De senaste dagarna

Det här med att blogga är faktiskt en konst, det är svårt att finna tid till att sätta sig ner och skriva ordentliga och givande inlägg, men att dela och blotta sina känslor/ prestationer med anonyma läsare är också något jag behöver träna på. För mig som inte är den mest "öppna" personen så är det väldigt svårt, man bygger upp som en fasad på utsidan av sig själv medans man hanterar sina känslor för sig själv inombords.

 

De senaste dagarna (Lördag och Söndag) har Pinky inte känts speciellt bra, jag har ridit som en kratta och ingenting har fungerat. Kaos, snart tävling och vi som ekipage kan inte ens rida en rak öppna på ca tre spår! Frustrationen som uppstår... Inte bra. Efter ett par sådana kassa pass är det bara till att analysera. Varför just nu? Vad har vi gjort innan? Frågorna som snurrar i huvudet är många. 

 

Det vi kom fram till var att vi har fokuserat mycket på bakbensstyrka de senaste veckorna. Mycket samlande rörelser och övningar har det blivit och under dessa pass har han ju känts väldigt fin. MEN när man trappar upp arbetsnivån bygger hästen såklart muskler och mer ju mer muskler massa desto lättare blir hästarna stela eftersom det finns mer muskler att bli stela "i". Så nu i Måndags och idag så var det fokus på lösgjörande, volter, tvära skänkelvikningar o.s.v. Gårdagens pass var svettigt och kämpigt men i slutet kändes han mjuk och jag fick fram det där suget i handen som saknats de tidigare dagarna. Idag märktes det att arbetet hade get resultat. Pinky var så fin. Han var aktiv i bakkärran redan från start vilket är vårt "main problem". 

 

Det är svårt när man ska bygga upp en häst från grunden. Man har olika "perioder" för vilket arbete man behöver lägga ner mest fokus på. När man är i en övergång mellan två perioder så kommer man oftast in i en svacka, så upplever iallafall jag det. Det arbetet det var fokus på innan ger inte så mycket "effekt"längre och det känns som man står och stampar på samma ställe, till och med känns det ibland som att man börjar ta steg bakåt.

 

Det är galet vad ridningen ger effekt på livet runtomkring. Om man har haft några skit pass så tar det mycket på ens energi medans efter ett sådant pass som vi hade idag, då är man riktigt glad och energin är på topp. 

Mannen i mitt liv <3

 

Dagar som dessa är man glad att ha ridhus

Ja, dagar som dessa regniga blöta så är man glad att ha ridhus. 

Idag blev det lätt jogging i ridhus, mycket skritt och trav. Ingen galopp idag då han var alldeles för på för att det skulle ge något. La mest fokus på att han skulle vara lugn och avslappnad. 

Planering för veckan:

Tisdag (imorgon): ridhuset, fokus övergångar. Stämma av inför Emma träning.

Onsdag: Emma träning, ska rida igenom programet (LB:1) 

Torsdag: Ridhuset, jogga bort ev träningsvärk

Fredag: skritt ute

Lördag: oklart

Söndag: oklart





Hippie-pass i bilder

 
Bildernas kvalité är på topp, jag vet... Men att fota häst, i ridhus... ;)

Först

Yes lyckades minsan anmäla mig snabbt som sjutton till küren i Mantorp! Jag och mamma delade upp anmälningarna på två konton för att anmäla oss snabbare;) haha alla bra sätt är tillåtna.


Framsteg!

Idag åkte jag ut till stallet tillsammans med Nikki! 
 
Vi skrittade fram ute en sväng innan vi gick upp till ridhuset. Nikki red igenom LB:1 på Nisse, vilket såg super ut! Det var dessutom första gången som Nisse gick ett helt program, duktig liten bebis! 
 
Grey känndes fin, men jag fick jobba för det. I början var han stark och hängde i handen, men efter mycket övergångar och tempoväxlingar blev det mycket bättre! Han gjorde fina skänkelvikningar idag och har även börjat få till ridningen i öppnorna, så att han verkligen går på tre spår. Men bäst av allt idag var nog galoppen! Den var stadig och lugn, kunde öka på diagonalerna och han kom tillbaka lungt och fint. Testade även att rida förvänd så som man gör i LA:1 och det fixade han förvånandsvärt bra! Höger ver dock svårare än vänster.  
 
