Tagga Emma träning!

Morsning! Ska snart gå till bussen och åka till stallet.

Grey har gått i ridhuset i två dagar nu, dock så fick jag bara jobba igenom honom igår. Han hade lite träningsvärk och var lite stel så det blev till o jobba igenom det.

Idag är det somsagt Emma träning! Nu ska jag börja dra mig mot bussen hörs senare.

Sadelprovning

Som sagt, idag var jag, mamma och Darren iväg till Glada Hästen i Spiltan och provade sadlar. Vi skulle dels kolla så att sadeln vi har nu ligger bra och även köpa en hoppsadel. 
 
Min sadel konstaterade vi låg bra, dock ska vi stoppa den lite extra nu när han har tappat lite muskler under vilan, vi hittade även en hoppsadel som fungerade jättebra för både mig och Darren! Det var en Santa Cruz, kommer dock inte ihåg vad modellen hette...
 
Ikväll ska vi tagga till första träningen på två månader som vi ska på imorgon. Vi ska till en tränare om själv tävlar Grand Prix, som håller till på Fargersta vilket inte alls är långt härifrån där vi är nu! Kul att rida för nya tränare ibland! ;)
 
Darren i väntan på sadelprovning och Igår när han myste med Maggan i uteboxerna :)
 

Duktig Grey

Hej! Red uppe i ridhuset idag eftersom det är bäst underlag där och Grey är även lugnast inne, och idag kännde jag att jag inte villa hålla åpoch bråka med honom på utebanan.
 
Värmde upp lite i skritten genom att flytta lite och ställa o böja, se så att han är med hela tiden och mjuk o följsam. Började sen jobba i traven, i början var han lite trött och hände sig i handen men efter ett tag så släppte det. Galoppen var sjukt bra idag och jag kunde påverka honom i galoppen utan att han blir stressad. På slutet kom han tillbaka ordenkligt och jobbade på riktigt bra! Sen jobbade vi lite mer i traven på att han ska lyssna när jag vill ha honom mer tillbaka och sen kunna släppa fram honom utan att han rinner iväg. Sist även lite mera skritt jobb, man måst verkligen våga rida in honom i handen och jag har varit lite mesig i min ridning men nu känns det som om det går framåt!
 
Det går verkligen sjukt bra just nu! Hoppas att det håller i sig. Imorgon blir det jogging ute i skogen och på onsdag är det Emma träning!
 

Pinky hemma 29/7

Sjukt bra

Sååå sjukt bra allt gick igår! Han svävade fram i traven och galoppen var inga problem. Det mästa som blir fel beror på mig, att jag inte sitter emot ordenkligt med sätet, för när jag verkligen focusserade igår och satt emot och bromsade med hela sitsen så kom han tillbaka i galoppen. Duktig Grey!

Idag ska han skrittas och jag hoppas verkligen att min rygg hinner bli bra tills Emma träningen på onsdag. Jag lyckades ju sträcka den igår när jag skulle fylla vatten i hagen.. Suck

https://cdn3.cdnme.se/4169268/6-3/pic_51f4bbfbe087c35b7f148b51.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/4169268/6-3/pic_51f4bc05e087c35b070e6ad1.jpg" class="image">

Lämnat Skåne land

Ja sorgligt men nu är vi på väg hem. Tränade båda imorse. Delle var så fin. Kändes som en riktigt bra sista träning. Pinky var lite trött så gjorde bara lite galopp.

Vi är mitt i skogen ngn stans i så vi har ngra timmar kvar. Fy sjutton vad bilen är packad, inte en millimeter kvar till ngt:P

Taggad

Idag är det exakt 2 veckor tills Fire kommer!!!

Jag sitter hemma i utesoffan och chillar. Snart kommer taxin som ska ta oss till Arlanda. För idag drar jag till Kroatien!!! Kommer hem om en vecka och då är det bara en vecka kvar tills Fire kommer!!!!

Jag har precis beställt ett schabrak och lindor. Efter lite krångel med datorn så funkade det. Jag han nästan bli irriterad...

// Emma

Kategori:

Fullt ös

Hej, jag har tyvärr inte haft någon tid att blogga alls. Grey har vilat och jag har då passat på att umgås med kompisar och vara vaken dygnet runt hehe..

Men nu är det slut på vilan för Grey, idag ska han ut och joggas. Livet rullar på och vi hörs ikväll.

Länge sen..

Mini-hoppning á la Darren

Idag så har Darren fått skutta över lite hinder, vilket var mycket uppskattat!

 

När jag red fram och kände på honom var han mycket framåt men samtidigt lätt att samla, perfekt! Han sköt nästan inte alls ut rumpan till vänster vilket verkligen var en lättnad då det har varit ett stort problem pga. Ont i höger bog.

 

Vi travade upphöjda bommar, han var mycket lydig och lyfte högt på benen, sedan gick vi vidare till en studs på 3 små hinder. Darren har bara tidigare hoppat två-studs och galoppbommar men han skötte studsen galant alla gånger och slog inte i en enda bom!

Vi hoppade även ett hinder på ca 70cm, sedan slutade vi då vi inte ville överanstränga honom.

 
När jag travade av honom gick han helt klockrent, ärlig för mina hjälper och som vanligt efter markarbete, mycket mjuk och följsam.
 
Avtravning i lägre form. Dags att köpa boots? ;)

#RihannaSTHLM

Detta inlägg skrevs tis morgon men publicerades inte då blogg.se appen inte fungerade. Som vanligt.
 

