Mer om gårdagen

LC: Jag red inte på lika mycket som vanligt utan "safeade" lite, han var lite småspänd och ville kolla på domaren så jag kände att det inte var någon idé att satsa järnet. Dock var han mjuk och fin även om det blev lite hackigt ibland i volterna! Galoppen red jag mycket bättre i, då blev han rundare och biffade upp sig till sin "vanliga tävlingsform"! Jag vet inte riktigt varför vi ställde upp i denhär klassen, den var nog mest för att känna att vi är heelt klara med den nivån, känns bra att avsluta alla programmen sista gången med en vinst och bekräftelse! 68%, rättvis domare :)
 
LB: I denna klass var han rundare och mycket stadigare redan från början, vilket var otroligt tur eftersom att det visade sig tydligt att stabiliteten var väldigt viktigt för denna domare! Dock kändes han sjuuuuuukt seg. Skänklade och skänklade men fick känslan av att han inte kände... Blev helt förvånad när jag kom ut från banan och alla tyckte att det såg så fint ut! Och speciellt när jag såg poängen från domaren! 
En 4:e plats och 68% fick vi iallafall ihop vilket var jättekul! 
 
Fler bilder kommer senare i veckan då jag inte har fått alla från Jenny!

Vila

Grey vilar som sagt nu och därför är jag lite frånvarande just nu, har inte så mycket att skriva om. Hoppas att hovslagaren kan komma ut imorgon eller på onsdag. 

Promenerade Grey igår och han var väldigt pigg... 


Myspys

Idag vilade Pinky så vi åkte bara ut och myste och pysslade om honom. Tog även en promenad med honom i mörkret. Pinky hade sitt rosa täcke och jag hade en reflexväst så vi syntes nog rätt bra!




68% även i LB!


Berättar när jag kommer hem...! 

Erfarenhet är viktigt!

Hej! Du rider så himla bra och jag undrar lite om det. Hur tänker du på banan? Gillar du att tävla? Vad gör du för att få den bästa framridningen? Hur gör du om det händer nåt eller om det känns dåligt på banan och vad är det du alltid tänker på inför start? Vill du vinna eller vill du bara visa honom bra? Har du nåt tips till nån som bara slutar rida på banan? Tacksam för svar!

 

Svar:

 Åh tack!

Jag älskar att tävla! Jag har alltid varit väldigt tävlings inriktad och blir alltid så taggad och "hype" av att tävla.

 

Dock första säsongen jag tävlade blev jag väldigt nervös när jag gick in på banan. Jag red inte, jag styrde igenom ett program jag hade i huvudet och så fort sista halten var klar pustade jag alltid ut av ren lättnad. Men nu när jag har fått mer erfarenhet av att vara ute och tävla och har gjort det så mycket och varit på några av de största tävlingarna så blir jag inte nervös längre. Jag blir mer taggad på att rida och visa upp mig, min ponny och hur duktiga vi är tillsammans!

Jag har även blivit duktig på att tänka "ett steg innan" på banan, t.e.x på SM när jag red Delle i finalen, kom jag i ökad skritt mot en av högtalarna som stod precis vid banan. När jag nästan var framme vid högtalaren hörde jag applåder från publiken och då visste jag att de skulle börja prata ur högtalaren eftersom någon på en av de parallella banorna hade precis avslutat sin ritt. Därför kortade jag tyglarna kanske 1,5 m innan bokstaven för att ha lite mer kontroll på honom.

Efter ritten fick jag extra mycket beröm av Sandra för jag gjorde så. Det är även extra viktigt att man tänker så när man rider yngre ponnyer och hästar. Att man gör så de får en sådan trygg och boostande uppvisnings som möjligt!

 

När det händer något inne på banan brukar jag försöka bara kasta det över axeln och koncentrera mig på nästa uppgift. Om man sitter och ältar blir också nästa bedömnings punkt spänd och man tappar mer och mer poäng!

 

I början var det bara vinst som fanns för mig men nu är det inte målet. Målet måste man sätta upp innan man tävlar. T.e.x idag sak vi försöka få till volternas storlek och om vi klarar det får vi vara nöjda. Men så klart är det alltid extra kul att vinna:D

 

Om man slutar rida inne på banan så behöver man erfarenhet men man måste också sätta upp mål, som det där med volten. Om man kan klara av att "rida" enkla grejer inne på banan från början och uppfyller målet boostar man sitt självförtroende och ju mer självförtroende man får ju mer börjar man rida och känna sig "bekväm" inne på banan och säker på sig själv och sin häst prestation och det är då de gul/blå rosetterna börjar komma.

 

 

68% och vinst!

Startar dagen med en vinst! :D Känns bra! 

Det blev lite hackigt ibland på böjda spår men jag red noggrant och det var det vi känade på! :) 

Normala ponny




Lättnad

Nu är allt klart inför morgondagens tävling, klockan står på 5.30, vilka kämpar vi hästmänniskor är... ;D 

Packningen står klar, frukosten+lunchen är packad, allt är smort. Nu ska jag bara få i mig lite mat o tagga ner sedan är det bara o hoppa i säng! 

Bästa laget! Dock är det en annan C-ponny som följer med imorgon och inte lilla Showgun :) 


Idag skötte sig Darren fint, red igenom programen och han kändes riktigt bra! Dock måste jag verkligen banka in programen i huvudet innan jag startar imorgon, LC1, LC2, LB0, LB1... Vad är skillnaden? xD 

 

Nytt täcke

Wow kolla vilket snyggt regntäcke vi har köpt till Pinky! Passade super, ett riktigt bra prisvärt täcke.





Godmorgon

Hej! Har nu haft utsälppet och släppt ut alla hästar, mockat till Grey och fixa allt har jag också hunnit med. Nu har vi fikat lite och ska snart lunch fodra. Efter det så ska jag fixa med Grey och han ska få en promenad! 

Galenpanna

Gick en promenad med Grey idag, det började självklart regna o blåsa så fort jag kom ut.. Men vi bet i det sura äpplet och gick en sväng ändå. Grey i ett nötskal alltså... Ett löv blåste lite och han fick värsta damp rycket, stegrade och hoppade runt som en galning! Haha knäppis! 

Har utsläpp med mamma imorgon..Så godnatt! 




Pinkys dolda talang!

Pinky är väldigt hjälpsam och arbetsvillig! Därför brukar han sopa stallgången medans jag mockar. Effektivt arbete;)
 




 

Bästa någonsin!

Idag red jag Pinky i ridhuset och mamma var med och kollade. Han var riktigt fin och det var nog det bästa passet någonsin. Pinky var duktig och jag red faktiskt också bra! Fick in en fin takt i traven. Nu är det galoppen som måste bli starkare. När man är ung som han så är det helt olika saker varje dag som känns svagare eller starkare.
 

Världens bästa ridbyxor

Måste bara tips er om världens bästa ridbyxor! Pikeur Lucinda (girl finns även)! Dom är otroligt sköna och snygga. Har två färger, önskar att dom aldrig blev smutsiga så att jag alltid kunde använda dom! 

De starta o gråa har jag, blåa och vita skulle inte sitta fel ;) 

Suck

Hovslagaren kom inte i förrgår.. Så vi har fått tag på en annan som
kanske kan komma ut nästa vecka. Jag hoppas verkligen att han kan komma ut! Greys hovar är så dåliga just nu, så jag bestämde igår att han får
Vila tills att han fått nya skor.  