Nu är vi även anmälda till säsongens första tävling! Den 11 April så ska vi till Nyköpings ridklubb, rider LB:1
Efter det är det en lokal tävling här ute på öarna, och den 2 Maj är det en tävling i mälarhöjden! Han känns så fin nu så jag längtar verkligen till att få börja komma igång nu! 
 
 
Bild som Nikki tog när vi skrittade fram ute! 
 

Regn o rusk

Usch vart försvann vår vädret? Ge oss 12 grader och strålande sol, inte regn och lera.

Idag blir Pinkan skodd av Max så därför blir det skritt jobb ute. Mamma är redan ute i stallet men snäll som hon är kommer hon att hämta mig när jag har åkt halvvägs till stallet. Eftersom min låtsats pappa fyller år idag ska vi försöka hinna hem till middags tid så vi kan få äta en trevlig fredagsmiddag tillsammans! 


Jag är så rädd att förlora honom

Det går inte att undgå det faktum att Grey en dag inte kommer finnas med mig längre och jag hoppas verkligen att det är otroligt långt tid kvar tills dess. 
 
Men jag är så otroligt rädd att förlora honom, rädd att han ska bli sjuk eller att något annat hemskt ska hända honom. Lina Dolks ponny får en spricka i benet, och har då skydd på sig och går i en sandhage, Darren som Nora gjorde allt för och verkligen var så otroligt nogrann med honom. Detta gör mig så fruktansvärt orolig, att något liknande ska hända Grey och att jag inte kan göra nått för att förebygga det. 
 
Grey betyder verkligen ALLT för mig. Han har funnits i mitt liv sedan jag var 10år gammal, vi känner varandra utan och innan. Resan vi gjort är något som jag aldrig kommer uppleva med någon annan häst. Grey är inte bara en häst för mig, han är mina allra bästa vän och jag skulle gå under jorden om något skulle hända honom. Och så känner nog alla med häst, man tillbringar ju så otroligt mycket tid tillsammans med dem! Varje dag minst 4 timmar, det är 8760 timmar varje år. Det är mer tid än vad jag tillbringar tillsammans med mina kompisar, mer tid än vad jag tillbringar hemma med min familj. Inte så konstigt att de blir en sådan stor del av ens liv. De som Nora varit med om (och Lina också för den delen) det är inget man ens önskar sin värsta fiende. 
 
Jag hoppas verkligen att Grey aldrig kommer ryckas ifrån mig så snabbt, jag vill att han ska få leva livet ut. Och kunde jag skulle jag lätt göra honom odödlig. Den hästen betyder så otroligt mycket för mig, det går inte ens att beskriva <3 Varje dag längtar jag efter honom och önskar att jag bara kunde tillbringa all min tid tillsammans med honom. Jag älskar honom så otroligt mycket! Och min värsta mardröm är att något skulle hända honom. Utan Grey skulle jag inte vara mig själv, en del av mitt hjärta skulle slitas ifrån mig. 
 
Efter allt som hänt med andras hästar, har jag verkligen börjat uppskatta all tid tillsammans med Grey, varje dag, varje timme, varje minut. Jag älskar honom varje dag, varje timme, varje minut även om det inte alltid går som jag förväntar mig, så älskar jag honom precis lika mycket. 
 
Vi måste uppskatta tiden vi har tillsammans men samtidigt kan vi inte linda in dom i bubbelplast, det är hästar vi pratar om. Men att verkligen uppskatta tiden, uppskatta den där träningen som gick mindre bra eftersom du fick göra den tillsammans med din allra bästa vän! 
 
Jag vill att Grey ska vara med mig förevigt oavsett vad som händer, jag vill kunna minnas honom när han inte är längre. Därför har jag valt att tatuera in hans namn på min arm, då kan jag titta på den och minnas alla våra fantastiska stunder tillsammans och hur otroligt mycket jag älskar honom, och allt roligt vi haft tillsammans! 