Igår var vi på Rihannas konstert i Globen, och fy va bra hon är! Gåshud av rösten och en sån utstrålning! :D Min kusin Olivia, farbror Anders och Liz var med hela tiden och sov även över hos oss inatt!

 

Imorse så blev det tidigt upstigning och sedan bar det av till Gröna Lund, dit vi nu är på väg! Har inte varit på Grönan i år, ska bli kul att få skrika lite i spökhuset och i luften på Insane!

 

Efter detta så åker jag och la familia tillbaka till landet och ponnyn!

 

Så fort jag har tid så kan jag lägga upp lite filmer/bilder från Rihanna om det önskas :)

Mitt hjärta<3

Världens mest knasiga, personliga och snygga ponny! Haha så många skratt man fått av den ponnyn:D

Pinky har talang

Idag på träningen började vi träna enkla byten. Asså det blir ju inte klockrena men han har väldigt lätt ändå. Han kommer tillbaka lätt och blir mkt aktiv i sina bakben.
Men det tar mycket på dem så man får inte göra för många!
Så en stjärna för Pinky idag.

Delle fick en promenad på 20 min. Han var väldigt på, så imorgon ska jag jogga han efter träningen på pinky.

Utmattad

Jag är verkligen helt slut efter helgen. Man känner hur hela kroppen blir långsammare, men ingen vila för det.

Igår efter att vi hade varit på stranden i 30 graders värme, hoppade jag upp på Pinky och red ett pass på honom. Han fick gå i en avspänd form för att få igenom honom då han har vilat 3 dagar när vi tävlade Delle.

WOW

Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta helgen! Igår vann jag och låg 1a inför finalen. Idag blev det bara ngn större miss men var super nöjd ändå eftersom han kändes väldigt på för att va den 3dje dagen på ett varmt meeting.

Blev 2a efter Lina och ojoj! De var värdigare vinnare efter en kanon ritt:)
Nu ska Delle få lyx mys i 2 dagar, sen ska vi börja träna innan vi åker hem.

Beridaren Nora

Idag så har jag hjälpt till att få lite ordning på en ponny som är till salu, hon ville ha lite filmer till anonsen och behövde en dressyrryttare så fick jag frågan. :) 
 
Denna damen var iallafall en nervig D-ponny som i grunden är hopp men som har börjat dumma sig på banan. 
Jag tycker att hon sköte sig fint, hoppas att hon fick några bra filmsnuttar! 
 
 
Idag var även Darren på besök här hemma hos oss! Jag och pappa tog en tur med honom i skogen och han har också fått klippa gräsmattan! ;)

Kroatien

På lördag drar jag med pappa och min bror till Kroatien. Det ska bli najs, jag har inte träffat min pappa på 4 veckor och jag saknar honom jättemycket. Jag är inte så insatt i vär resa. Det enda jag vet är att vi ska åka på lördag. Det har varit så mycket nu med Fire och det ska bli så kul så jag har helt glömt vår resa.
Kategori:

Att kunna chilla är viktigt för mig

Hej! Förlåt att jag inte har bloggat men jag har helt enkelt inte haft tid..

Grey var super duktigt på Emma träningen i onsdags, SKIT FIN TRAV! Men han hade inte riktigt ork att samla ihop sig i galoppen men annars toppen!

Sen dess har han vilat och promenerats förutom igår då jag red ut barbacka. Emma sa även att hon tyckte att Grey hade utvecklats otroligt mycket sen hon såg honom sist, det var så roligt att höra för då vet man ju att man jobbat rätt.

Jag är en sån person som inte brukar titta tillbaka o då kunna se hur mycket man utvecklats, jag är grymt dålig på det men när Emma sa att hon tyckte att vi utvecklats mycket så gjorde jag det. Och det är helt otroligt hur mycket vi utvecklats tillsammans i sommar. Så därför tar vi det lite lungt nu, låter allt sjunka in och repeterar det vi redan kan.

För mig är det viktigt att ibland bara ta det lungt, lunka i skogen och att allt inte måste ha en mening och att man alltid inte måste ha en plan. Bara en vecka, det är väldigt skönt! Både för mig och Grey tror jag.

Bara komma till stallet och pyssla, mysa med honom. Och bara känna den där härliga känslan i magen när han tittar upp o gnäggar när man ropar på honom.

Och en sådan vecka kommer vi ha den här veckan.

20 Juli

Igår fick Darren gå ett ordenligare pass än i torsdags. Jag jobbade igenom hela honom i skänkelvikningar, öppnor & slutor, osv. I början puttade han fortfarande ut rumpan åt vänster men när jag jobbat igång hela honom och vi hade galopperat lite så gick han rakt hela tiden. Endast i fattningarna till vänster galopp hänger inte rumpan med.

 

När vi början var skritten fortfarande lite stel men i slutet var både skritt, trav och galopp helt som vanligt vilket är otroligt skönt, han verkar ju inte få ondare av att gå.

 

Idag ska Darren få galoppera ordentligt. Pernilla ska ta Maggan och vi ska ta ett riktigt pass på banvallen. Eftersom att Maggan är en storhäst så kommer Darren få ta ut galoppen väldigt mycket för att hänga med, dock får man nog räkna med lite bockningar när han får springa så snabbt! ;)

Han jobbas hela tiden i arbetsform för att inte kunna slinka ur min hand och släppa bogarna, därför kommer han nog vara riktigt trött och svettig efter dagens pass.