Idag slutar jag tidigt! 10.50!  Så jag kommer ut tidigt till stallet, sköönt! 



Kaos i ridhuset

Idag var det verkligen kaos i ridhuset! Folk överallt haha, menmen, då fick man öva på att styra också? ;) 
Behövs nog förresten imorgon då det är markarbete som står på schemat. Lyfta på benen och frigöra lite endorfiner ;D 

Dagens pass var iallafall inte det mest invecklade, skritt, trav och galopp. Inte så mycket mer än så! Han var väldigt intresserad av alla andra och tyckte att jag var tråkig vad jag än gjorde, men jag tog endast tillbaka kontrollen och hans uppmärksamhet ochefter det travade jag av lågt. 

Han kändes fin efter gårdagens pass för Jeanette! Hoppas att hon kan komma hit snart igen, så kul att rida för henne! :D 


Bilden har verklige inte någonting med själv inlägget att göra, men visst kunde den gammle herrn hoppa? ;) 

Slut

Whoo nu har vi slutat efter en oändligt lång franska lektion:S

Idag ska Pinkan ridas igenom så han blir uppmjukad efter att ha vilat;)


Shopping

Har precis beställt en liner till Greys horseware täcke. Det täcket han har nu är bara ett skal och det blir för kallt nu när det blir lite kyligare. Linern jag har beställt är på 200g så det kommer bli lagom! 
 
Täcket nedan är det som han har ute nu. Tycker det är riktigt bra! 
 
 
Och bilden nedan är på linern som jag beställt, tycker detta sytem är toppen!
Då slipper man ha tusen olika täcken.
 
 
Jag tror att man fäster två resår spännen där man sätter fast halsen och sen har man spännet på bogen + att man på något sätt ska kunna sätt fast det där bak vid svanssnöret. Hoppas det kommer snart, de blir kallt fort nu.

Pluggpluggplugg

Jag drunknar snart! Var borta 2 1/2 dag från skolan och nu är det så mycket att göra...! 

Matte, Engelska, Franska, Spanska, NO & Svenska. Inte direkt det jag behöver just nu... Dessutom är det hur mycket prov på gång som helst :/ 

Såhär såg det inte längre ut när jag red där igår... Åh hösten är verkligen här nu! 

En till häst?

Åå jag är såå sugen på en häst till just nu. En ung hopp häst vore toppen! Saknar hoppningen och är riktigt sugen... Men vi får se vad framtiden har att erbjuda. 

Sitter på tunnelbanan nu, mot stallet! Grey ska förhoppningsvis skos idag äntligen. 


Mot den rosa drinken

Är på väg hem nu. Ska lämna lite grejer och slänga i mig någon frukt om det finns hemma.

Drinken ska ut i skogen och lyfta på fötterna lite;)



  

Lugn dag

Lugn dag igår, promenerade honom bara. Han tar det lungt nu då han har han sko som sitter löst, men förhoppningsvis så kommer hovslagaren idag! 

Nu är jag på väg till skolan.. Tagga prov idag. Nooot


2 lugna

Igår gick jag en promenad med Pinky och pysslade med honom. Idag blir det att ta en sväng i skogen eftersom det är hoppning i ridhuset. Då blir det svårt att rida när det står en massor av hinder överallt.

Sedan tar han det lugnt nu även för han har gått hårt och behöver lite återhämtnings tid. Han är ju ung och behöver sina viloperioder för att sätta muskler och växa!


Jag är tillbaka!

Nu är jag tillbaka igen! New York var fantastiskt, får se om det kommer ett inlägg om det :) 

Idag skötte sig Darren bra, han var skiitpigg även fast jag red igenom honom igårkväll, överskottsengergi antar jag ;) Red iallafall ut, han hoppade till någon gång när ett spöke bröt en gren någonstans väldigt långt bort i skogen men annars skötte han sig! 


Idag har även varit min födelsedag! Studiedag och jetlag, timeat :P Tog en sovmorgon till 10 och sedan en mysig fika med Emma,efter det hem en snabbis och öppna paket och sedan hem till Ella och Emmy en stund innan det bar iväg till stallet. Bland annat invigdes nya ridbyxor :D
Hela 14 år på jorden...!

Vilken kavaj?

Som ni kanske har märkt har jag 2 stycken kavajer jag tävlar med. Båda kommer från Spooks men är 2 helt olika modeler. Gillar båda starkt eftersom båda är stretchiga och super sköna att tävla i. Dom sitter även som ett smäck efter ens kropp vilket ger ett snyggare intryck tycker iallafall jag:)
 
Nu undrar jag vilken ni tycker är snyggast? Kommentera gärna!
 
Kavaj 1:
 
 
Denna kavaj kallas "showjacket" och kostar starx över 2000 kr. Den är super skön och stiker ut lagom mycket. Dock börjar den bli liten för mig i ärmarna så jag får väll lägga upp den här sen om vi hittar en annan kavaj. JAg tycker att det är skönt att ha 2 kavajer om man tex är på meeting och den blir skitig första dagen då är det skönt att kunna ta en ren kavaj till nästa dag;)
 
Kavaj 2:
 
 
 
 
Denna kavaj är också super skön. Den kallas "Lena" och kostar runt 2500 kr. Denna är en storlek större och är lite längre i armarna vilket passar bättre! Älskar båda två.
 
Så vilken gillar ni?
 

Vad lägger ni mest pengar på?

Sissi om:
Hej! Vad lägger ni mest pengar på runt hästarna och minst på?
 
Hej sissi! Jag lägger mest på stallhyran eller mamma snarare. Det är det som är dyrast runt Grey, sen kommer nog andra saker så som hovslagre, träningar och sådant.
 
Det som jag lägger minst pengar på är nog utrustning och foder. I våran stallhyra ingår allt foder som Grey äter, så det ända foder som jag köper är fodertillskott som nypon och magnesium. Jag skulle vilja lägga mer pengar på utrustning så som lindor och grejer, men eftersom jag betalar mina träningar själv så finns det inte pengar över till det :)
 
 

Ledigt

Idag har alla i skolan ledigt för det är studiedag! Så skönt att ha den just denna vecka då vi har minst ett prov i 4 veckor framöver plus ett ton med läxor varje vecka. Skönt att det inte är massor av tävlingar kvar;)
 
Så nu ska jag börja plugga och sen runt lunch åker jag till stallet och fixar Pinky. Idag ska han bara gå en liten promenad och mysa. Sedan efter stallet ska jag in till stan och äta middag med pappa.
 
 
 
 

GRATTIS NORA!

Idag fyller Nora år!!! Hela 14år!! 

GRATTIS NORA!! 


Rosa täcket


Täcket kommer från Kingsland. Är ett super täcket. Fleece men på utsidan lite softshell material så all smuts och annat fastnar inte lika lätt som på ett täcke i vanlig fleece!

Vet inte riktigt var mamma köpte det men googla så lär du väll hitta någon butik som har det:)

Mysig dag

Hej! Är påväg hem från stallet nu. Har bara myst och fixat med Grey idag, klippt hovskägg, man och svans. Vi tog även en promenad i sommarhagen och tog lite fina bilder i solnedgången. 

Nu ska jag hem och plugga! Har sämhällskunskaps prov på onsdag. Och en engelska deadline till på måndag nästa vecka. Ligger även efter med matten och behöver räkna ikapp lite. 

Bilder från idag. 







72,9%!