 

Stress

Phu slänger in ett inlägg här  mitt i all stress. Har plugg upp över öronen! 2 stycken prov imorgon och även ett par läxor, förstår inte hur lärarna har tänkt sig att man ska hinna. Aja det är bara att plugga på, förhoppningsvis ger det resultat;)
 
Pinky har varit fin och riktigt trevlig att rida i veckan. Jag har haft ganska stor fokus på styrka och gjort mycket samling i galoppen för att verkligen träna upp bär kraften nu. Igår var han så rolig att rida, det var en sådan dag då allt bara klaffar från början. Det är dom dagarna man får lägga på minnet, för det är oftast då man får in den känslan man söker efter hela tiden och det är väldigt mycket lättare att rida om man kan "leta" efter en känsla hela tiden, det tycker iallafall jag. Idag var Pinky mer mör i benen vilket är bra, då har arbetet dagarna innan gett något. Dock blir det inte ett lika bra pass men dom är också viktiga. Man lär sig ju alltid något.
 
 

Dagens outfit







Skydd: Svarta från Horseguard
Boots: Eskadron
Schabrak: Blått Schockemöhle med vit och rött kantband. 

Mina tankar går till...

... himlen idag. Till den finaste ängeln av dem alla. Just för att jag idag saknar Darren lite extra, hans mjuka mule och vänliga ögon. Det absolut finaste jag hade. 


126 dagar var det sen du lämnade jorden.

Jogging

Idag stod som sagt jogging i ridhuset på schemat. Men först var jag förbi butiken och gjorde slut på mitt presetkort där, det blev ett par snygga och smidiga skydd! 
Bild tagen från google. 
 
Och dessa red jag även med idag, super bra passform och helt enkelt bäst om man inte har tid att linda då de fortfarande skyddar runt om.  
 
Dagens jogging pass lade jag upp så att han verkligen skulle bli lösgjord och lungn, vilket innebär mycket serpentinbågar med övergångar. Han blev riktigt mjuk och följsam, kunde ha honom i en låg form där han ändp bärde sig själv. Galopperade utan krav i ett friskt tempo för att få honom lite avslappnad, och det tycker jag att han blev. Ett kort men mycket nödvändigt och bra pass! 

Planering inför veckan

Onsdag (idag): Idag ska vi rida i ridhuset, gårdagen var inge bra alls. Så idag ska vi vara fokusera på det lättare grejerna som Grey tycker är roligt, lite för att bygga självförtroende. 
 
Torsdag: Ett lite hårdare pass med mycket skolor, målet är att han ska vara lugn och fokuserad. Och jag ska verkligen ta mig tid att rida igenom honom i skritten. 
 
Fredag: Skritta fram ute och sen jogging i ridhuset. Här ska det också bara vara lätt och han ska känna att det är roligt och att han klarar av det. 
 
Lördag: Longering på utebanan så att han får göra av sig med lite extra energi. Han ska va låg i formen och verkligen jobba bakifrån. 
 
Söndag: Skritta fram och av ute, och jogging max 20min i ridhuset. Fokus på övergångar och lydnad. 
 
 
 

Smockad helg

Hej hej hej!
Sorry för min frånvaro under helgen men denna helg har varit intensiv. Först clinicen i lördags och sedan träning för Anna i söndags då vi även han med att åka till min massör. Jag har fått hjälp med min nacke, rygg, hals och axlar nu tre gånger och vilken skillnad det har blivit. Jag känner ingen smärta i mina axlar och skulderblad längre och känner att jag orkar pressa ihop mina skulderblad ordentligt. Jag har lite olika övningar jag kör ca varje kväll för att succesivt bygga upp min ganska oliksidiga rygg ;) Min "problemsida" är min vänstra sida, där har jag knappt några muskler alls och framsida/ bröstmuskeln är riktigt stram medans på höger är jag nästan överrörlig... 
 
Idag vilade Pinky och vi promenerade ute i blåsten. Imorgon verkar det bli sol och varmt så förhoppningsvis blir det bommar ute under en strålande sol, hoppas!
 
 
 
 

Plugg dag

Idag har jag haft en plugg dag hemma och Grey en till vilodag.. Egentligen inte vad jag hade tänkt mig från början men kännde verkligen att jag behövde komma hem och plugga. Idag hade jag dessutom glömt min matlåda och då är det ingen idé att hoppa upp och rida när man är hungrig och lätt irriterad. 

Så idag åkte jag ut en snabbis, mockade och myste med grå. Stretchade och masserade honom, tycker det är väldigt viktigt att ta sig tid att göra det. De jobbar ju lika hårt som elit idrottare! Har en lapp i stallet med massa övningar, kan lägga upp den här sen! 


