Jobb

Hej, har precis jobbat klart och väntar på tuben för att åka ut mot stallet. 

Grey kommer förmodligen ha lite träningsvärk idag, även om vi var ute och gick igår. Vad vi ska göra idag är oklart men det lutar åt lite jogging i ridhuset eller på utebanan om den är fin!

Är sjukt trött och nu är sportlovet slut, längtar inte tillbaka till skolan. Har en massa saker kvar som jag skulle ha gjort men helt enkelt inte hunnit med..




Promenad

Idag stod promenad på schemat. Grey var pigg och glad! Busade och fick även äta lite grönt gräs, där det fanns små gröna strån. En mycket nöjd häst helt enkelt! ;) 


Fick precis den här bilden av Nikki i stallet, söt grå! 

Gårdagens outfit



Bild tagen från google, mobilen dog så jag hann inte ta kort på schabraket.

Lindor: Gråa från mias 
Schabrak: Orange från schockemöhle
Paddar: fram - beiga från BR 
              Bak - svarta från BackonTrack

Mot stallet

Hej! Om nån timme ska jag börja dramig mot stallet. Om vädret tillåter blir det jogging utomhus idag, annars lutar det mot jogging i ridhuset men med fram o avskrittning ute. 

Träningen för Marc igår gick grymt bra! Ska berätta mer om träningarna senare. Nu måste jag börja göra mig i ordning. 


Lerig häst på promenad i onsdags..

Mot Falun

Nu åker hela familjen mot Falun! Vi ska heja på herrarna i deras stafett:)


Bakåt i arkivet

Åh saknar våra fartfyllda uteritter....
 
 
 

Hektiska dagar

Dem sensate dagarna har det varit fullt upp. Küren filmade vi både tisdag och onsdag, vi har nu en tydlig bild över hur vi ska rida men nästa vecka kommer vi nog filma om den eftersom vi har gjort ett par ändringar. Kul ska det bli att sedan få hjälp av Jonake (vår egna DJ i stallet) att hitta musik och fixa till den så att det passar programmet. Som det verkar just nu så är det ingen super stress med att få küren klar då det inte verkar som att det är något kval i kür klassen nere i Hästahagen om ca 1 månad, dock ska den vara klar till Willands då vi vet det är SIHS kval ;)

Idag blev det en ganska tidig morgon då vi åkte på "återbesök" till vår veterinär Maria i Stav. Pinky har ju varit väldigt fin senaste tiden men eftersom det är lite mer än en månad var till första tävlingen för i år så vill vi kolla att han verkar klara av träningen just nu och att han allmänt mår bra.Vi började med att longera honom och hon tyckte att han såg super ut! Att han verkligen crawlar med bogen och höjer och sänker huvudet utan att traven blir störd av det. Sedan fick jag även rida eftersom det är avslöjande för framdelen när man longerar medans mer avslöjande för bakdelen vid ridning. Ingenting var det heller vid ridning och hon tyckte att man såg stor skillnad på honom. Så nu ska vi träna honom klokt:D

 

Emma träning 25/2

 

Godmorgon!

Godmorgon, godmorgon alla morgon pigga. Sitter i bilen påväg ut till stallet, idag taggar vi Marc träning. Emma träningen igår gick riktigt bra! Håller på och klipper ihop en liten film.  

Hörs senare, tänkte även visa
Bilder på dagens outfit! 



I need this del 2



Ett tunt snyggt sommartäcke


Flugtäcke vamoos, eftersom Grey är så känslig mot insekter


Ett par nya stövlar från amazona sueca! Så snygga! 

Vår baaad

Hej! Har tillbringat hela dagen i stallet. Red på utebanan idag, den var faktiskt helt okej att rida på. Grey var fin, lite taggad eftersom det var flera månader sen vi red ute. 

Har även klippt hans huvud och badat honom, så nu är han riktigt stilig! 



Snart fyller man år

Ja 7 april blir jag 16 år och eftersom jag är en riktig prylnörd som älskar shopping så har jag redan börjat se mig omkring för grejer att önska sig. Här är några grejer som står på listan just nu.
 
