Lille älskade grå ❤️

Grey har fortfarande hög feber och tackvare fantastiska stall vänner så har vi lyckats få ut metacam till honom. Nu får han äta det ett tag för att få ner febern och sedan får vi se vart vi hamnar.

Men tävlingen om 2 veckor lär jag ju få inse att det inte går att åka på. 



Skinande rent

Eftersom jag tränade på morgonen så hade jag hela eftermiddagen ledig. Då passade jag på att tvätta släpet. Gjorde det noggrant denna gång. Golv, väggar, tak och sadelkammaren blev ordentligt rengjorda så nu ser det nästan ut att vara ett sprillans nytt släp;)

Träningen gick jättebra. Vi gjorde ett par olika programdelar för att ändå ha känt igenom dom innan Malmö. Har fått många super knep så jag känner mig förbered och jag hur jag ska rida de olika momenten.

Sjuk häst

Åh blir så himla ledsen o irriterad nu har Grey feber igen och är snorig. Samma sak som i April. Att det alltid ska vara något som förstör, blir han inte bättre på söndag så får vi avanmäla oss till tävlingen i Katrineholm om 2 veckor och istället roa oss med att åka in till klinik. 


Lille älskingen ❤️

Hjärnskakning..?

Dagen innan vi åkte till Frankrike så lyckades Valle skrapa upp pannan när han backade ur transporten när vi lasttränade, glaaad matte -.- 
Det var en riktigt smäll! Vet inte hur jag hade klarat det ifall att det var jag som slog i så hårt :o Valle fattade ungefär 0 och underade vad vi höll på med när vi undersökte såret ;) 
 
 
Hehe sorry det blev lite stor och detaljerad bild.. Men som ni ser, inget djupt utan endast skrapat på ytan. Nu när vi kom hem ser det redan mycket bättre ut ooch skorpan som bildats är redan påväg att släppa! :) 

Det här med bra och dåliga dagar

Phu! Nu är vi hemma från Nice och kastas rakt in i vardagens verklighet, men med lite bränna och ny inspiration ;) Har massa inlägg som jag har klara i huvudet så jag sätter några på tidställt nu så får ni bra med uppdatering ifrån mig den närmaste tiden! 
 
Men det jag måste skriva av mig om just nu är just det här med bra och dåliga dagar. Alla har dom, men oj vad mycket tydligare det blir med en unghäst! Går en dag superbra, så går nästa skit rent ut sagt! Och självklart ligger det en stor charm i det, men det tar verkligen på krafterna dem dagarna som inte går som tänkt... Som idag. Vi kommer ner till utevolten där uppsittningarna alltid har gått bra (han är lite skakig i ridhuset) och vad händer...? En timmes pall-terapi och ingen uppsittning överhuvudtaget. Han kunde verkligen inte närma sig pallen över huvudtaget så fort jag stod på den eller gick upp, asså va!? 
Så det var otroligt segt. Hade verkligen laddat för att äntligen få hoppa upp och rida igen, speciellt med tanke på att han verkade ha mycket ork att ge igår när jag longerade honom för att han skulle få komma igång efter dagarna han har vilat när jag ahr varit bortrest. Så jag och mamma gick lite trumpna upp till stallet igen. 
 
Nu ska detta problem tas tag i en gång för alla, ikväll ska vi kolla med människor vi känner och lägga upp en plan för att avdramatisera detta. 
 
 
Tur att han är världens finaste iallafall! ;) 

EM närmar sig

Det börjar dra ihop sig tills det är dags för avfärd mot Malmö och ponny EM 2015! Vi åker ner redan på måndag vid lunch, men utan Pinky. Vi ska ha något möte med ledarna nere vid tävlingsplatsen. Eftersom vi har hyfsat nära dit så kommer vi köra och hämta Pinky efter det så att han hinner att gå i hagen under dagen.

Träningen idag gick väldigt bra, vi red inte allt för hårt men han var mjuk och framåt. Nu blir det lugnare imorgon och sedan kör vi lyte hårdare innan vi trappar ner inför EM.