Imorgon är det jogging på schemat och jag ska se till att inte glömma min matlåda.. Nu ska jag dränka mig i lite mer plugg! Trevlig kväll! 

Trallar hem från gymmet

...eller inte. Efter en timme värkte mjölksyran i hela kroppen, hu va jobbigt det var! Att gymma tycker jag ger bra resultat, och du kan lätt välja vad du känner för att träna just idag. Många mördarmaskiner som ger (mig) träningsvärk i flera dagar, vilket behövs! Nu när jag inte jobbar från hästryggen som jag tidigare gjort måste man hitta nya tekniker för att bibehålla det man byggt upp. 

Belöning efter en dag som idag

Kände mig även något mer motiverad till att träna idag då jag suttit med näsan i häftet om hälsa och kondition som vi hade prov på idag. Det är så många faktorer som spelar roll för att må bra och jag gör allt jag kan för att uppfylla dom och därmed få en bättre hälsa! :) 


Nu ska jag snacka en stund med Ebba, sedan hem och nörda hästannonser! Vilket har blivit min nya hobby, dregla efter alla läckerbitar det finns tillsalu ;) 

Söndagsfix



Idag har källaren rensats! Alla hästsaker har sorterats, tvättats och smörjts. Som avslut satte vi upp några plaketter i källartrappan. Bättre än att de ligger och samlar damm i ett hörn ;) 

Starkt tips ifall ni inte vad vad ni ska göra av dem och har en vägg som ekar tom! 

Helgen

Hej! I helgen har jag varit sjuk, riktigt segt. Men så klart valde jag att rida Grey ändå igår, istället för att låta honom vila så han blir pigg och övertaggad. 

Upplägget för gårdagen var att jobba honom ordentligt, se till att han var fram för skänkeln och bjöd till ett jämnt sug i bettet. Det gick riktigt bra! Kunde trycka på honom lite extra och då kom frambenen upp lite och han rörde sig mycket luftigare, några steg bara men wow, den känslan jag hade är såå häftig! 

Galoppen var så fin, speciellt vänster galoppen. Kunde samla ihop några steg och sen släppa på honom, och då sänkte han sig ännu mer. Duktig kille! I höger galoppen tycker han det är lite jobbigt, han är inte lika stark där. Så vi gjorde massa övergångar för att få honom lyhörd, sen kunde jag ta tillbaka honom som att vi skulle bryta av men trycka på liite liite och få honom att samla sig några språng. Efter det la jag ner honom och klappade massor! 

Idag har han fått vila, vi har promenerat 40min i ridhuset och även stretchat. 



Mot täby!

Godmorgon! Nu kör vi mot Täby för clinic. Pinky och jag är båda väldigt laddade. Håll tummarna för oss :)

Programridning på Rasta




Först och främst gick vi och pussade på Dick som jag hade som hyrponny en tid tillbaka! Mysig ponny detdär :) 

Sedan så var det dags för Tyras programridning, hjälpte henne på framridningen och lugnade ner nerverna lite. Väl inne på banan skötte de båda sig så bra! Första riktiga programridningen och allt :D 
Har inte fått reda på ifall hon kom med i laget som uttagningen gick ut på, men håller alla tummar för att procenten ska räcka då det var ett väldigt fint resultat! 


Fina Hippie

Godmorgon

Gårdagen blev sen, kom inte hem förrens 22 igår kväll. Men så blir det ibland. 

Grey joggade jag i ridhuset, han var riktigt fin! Jag hade förväntat mig att han skulle va super pigg och stel, men han var ändå ganska mjuk med tanke på att han vilat fyra dagar. Vi jobbade mest lösgörande och gjorde mycket skänkelvikningar, galoppen kännde jag bara på och försökte lossa honom. 



Ett par bilder från dagen


Ja, jag var gladare i verkligheten än på den här bilden! 

Dagens stallgäng bestod av mig, Daniel o mami som sakta med säkert tog oss ut till Rasta i kön efter ett riktigt segt fordon. 

Väl uppe på Hippie red jag ordentligt och ville få igenom alla muskler så att han ska vara mjuk som en spagetti imorgon! 
Jobbade honom mycket i galoppen idag, red även igenom programmet som hans ägare Tyra ska rida imorgon så jag kan ge extra hjälp då jag själv vet vart svårigheterna i programmet sitter :) 

Jag har alltså en spännande dag framför mig imorgon. Bland annat knoppa för första gången på ett år...  Men det ska nog lösa sig! 