*Träningsstövlar- Jag vet inte hur länge jag har "önskat" mig ett par snygga träningsstövlar men det har alltod kommit någonting annat mer nödvändigt imellan typ tävlingshjälm, tävlingsstövlar, sadel osv.. Men nu är stunden kommen och att ha ett par bruna stövlar att slita på hemma istället för de svarta, har blivit nödvändigt.
Stövlarna är av märket Deniro (samma som mina svarta) och modellen polo. Färgen är oxford, lite mörkare brun än på bilden men inte mörkbrun.
 
*Rosa vattenflaska- Om man har en häst som heter Drink Pink är det ett måste att ha en rosa vattenflaska med sig på tävlingar.
Den här hade ju varit perfekt men när jag och pappa var i NY så hade PINK precis slutat att sälja dessa, riktigt synd...
 
*Rosa strumpor- Dessa super coola strumpor är också ett måste, rosa knästrumpor med namnet pink, vilket annat ekipage skulle de passa bättre än oss..;p
 
*Yoga pants- Perfekta byxor att ha på sig över de vita ridbyxorna under tävling utan att de luddar av sig så att ridbyxorna blir alldeles svarta....
 
 
 

Dagen i bilder




Att kunna värdesätta resan

Ibland funderar jag på vad som egentligen är mitt stora mål med Grey, vad vill jag uppnå tillsammans med honom. Är det att rida SM? Är det att rida St:george? Är det att bara vinna en tävling? Eller är det att få uppleva resan? Resan från totalt outbildad till att kunna göra några av de svåra rörelserna i dressyr. 

Helt ärligt, hur häftigt vore det inte att vinna SM eller ta medalj och få ett riktigt kvitto på allt man gjort och att man gjort det helt själv. Tagit honom från botten till toppen. Jag vill vinna, jag vill helt enkelt vinna lite mera! 

Av många kan det anses vara väldigt ytligt, att vilja vinna. Jag håller inte med dem, samtidigt som jag kan förstå hur de menar. När våran resa är slut, är det då pris rosetterna och pokalerna jag kommer minnas eller är det alla dagar i ridhuset och våran otroliga resa som jag kommer minnas. 


Ju mer tiden går så inser jag att vi kanske inte kommer hinna uppnå de stora mål eller kanske mer önskningar som jag har. Och jag vill verkligen kunna värdesätta våran resa tillsammans. Inte bara efter att våran resa är slut utan även nu idag och imorgon! Oftast är man så fokuserad på målet att man glömmer njuta av nuet. 

För att kunna värdesätta resan man gör tillsammans så tror jag att man måste kunna göra tre saker. 

1. Att sätta och ha mål!
Det är så viktigt att kunna sätta vissa mål även om det bara är att kunna galoppera eller att få till den där skänkelvikningen, eller att kvala SM eller om målet är att ta medalj på EM så är det viktigt att ha mål. Ingen känsla är ju bättre en när man når det där målet som man kämpat för så länge! 

2. Att ha drömmar
Jag drömmer om att kvala SM. Det vore så häftigt! 
Drömmen man har kanske är något som man aldrig kommer att uppnå men det ger en kraft att orka kämpa de dagar som allt känns trögt, och man är så nära på att bara ge upp. Det är då man plockar fram den där drömmen och tänker " jag kanske aldrig kommer dit, men halvvägs ska jag i alla fall! Och jag ska försöka " 

3. Att kunna njuta!
Att kunna njuta av att få åka till stallet och ta hand om sin älskling. Att njuta av att få tillbringa all sin lediga tid med den man älskar mest! Kunna stanna upp och njuta av vardagen och de små framsteg som man gör. 

När våran resa är slut så tror jag att det inte att det ända jag kommer minnas är om vi vann den där tävlingen eller inte. Det som jag kommer minnas är hela våran resa, de stora och små mål som vi uppnåt, underbara evighets långa dagar när jag bara njutit av att få äga den här underbara hästen. Jag kommer minnas den gången jag kunde klippa honom utan lugnande. Den gången vi galopperade på ängen i solen, självklart kommer jag minnas våra tävlingar och om vi någon gång vinner så kommer den tävlingen ligga mig extra varmt om hjärtat. 