Dock är det väldigt skönt att rida i sadel nu eftersom att jag kan ta över kontrollen lättare med sisten till skillnad från när jag rider barbacka!
 
 
 

1a och 2a

Igår tog Pinky hem vinsten i LB för 5 åringarna på 87%. Han blev delad 1a men eftersom hon som kom på delad plats med mig va över 18 så fick jag täcket och det andra!

Han var fin, vi tänkte mest på att han skulle va lösgjord och få en positiv upplevelse av en sån stor och lite mer rörig tävling då framhoppningen är precis intill ute framridningen.
Han var så lugn och självsäker så han nästan blev lite matt, vilket gjorde att han blev lite framtung i galoppen.

Delle kom 2a idag på 70,6%. Han var så pigg och fram. Inte spänd men taggad så satt mest och bromsade runt HAHAH. Men sen kom ngra missar på en skrittpiruett och 2 enklabyten.
Men är så glad att han kändes fram och glad. Så när vi kom hem fick han massa beröm och ett skönt avsvalkande bad.

Tack och bock!

Haha, kom verkligen inte på någon rubrik så det fick bli något, som iallafall har lite med inlägget att göra ;)

 

 

Idag så har Darren för första gången på 7 veckor travat och galopperat. Och herregud va glad han var! Scorry och Pernilla var också med och visade vart vi skulle rida och så. Vi började med att trava en bit utmed en hage, och sedan galopperade vi i höger galopp tillbaka, han var myycket pigg och spänd, och självklart var det för att han tyckte att det var kul för att sedan när vi lämnat hagen och kommer ut på att raksträcka brallar han på som sjutton och lägger några bocksprång på rad, som tur är så saktade han ner efter det, jag red ju barbacka så om han hade fått för sig att sticka efter det så vet jag inte riktigt vad som hade hänt ;)

 

Andra galoppen gick bättre, han studsade lite på stället någon gång annars kändes det verkligen jättebra! Sista travsträckan tillbaka kändes mycket bra och sedan när vi saktade av till skritta så kändes han så himla bra, när han kommit igång så klev han på ordentligt och tog, för första gången på väldigt länge, ut stegen riktigt ordentligt!

 

Imorgon ser planen ungefär likadan ut som idag, fast vi ska lägga på honom sadeln så att jag ska kunna ställa mig i lätt sitts och han ska kunna galoppera ordentligt med stora luftigare språng.

 

Sån himla tur att vi har Pernilla (som vi står hos just nu) som kan allt med igångsättningar och är grym på att se hur hästar rör sig och sedan kunna berätta vad som inte är rätt. Hon skrittade även lite på honom igår för att känna på honom, och hon kände likadant som jag att han inte riktigt lyfter upp höger fram utan har det lite rakare för att kunna putta över ryttaren på vänster sida. Dock är det så otroligt lite så att det kan också bero på att han är så stel i höger och därför inte riktigt kommer igång med det benet. Därför ska han få galoppera igenom sig imorgon.

 

 

Nu ska jag och Felicia dra till badet! :)
 
 

Våran outfit idag

Jag visar Greys o min outfit inför Emma träningen idag.

Godmorgon

Hej! Jag är på väg ut till stallet nu, ska försöka ha allting klart inför träningen idag, så kan jag åka hem sen efter det. Jag kommer tyvärr inte kunna ha någon som filmar men ni kan få en liten video blogg på våran outfit idag. Om jag kommer ihåg!

Sorry för den dåliga bloggningen

Hej! Förlåt för den dåliga bloggningen men min barndoms kompis/bästa vän är hos mig och då har bloggningen inte varit prioriterad.

Idag red jag lite ute och bara kännde igenom honom lite, allt gick bra! Imorgon ska jag rida lektion för Emma, och jag ska försöka få det på film. Hoppas att det går lika bra som förra gången!

Perfekt

Delle gick verkligen på topp idag. Nästan max vad han kan nu.
Vi red igenom inledande för att se om det gick bra efter att ha värmt på ett kortare sätt.
Och det funkade super. Sen fick han bli ompysslad i stallet.

Pinky joggade jag bara lite lugnt. Han kändes precis som han skulle kännas. Kvick fast lugn och mjuk åt alla sidor.

Jag är tillbax!!!

Den 15:de augusti kommer han!!!!! Jag har äntligen hittat min ponny. Jag har varit och provridit honom och allt bara stämde!!!!

Jag har varit på Falsterbo och köpt massa saker till honom. Han heter Esse Goldfire "Fire" och är en D ponny. Jag kommer att ha honom på foder och han kommer att stå på Rastaborg som ligger ute på Munsö. Alltså inte i samma stall som Saga, Nora och Ella står i.

Åå vad jag längtar!!!
// Emma

bilder på honom när jag provred

Kategori:

Här ska det stå en finurlig rubrik

Hej! Han helt enkelt inte blogga igår, jag var inne i stan med en kompis. Köpte nya byxor och lite sånt. Grey vilade igår.

Var uppe tidigt idag så mamma kunde köra ut mig till stallet. Jag red igenom honom lite på banan idag, det gick bra men han var väldigt pigg. Nu är jag och Issa på väg till bussen.