Det blev fel under gårdagens tävling. Jag red på 72,9% istället för 70,1%. De hade glömt en 8! 
Sånt som händer men tyckte att protokollet såg ut att va värt mer;)


Delle sköter sig!

Fina Delle sköter sig nere i Skåne och Amanda säger att det går jättebra! Ska bli kul om vi får träffa dem på höstlovet!


Förlåt förlåt

Har inte haft någon tid över till bloggen i helgen.. Har as mycket prov och inlämningar just nu och några veckor framåt. 

Idag har jag bara tagit det lungt och pluggat hela dagen. Åkte ut till stallet på eftermiddagen, mockade o fixade allt. Darren och Grey fick varsin promenad. 

Red båda i ridhuset igår och Grey var grymt fin! Red endast 30 min, dumt att slita på honom när han var så fin. Darren var också fin! Det är så roligt att sitta upp på en välskolad ponny som gör allt (även om vissa protester kan uppstå.. Hehe) är så tacksam över att ha fått rida honom lite. Nu vet jag hur det ska kännas och kan ta med det upp på Grey. 

En bild från igår! Darren fick vara orange och för att spara tid så fick Grey låna Darrens orangea outfit. Tyckte han passade väldigt bra i den färgen! Tycker inte ni? Kom på att jag skulle ta kort redan när jag sadlat av Darren, så jag har bara ett bild på Grey tyvärr.

Duktig ponny



Sorry

Har inte haft tid till bloggen.. Är påväg till stallet nu, både Darren och Grey ska gå i ridhuset idag. Jag ska även mocka och fixa allt åt båda två. Hörs senare, snart dör mitt batteri..

Rosa

Åh kolla vilket snyggt täcke mamma har inhandlat till Pinky!! Han kommer bli så snygg i det:)

Mys!

Red ut igår och joggade lite, han var duktig och tyckte att det var roligt att komma ut. 

Slutar 10.50 idag, skööönt! Sticker ut direkt och fixar till Grey och Darren. Grey ska ridas i ridhuset medans Darren ska få en promenad. 


Right now




X2

Nu är jag på väg mot stallet. Ska som sagt rida både Pinky och Darren idag. Ska även fixa mat åt Darren men slipper mocka, skönt:)



Hitta tillbaka

Emma träningen igår gick toppen bra! Han har varit spänd och galoppen har inte fungerat, men vi hittade tillbaka till det igår! Vi tog av mig sporrarna och så var det back to basic. Han lugnade ner sig och släppte på spänningarna. På slutet blev han riktigt fin efter att vi ställt igenom ordenkligt, och då kunde vi börja göra lite svårare saker. Galoppen fungerade bra och vi lät han bara slappna av och gjorde inga svåra saker. 

Idag ska han joggas ute om det inte spö regnar.. Då får han en promenad istället. 
Bild från frukosten idag, jag och Viggo kollade på Dumma mej 2.. Hade ingen bättre bild att bjuda på idag.. 

Duktig ponny!!

Idag gick Pinkan riktig bra. Hade mamma i örat och vi red på utebanan då det var Emma lektioner i ridhuset.

Imorgon blir det att rida både Pinky och Darren eftersom Nora ska till New York. Ska nog rida mittemellan pass på båda. Ska bli spännande och känna lite på Darren;)


Vilken känsla!

Jag tar verkligen med mig en underbar känsla till andra sidan Atlanten efter dagens ridpass! Darren svävade fram och vi jobbade igenom ALLT. Träningsvärk imorgon? ;) 

Vi tränade även på många saker från alla möjliga FEI-program, allting fungerade jättebra och Emma tycker verkligen att jag ska försöka få med mitt bästa lag till först Div l och sedan Eliten, vi får väll se vad dom tycker om det! :) 

Nu ska jag proppa i mig några plommon, sedan blir det i sängs ögonen  bums! Eller nja, måste börja jobba bort lite av läxberget som ligger och väntar på mig någonstans här hemma i huset.. 

70 min

Nu är jag hemma efter orienteringen! Fy vad jobbigt men ändå skönt, man känner sig väldigt frisk eftersom man har varit i skogen.

Jag och min kompis sprang alla 11 kontrollerna på 70 min och var näst bäst av alla i klassen! Väldigt nöjd över vår insats:)

Nu ska jag äta och plugga innan jag åker till stallet. Mamma kommer ut runt 5 och kollar när jag rider Pinky.


Regnet bara öser ner

Hej! Hade ingen tid att blogga igår, vi har massa prov o så nu. Det fanns ingen tid till bloggning. 

Jag red inte igår, hade ingen motivation när det regnade så mycket ute. Tanken var att han skulle gå ute och joggas men han fick en promenad istället. Jag vill inte att han ska gå i ridhuset 3 dagar i rad. 

Idag taggar vi till Emma träning! 


Kvalitets tid<3

Idag blev det bara en massor av mys med Pinky och annat pyssel i stallet.


Min gosiga ponny!

Världens finaste häst!

Åh vad fin Darren var idag! Vi var ute i regnet och jag red en ganska hårt pass. Han gick som en klocka, så hiimla fin var han! :D 

Imorgon är det orienteringsdag med skolan, sedan Emma-träning! 

Solnedgången fick men inte se idag inte... ;) 

Imorgon ska jag även fixa allting till helgen då Saga och Ella ska ta hand om ponnyn medan jag är i New York! 

Skillnad?

Jag tycker att man ser en skillnad på hur Pinky såg ut när han kom och nu.

Han ser mer välmående ut och har satt mer muskler på rätta ställen. Och mer muskler är på väg...
Speciellt halsmusklerna. De börjar komma på rätt sida av halsen;)

Halvt

Gick si så där idag, fick igenom honom halvt men inte helt. Men ändå ett helt okej pass med tanke på att han inte gått så mycket. Red igenom lite program delar och det känndes väl helt ok. 

Nu blir det sova! 


Den ponnyn asså!

Idag red jag Pinky för Roggan! Det gick så superduper bra. Helt sjukt fin har han. 
Vi jobbade ju mest på det han ska göra nu för att bli starkare bak för att klara av alla rörelser med kvalité sen.

Nu måste jag sova. Men det blir mer bloggning imorgon. Lovar!

Glöm inte att heja och följa Lina och Ojoj, de ska ner till Ungern och tävla! Håller alla tummat för dem!


Regnet det öser ner...

Usch vilket väder det har varit idag! Verkligen inte okej... 

Darren hade en lugn dag, han verkade ändå lite mör och allmänt tjurig. Imorgon ska han få sig ett pass på banan och lyfta på fötterna i skogen! 

Tack för svaren på inlägget innan om schabrak, så kul när ni intresserar er och kommenterar! :D 

Har jag valt fel?

Skola, gymnasium, fy faan säger jag bara. Jag är så skol trött! Får ångest varje morgon av att behöva gå till skolan. Jag trodde att det skulle bli bättre efter 9:an men det har det verkligen inte blivit...Nästan värre. 
 
Jag tror att det har att göra med våra sena dagar. Jag slutar: Måndag - 15.50 Tisdag - 15.30 Onsdag - 16.00 Torsdag - 16.05 och fredagar så slutar jag någorlunda tidigt 10.50 
 
SÅÅÅÅÅ trött på allt som har med skolan att göra. Usch Usch och Usch! 
 
Visst jag kan ta ett sabbats år.. Men då skjuter man ju bara upp problemet. Jag vill ha en bra utbildning och jag vill tycka att det är kul. Men jag vet inte vart jag ska hitta motivation ifrån. 
 