K9 Bad

Eftersom Grey de senaste dagarna rullart sig som en gris, så var det igår dags för ett bad. Jag använder mig alltid av K9s produkter, det ger ett super resultat och är dessutom skonsamt mot huden. 

Innan: 




Den här gången var mitt älskade Bright white slut, så jag använde K9 Aloe vera schampo och efter det K9 Aloe vera conditioner. 

Efter:





Obs! De fläckarna som finns är från när han legat i boxen under natten. Bilderna är tagna dagen efter badet. 

Jag ska senare visa er mitt knep för att få bort dessa fläckar 😉

Vackert

Såhär fin & vacker hade Grey gjort sig idag när mamma kom ut.. Typiskt honom. 


Och här har mamma använt bright white från K9, kolla skillnaden! 



Planen för idag

God eftermidag!
Idag ser Greys dag ut precis som igår. Han ska få gå en härlig promenad runt fältet och sen gå ut på gräs en stund, men mamma åker ut och fixar det idag. Jag ska in till stan en stund och får en hästledig dag! 
 
Hovslagaren kommer på Måndag och vi åker till skåne på eftermiddagen så jag hoppas att jag kommer hinna rida Grey innan vi åker. 
 
 
Saknar att rida honom, sist innan han fick sin ofrivilliga vila så var han sååå otroligt fin!
 
 

180

Idag fick Pinky busa ute och jäklar vad han va pigg! Hade hack på han så var i princip omöjligt att få stopp på tåget;)

Nu i helgen ska han få träna lite hårdare och sedan ska vi lägga upp planeringen inför EM!


Fullt upp

Hej, har haft fullt upp de senaste dagarna. Eftersom mamma börjar på sitt nya jobb i skåne den 19:e augusti så har vi börjat packa här hemma. Nästa vecka när vi är borta så kommer det vara visning på lägenheten, så mycket ska fixas till dess. Jag som kommer att bo hos pappa har börjat packa ner mina saker i kartonger, det är lite kaos hemma för tillfället. 

Grey promeneras och äter gräääs, han har två lösa skor och hovslagaren kunde inte komma förrens på måndag. Så han har lite ofrivillig vila just nu. 

Idag gick han ut på gräs några timmar på eftermiddagen och var väldigt nöjd med det! När jag skulle hämta honom så ville han absolut inte komma in.. 


Såhär kan det se ut när han rivstartar för att inte bli infångad




Trava kan han ju..

Fråga

Vart i skåne ska ni flytta? 

Vi kommer flytta till Helsingborg! Nära och bra till Danmark. 

Vi åker till Skåne på söndag och då är planen att kolla på lite hus men även att åka över till Danmark! Om allt går enligt planerna så kanske kanske Grey åker med oss ner. Men vi får se, det är inte säkert än. 



Långritt och valpbesök

Idag har vi varit och hälsat på Issas små bebisar, nu är de hela 1 vecka gamla och alldeles gudomligt söta! 
10 st fick hon, så mycket har hon att göra. Vi ska åka tillbaka om en vecka och hälsa på igen, då är de lite större och ännu sötare om det äns är möjligt att bli sötare. Grey fick massage och en promenad med lite gräsätande, nöjd häst!
 
 
I Fredags red jag och Nikki ut på en långritt! Vi var ute i hela 2 timmar, red även förbi vattnet och Grey badade och stod och krafsade så allt skvätte. Hela jag och han blev blöta. Men mycket nöjd och glad var han efteråt. Han och Nisse skötte sig väldigt bra! Trodde att han skulle vara lite smått galen ute men han var jätte lugn och kunde trava lungt och sansat utan en massa studs och hopp. 
 