Jag och Grey har även börjat träna på lite hemliga saker. Ska bli roligt att visa er sen när det är klart ;)

(Obs! Att detta inlägg skulle publicerats för länge sen idag)

Äntligen

Nu känns det verkligen som att vi är på banan igen! Vi skrittade i en kvart och han var lite smått stel i nacken i början men lossnade mot slutet.
Här på bilden ser i banvallen den rider vi mycket ofta på här, bra underlag och man kan rida huur långt bort man vill på den, åt båda hållen. Det är skog och fält och vägar, allt möjligt vilket innebär att den är rolig att rida på också! 
 
Imorgon är planen att Darren skrittas och att Scorry får ett galopp-pass på banvallen, som igår. Det är bra för honom att komma igång med att galoppera ordentligt och ta för sig i galoppen, vilket man såklart förebygger i ett sådant pass.

Dagens träningar

Idag tränade jag båda hästarna för Andreas. Jag tog Delle först. Han var fin, lite trött vilket man mest märker i traven då han inte riktigt får samma sug framåt. Vi tränade lite allt möjligt.

Pinky som har gått lite sådär de senaste gångerna var väldigt fin. Jag måste dock inte låta han dra tygeln som han vill utan när han drar måste jag bara stänga åt och gå på honom med skänkeln och sedan lätta av när han mjuknar.

Imorgon blir det lite tidigare träningar eftersom jag och mamma ska iväg sen på eftermiddagen.

Det går bra nu!

Ja som sagt, livet rullar på, vädret är underbart, bromsarna är jobbiga, glassen smälter, man svettas ihjäl när man rider, ponnyn är nyskodd, imorgon ska jag äntligen få rida ~ det går bra nu.

Svenska sommaren är exakt precis ALLT mellan amazing och pain in the ass, helt oförutsägbar! Man tar dagen som den kommer och allt bara rullar på.


Idag fick Scorry provracea sina nya skor och galoppera ordentligt på banvallen, riktigt svettigt!
Darren promenerades för hand - för sista gången på ett bra tag (om allt går enligt planerna) ! Så himla skönt att äntligen efter 6 veckor få rida på honom igen!

Kan tyvärr inte lägga upp några bilder just nu då mitt internet verkligen är på botten just nu... Därav den dåliga uppdateringen! ;)
Men nu får jag lägga beslag på en dator här hemma så ska det nog gå :)

Dagen

Idag vilade Pinky eftersom vi hade några som var här och testade Delle.

Han är inte ute på någon annons än, men vi ska väll lägga ut en på hästnet ganska snart. Det gick iallafall jättebra, men man vet ju aldrig hur det blir. Men han ska gå SM med mig, sen är han till salu "på riktigt".

Haha luddigt inlägg men krångligt att förklara.

Fina Delle

Världens bästa ponny<3

Issa badar

Konditions träning eller nått

Hej! Grey fick gå ut idag. Det blev väl inte riktigt konditions träning idag eftersom det var så varmt! Men vi galopperade dock mycket, Grey blir lätt pigg i galoppen och darar på tempot hela tiden så vi jobbade på att kunna ligga o galoppera på i ett lagom och jämt tempo. Toppen att kunna göra det ute där man kan galoppera på långa raksträckor. Han är ganska svag i vänster sidan och om man inte är tydlig vad man vill så tar han själv befälet och då blir det höger galopp eftersom han tycker att de är lättare. Men idag var jag tydlig och bestämd och då galopperade han fint i vänster också. Det som är jobbigt med Grey är att man inte kan sitta o hålla honom hela tiden, då lackar han sönder och kastar huvudet åt alla håll. Så man måste ta tills man känner att han lyssnar och då måste man vara extremt snabb och lätta av i precis rätt ögonblick annars tjurar han ihop och springer iväg ännu mer. Men jag är super nöjd med honom idag eftersom han höll sig i skinnet hela tiden. Inga stegringar eller okontrollerade backmingar och hoppningar hehe..

Ska försöka be mamma filma när jag rider ute nån dag så får ni se hur han beter sig.

Livsnjutaren Grey

Haha så sööt!

Fem saker ni inte visste om mig

1. Jag o Grey var utagna till ponnyakuten 4 men Grey blev skadad o jag kunde inte va med.

2. Jag har haft 3 hästar innan Grey.

3. Senaste 4 åren har vi flyttat en gång varje år.

4. Jag har dyskalkyli (matte svårigheter)

5. Jag har aldrig tävlat dressyr förut, den med Grey var min första.

Old time

Satt och kollade igenom mitt album med bilder på Delle. Hittade en hel del bilder från de året när vi fick honom.
Både han och jag var små och omusklade.

Lugn dag

Idag tog som sagt ponnyerna det lugnt. Mamma gick med Delle samtidigt som jag skrittade på Pinky.
Vi var ute ca 35 min, vilket var perfekt för de.

Sedan släppte vi ut de i hagen igen, helt täckta av flugsprej. Som tur va blåste det ganska mycket så de va inte så farligt för de att vara ute.

Imorgon kommer kommer de andra hem från falsterbo så då ska vi börja trimma inför Derbyt där båda ska gå:)

Charlotta Lindgren

Tänkte sumera denna dagen lite kort...
 
Darren hade alltså låsningar i hela vänster bog, länd och bröst. Som vi misstänkte måste han ha kastat fram mot bommen i krocken. Och sedan kastats bakåt. En kompressionsskada. 
Hon behandlade honom med akupunktur, laser och kiropraktik.
 