Hur gör ni? Vart hittar ni motivation till att palla med skolan? Äter ni en extra god frukost på morgonen? 
 
Hur gör ni? Bomba mig med förslag.. I need it. 
 

Godmorgon regn

Ganska mysigt att sitta inne i värmen när regnet öser ner utanför. Men snart ska man gå ut i det... Usch! 

Grey ska gå i ridhuset idag. Hörs senare 


Hjälphjälphjälp

Nu får ni hjälpa mig!
 
Om lite drygt en vecka fyller jag år (på tidag), och helgen innan det är vi i New York tors-sön, måste därför bestämma mig typ nu vad jag önskar mig! :/
Det mesta är klart, men en sak jag inte kan bestämma mig för är i vilken färg jag önskar mig mias schabrak+lindor i...
Den lite mörk-gröna (bild: dressyrmupparna)
 
ELLER VIN-RÖTT!?!
 

Vilket tror ni att Darren kommer att passa bäst i!?

Utvärdering tävlingsplats Vallentuna

(tävlingsarrangörerna var Österåker RK men de hyrde in sig på Vallentuna RS)
 
+ Större ridhus där själva tävlingen var
+ Man kunde rida fram ute och inne
+ Caféterian var helt ok, dock kalla korvar...
+ Resultaten kom upp snabbt på Equipe
+ Trevliga funktionärer som hjälpte till
 
- Inte fast starttider
- Priserna
- Parkeringen, den var liten så vi som kom senare fick ställa oss lite all over the place
-Vägen var inte så bra skyltat och det låg mitt ute i skogen så det var lite svårt att hitta...
-Underlag på båda framridningarna
Annars var det en helt ok tävlingsplats, den var ganska liten så man hade alltid nära till allt!

Bilder från tävlingen

Här kommer lite bilder som Saga har tagit idag :)
Som Ella har sagt, domaren var lite knasig xD Menmen, det är bara o ta protokollet med en nypa salt, alla domare kollar på olika saker, någonting borde det väll finnas o förbättra? ;)
 
Eftersom att jag startade sist på hela dagen så hade jag hunnit se ganska många equipage, drog slutsattsen att hon ville att hästen skulle vara lite lägre i formen och att det skulle se mjukt ut. Så jag la ner honom inna på banan och gjorde så gott jag kunde- lite fuskis får man vara ibland- och det verkade ge resultat :)
 
 

1:a med laget & 5:a inviduellt!




Ingen koll

Jag är super nöjd med Pinky. Han skötte sig perfekt. Sen att domaren var helt ute och cykla får man bara slänga över axeln.

Hon tyckte att han skulle visa mer längningar. Jag och alla andra tyckte att han ökade perfekt och fattade verkligen inte vad hon ville så för slags ökningar!

Aja bara på det igen nästa helg! Konstiga domare det finns....


Godmorgon

Godmorgon! Sitter i bilen med Nora och Darrens förra ägare Wilma, påväg till tävlingen. Fixade lite till Grey innan vi åkte, höpåsar, hinkar och så släppte jag ut honom i hagen. Nu taggar vi till tävling! 

Rider Grey senare när jag kommer från tävlingen. Tror att han får gå i ridhuset. 

Hahaha..

Fullt upp

Hej! Har precis varit i stallet och ridigt Grey. mamma mockade och gjorde allt så det slapp jag idag. Lyx! 

Red i ridhuset en stund, han var stel o så eftersom han inte gått så mycket. Krävde ingenting utan han fick bara rulla på och bli mjuk. Lite tjafsig var han allt men det blev bättre! Idag var han lite som en trotsig 5-åring... Kunde inte stretcha och tyckte att allt var läskigt idag.. Haha

Det gick bra med bröllops körningen idag! Och det var super roligt att få följa med, gör jag gärna om igen! 

Kitty knoppad och fin! 


Grey aka 5åringen...

Lång dag..!

Idag har varit en lång men väldigt rolig dag! 

Direkt bär vi vaknade så åkte vi ut till stallet, Darren gick ett pass i ridhuset och Wilma var med och hjälpte oss som igår. Det gick bra, han lossnade mycket snabbare idag. Imorgon kommer jag bara behöva plocka fram det på framridningen och sedan göra ett bra och framförallt noggrant jobb inne på banan! 

Sedan åkte vi iallafall till Djursholms Ridklubb och hängde lite på deras stora tävling Elitdressyren 2013. 
Kyra Kyrklund var där och höll en clinic också, sjukt roligt och lärorikt! :D 


Nu ska vi tagga till imorgon med god mat :P

Skinande ren!

Nu är Pinky riden och duschad. Så nu är det bara sista fin putsen kvar av honom.

Delles box är även tömd och hans skåp är nästan ur städat.

Skriver mer sen när vi är på väg hem:)


Tips sökes!!

Min nosgrimma på tränset är lackad. Den glänser helt okej mycket men inte så mycket  som jag vill!
Jag undrar därför om någon av er läsare har något grymt tips på hur man får den extra blank inför tävling??
 
Är väldigt tacksam för alla olika svar! Har googlat men inte hittat något speciellt...
 
 

GODMORGON!

Vaknade verkligen på rätt sida idag. Pigg och glad och äntligen var det inte min mobil som väckte mig utan jag vaknade helt själv.
 
Om några timmar ska vi bege oss mot stallet. Vi har ganska mycket att göra där så det blir nog att tillbringa hela dagen istallet.
 
Vi ska:
* Tömma Delles box
* Ta bort alla grejer från Delles box
* Rida Pinky
* Mocka och fixa allt runt Pinky
* Duscha haonom så han glänser tills imorgon
* "Tävlings" fixa honom 
* Ta hem allt som ska smörjas hemma
* Smörja sadeln i stallet
* Packa in lite saker i släppet och ställa fram det vid stallet
 
Sen på hem vägen skall vi även köpa med oss frukost tills imorgon eftersom det bllir en ganska tidig morgon!

 

Fullt schema!

Denna helgen är verkligen proppad med roliga saker!
 
Idag åkte jag och mamma först till Stockholm Hästsport, jag fick med mig ett pärlpannband från Perfect Sit of Sweden (är så nöjd!) och mamma en vinterjacka. 
 
Sedan åkte vi och hämtade Wilma, Darrens förra ägare, i Sumpan där hon kom med tåget. Hon ska vara med här hela helgen vilket ska bli jättekul :D 
 
Vi åkte efter det ut till stallet, kärt återséende för Wilma och Darren :´) Sedan red jag en hårt pass för Wilma. Det gick finfint, dock var det mycket ups and downs hahah! 
 
 
Nu ska jag iallafall krypa till sängs och ladda inför en fullspäckad dag med bland annat en större utflykt... Gissa vart?
 

Tömkörning

Hej! Kännde att det var dumt att rida idag när jag inte kännde mig helt ok. Så jag tömkörde honom lite på utebanan, han var jätte duktigt med tanke på att det var så länge sen jag tömkörde honom. Grey lyssnade toppen och gick fram när jag lättade lite i handen och bad honom gå fram. När man tömkör märker man verkligen att han ser dåligt, i högervarv där han ser dåligt så vänder han sin mot mig när jag ber honom stanna så att han ser mig ordenkligt, detta gör han inte i vänster varv. 
 