Det jag menar är att om man är så fokuserad på målet och prestationer så tror jag att när resan tillsammans med hästen är slut så kommer man ångra sig, ångra att man inte tog sig tiden att pussa den en extra gång, att man inte tog sig tiden att faktiskt njuta för att man var för fokuserad på framgångar och prestationer. 

För i slutändan är de det små sakerna som räknas de minnena man får bubblor i magen av de är de som man kommer minnas mest, de som betyder nått. 



För er nyfikna

Vad heter hästen?

Billy "Grey"

Tycker du att den ska heta något annat?!

Han hade gärna fått heta nått annat än

Billy i passet...
Vad kallar du hästen?

Grey, grå, muppen, greysson, grejen, gråsing.

Hur gammal är den?

11år 
Vilket år/månad/dag föddes den?

Haha, oklart. Import från irland, men född runt 02/03
Vilken färg har den?

Avblekbar skimmel
Har den några tecken?

Fyra vita strumpor enligt passet.
Hur hög i mankhöjden?

148 på pricken. 
Är det ett sto/valack/hingst?

Valack
Har du tävlat den i hoppning?

Nepp
Vilka klasser/hur högt? 

-
Har du tävlat den i dressyr?

Jaoo
Vilka klasser?

Lc/Lb

Är den tävlad fälttävlan?

Nej
Vilka klasser? 

-
Är den tävlad i trav?

Nej
Är den tävlad i galopp?

Nej
Är den tävlad i något annat?

Nej
Har den tävlat in några pengar?

Nej
Hur mycket?

-

Har hästen championatspoäng?

 Inte än ;) 

Hur högt har du hoppat med den?

50cm kanske
Är hästen bra på dressyr?

Jadåå
Hur är den i skritten?

Bra, stor skritt o fint övertramp. Kan bli något hög i formen. 
Hur är den i traven?

Trevlig, hänger något ibland. Finns mycket tryck att plocka fram.
Hur är den i galoppen?

Svår, man måste va lugn men bestämd och tänka på att få till en bra fattning.
Kan den skänkelvikningar?

Ja
Kan den öppna/sluta?

Öppna ja, början till slutor i skritt.
Kan den galoppombyten?

Nej eller byter rent av sig själv

i förvända.. Häst jäkel..

Är hästen pigg?

Jajamen!
Är hästen trög?

Absolut inte
Är hästen stark?

Ja när han blir trött och ute om man ska galoppera
Är hästen het?

Vissa tillfällen

Bockar den? 

Ja, när han är taggad och glad

Stegrar den?

I protest om nått är jobbigt.

Sparkar den bakut?

Nej
Skenar den ofta med dig/andra?

Har hänt men det var länge sen.

 
Är den tittig?

Ja om han är spänd.
Har du badat tillsammans med den?

Ja
Har ni hoppat tillsammans? 

Ja
Har ni galopperat på en äng tillsammans?

Ja
Har den bra hoppteknik?

Överhoppar är hindret 50 så hoppar han 1m

Hur högt brukar du hoppa med den?

Hoppar inte
Hur ofta hoppar du den?

Hoppar infe
Hur är den när den rids ut?

PIGG
Tycker den att det är kul? 

Det bästa som finns typ.
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? 

Alltid lika pigg
Står hästen i box?

Ja
Går hästen på lösdrift?

Nej
Hur mycket och vad äter hästen?

Morgon: 2,7kg hösilage 2dl korn 1,5 dl müsli 1mått salt och magnesium 

Lunch: 2,5kg hösilage

Middag: 2,7kg hösilage samma som på morgonen

Kväll: 3,5kg hösilage 2dl korn 2dl kli 1,5 dl müsli ett mått salt, magnesium o b-vitamin utblandat med vatten så det blir som en gröt.

 Går den i hagen varje dag?

Ja

I en stor eller liten hage?

Mellan
Hur länge går den ute per dag? 

5 till 6 timmar
Gillar den att vara ute i hagen?

Ja, om det inte är dåligt väder.
Har den vindskydd i hagen?

 Nej

Hur ofta rids hästen?

5/6 dagar i veckan, skrittas eller promeneras på vilodagar.
Är det en svår eller lätt riden häst?

Svår
Vem äger hästen?

Meeeeee eller ja mamma då.
Är hästen snäll i stallet?!