Han stod snäll som ett ljus hela tiden och reagerade inte ens på akupunkturen, Lotta var helt säker på att han hade gjort det tidigare, men nu i efterhand fick vi reda på att  han aldrig varit med om det förrut. Bästa ponnyn
 
 
Nu ska han promenera på ridbanan lör och sön, och på måndag ska jag äntligen få sitta upp igen! Lungt i en vecka efter det, på måndag om en vecka ska jag få rida honom på riktigt! Om inte skadan kommer tillbaka, för antingen skulle han bli helt frisk av detta eller så skulle han bli synligt halt och då ska vi tillbaka till Lotta/hennes kollega för ytterligare behandling.
Världens finaste i väntan på att få komma in till Lotta 
 

Jag har världens bästa häst

Red ett ordenkligt pass i ridhuset idag och det gick grymt bra! Han var i en bra rund form under hela passet, och han hade en bra trav igenom hela passet. Vi gjorde klockrena öppnor, skänkelviknkngar, trav ökningar och vi klarade till o med att göra bågar i förvänd galopp!

Han känndes så bra, och han tjafsade inte en ändå gång och jag kunde lätta av helatiden o ändå gick han kvar. Länge sen det känndes så bra! Jag red inte så länge max 35 - 40min. Ingen idé att slita på honom när han var så fin! Såå synd att ingen kunde filma.. Aja sånt är livet.

Imorgon ska vi konditions träna ute på ängen, det kommer bli roligt.

Grey standard

Börjar först gå mot en men stannar sen o så får man gå hela vägen själv xD

Kategori:

Låång dag

Det var en lång dag idag, kom in i stallet o lästa på tavlan och då skulle boxarna tömas och allt spån flyttas in andra boxar. Så det tog låång tid idag. Boxen som Grey fick flytta till nu under stalltvätten kommer han få stå kvar i sen efter tvätten, så slipper vi flytta runt och vi tror även att han kommer trivas bättre där än i den gamla eftersom han får vara ifred mer i den nya.

Jag var såå trött efter att jag mockat ur boxen och bytt box, så jag red bara ut. Hoppas att ni gillade video bloggen haha!! Jag tänkte att jag skulle försöka videoblogga oftare då man får en bättre inblick i allt! Och det är ju toppen, dessutom går det väldigt snabbt att uppdatera man behöver inte sitta o skriva i evigheter.

Ljust

Ja efter dagens ridpass kändes det som framtiden ser riktigt ljus ut. Båda ponnyerna var sjukt fina. Pinky har jag hittat ett par nya knappar som gör att jag i ett par steg får upp hans otroliga framknän! Med den träningen ska han troligtvis kunna gå så som "grund" trav sen om ett par år:)

Delle var också fin. Enkla bytena känns bättre än vad de någonsin gjort. Fick även till en jädra schvunging trav som han även höll i slutorna då han gärna rinner iväg eftersom det är bekvämast för honom.

Imorgon blir det en soft dag för båda.

Falsterbo Shopping!

Ja det blev en hel del grejer som fick åka med hem igår. Dock hittade vi inte det som vi letade mest efter, nämligen en päls tofs att ha runt flätorna på min tävlingsfrisyr.

Men lindor, boots, pannband, ridbyxor, 2 st pikéer, täcke till Pinky, grimma. Har säkert glömt något men aja.

En vanlig sommardag

När jag vaknade imorse var det mycket mulet+att det duggade lite, då bestämde jag och mamma oss för att åka till stallet på eftermiddagen och ägna oss åt något betydligt mysigare än att vara ute i regnet,
nämligen baka bullar. Eller jaa... Mamma bakade och jag och pappa åt upp degen...! Det är väll ungefär så det alltid ser ut i denna familj när det är bakning på gång! ;)
 
På eftermiddagen så åkte jag och mamma iallafall till stallet och vi fixade allt i stallet sedan fick Darren sin sista promenad (enligt behandlingen) och jag skrittade med på Scorry. Mycket mysigt!
 
Eftersom att min lillassyter Frida just nu befinner sig hos en kompis i några dagar så är jag ensambarn här hemma, mycket, mycket, mycket uppskattat från min del!
 
Imorgon blir det tidig uppstigning då vi ska till en av Sveriges mest uppskattade och bästa equiterapefter, ska bli så spännande att få se hur hon abretar och vad hon tror om Darren och hans ben! 
 
 
 
 
Ska man kanske ta med riktiga kameran och ta fina bilder lite oftare? :)
 

Saga o Grey video bloggar

Kategori:

Magic Mac

Igår så red jag en av de stora hästarna här i stallet. 172cm muskelpaket är svårt att hålla reda på när man är van vid en liten dressyrponny... ;)
 
Han är tävlad mest i fälttävlan, inte så mycket i dressyr (endast på fälttävlan) och är ett ungt fullblod, 2008:a har jag för mig, han gillar att hoppa med har dock lite för mycket huvud ibland och därav har inte tävlingarna alltid gått bra. Han heter Magic Mac men Maggan är hans smeknamn, haha xD
 
Iallafall var det sjukt kul att prova någonting nytt!Jag red honom iallafall på banan och körde ett svettigt dressyrpass i solen, kände mest på honom och försökte hitta lite knappar och så. Det var stor skillnad på honom i början på passet och i slutet, så jag tror att vi hittade varann någorlunda iallfall! :P
 
Stoor pålle..
 