Stallfritt

Idag lyckades vi matcha in det väl. Jag hade sista nationella provet i svenska på förmiddagen och samtidigt körde mamma Pinky till Helen för lite massage. Det hade gått mycket bra och han hade känts finare än någonsin.

 

Sen i vintras har vi kört nästan varannan vecka till Helen, ca 2 gånger i månaden, just för att kunna hjälpa musklerna så mycket vi kan nu när han tränas hårt och kroppen är under uppbyggnad. Det underlättar även att gå igenom honom kontinuerligt för att checka av att träningen ger effekt på rätt sätt och att den träning man gör med sin häst ligger på rätt nivå för hästen.

 

Många kanske tycker att det verkar onödigt men det är elit idrottsmän vi håller på med och de behöver all suport dem kan få. Eftersom Pinky var spinkig och klen när han kom till oss som 4åring så har det varit till enorm hjälp att ha Helen. Sen är det också väldigt värdefullt att Helen faktiskt har masserat honom ända sen han kom, vilket är ca 2 1/2 år. Detta gör ju så att hon vet och förstår väldigt bra vad just han behöver för någon "hjälp".

Så här såg han ut när vi hade haft honom i ca ett halvår:

 
 
SKa försöka ta en bild på honom i nuläget. Lite mer muskelmassa har han allt fått;)

 

Före och efter

Före: 
Observera att den gula bakrunden gör att svansen ser mer gul ut än vad den var!

Efter: 



Är så nöjd med resultatet! Längar tills jag får tid till att tvätta hela honom i K9:s schampo!

Helen Langehanenberg clinic

På lördag kommer Helen Langehanenberg och håller clinic på Täby ryttarcenter. Gissa vilka som ska få rida för en av världens absolut bästa dressyrryttare? Jo nämligen jag och Pinksan!! Åh det ska bli så kul. Är säker på att vi kommer få massor med super bra tips och övningar.
 
Helen tränar och rider även ponnyer. Några av dem hon tränar är med i tyskalandslaget så hon har ändå lite erfarenhet av riktigt bra ponnyer och vet hur det ska se och vade det är man sysslar med på ponnynivå ;)
Det är Equestrian academy som arrangerar clinicen. Det kommer att vara ekipage från ponny till U25 och Helen ska även rida själv.
 
Det blir även jättenyttigt för oss att komma ut och rida för lite publik‚ super miljöträning. Det ska även mycket inspirerande att få ta del av Helens ord om andra ekipage.
 

Mot stallet

Vad gillar ni den nya tillfälliga designen? As snygg och clean enligt mig, tack Nora för att du fixar! 

Idag är det stall möte och eftersom Grey vilat i 4dagar blir det ingen Emma träning idag. Utan idag är planen att skritta runt slingan lite lungt så han får komma igång lungt igen. 

Ska bli mycket spännande atr se hur Greys svans ser ut efter tvätten av den igår!



Ny design och livet rullar

Fick i upgift igår på mötet att pilla ihop en ny desgin. Så här ser alltså bloggen ut fram tills att vår fotodag på påsklovet har inträffat så jag kan ha lite nytt matrial att jobba med :)
 
Mitt liv just nu då. Jag rider ju då framförallt en tjejs ponny på Rasta. Det är en otroligt söt ponny och jag tycker verkligen att det är jättekul att jobba med den! Jag känner för varje gång jag rider att han är mer och mer med på noterna och med Tyras jobb emellan så kommer han snart synas på fina tävlingsbanor. 
Idag är jag hemma och sjuk... Har haft en jobbig natt med väldigt lite söm men nu ligger jag nerbäddad i sängen med datorn i högsta hugg, med det sagt mår jag alltså mycket bättre! 
 
Imorgon har vi det sista nationella provet i svenska, uppsattsen. Jag tycker till skillnad från många andra att det ska bli jättekul då jag verkligen älskar att skriva och låta fantasin flöda! 
Efter provet och skoldagen åker jag ut till lilla Hippie (som ponnyn heter) och rider själv igenom programmet som Tyra ska rida på sin laguttagning på fre så jag vet hur jag gör när jag rider igenom prgrammet så jag sedan kan förmedla till Tyra vad hon ska göra :) Stallet två dagar i rad alltså och jag längtar redan till imorgon! 
 