 
 

Valles hoppning

Kommentar: Hade också undrar hur stor han vad men nu såg jag ju svaret. 
Men har han hoppat någonting? Skulle vara jättekul o se fler videos på er! Såå fina ni är och tror ni kmr komma långt! :D

Svar: Han har skuttat över lite hinder, ja! Det vi gör regelbundet är att sätta ut bommar och även upphöjda bommar när vi longerar Valle. Han har även löshoppats en gång, innan han förstod att det faktiskt var roligt att hoppa så var han helt exalterad över att få bralla odrentligt på långsidan utan hinder ;D Tjejen som vi köpte honom av som hade honom de få veckorna mellan att han kom ifrån Tyskland och vi köpte honom hade provat att hoppa honom och hon som har är både dressyr och hoppryttare tyckte han hade mycket potential i hoppningen. 
Men vi ska komma igång att hoppa (markarbete) lite som variation i träningen, han tycker det är väldigt kul att hoppa och jag vill verkligen inte hindra honom från att göra det då! 
 
Bra med påminelsen! Fler filmer ska det bli så att ni inte få ett par millisekundsmoment ifrån passen. Och slutligen Tack! för att du tror på oss, blir helt varm i hjärtat varje gång jag hör någon säga eller att någon säger till mig att Valle är fin :) 
 
 

Ytterligare fakta om Valle

Kommentar: Stam? Mankhöjd? Mål,både kortsiktiga och långsiktiga?
 

Svar: Jag har inte bild på Valles pass men så här ser stamen kortfattat ut! 
Valentin *2011
e. Donauklang u. Venetain ue. Buddenbrock ee. Distelzar.
Morfars far är Sixtus 
Farfars far är Gribaldi
 
Valle är inte slutmätt men jag skulle gissa på att han ligger mellan 163 och 165. 
 
Att sätta upp mål i det stadiet vi är i nu är svårt... Men, för att kort sammanfatta så är målet just nu fortfarande att han och jag ska lära känna varandra. Han ska fungera överallt i hantering och ridning. I hanteringen så är det just nu lastning, uppsittning och duschning som vi lägger fokus på! I ridningen så är det mycket flyt som vi fokuserar på, samt balans, varierad form, övergångar, kondition osv.
 
Tanken är att vi ska börja åka på träningar nu under hösten, beroende på hur det går så bestämmer det hur det blir med eventuellt bara en tränings-tävling, för att visa honom hur allt går till. Men som sagt, stressar han upp sig eller att vi får något problem med transporten eller liknanade så blåser vi självklart av det och sparar det. Rutin i att vara ute och åka samt ridas i olika miljöer kommer vara mycket av höstens arbete.
 
Om vi tänker ett år framåt så går han ju som 5-åring. Där kommer ju många fler klasser upp och tävlingar på rätt nivå kommer att bli tillgängliga på ett helt annat sätt. Rida något championat är självklart en dröm vi har och Valle klarar av det fysiskt, han har alla förutsättningar med sig. Om psyket fortsätter att stabiliseras som det har gjort den tiden som jag har haft det tror jag helt klart att han klarar av det på den delen också! 
Det är verkligen helt nya referenser med unghäst, men jag trivs verkligen med det och allt känns så rätt med Valle <3 
 
 
Hoppas att det var svar på din fråga! 

Bilder ifrån ridhuset

Nu sitter jag på altanen i vår "sommarstuga". Tänkte visa er bilderna som mamma tog i förmiddags på mig och Valle! Eftersom att internet medstadels är segt som ett tuggumi här så kan jag inte garantera uppdatering, men just nu fungerar det riktigt bra så då passar jag på att blogga :) 
 
 
Sedan har jag en fråga att ställa till er,
 
Har ni något speciellt ni vill fråga om Valle?
 
Jag blir alltid på sånt skrivhumör när jag sätte mig ner och ska slappna av... hehe. Allt är välkommet och jag lovar att skriva om det som önskas :) 

Dagens outfit





Ett stort steg

Det som haft mycket av mina tankar det senaste veckorna är beslutet som familjen tagit, att flytta till skåne. Det känns så bra och spännande! Detta är något som jag velat göra länge, och nu när mamma fick ett jobb där nere så blev det möjligt. Grey kommer såklart följa med ner (om han inte blir såld förstås) och vi håller just nu på att leta både hus och stallplats. Så har ni några bra tips på stall runt om Helsingborg så får ni gärna kommentera. 
 