Något mindre pålle på lite uppvärming innan söndagens ridtur i skogen!

Planen idag

Är att jag inte har någon plan... hahaha.
Nej men har precis vaknat (extremt tidigt för o va jag)

Åker ut senare till stallet, då det inte är lika varmt. Grey ska få jobba i ridhuset tror jag. Bara det inte är bastu där inne. Hörs senare, nu ska jag käka frulle.

Mitt i natten

Ska sova nu, det har varit en lång dag idag. Eller nja jag har inte gjort så mycket men det har varit otroligt varmt! Har spelar wii med Viggo ungefär hela dan. Har svårt att vara ute nu för att jag bränt mig på hela kroppen, inte nice. Svider o kliar blää!! Solkräm nästa gång.

Grey joggades bara då han vilat i helgen när jag var hos pappa. Han var lite jobbig i början, tryckte ut bogen helatiden o hängde i handen och på allt de så var han pigg + att det var bajs mycket flugor så han lackade sönder.
Tillslut gick vi ner på vägen o travade lite där och det gick bättre, jag tror att han slapp flugorna där eftersom det blåste. Måste komma ihåg att ta på flugspray innan jag rider ut.

Hur gör ni på sommaren, rider ni på morgonen, på dagen eller på kvällen? Eller rider ni inte alls?

Falsterbo imorgon!

Imorgon blir det tidig uppstigning och joggning av ponnyer lite fort innan vi drar till Falsterbo. Det tar ca 1,5 timme härifrån dit.

Delle var hur som helst skit fin idag för Andreas!! Galoppen jobbade vi mest i. Fick till känslan i enkla bytena. Hur han ska kännas sista galoppsprånget innan liksom. Om de då känns som an backar av så måste jag rida fram honom så han inte tror att varje gång jag samlar, att han ska sakta av.

Glada Hästen i spiltan

Idag tog vi en liten sväng till Västerås (ligger nära landet) och gick in på Glada Hästen i spiltan och vi fick en liten chock var tror jag, herregud vilken butik!
 
Iallafall var vi ju bara där en kortis för att köpa flughuvan från Bucas, dock råkade lite kingsland strumpor också åka med..
 
Så himla tur att det är nära  dit från landet, där kommer jag att kunna hänga hur mycket som helst... heheh... Jag och hästbutiker! De hade iallafall ett mycket brett sortiment och vääldigt mycket märken, kvalité och framför allt helt sjukt snyggt alltihop!
 
Och dom vanliga svarta, tunna kingslandstrumporna.
 
I brist på tid behövde vi tyvärr gå nästan direkt, men nästa gång åker stora plånkan med!
 
Dock har vi bokat en sadelprovning nästa torsdag, ny hopp/allroundsadel ska jag försöka trycka in någonstans... ;)

Godmorgon!

Har precis vaknat och ligger i sängen. Måste bara nämna att jag ääälskar sovmorgon. Idag ska vi nog åka o bada, så tar stallet senare.

Åkte ut med mamma till stallet igår efter att hon hämtat oss hos pappa. Hon mockade o fixade allt så badade jag Grey vilket var väldigt välbehövligt, han var sååå skitig. Han kommer säkert att ha rullat sig idag.

Nästa vecka åker vi till Katrineholm! Eller planen är så iallafall. De har börjat tvätta stallet nu o det vore skönt att ha åkt när de ska tvätta min del så slipper jag byta box o hålla på. Tänkte även bjuda på en videoblogg om jag kommer ihåg.

Back in Skåne

Hej!

Nu har jag hunnit sova ett par timmar här nere. Var jätte mysigt att träffa mina lillebrosor Viktor och Hugo, som jag inte har träffat på väldigt länge( känns det som iallafall).

Efter lunch ska jag träna Delle för Andreas igen. Ska bli kul, är väldigt motiverad att få honom att gå ännu bättre efter NM.
Galoppen är bra men vi behöver hitta lite mer timing till enkla bytena. I traven måste han mer upp i formen eller liksom komma mer på bakbenen.

På väg hem

Hej!

Sitter på planet mot Arlanda nu. Stort plus att de har wifi asså. Kan hålla koll vad som händer där nere också:)

Ikväll när vi landat så kör jag och mamma ner till hästarna i Skåne så jag hinner träna för Andreas innan han och Sandra åker till Falsterbo och tävlar.

Jag och mamma ska dit på Tisdag. Första gången för mig, super kul. Dock var det inte planerat men kom upp en grej som gör att vi måste åka dit.

Har även tur att mästerskaps klassen för ponnyerna går då, så det ska bli kul att se ponnyerna jag vanligtvis tävlar mot:P

Insekter överallt...

Darren blir mycket irriterad på alla mygg, knott, bromsar och framför allt flugor, han får fnatt i hagen och försöker springa ifrån dom.. Tänkte därför såklart göra livet i hagen lite lättare för min lilla kung! :)

Jag har spanat in denna luvan, gillar den eftersom att den täcker ögon + öron men går inte ner så långt över nosryggen,

har någon av er erfarenhet eller vad man ska kalla det av dessa, eller har ni tips på något annat som fungerar (förutom sprayer, det har jag redan provat, fungerar över hela kroppen men inte ansiktet) så får ni jättegärna slänga in en kommentar ;)

Vintertäcke?

Jag upptäckte förra året att Grey måste ha ett täcke med hals för att inte frysa på vintern. Och jag tänkte köpa ett nu på sommaren när det flesta är på rea, men frågan är vilket?