Jaa
Kan hästen stå lös i stallet?

Mnnjaaa beror på.
Måste hästen vara uppbunden?

Ja oftast
Är hästen lättlastad?

Hyfsat
Är den snäll att klippa?

Jaa men han gillar det inge vidare
Vad har den för sadel/sadlar?

Dressyr sadel kommer inte ihåg märket, tror det är en märkeslös.
Vad har den för benskydd/benlindor just nu?

Blandat, har tonvis med sånt.
Vad har den för bett just nu?

Tredelat med lösa ringar, hack o tredelat med fasta ringar
Vad har den för täcken just nu?

Brunt thermo 200gr inne och svart/rött mio med hals 400gr ute, vid fint väder bucas 300gr med halv hals.
Tror du att hästen gillar dig?

Ja, hoppas det! 
Gillar du hästen?

Han är the one and only! 
Nämn en sak som är – – med hästen:

Het, spänd och kind of special med nya främande människor.
Nämn en sak som är + med hästen:

Världens finaste personlighet, bra gångarter, super duper snäll! 
Har ni många minnen tillsammans?

MÅNGA!
Har du någon gång sagt ”jag älskar dig” till hästen? Var eviga dag ❤️ "Godnatt grå, sov så gott, älskar dig, ses imorgon" ❤️


Mys mys





Fy farao

Vilket väder!! Usch blä och fy. 

Grey var helt till sig i hagen idag, det regnade och blåste. Han kunde verkligen inte förstå varför han var tvungen att gå in 16 idag och inte 15 som det varit tidigare. En mycket upprörd Grey = lera överallt! 

Hela svansen, benen, magen och mulen var dränkta i lera. Han gnäggade mycket upprört när jag kom och skulle hämta honom, men med en banan var allt förlåtet 😆

Att ta sig upp till ridhuset i allt regn var inte alls roligt, var helt dyngsur när vi kom upp och Grey frös så han skakade trotts tre tjocka täcken. Vi joggade i alla fall och han känndes fin! Red inte med snodden idag som jag gjorde förra veckan och det har verkligen gett resultat. Han var super fin i formen och sökte sig fram och ner hela tiden! Något stum o hård i vänster men det släppte efter tusen övergångar. Idag stack han en gång i galoppen men då sa jag till honom på skarpen och efter det var den riktigt fin! 



I need this



Ett tävlingsskåp.. Så skönt att kunna förvara allt där när man inte har en transport med sadelkammare. 


En ny hjälm! Samsheild är ju lätt de snyggaste men skulle även kunna tänka mig en uvex.


Ett Otto Schumacher pannband! Dör så snyggt! 

Longering, jobb och galopp i sommarhagen

Hej! Idag har Grey longerats i ridhuset. Han var lite spänd då det var många i ridhuset men det släppte efter ett tag, med mycket övergångar så brukar han bli lite mer fokuserad på sin uppgift. 

Igår jobbade jag på förmiddagen, har hand om hästis verksamheten på en gård och det gick bra. Efter jobb blev det stallet och grå. Det var så fint väder igår och därför fick Grey joggas ute i sommarhagen, som faktiskt inte var särskilt lerig. Han skötte sig prima! Kunde till och med galoppera samlat utan att han fick eld i baken. Han var trevlig verkligen! Lyhörd och lugn (för att vara Grey) 

Morgon dagen blir en heldag i stallet. Ska klippa Greys huvud ordentligt och även bada honom. 


Saknar så det gör ont ❤️

Helt slut

Ojojoj, vilken helg! Anna träningar tidigt både lördag och söndag. Pinky har kämpat på otroligt och har varit så fin. Vi har jobbat på det mesta, det hinner man på 45minx2. Har fått många knep för att snäppa upp hos ett snäpp till!

Imorgon blir det vila och pyssel sedan tisdag-onsdag ska vi filma kür. Äntligen ska vi få fixa ihop en kür, haha första küren för mig fast jag är inne på mitt sista ponny år, vad hände?


Uteritt på g



Plan idag

Hej, sitter i skolan nu. Slutar om några minuter, då bär det av mot stallet och lilla Grå! 
 