Det är med skräckblandad förtjusning, allt detta. Allt kommer bli så nytt, även om jag är övertygad om att allt kommer bli bra så är jag ändå lite orolig för hur det ska gå med allt. Jag kommer förmodligen stanna kvar här i Stockholm nu sista året i skolan och flytta ner sedan. Grey kommer få flytta ner före mig, vilket innebär att jag kommer vara lite ''hästledig'' nu sista året i skolan. Men det kommer nog göra mig ganska gott, då kan jag fokusera mera på skolan. Vilket verkligen kommer behövas sista året. Även om jag kommer sakna Grey så mycket under veckorna, men varje helg och lov kommer jag flyga ner! Och mamma kommer rida och ta hand om honom i veckorna. 
Det känns nästan lite overkligt. Jag har velat det här såå länge och nu är det så nära att jag nästan kan ta på det! Allt känns positivt och roligt. 
Utom att lämna mina vänner, Ella & Nora. Det är de som känns mest jobbigt, självklart kommer man behålla kontakten men vi kommer ju inte kunna ses lika ofta. 
 
Börjar gråta när jag skriver det här, både av glädje och sorg. Kommer sakna alla så otroligt mycket! 
 
Ella & Nora, Vi ses tyvärr inte lika ofta längre men varje gång vi ses är det som vi aldrig gjort något annat. Vi har haft så otroligt roligt tillsammans! Och det kommer vi fortfarande ha, ni är så otroligt hjälpsamma och ställer alltid upp!  Vi kan diskutera allt möjligt i flera timmar, alla sjuka grejer vi gjort kommer jag aldrig glömma. Hur vi startade bloggen med noll förväntningar och nu kommit såhär långt. 
 
Josefin, kära bästa vän. Jag vill be om ursäkt för att jag suger på att svara i min mobil, du ställer alltid upp och har alltid min rygg. Faller jag så vet jag att du tar emot mig. Du är med mig igenom allt, och stöttar mig i mina val i livet. Det är sjukt hur länge vi kännt varandra, du vet alla mina hemligheter och jag litar på dig till 100% 
Det är så svårt att beskriva våran vänskap i ord, det krävs en hel bok. 
 
Celina, Linda & Marimar, vart ska jag börja? Jag älskar er puckon! Inte en dag är tråkig med er. 2år har vi kännt varandra men det känns som så mycket längre, kommer vara så konstigt att inte träffa er varje dag längre. När vi tar studenten kommer jag gråta floder. Alla tre ritar och målar så otroligt fint, själv kan jag inte ens rita en sträckgubbe.. Ni är sjuka, det vet ni och jag älskar er. Jag kommer personligen tvinga er att komma ner och hänga med mig i Skåneland oavsett om ni vill eller inte. 
 
Aurora, inte så länge har vi kännt varandra men det känns som så mycket längre. Du är en fantastisk och underbar vän som alltid ställer upp. Jag är tacksam över att du finns i mitt liv. Vi tjafsar och bråkar som ett gift par och ingen kommer någonsin erkänna att den andra har rätt. Du sjunger helt amaaazing och varje gång får jag kämpa för att inte börja gråta. Jag vet med säkerhet att du kommer hälsa på mig nere i skåne för där finns vääärldens godaste chocklad enligt dig! 
 
Nikki, min otroligt hjälpsamma och fantastiska stall vän! Vem ska jag rida ut med och hänga med när jag inte har dig? Jag vill tacka dig för allt stöttande jag fått av både dig och alla andra i stallet med Grey, det betyder så mycket! Och otroligt tacksam är jag för att du hjälpt mig så mycket med Grey!
 
Thea & Linnea, Ni är så sjukt roliga! kommer sakna eran humor och jag önskar att vi kunde ses mycket oftare. Jag vill tacka er för allt ni hjälpt mig med, listan skulle göras lång! Ni har varit som mina storasystrar och tagit hand om mig och stöttat mig när jag behövt det. 
 