 
 
Lilla sötnosen :)

Ordna upp

Hej! Idag gick tiden i stallet åt till att ordna upp saker och ting. Först och främst så räknade jag lite på Greys foderstat men bestämde mig för att låta den vara tillsvidare. Mockade även ur hela boxen för att byta till spån, från och med nästa månad kommer det kosta 650kr extra att ha halm. Därför byter vi nu tillbaka till spån, det är alldeles för mycket pengar att lägga på bara strö. Riktigt synd då jag tycker han fungerat så bra på halm, Grey har även trivts med att ha något att pilla med hela tiden och det har varit mycket lättare att mocka. Nu har han även fått ett halm nät i boxen för att han ska någonting att pilla med. Får se vad han tycker om det. 

Pga. Detta så blev det ingen ridning idag, men jag tror att de här 4 dagarna med promenader varit bra för honom. Han har gått rätt så hårt och utvecklats mycket, då är det bra att han får en viloperiod. Tvättade även svansen med k9:s skimmel schampo, svansen såg väldigt fin ut! Men det riktiga resultaten får vi se imorgon då svansen torkat. Spännande! 


Före bild på en mycket äcklig svans! 

Planera framtid

Idag satte vi oss ner alla tre på en fika och diskuterade bloggens framtid! Ett lyft kommer att ske och vi är övertygade om att ni kommer bli nöjda med förändringen :) 


Flickorna vägrade att kolla in i kameran och sysselsatte sig med annat istället för att le mot mig ;D 


Just nu



K9 Horse

Igår på mässan fick jag en födelsedagspresent av Christer som är ägare av K9, k9 var huvudsponsor för grooming tävlingarna där. 



Så nu ska detta testas! Har hört att k9 ska vara grymt bra, har även sätt före och efter bilder och det är helt sjukt vad fina hästarna blir! Grey kommer bli såå fin!

Tack så mycket Christer på K9! 

Dagen till ända!

Hej allihopa. Idag har det varit en lång dag, och även min födelsedag! Klev upp 8 imorse för att kunna vara på plats 9 när mässan öppnade. De i cafét var super gulliga och gjorde en fin liten tårta till mig. Vi har sålt klippmaskiner, skär, schampo, saxar och allt möjligt. Jag har även fått stå i kassan vilket var kul! 

Nu sitter vi i bilden efter att ha plockat ihop allt på mässan. Idag blir det thai till middag! 

Allt har även gått bra hemma med Grey! 


 Utanför mässan. 


Bild på snygg grå från Nikki❤️

Ingen vanlig dag

Nej idag är det inte vilken dag som helst. Idag fyller nämligen världens bästa Saga 18 år! Tjoho. Hoppas du har världens bästa dag nu när du är hela 18 år...😉🎉



Mässa hela dagen



Halloj, har stått på mässan sedan 8 imorse. Riktigt roligt är det men trött i benen blir man! 

Har fått en hälsning från Nikki och Grey, båda lever och mår bra. 

Saknar min fina grå ❤️

Dagens outfit




Blå lindor från eskadron
Blått schabrak med kantband i olika färger från horseguard

Tidig födelsedagspresent

Jag fyller ju 18år på söndag och igår fick jag en tidig födelsedagspresent av mamma!

En uvex hjälm! Super snygg, tack mamma😉 
Behövde verkligen en ny då jag haft min gamla i ca 5år... Så igår invigdes den nya hjälmen på Emma träningen! Som det för överigt kommer komma upp filmer på. 



Duktig ponny!

Hej! Idag var det Emma träning och Grey har verkligen varit super duktig. Lite stressig i början och stretade emot ett tag, men med Emmas hjälp så släppte det snabbt.
Sandra var även med och filmade lite. 

Imorgon är det ut på slingan som gäller, med gummisnodd då han varit för jävlig ute på senaste. På Fredag är det jogging och på kvällen åker jag med flyget till Malmö, det är en hund mässa och jag o mamma ska jobba! 

Nikki som har Nisse i stallet kommer ta hand om Grå, han kommer få vila lördag och söndag. På måndag kommer vi hem och då blir det jogging.