Imorgon ska jag hjälpa Fredrik med en bröllopskörning! Ska bli jätte roligt då jag aldrig gjort något sånt innan. Så det blir knoppning och fixning! 
 
Juste!! Glöm inte this or that http://seendressage.blogg.se/2013/september/this-or-that.html#comment
 
 

Som en apelsin..?

Pinkys i orange outfit! Passade faktiskt bra tyckte jag:)



Färdiga

Nu har jag precis ridit klart Pinky. Han var väldigt fin och mjuk. Red i ridhuset och körde igenom programmet 1 gång .

Imorgon blir det att jogga på utebanan.

Outfit får ni sen i nästa inlägg. Använde orange idag. Passade faktiskt riktigt bra på Pinky:D


This or that

Kör igång en this or that. Ni kommenterar t.ex rida ute/rida inne så svarar vi. Skriv så många ni vill, alla this or thats kommer svaras på av både mig, Nora och Ella! 


Kör på!

Skolan

Sitter just nu i skolan. Slutar ganska tidigt så det är skönt att komma ut till stallet i tid.

Pinky ska nog gå i ridhuset idag. Tror jag rider igenom LB:1 någon gång för att fräscha upp det programmet lite:)


Jag är tillbaka!

Hej! Har bestämt mig för att börja bloggs igen. Det har varit skönt med en paus men jag har saknat att blogga!

Grey har bara promenerats det senaste dagarna, jag tyckte han behövde det eftersom han har gått ganska hårt den senaste veckan. Jag har dragit på mig världens förskylning så jag kommer vara hemma idag.

 

Hjälp!?

Den 24:e September fyller ju jag år. Har kommit på ganska många saker som jag önskar mig, tex en vinterjacka. Frågan är om luvan på den här grymt snygga spooksjackan är i vägen? 
Har någon av er något att säga om denna? Varm? Storlek? 
 
 
Och om inte, har ni något bättre förslag? :D
 

Min saknade ponny

Ja nu har det gått några dagar sen Delle lämnades i Skåne. Har fått några uppdateringar och det verkar gå super och Amanda tränar på!
Kan inte låta bli att lägga upp några fina bilder här! Saknar honom väldigt mycket. Han var alltid så kul att rida framförallt i slutet<3









Mysis

Idag var det mysdag för Pinky. Jag fixade lite med honom, klippte hovskägg och lite annat små trim.
Han var även duktig och lät mig klippa bort lite hår i öronen, han brukar vanligtvis hata när man håller på med öronen men med lite godis och tålamod gick det ganska bra;)


Fråga om landslaget

Helt klart det översta ;-) jo jag undrar en sak och det om dig och pinky och du sa tidigare att ni är med i landslaget men hur går det ihop eftetsom du inte får tävla nationellt med honom än? Ochdet välj nya ladslagsryttare varje år, så då hinner du ju inte ens tävla i laget. Jag undrar också vad du har för tävlingsplaner för 2014? :-) 


Svar:

 Förstår att ni undrar, det gjorde jag också när jag fick beskedet att jag blir kvar.

Det är så att Bobo (landslagskaptenen för ponny) tycker att Pinky har så pass bra förutsättningar att bli något och att jag även nu har rutin på stora tävlingar. Han vet även att vi har ett väldigt bra upplägg med tränare för att utveckla honom mycket.

Varje år så rensar de ut folk som är för gamla eller som tex har sålt sin ponny eller ngt annat. 

Vi hoppas ju att vi kan va redo för mästerskap om något år som det står om obs- gruppen.


Målen med Pinky nästa år är lite oklara. Vi får se hur långt han har kommit men det skulle vara kul att kunna rida nationellt nästa år. Men då mer kanske kunna komma upp på den nivån mot sommaren. Ingen stress:)



Kriterier ungdomstrupper

Följande kriterier gäller för uttagning till ungdomsdressyrens trupper, internationella tävlingar och mästerskap.

Trupper:

Spetstrupp - Ekipage som är aktuella för internationella tävlingar och mästerskap.

Utmanartrupp - Ekipage som under året kan bli aktuella för internationella tävlingar och mästerskap.

Observationstrupp - Ekipage som under året eller nästkommande år kan vara aktuella för internationella tävlingar.

Kvalificering till trupperna sker genom goda tävlingsresultat. Trupperna kommer att uppdateras fortlöpande.

Internationellt tävlande:

  • Ekipaget måste ingå i någon av ovannämnda trupper.
  • Resultat på nationella tävling väger tungt. Hänsyn tas i första hand till lagtävlansprogrammet, därefter mästerskapsprogrammet och S:t Georg för young rider.
  • Hälsostatus på ryttare och häst.
  • Hur häst och ryttare klarar ett meeting.
  • Tidigare erfarenhet.
  • Attityd till hästen och medtävlare.
  • Välplanerat tränings- och tävlingsupplägg.
  • Tydlig kravprofil/målsättning.


Mästerskap:

  • Kriterierna för internationellt tävlande ska vara uppfyllt.
  • Resultat på internationella tävlingar.


Att tänka på:

  • Kom igång i tid, första internationella tävlingen är redan i mars/april. Det är ganska få möjligheter till internationellt tävlande.
  • Kontakta din respektive teamchef med information som kan vara viktig.
  • Kür-klasser är inte kvalificerande.
  • Ingen hänsyn tas till SvRF:s poängrankinglista.
  • Ingen hänsyn tas till resultat mot lägre kvalitativ konkurrens på regionalt

Vila

Idag ska Darren få vila, det har han verkligen gjort sig förtjänt av! 

Igår på Emma-träningen gick han verkligen som en klocka. Allt gick så bra, han var mjuk och spänstig. Traven var helt fantastisk!! Hoppas verkligen att det håller i sig tills på söndag...! 
En av många bilder från Strängnäs

Jag ska till till stallet över huvudtaget, mamma fixar allt idag då farmor och farfar kommer och jag ska vara lite med dom eftersom att vi aldrig träffas! ;) 

Snyggt pannband!

Hittade det här pannbanden igår när jag kollade på lite rosa pannband.

Skulle vara ganska häftigt att ha någon av dessa när vi har vår nya svarta flughuva på?



Vad tycker ni?:)

Test!

Har precis uppdaterat blogg.se appen. Den ser mycket "proffsigare" ut och ser även ut som den kommer va smidigare att blogga ifrån!

Red ut Pinky idag. Han var på och väldigt knasig i början men det släppte när ja metodiskt gjorde honom lugn och "sorterade" ner energin så han la det på rätt saker.

Imorgon blir det vila och frisering för prinsen.

Darren och Nora LB:1

Från helgens tävling. Nora missade sista halten som ska vara längst ner vid domaren. Annars såg det super ut! En andra placering.

PLUGG!

Åh det är helt sjukt hur mycket plugg lärarna kastar på oss! Dom tror väll att vi inte gör något annat än att går raka vägen hem efter skolan och pluggar... Har 3 läxor tills imorgon + ett lite större läxförhör/ prov. Och det är bara lite av allt vi får under veckorna. Förstår varför folk ofta säger att 8an består av läxor och 9an av prov.

Ska återgå till pluggandet. Det är pga alla läxor som SM inlägget inte har kommit upp.. Så klaga på lärarna och inte på mig!

Nöjd!

Är väldigt nöjd med Pinky idag också. Han hade nog lite lite träningsvärk men han gick ändå fint.