Idag ska han gå i ridhuset, får se hur han känns idag. Tror att jag fick igenom mycket igår med mina övningar för att lossa bogarna. En mycket bra plan har jag idag, han släpper gärna stödet ibland i traven och lixom kryper ihop lite i formen. Gör han det idag så tänker jag att jag ska rida lätt och verkligen driva honom fram till bettet, när han sen tar stöd igen kan jag fortsätta. Tror det kommer fungera bra. 
 
 

Pigg

Hej! 

Igår var jag ledig från stallet, världens bästa mamma åkte ut och tog hand om Grey. Jag och några kompisar var nämnligen på bio, vi såg fifty shades of grey. Måste säga att den var riktigt bra! 

Idag var den lilla grå mycket pigg förmodligen då han vilade igår. Tanken var att rida lösgörande 30min men eftersom han var så taggad så jobbade vi 45min istället. 

Han var fin och lydig mot slutet. Galoppen var riktigt fin idag! Skänkelvinkningarna också, han var verkligen lyhörd för mina hjälper!


Trött Grå

At the moment



Massage och plugg

Som sagt så var mamma och Pinky hos Helen idag. Hon tyckte att han hade musklar sig väldigt fint och det var inte så mycket att klaga på, lite spänningar som troligtvis beror på att dom går och spänner sig ute nuförtiden och även att han tränas med hård belastning.

Jag själv har pluggat hela eftermiddagen och har fått en hel del gjort vilket känns väldigt skönt!



Romme

Efter en hel dag i backen så är vi påväg hem till Stockholm. Pinky ska ridas idag så det lär bli en sen kväll men det är värt det;) Förutom att vädret blev sådär i slutet så har vi haft det väldigt bra.

Imorgon ska mamma och Pinky till Helen vår equiteraput medans jag är i skolan så därför får han vila imorgon. Som ni märker så har han en väldogt lugn vecka men det är för att Anna kommer upp o helgen så det blir två stenhårda dagar till helgen och då känns det taskigt att pressa honom för mycket nu övriga dagar.


Två steg framåt

Ja, det är sant ett steg bakåt och två framåt stämmer. Igår var han helt otroligt fin jämfört med i söndags! 

Vi jobbade mycket övergångar för att få lydnad, hade även ett något högre tempo. Han blev riktigt fin i slutet och galoppen var super, jag kunde samla honom lite några få språng var han riktigt på bakdelen! Ett super pass!



Gårdagens outfit



En svacka

Hej, sitter på bussen ut till stallet nu. 

Igår gick det riktigt skit dåligt. Vi är i en svacka nu och igår fungerade inte galoppen, han bara sprang och jag fick inte kontakt med honom. Det kommer säkert släppa snart men det känns tufft. Men vad är det man brukar säga två steg framåt och ett bakåt, right? Här börjar vi dock med ett steg bakåt så får vi hoppas på att det kommer två steg i rätt riktning sen. 

Idag är min plan rätt så oklar. Han ska i alla fall gå i ridhuset så mycket vet jag. 

Nästa vecka är det sportlov!! Och det innebär även Emma träning på onsdag (förmodligen) och träning för Marc på torsdag dagen efter. Längtar verkligen efter att få hjälp nu, vi behöver det. 



Lyckat

Träningen gick super eller det var mer att visa upp Pinky för Gustav. Han blev fullkomligt förälskad i Pinky. "Det är en ponny i värdsklass" var ett av alla berömmande uttryck vi fick.

Pinky kändes lite trött, inte alls så att det kändes mer än att han blev lite snabb bak i traven och orkade inte riktigt komma upp 100% i uppförsbacke. Det som ändå är kul är att han kan gå på halvgas och vara så bra i formen! 


Tidig morgon



Idag ska vi till Jursta och visa upp oss för Gustav Svalling. Tänker fråga honom lite vad han tycker om tempot jag har i Pinky nu, han är ju domare ich ser det ju från ett annat perspektiv än vad eb tränare gör.

Bus

Grey var riktigt busig idag! Vi var ute och red runt energi skogen och ängarna. Han var riktigt taggad! I galoppen så studsade han mer än vad han galopperade framåt, frustade och kastade med huvudet. Söt häst. 