Wow

Wow! Vilken känsla Pinky gav mig under dagens pass. Den där känslan man får uppleva när man känner hur samspelta man är och hur hästen verkligen kämpar under en. Det som fascinerar mig mest är att han kändes lite trött igår och kan ändå prestera ett så pass bra pass dagen efter. Jag tror dock att han var lite trött igår på grund av att han var ute hel dag i det fina vädret. 

Han brukar vara ute från morgon till lunch just för att han rör sig så pass mycket ute i hagen så fram till lunch brukar han vilja komma in och ta det lugnt. Dagar då han vilar och det ska vara fint väder får han så klart vara ute längre men jag tycker inte att man ska tvinga honom att vara ute längre än vad han själv trivs med och det här uppläget funkar väldigt bra just nu.

Under dagens pass tränade vi på inridningar. Man märker att han har utvecklas sen i somras då det knappt gick att få stopp på honom in i halten, men så klart är det massor av andra detaljer. Haltera är nästan alltid raka om jag ger förutsättningarna för att dem ska kunna bli det. Dock är det igångsättningen till trav jag jobbar mycket med nu. Jag vill att han ska svara kvickt framåt i trav, inga mesiga skritt steg hit och dit. Sedan ska han liksom framåt i traven direkt så att det inte blir något vingel. Det är lättare sagt än gjort men fick till ett par riktigt bra inridningar idag så det är bara att träna på så ska dem nog sitta riktigt bra snart! Det är sådant finslip som vi börjar göra nu.

 

 

 

Go kväll

Hej, igår gick Grey ute och bara joggade lite. Skritt trav och galopp på slingan! Mycket duktig var han. 

Idag har vi varit uppe i ridhuset, slipade på öppnorna för att verkligen få till dem. Galoppen var fin idag, höger som brukar krångla var inte alls jobbig idag. Skönt! 

Det känns som att det äntligen börjar släppa i ridningen nu, han finner sig i det mesta och gör det oftast utan att protestera. 


❤️

Täcken till salu!

1.




Ett shires utetäcke storlek 130, 100g foder. Något solblekt och ett snabb spänne borta, men annars helt och rent. 
200kr

2. 



Ett Kimberly regntäcke med fleece foder, halvhals storlek 135. Helt och runt utom ett litet hål i fodret (som en lillfinger nagel) lite vita hårstrån sitter kvar på insidan. 
350kr

Köpare står för frakt!

Maila mig [email protected]

Mycket nu

Halloj, här kommer dagen i bilder. Är så trött har bara sovit två timmar inatt, imorgon får ni mer uppdatering! 




Givande helg

Det blir ett snabbt inlägg här innan jag ska ta och få lite sömn inför imorgon då jag ska ha nationella prov i svenska, muntligt.

Den här helgen har vi tillbringat på Strömsholm med trupperna och övriga ryttare som satsar på SM. Det har varit mycket givande och man får sig en rejäl tankeställare av all information.

Mer detaljerat inlägg om vad vi har lärt oss och hur vi ska lägga in dessa knep framöver!


At the moment



Dagens

Halloj, Idag var väl ingen toppen dag. Jag tänkte att vi skulle skritta ut i det fina vädret, men Grey tänkte annat. Idag gick han på bakbenen flera gånger, usch! Riktigt arg blev jag på honom. Men för tillfället är han lite understimulerad, han har dessutom ingen hagkompis vilket han egentligen verkligen skulle behöva för att tagga ner lite men även göra av med lite energi i hagen, inte bara stå i ett hörn och sova son han gör nu. Från 8 till 16...
 
Så i helgen är tanken att släppa in honom i ''dagisgruppen'' där går 4 yngre hästar melan 5 och 7 typ. Så kan han leka lite och göra av med sin energi. Det opptimala när man har en lätt stressig och pigg häst är ju att den får gå med kompisar. Grey kan ibland vara lite taskig i hagen, men nu är dem ju flera stycken och då brukar det va bättre. Får hoppas att det går vägen, för så här som han var idag är absolut inte roligt alls. 
 
Hur har era hästar? går dem själv eller med kompisar? 
 
 

Film från Emma träningen 5 Mars

 

Massage

Idag var mamma och Pinky hos Helen medans jag var i skolan. Pinky hade kännts mycket bra så det är bara att fortsätta att stretcha och massera honom efter träningspass!