Red på utebanan och han lyssnade bra från början. Sedan mot slutet blev han lite tung i handen för att han inte riktigt har styrkan i galoppen att orka va uppe i formen och samla sig med bakbenen under sig och vara kvar i uppförsbacke!

Men traven har tagit kliv framåt vilket är kul då hans grundtakt är mycket mer schvunging och han har fått in mer påskjut bakifrån. Kul kul:)

STOR skillnad

Idag var Darren inte alls lika piggelin som igår, tvärtom! Han var inte jätteseg men han krävde ändå att jag red extra mycket för att hänga med på allt.

Jobbade mycket olika former, red barbacka och då brukar jag nästan alltid fokusera extra på olika former då jag känner så mycket bättre är när jag rider utan sadeln.

Annars blev det lite vardagsarbete, förvänd galopp, tagen bakdel, öppnor och skänkelvikningar, allt gick bra och han var mjuk och fin! :)



När jag kommer hem ska jag försöka lägga upp några bilder som Saga tog i lördags! :D

Godmorgon!

Halooj!

Idag ska Pinky gå ett hårt pass. Tror jag tar det på utebanan. Gillar att ta honom ute när det går eftersom det är ganska stor skillnad på honom ute och inne. Han blir mycket mer fokuserad på omgivningen ute och därför är det bra att träna på att rida ute med honom för ju mer rutin vi får ute och ju mer rutin jag får med problemen desto fortare får man igenom dem efter några gånger.

Idag slutar jag även "tidigt". 13.50 så då kommer jag inte hem för sent!

Senaste

Här kommer en liten sammanfattning av de senaste passen:

Måndag- Red ut barbacka på hack, gick jättebra, Darren skötte sig finfint och det var så mysigt i solnedgången :)

Tisdag- Ett allmänt dåligt pass. Han stretade emot mig och ville inte koncentrera sig på något annat än Abbe som blev riden i hagen intill banan... Men då la jag bara ner honom när jag fick lite kontroll, ingen idé att kampa när han är på det humöret.

Bilderna är från måndagens uteritt!

När allt spricker...

Jag mår inte bra. Har förhöga krav på mig själv, med både stall och skola. Att stressa igenom en hel dag är inte okej. Jag känner mig tom inombords. Jag gör inget med känsla längre, inget görs hel hjärtat. Vill bara gråta fast jag inte vet varför, skulle kunna fylla ett helt badkar. Det skulle aldrig ta slut. Jag måste börja ta hand om mig själv, på riktigt, inte på låtsas. Jag tar nu en bloggpaus på obestämd tid. Tills jag fått ordning på min vardag och på mig själv. Jag har prioreterat allt annat än mig själv. Jag börjar bli sjuk. Sjuk av för lite sömn, för lite mat och för mycket stress. Jag hoppas att jag är tillbaka redan nästa vecka, eller kanske redan imorgon om allt känns bra. Men nu känns inget bra. Och jag måste få ordning på allt.
 

Ett popcorn!

Red Pinky på utebanan idag. Var ju ganska mörkt ute men lamporna lyste upp bra på banan så det var ändå skönt att rida ute.

Han var fin, men väldigt expolosiv och känslig vilket var kul. I början när han hade sådana dagar var det bara jobbigt, hade inte hittat knepen då att få han koncentrerad och lydig men nu har vi fått mera rutin och man får honom så jädrans fin när han kommer igenom på sina "popcorn" dagar.

Brukar kalla han ett popcorn för att han blir lite "popig", asså han har lätt att bli mycket ovanför marken haha. Inte så lätt att förklara men han känns som ett poppande popcorn iallafall.

Gjorde mycket volter, övergångar och lite svaga skänkelvikningar.

Mot stallet!

Är på väg mot bussen. Nora och Saga kommer från brommaplan så fick åka 12an heeelt själv;)

Idag ska Pinky gå antingen i ridhuset eller på utebanan. Blir ett medel pass eftersom han vilade igår.

Ska även planera resten av veckan då det är tävling på söndag ju och petig som jag är måste jag alltid lägga upp en noggrann plan även om det inte direkt är en "liv eller dö" tävling på söndag för min del. Det blir mer att komma ut igen efter SM.

Hur kan man vara så trött?

Sitter i skolan nu och håller på att somna.. Är så grymt trött, trots att jag gick o la mig ganska tidigt. Aja, det är bara kämpa på! 
 
Har inte riktigt nån plan för Grey idag, men jag tror att han får joggas på utebanan. Beror på när jag slutar imorgon och vad jag kommer hinna med då. 
 
Nu ska jag plugga lite hörs senare. 
 
 

Utvärdering tävlingsplats Strängnäs

+ Nära mellan framridning och tävlingsbanan
+ Det var öppet in till ridhuset så man kunde ser in på banan
+ Stoor framridning
+ Mycket bra priser vid placering! Vann tillbaka startavgifterna x2
+ Fasta starttider som hölls

- Långt till vattnet
- Ganska långt till parkeringen
- Parkeringen har en stor ojämn hage, kändes som att hästarna skulle bryta fötterna när dom klev snett
- Underlaget på framridningen, något dammigt men fungerade 
 
Bild från deras hemsida.
 
Annars en bra anläggning och det var kul att det var sponsrade klasser- även fast det var en lokal tävling!

Söta Amanda!

Kolla vilken söt liten maskot Pinky har fått av Amanda! Kommer hänga med på alla tävlingar.

Ska ta med Delles maskot till henne när vi ska till Skåne igen.

Sorry

 
Har inte fått tid över till att blogga.. Men i alla fall! Igår följde jag ju med Nora på tävling och det var verkligen super kul att det gick så väldigt bra för dom! Vinkade även av Ella och Delle på morgonen. Kommer sakna lilla Delle! All lycka till, till Amanda som har världens bästa Delle!
 
Red Grey på kvällen när jag kom hem och ojojoj vad han var fin! Måste ha varit vårat bästa pass någonsin. Tog med mig ett spö för att kunna ta hjälp av det i skänkelvikningarna och det fungerade super. Red även med spöet under hela passet och hans trav var helt fantastisk! Riktigt bra takt och energi. Och jag kunde även dutta lite med spöet när jag kände att han tappade energin bakifrån. Sammasak i galoppen! Så han var skit fin. Idag har vi bara gått på en promenad och myst lite! Har även fixat åt Pinky idag och gått med honom i ca 20min, eftersom Ella är och överlämnar Delle. 
 
I veckan ska vi åka iväg och träna på anläggningen där vi ska tävla om en månad, så han får bekanta sig lite. Känns som en bra idé när det ändå är så nära dit. Rider LC1 och kommer nog också att debutera LB, det programet är ju inte så svårt för honom och jag tror att han kommer bli mer avslappnad i andra klassen än i första. 
 
 

Hej!

Har ett inlägg på gång! Håll utkik! ;)

Överlämnad

Nu har vi lämnat Delle hos Amanda och all känns super!

Jag joggade igång honom imorse sen satt Amanda upp och jag hade lite lektion för henne. Delle såg super ut och Amanda red honom super bra! Ska bli jätte spänande att följa dem.

Blågult och blått!

Idag tog jag och Darren hem två fina placeringar!
 
Vi har haft middag ikväll (gästerna kom direkt efter att vi kommit hem från stallet) och jag har därför inte kunnat blogga. Men imorgon komme ni att få utvärderingar och bilder som Saga har tagit! :D
 
 
Världens bästa <3

Daylights nya hem!