Det övre är ett horsewhere Amigo på 400g med avtagbar hals. Jag har ett annat horsewhere täcke i stl 130 men de blir för kort och frågan är om stl 140 passar honom? Eftersom 135 inte finns i deras sortiment. 1400kr kostar det.

Det undre är från Horze Avalanche serien med fast hals på 350g, jag har ett sånt fast med halv hals och det sitter riktigt bra. 1190kr kostar det.

Frågan är vad vilket som är bäst? Med fast hals eller avtagbar?

Vilket föredrar ni? Eller vet ni något annat bra vintertäcke? Kom igen nu, jag behöver tips!

Häst ledig dag

Är hos pappa i helgen och vi har varit och badat vid blå lagunen eller badat... Jag har mest solat då, utan resultat dessutom.

Jag har somsagt häst fri dag idag! Thanks mom! Så vi ska checka film o mysa.

Jag tycker det är viktigt att man ibland får en häst ledig dag, när man inte behöver känna att man måste till stallet. Ganska skönt ibland, även om jag oftast brukar ångra mig dagen efter eftersom saker inte blir som jag brukar men det får man leva med haha!

Scorry

Jag kom på att ni kanske inte förstår vem den lilla svarta ponnyn jag rider nu är! Så nu ska jag berätta lite kort om den lilla galningen...

Scorry är en 5/6 årig islandshäst som står inackorderad på mitt stall här på landet, Gunilla som äger stallet tar hand om denna lilla ponnyn eftersom att hon som äger honom befinner sig i Stockholm och vet inte hur länge hon stannar där (Gunilla har tagit hand om Scorry i över ett halvår och det lär ta ett bra tag till) så eftersom att jag har så himla mycket tid över i stallet nu när jag inte kan rida Darren så rider jag honom. Vi får lära om honom allt från grunden då han varken har balans eller styrka då han har blivit "fel" riden innan och har alla muskler på fel ställen (därav den minimala rumpan, för er som märkte det på någon av bilderna) .

Scorry är en sån ponny man inte bara kan bestämma att
Idag är det så himla fint väder så nu tar vi en mysig galoppsväng i skogen!
Utan man måste känna hur han är från dag till dag. Inte förens man tar in honom från hagen märker man hur dagens arbete kommer att se ut. Om han är trött och inte verkar så pigg är det lika bra att longera lite eller ta en skritt-tur i skogen då han bara skulle bli ännu eländigare av att gå på banan!

Han är en islandshäst, och eftersom att han har problem med balansen har han också problem med takten vilket resulterar i att han ibland blandar gångarter om han inte förstår, hans specialare när man longerar är tölt med frambenen och galopp med bakbenen när det ska vara galopp! I ridningen har han också lite problem, man kan inte börja jobba honom i traven förens man galopperat och fått igång hela honom.

Jag brukar verkligen inte fastna för islandshästar, de har mycket eget huvud och är väldigt maffiga i sig vilket lätt leder till att de blir svåra att bära upp, om inte Scorry skulle varit så ovanligt nätt i kroppen och ha så lite muskler skulle han nog vara en ganska vanlig islandshäst, men just för att han har så lätt att bära sig själv blir det roligt att rida då han verkligen försöker, vilket verkligen uppskattas från min sida!


Som lite extra finns en liiten mage att jobba bort ;)

Tanken med Grey & framtiden

 
 
Drömmen med Grey och tanken med honom är just nu att träna vidare, och slutmäta honom så att vi kan komma ut och få rutin på tävlingar. Det är ju inte säkert att Grey blir ponny men om han inte blir det så kommer jag tävla honom som storhäst. Om han håller sig inom ponny måttet så tävlar jag honom som ponny tills jag fyllt 18 sen kommer jag mäta upp oss som storhäst ekipage och fortsätta tävla honom i dressyren. Jag har alltså inga planer på att sälja honom. Utan han kommer stanna här hela sitt liv. 
 
Men.. i grund och botten är jag ju hoppryttare eller har varit iallafall och jag tycker fortfarande att det är kul, och det vore tråkigt att sluta med det helt bara för att Grey inte klarar av att hoppa. Från början var tanken att Grey skulle bli hopphäst men jag insåg att han aldrig skulle klara det eller hålla för det. Han ser ju dåligt och har då svårt att bedömma avstånd, förra sommaren hade han en gaffelbandskada och det finns en risk att den kommer tillbaka. Och då tar jag hällre det säkra kortet än att stå där med en utdömd häst. 
 
Min gudmor har en storrhäst med hoppstam, och tanken är att jag ska ta över henne när hon är färdig utbildad. Men när det är och vad som händer med Grey då är oklart. Drömmen skulle ju vara att kunna ha båda två, och tävla Grey i Dressyr och ''Pärlan'' i hoppning. 
 
just nu vet jag inte vad som händer men det känns skönt att ha lite planer inför framtiden. Men kortsiktigt så ska Grey slutmätas och vi ska få rutin på tävllingar. 
 
 

5 juli

Var uppe tidigt o åkte till stallet eftersom Grey skulle skos. Det är så skönt med Grey för han behöver inte skos så ifta men nu var det dags, hovslagaren sa att Grey har väldigt bra hovar men att han har låga trakter och att våran förra hovslagare hade tagit ner för mycket på dem så överrulningen hade inte blivit bra.

