Påväg till stallet nu, vilket jävla skit väder! Hoppas verkligen att det försvinner snart då det är framridning utomhus...

Aja det är bara köra på!