Ja nu är vi i Skåne och Delle har landat i sin nya box hos gulliga Amanda! Han älskar allting och jag joggade honom lite på willands anläggning som ligger precis över gatan från stallet. Perfekt:)

Nu ska vi äta skriver mer imorgon.

Grey 6/9

Han var fin, men hade inget på skjut bakifrån. Lite trött o seg men ett helt okej pass!

Godmorgon

Hahaha alla seenare är uppe med tuppen idag! Jag har nämnligen lovat Nora att följa med henne o Darren när det ska tävla idag. Nora startar inte förrens vid 13 men jag tänkta att det vore skönt att ha fixat lite Grey innan, så därför är jag uppe så tidigt!

Nora var så snäll och filmade mig o Grey igår, så jag ska försöka lägga upp den idag. ;)

Godmorgon!

Nu åker vi till stallet! Jag vet att det kanske låter konstigt att åka så tidigt men ni ska få en förklaring lite senare idag:)

Mer imorgon

Blir ett snabbt inlägg nu bara för att jag måste sova. Hade tänkt att blogga tidigare idag men appen krångla men nu verkar den vilja samarbeta.

Delle vet besiktigades idag och var frisk som en nöt! Som belöning fick han vila. Mer info om det får ni imorgon.

Pinky red jag ut på slingan. Han var perfekt. Framåt, koncentrerad och allmänt bara fin. Hade verkligen en tippen känsla även fast jag "bara" red ut.
Ska rida honom på utebanan imorgon. Blir mest lösgörande och lite avstämning eftersom han ska vila på söndag.

Nästa helg är det även dags för tävling på Pinky. Det blir LB:1 fast jag het inte vart.... HAHA men det har mamma koll på. Vi kör LB:1 nu första tävlingen för att starta upp mjukt och att han ska få en bra upplevelse.

SM inlägget är klart. Mamma ska bara läsa igenom det och se om det behöver ändras någon stans. Men förhoppningsvis kommer det upp imorgon kväll eller söndag kväll.

Inför imorgon..

Just nu håller jag på o fixar lite u stallet till morgondagens tävling!

Darren ska ridas lösgörande på utevolten, sedan ska han få en riktig skönhetsbehandling! ;D

Hovarna måste fixas, förberedning av packning, schamponering och smörjning. Kommer bli sent ikväll... Tyr att jag inte startar förens 13 :P

Veckans Pryl!

Mini Horse lyx! Världens bästa uppfinning använder den när jag stretchar Grey, som belöning och även när jag klipper honom. Finns i olika smaker, kladdar inte, lätt att ta med och fungerar till allt!
 
 

Skola...

Sitter i skolan nu.. slutar typ halv 11 idag, ska bli så skönt. Grey ska gå i ridhuset idag, igår skrittade vi bara ut i skogen och klättrade lite det var super mysigt! 
 
Vi har lite problem med att få till öppnorna så jag ska göra en övning idag som jag läste om på Hippson. Man ska göra 8m volter i hörnen och sedan när volten är slut ska man bara fortsätta rida framåt som i en öppna. Haha lite luddigt... Men hoppas ni förstår med hjälp av bilden och texten. 
 
 
 
Börja jobba efter fyrkantsspåret. För att få rätt ställning och böjning, lägg en åttametersvolt i hörnet. I den volten har du samma böjning som i en korrekt öppna eller sluta. Rid in i öppnan som ett första steg av ett andra voltvarv; rid sedan rakt fram men ta med böjningen in i öppnan. Rid inte på hela långsidan utan om du tappar hästen, lägg en ny volt i stället. Det ska vara kvalitet, inte kvantitet.

Morgon morgon!

Eller morgon det är ju typ lunch hehe.. Jag mådde såå dåligt inatt och somnade inte förrens vid 3 så jag är hemma idag. Ska plugga Jurudik och svenska hade jag tänkt. Får se hur jag mår senare och så får jag se hur det blir med Grey och vad jag hittar på med honom. Nää nu ska jag sätta fart hörs senare! 
 

Världens bästa träning!

Träningen igår gick såå bra!!

Darren flög fram och hade riktigt schvung i traven! Bästa passet på länge! Emma tyckte att vi hade utvecklats och växt på bara någon vecka vilket var jättekul att höra!

När vi på slutet red igenom LA kändes allting jättebra, ska bli kul att visa upp oss på söndag ;)

Tror ingen fattar hur mycket jag kämpat.

Januari 2011/2012, Jag bestämde mig för att ta över honom och började jobba med honom från marken.
 
Januari 2012, En av de första gångerna jag rider honom.
 
Mars 2012, Första träningen för Irma.
 
 
Juli 2012, Grey var skadad under hela sommaren och jag löslongerade.
 
November 2012, Första träningen efter skadan.
 
 
tyvärr så har jag inga fler filmer. Utan endast en från i sommras, han har utecklats så mycket sedan den gjordes. Vet att Ella har filmat lite för några veckor sedan och ska kolla med henne om hon kan lägga ut någon. Här är iallafall den senaste filmen som lades upp. 
 
 
 

Emma träningen!

Gick ganska bra! Han var dock lite trött efter igår och ville inte riktigt släppa efter. Han hade lixom ingen framåtbjudning, med framåtbjudning menar jag att han tar ut stegen och jobbar med hela kroppen och sätter sig mer på bakbenen. Idag var han lite platt och markbunden. 
 
Åå ska inte säga att jag är besviken för det är jag verkligen inte, han var jätte duktig. Men det är så tråkigt att han inte går som bäst på träningar så att man kan få ha den där ''Aha'' upplevelsen. Och om han inte går hundra på träningarna som kommer man ju lixom inte vidare och kan börja förbättra öppnor o skänkelvikningar. Aja, jag måste lära mig att planera hur han ska gå bättre och inte köra slut på honom dagen innan en Emma träning. 
 
Får se hur jag ska göra imorgon, har inte riktigt bestämt än. 
 
Världens goaste!
 

Snabbt

 
Gör ett snabbt inlägg här sen ska jag fortsätta med sm inlägget. Vill själv att de ska vara klart till helgen. Saga har även en fin film om Delle på g. Har sett test filmen och den är väldigt fin<3 
 
Kommer blir riktigt tomt den dagen Delle åker, kommer kännas konstigt när det står en annan häst i hans box och att aldrig mer hoppa upp och få den fantastiska känslan man har när man rider honom. Han är så lätt och mjuk, som en katt haha. Sjukt häftig!
 
Nu ska jag fortsätta med sm inlägget.
 

Laddar

 
Sitter helt DÖD här hemma. Vi hade orgentering, gympa, som sista lektion och jag gav mig fan på att jag skulle ge exakt allt jag hade, och det gav antagligen resultat. Sprang som en dåre över stock och sten med en mest vältränade killen i klassen. Och gissa vilka som körde de två svåra kartorna på lika snabb tid som de andra när de hade en ;)
 
Nu blir det plugg, chill och mat innan det bär iväg till Emma-träning! Jag börjar 19.50 och mamma skjutsar ut mig så jag behöver inte känna mig stressad.. än! ;)
 
 

Hej Hej!

Hej! jag är hemma från skolan idag dels för att jag är sjuk och dels för att jag inte skulle kunna komma till skolan eftersom det är avstängt överallt. Så jag sitter i soffan och jobbar med lite skolarbete ganska chill faktiskt. Ska snart ta och göra lite lunch, och sen bär det av till stallet innan alla köer kommer igång. Hörs senare, ska tjata på Ella och Nora att de ska blogga!