Det är verkligen super viktigt att ha en bra hovslagaren men det är också viktigt att man själv kan och vet vad som är bra och dåligt, så att man kan avgöra vilken hovslagaren som är bra och passar ens häst. För alla skor ju på sitt sätt. Som sagt " inga hovar, ingen häst"

.....

Nu är vi hemma i nockeby igen och pappa kommer snart o hämtar oss, då sticker vi och badar! Grey fick vila idag och igår mys red vi i skogen bara.

Dålig uppdatering.. Igen..

Hej! Sorry att jag inte bloggat men jag är på "landet" och det är inte så bra täckning här o svårt att blogga från mobilen.

Men iallafall, Grey vilade i förrgår och igår gick han ut. Han var såå fin i början men sen började han bråka när det blev jobbigt och i vanliga fall brukar jag göra nått lätt som går bra o avsluta där men idag försökte jag jobba igenom det och tillslut så gick det och han sänkte sig o släppte i högersidan så det var toppen!

Idag ska han skos och skrittas ute. Imorgon blir det nog lite arbete på banan.

Efterlängtade bilder

 
Mysiga och bästa ponnyn i kvällssolen i hageen
Beboo
In action
Världens mysigaste bergsget! Haha, han är som en nallebjörn, älskar att bli kramad! xD
 
 
Idag ska Darren promeneras i solen och jag ska rida ut på svarta faran med Pernilla, som ska rida hennes stora häst, "Maggan". 
 

Landet

Förlåt för dålig uppdatering!

Men ny eftersom jag inte har någon häst så är det kanske inte så kul att läsa om någonting annat eftersom det är en hästblogg.

Ja ja nu är jag i alla fall på landet och det är najs. Bara chilla på dagarna, sova hur länge man vill och vara uppe hur länge man vill. Idag har vi varit inne i Malmö och shoppat lite, det var mysigt.

Kram kram

Emma

Kategori:

Grey igår o idag

Red på banan igår, och han var såå fin! Han bärde sig själv o jag kunde vara lätt i handen eftersom han inte hängde. Han lyssnade även riktigt bra! Red inte så länge eftersom han var så fin. Lite istadig i galoppen var det ända, annars var det toppen.

Idag var vi ute tidigt, mamma hjälpte mig att mocka och jag promenerade Grey. Vi fick vara lite snabba eftersom min lillebror fyllt 10år och vi ska fira honom idag!

Lilla Svart

Ja, igår red ju jag som sagt. Det var en tokig liten islandshäst, inte mycket till gångarter men ändå väldigt rolig!

Egen motor, dock behöver han mycket hjälp med att balansera upp yttersidan och att inte skjuta ut yttersidan. Han ägs inte av Pernilla men hon tar hand om honom och rider till honom under något år, så antagligen kommer jag att rida mer på honom!

Tar bilderna honom idag!

Röda Gubbar

Nu har jag, mamma, Frida och våran kusin Alice varit på ett jordgubbsfält och plockat 22 kg jordgubbar, så nu är vinterns förråd räddat.

Vi har fikat och ätit också, och nu är jag påväg till stallet! Juste, jag red en liten galen ponny igår, skriver ett inlägg om honom direkt! ;P

Dags att bli brun?

Kolla vädret! Kommer verkligen vara skönt att bara hänga vid poolen och inte göra ett skit;D

Uppdate från landet

Nu måste jag ta tag i det här med min bloggning känner jag!

Jag sitter nu på vår stora veranda och lyssnar på fåglarna efter ett ordentligt jogging+styrepass. Duktig flicka. ;)

Anledningen till att jag inte kan blogga så bra här är att det knappt finns något internet... Men är man på landet så är man! Dock är det roliga att om man åker förbi McDonalds i närmaste staden så ser man att det står massa ungdommar där och använder WiFi:t för att kolla instagram osv ;D

Darren trivs iallafall SUPERBRA! Han står i en helt lagom hage med gräs, träd, sol, skugga, många grannar och med fölet i hagen brevid!
Han har flyttat in i en av uteboxarna som är väldigt stor och fin, dock inga fönster men det behövs ju egentligen inte, han har en lucka som täcker halva ena väggen som alltid är öppen så länge någon är i stallet. Det är bra att han måste slappna av och sova för att annars skulle han nog stå med huvudet utanför hela natten ;D

Idag kan jag försöka ta lite bilder, det är ju som sagt väldigt litet men tjejen som har stället är så otroligt snäll, hon hade lämnat jättemycket fika till mig igår i stallet!

GRATTIS MOA

Moa Södergren och Adrenalin "Adde" vann guldet sista dagen! Gu vad alla var stolta över henne.

Jag tycker att hon var mest värd det. Hon är alltid så ödmjuk och försiktig och aldrig skrytig.

Jag tror inte ett ända öga var torrt under prisutdelningen.

Silver

C-ponny laget tig hem silvret under NM. Såklart vann Danmark, Dock bara med 1,1% typ!

Spanien nästa

Ja jag han bara hem och vända innan det var dags att stiga upp tidigt för att dra till Arlanda.

Jag är nöjd över våran prestation under NM. Vi låg stadigt över 66 nästan 67% alla tre dagarna, även fast vi hade ett par missar i varje program.

Roligt var det iallafall att den tyske domaren i Lördags hade mig som trea! Hon har dömt EM för ponny och är en väll etablerad och utbildad tysk domare:D

Ett längre inlägg får ni när jag får tid.