Han blir ju riktigt taggad och ska gärna gå riktigt snabbt på hem vägen, men jag brukar låta honom hålla på. Han blir ännu mer stressig om jag säger till honom, så länge han sköter sig när jag rider inne så ser jag inte det som ett stort problem. 

Tvättade även hans svans som blev vit igen! 




Dagen

Idag har Grey gått i ridhuset. Mest lösgörande arbete då han var lite spänd, han var taggad idag och några gånger fick jag säga till honom. På slutet blev han riktigt fin och det släppte mer och mer. Är nöjd med honom, men hade önskat att jag själv var lite mer positiv. Ibland kräver jag lite mycket och blir lite negativt inställd när det inte fungerar, men det är nått jag jobbar på.

Dagens outfit blev ett orange schabrak med brun kant och bruna lindor. Har tyvärr ingen bild på det. 

Imorgon ska vi ut i skogen och ha roligt! 



Grey hälsar till sina fans



Ridsport



Mot stallet

Nu sitter jag på bussen ut mot stallet. Känner mig mycket bättre idag, ingen feber bara lite lätt förskyld. 

Var ute en snabbis med mamma igår, Grey värkade pigg och glad. Idag står skritt på schemat, lite lätt uppsuttet men inga krav. Bara få en bra känsla och få honom lösgjord. 



Nej, nej, nej!

Usch, efter att 18 lärare varit sjuka under förra veckan så har jag själv lyckats dra på mig någon slags ordentlig förkylning. Suck jag som trodde att jag skulle slippa bli smittad. Det stoppar mig inte ifrån att åka ut till stallet. Pinky måste skrittas uppsuttet så det är bara att vila upp sig på bussen ut.
Det gäller att klä på sig ordentligt tycker Pinky;)

Godmorgon!

Har precis vaknat nu och känner mig lite bättre än igår. Hoppas verkligen att jag kan åka ut till Grey idag! Blir så rastlös av att bara ligga hemma hela dagarna, speciellt när man är van vid att göra saker. 

Nu är det plugg som gäller, så mycket jag orkar. 




Sjuk

Är fortfarande sjuk, en riktigt hemsk hosta och feber. Det var länge sen jag var såhär sjuk var det länge sen jag va. 

Mamma har varit hos Grey nu när jag är sjuk. Han har fått promenera med mamma och hon har även skrittat honom uppsuttet! You go mom! 
Idag har vi mockning och om jag känner mig bättre senare kanske vi åker ut och klappar lite på honom. 

Jag hoppas verkligen att jag blir bättre snart så jag kan åka ut till min bästa Grå!  


Idag

Idag blir en senare kväll i stallet. Eftersom det blev ett långt pass i lördags för Jeanna så ska Pinky få tre dagars promenad för hand för att få full återhämtning för kroppen. Eftersom jag också ska klippa mig idag efter skolan så blir det att åka ut efter middagen och promenera 40 min i ridhuset.


Back

Nu kör vi, nystart!

Pinky är snart fullt igångsatt vilket känns super. Han verkar klara av träningen bra och är riktigt glad och fin. Det vi lägger fokus på nu är styrka, styrka, styrka! Att puscha honom ännu mer i uppförsbacke, men jag tror nyckeln är korta intervaller så att han inte tappar vikten från bakbenen framåt pågrund av att han inte orkar, då har det inget syfte.

I lördags var vi på clinic för Jenna Högberg som Lina Dolk fixat så bra med sitt UF företag! Jättekul men mer om det senare.


Marc träning

Här kommer några bilder från Marc träningen. Mamma suger verkligen på att fota haha! Sa till henne att inte fota med blixt men icke, har i alla fall redigerat dem så de är helt okej nu. Har även en kort film jag kan lägga upp sen.
 
Jag är sjuk och ligger nerbäddad med feber och hosta, inte roligt alls. Grey skrittas för hand idag och imorgon så får vi hoppas att jag hinner bli frisk till på tisdag!
 
 
Det var en riktigt lärorikt träning! Fick massa bra lösgörande övningar att jobba med hemma, då han lätt låser sig i vänster sidan. Vi började även göra skritt piruetter så det ska vi jobba på till nästa träning som är den 27 Februari.