Ta en titt på det här!

 
Helt otroligt! blev helt paff.

Bästa någonsin!

Grey gick sååå otroligt bra idag! Allt bara flöt på. Började med att värma upp och se till att han var mjuk i båda sidor, flytta undan lite och verkligen se till att hålla koll på vart rumpan tar vägen då han brukar gå och putta in den ibland. Traven känndes toppen! ungefär så bra som den kan bli just nu. Han hade framåtbjudning men hängde ändå inte i handen. Gjorde mycket volter i speciel höger varv för att få tag på rumpan och ytterbogen. Öppnorna i vänster varv blev riktigt bra! han gick verkligen på tre spår, dem i höger varv blev sådär eftersom han tycker att det är lite jobbigare där och skjuter då gärna in bogen. Skänkelvikningarna var det bästa vi gjort! Och tro det eller ej, han satte den förvända galoppen på båge i båda höger och vänster galopp! Red även igenom lite delar i programet, främst 15m volterna och galoppfattningarna på långsidan, och allt det fixade han utan problem.
 
Jag är så stolt över honom! Det börjar kännas riktigt bra nu. Hoppas det håller i sig. Imorgon är det som sagt Emma träning, jag rider 17.50 och jag tänkte fråga om vi kunde jobba på öppnorna och skänkelvikningarna så jag vet hur det ska kännas när det är riktigt bra! 
 
Det är helt otroligt hur vi utvecklats under sommaren. Att vi skulle ha kommit såhär långt trodde jag aldrig. 
 
Checka bootsen som Grey ska ha imorgon...Hahaha! 
 

Duktig ponny!

Idag gick Darren mycket fint i ridhuset. Red endast lösgörande så att han fick jobba igenom hela kroppen inför morgondagens Emma-träning. 
 
Red på nya bettet, tror att han gillar det då han får mycket stöd i munnen när jag rider på det. Jag tycket att det är viktigt att byta bett då och då, de flesta hästarna blir mjukare i munnen och accepterar handen bättre då, särskilt Darren!
 
 
Skrittade även ut lite innan ridpasset i kvällssolen, mysigt!

Gamla/ovisade bilder på Grey

Godmorgon..eller nått

Godmorgon! Eller nått liknande.. Sitter i skolan nu, var som vanligt sen idag. Suck.. Kommer inte precis bli bättre eftersom all trafik kommer stängas av på onsdag när Obama kommer. 
 
Grey ska gå i ridhuset idag och jobbas igenom eftersom det är Emma träning imorgon. Kommer inviga Greys rosa boots som jag fick av en tjej i stallet på onsdag, kommer vara grymt snyggt med brunt schabrak o lindor och rosa boots! Haha lite roligt måste man få ha! 
 

url.jpg

Mot skolan

Godmorgon!
 
Är på väg mot skolan nu. Har en lite kortare dag idag, väldigt skönt. Ska bli skönt att ha en lugnare dag i stallet också. Ska även fortsätta på sm inlägget som har kommit till lördagen:D Iallafall något! Hörs senare.
 

LA:1

Red som sagt igenom LA:1 för Roggan idag. Det gick väldigt bra. Vi skrev dock inga poäng, det blev mer programträning där han sa vad jag skulle tänka mer på och framförallt öva mer på för framtiden.
 
Pinky kändes iallafall super och han ryggade super båda gångerna vi red programet. Fick även till det mesta stadigt och bra i ett lagom tempo. Dock måste han bli starkare i det lugna tempot i galoppen, där blir han liksom lite halvt "lugn" och ser då lätt lite tung ut men han måste träna så hemma för att kunna få mer styrka.
 
Imorgon ska Pinky skritta ut och Delle ska jag nog rida ut på och träna kondis:)
 
 
 

Här ska det stå en rubrik...

Hej! ber om ursäkt för den sämsta uppdateringen idag.. Ella vet jag jobbar på SM inlägget.. o Nora vet jag inte vad hon håller på med.. Haha. 
 
Just nu ligger jag i sängen och ska straxt sova, har så ont i huvudet och behöver verkligen sova. Grey red jag ut med Nora o Darren, vi travade och skrittade bara men han känndes fin. Imorgon får han gå en stund i ridhuset och jobbas igenom innan Emma träningen på onsdag. 
 
Tänkte även rida igenom lite program delar ur LC:1 imorgon så kanske vi kan jobba med lite med problemen som uppstår på Onsdag. Måste även fråga om några av er har erfarenhet av strålröta och bästa behandlingen? Grey har nämnligen fått lite röta nu när det blivit fuktigt. Vad brukar ni använda er av?
 
Tyvärr så får ni ingen bild då jag bloggar från min nya dator som jag fått av skolan. Ska även skriva klart Greys historia i helgen, som jag lovade för ca 2 månader sen..hehe.. tänkte att jag publicerar både del 1 och del 2 efter varandra så blir det lättare att läsa och förstå. 
 
Godnatt!

Mot skolan

På väg till skolan nu, börjar 09.50 idag så skönt med sovmorgon.

Idag är det program ridning i ridhuset så Grey ska gå ute.

Bra dag

Idag gick båda ponnyerna super!
 
Red igenom la:1 på Pinky eftersom jag ska rida det imorgon för Roger ohlsson. Ska bli kul att få lite feedback på det programet, ska förmodligen tävla det om ca 3 veckor. Det svåraste är ryggningen och vändningen till förvända i vänstergaloppen, han flyter gärna ut lite över medellinjen... men övning ger färdighet;)
 
Delle red jag igenom. Asså shit vilken känsla man har när man rider den ponnyn. Sitter bara och ler hela passen just nu. Han känns liksom 10x bättre än vad han gjorde på sm! Fina ponny.
 
Håller på med sm inlägget. Har precis fått hem min dator så det går ju sjukt mycket smidigare att skriva på den! Ska se om jag får tag i fler bilder, tror att det var någon fotograf där fråm equipe så ska se vad jag kan rota fram.
 

Utvärdering tävlingsplats Kungsör

+ Stor parkering
+ Man fick välja om man ville rida fram inne eller ute
+ Fasta starttider som hölls
+ Stor utevolt där tävlingsbanan låg, man kunde rida runt banan innan man fick startsignal
+ Helt ok priser
 
 
- Caféterian
- Långt till pakeringen
- Underlaget i ridhuset, dammigt
- Att man inte kunde höra högtalarna över hela anläggningen
 
Annars en charmig klubb men trevliga funktionärer som hjälpte till!

 
 

2:a i LB

Tänkte bara berätta lite kort om dagen!
 
LB: Är mycket nöjd med ritten. Huvudsaken var att hela ritten var stadig, och det var det verkligen!  
Valde dock att inte sattsa så mycket i ökningarna då jag kände att han skulle bli tung och hänga sig i handen om jag gjorde det, förlorade dock något poäng på det vilket var väldigt förargligt då vinnaren endast hade 1p mer än mig... :/ Procent: 67.75%
 
 
LA: Gick helt ok, han var trött och jag var trött, det var varmt och blåsigt och han orkade inte riktigt hålla ihop sig i traven. Men skolorna gick ändå bra! 7,5 på förvända galoppen, kul! :D Procent: 65.13%

Mys dag!

Hej! Är ute o promenerar med Grey. Har bara myst o masserat idag. Jag rensade även bland alla täcken o sånt.

Tagga skola imorrn! Not...