Pinkys två nya täcken som mamma har köpt kom igår. Denär från märket Glööckler, det ena täcket är rosa och det andra är svart i någont sorts fuskpäls liknade matrial.



Emma träning

Hej! Igår blev det ingen bloggning för min del, kom hem alldeles för sent. 
 
Emma träningen gick riktigt bra! Han var något spänd då det knäppte (?) i ridhuset, och då blir han hög i formen. Vi jobbade mycket lydnad, övergångar så fort jag kännde att han rann iväg. Gjorde även fattningar från skritt vilket han gjorde super fina! 
 
I höger galoppen hade vi lite problem. Han skjuter ut bogen och rinner iväg från mig. Jag fick då tänka att rida in bogen hela tiden och bromsa upp honom på ytter, han blev super fin på slutet. Synd att han var lite spänd och hög, han blir ju så stark då också. 
 
Sandra en kompis i stallet följde med upp till ridhuset och filmade, super tacksam för det! Tack vare det så har jag en film att ladda upp senare! 
 
 

Igår

Igår gick Pinky riktigt fint. Han var ihop i kroppen och aktiv i bakbenen redan från start. Kul att han kändes så fin efter att ha gått två rätt långa och hårda pass de senaste dagarna eftersom vi har filmat küren...

Igår invigde jag det här super häftiga schabraket.

Kan jag få 4timmar till på dygnet?

Nu är skola och vardag igång igen, vilket även medför ett tajt schema för att hinna med skola,häst och läxor. Bloggen blir tyvärr inte alls prioriterad dessa dagar. 

Idag har dagen bestått av skola till 14, sen in till stan med min kära vän Celina och hennes kille. Där efter blev det buss till stallet. Ni som bor på ekerö vet ju hur sjuka köer det brukar vara på eftermiddagen och dom hamnade jag självklart i, så det tog sin lilla tid ut till stallet. Planen var först att rida ett hårdare pass idag i ridhuset, men väl i stallet förstod jag att jag aldrig skulle orka eller hinna det. 
Så idag blev det longering istället. Longerade utan inspänningar och han var jätte duktig sökte sig ner till en låg form och arbetade med ryggen. Lite träningsvärk hade han nog allt, våran uteritt igår var ju rätt så tuff. 

Imorgon blir det ridhuset och på Onsdag är det Emma träning!



Sova

Skola imorgon och upp tidigt! Sen blir det ut till Grå!

Idag red jag och Nikki på Nisse ut i skogen. Först klättrade vi i klätterskogen och sen tog vi tre eller fyra varv runt ängen blandat med skritt trav och galopp, Grey skötte sig faktiskt helt okej! Vi var ute nästan 2 timmar vilket var super bra för Grey, han behövde verkligen få jobba! 

Nu är det sova time, jag är helt slut. Imorgon taggar vi skola! Sovgott alla härliga läsare


Snabbt

Blir ett snabbt inlägg innan det är dags för att sova, tidig morgon imorgon när man ska tillbaka till skolan...

Efter två dagars vila så red jag Pinky idag. Han kändes fin men som vanligt efter några dagars vila så måste han mjukas upp och påminnas om vad det är som gäller. När han hade blivit koncentrerad ich uppvärmd så lade jag ner jobb på stärkande övningar i galoppen. Variera mellan slutor och öppnor längs långsidan är en övning som passar Pinky mycket bra för att komma ihop och under sig i galoppen. I skolorna kan jag liksom kvicka på honom utan att det blir något motstånd för skolan hjälper mig att hålla honom rund. Diagonal sluta där jag rider först några steg sluta sen upp rakt fram i öppna sen sluta igen gör jag också. Samma sak där, en övning som passar honom väldigt bra!


Positiv överraskning!

Grey joggades på utebanan och känndes förvånansvärt fin för att vara dagen efter promenad och hårt jobb dagarna innan. Något fast i vänstersidan men det släppte mer och mer. Fin i galoppen idag, behöll en lång o låg form och ytterbogen fick vi med! 

Skrittade av gjorde vi runt slingan, hehe.. PIGG HÄST! gick passage hela vägen och skummade som bara den i munnen.. Tillslut coolade han ner lite och kunde nöja sig med att skritta hem.