Kommer sakna alla mina vänner men er ovan lite extra. Lite känslosam ikväll, ja! 
 
 
 
 
 

Som ny

Så härligt att träffa världens finaste grå igen efter hela 10 dagar ifrån varandra! 
Blev alldeles varm i hjärtat när han kom och mötte mig i hagen. 

Idag tog jag mig tid att klippa honom, hans päls har blivit så himla tjock. Efter klippningen fick han sig ett bad, självklart i bästa K9 schampot! 

Imorgon är det tillbaka till träning som gäller, den 13 augusti är det tävling i Katrineholm och tills dess ska vi va riktigt vassa och farliga! 



Bilder från dagens pass

 

En varm dag och dyr häst

Hjälp va fin lilla Valle var idag! Vi kom hem från Skåne igår kväll och fick endast longering då = 5 dagar utan ryttare, ändå skötte han sig helt perfekt på dagens ridpass! Inlägg med massa bilder kommer inom kort.
 
Han gick med sitt nya träns, och det var verkligen en helt ny dimension. Han var mycket mjukare i munnen, slappnade av i nacken och därmed halsen och blev allmänt mer följsam och lätt i handen. Helt otroligt! Det var verkligen en stark kontrast mot det träns vi hade förut, han trivdes verkligen med det här :) Vi gjorde inget avancerat utan lite basic i båda varven.
 
 
 
 
Jag kunde självklart inte låta bli att inviga denna goa outfit som fick hänga med ifrån Falsterbo! 

Schabrak: Equiline
Lindor: Equiline
Boots: Eskadron
Träns: PS of Sweden
 
Skjorta: Falsterbo by Gina Tricot
Ridbyxor: Favoriterna ifrån Pikeur
Stövlar: De Niro
Handskar: Roeckl
Hjälm: Uvex
 
 
 
Jag fullkomligt älskar den här färgen på Valle! Och samma sak med marinblått och vitt. Dem färgerna passar så himla bra på honom! Tyvärr har jag ingenting beiget som jag kan ha på mig... Men jag har mina idéer så det ska nog bli ändring på det när det är dags ;) En till sak att ta tag i är pannbandet på det här tränset som är lite tråkigt... Ska ner i källaren och rota fram mitt pannband från PS och se om det fungerar att andvända på det här tränset, tydligen ska det vara en gammal modell och inte gå att använda, men jag måste iallafall prova! 

Falsterbo shopping






Ni ser nog vad det är, skärpet är från Ps of sweden, bootsen från stablestore. Köpte även hästgodis men det kom inte med på bild. 

Hejdå skåne & Falsterbo

Då var Falsterbo slut för denna gång. Det har varit otroligt kul! Synd bara att jag inte har hunnit se så mycket och att alla mina pengar nu är slut.. 
Saknar min fina Grå sååå mycket, längtar efter att få träffa honom imorgon. 

Och ett stort tack till världens bästa Nikki som tagit hand om Grey hela veckan som jag varit borta. Vet inte vad jag skulle göra utan henne. Tackvare Nikki så har Grey gått den här veckan och tränat två gånger för Emma! Super bra, för då håller han igång. 

Jag är så trött av många olika anledningar, har stora nyheter som kommer senare ikväll. 






Massor av shopping

Efter en heldag i Falsterbo så fick med oss ett par kassar hem. Vissa saker mer nödvändiga än andra;)

Jag red ut Pinky innan vi åkte. Gjorde i princip samma sak som igår. Rullade på i galopp och han fick sträcka ut ordentligt. Om bara någon hade lärt honom att hoppa som ung så hade han nog varit en rätt bra fälttävlans häst, men så fort det kommer fram bommar nu förtiden så blir det mer plockepinn med ett ben i varje hörn:)


Trött

Näst sista dagen i falsterbo idag, jag är verkligen så trött. Det är super kul att jobba här men man blir otroligt trött samtidigt. 
Har faktiskt hunnit med lite shopping som jag tänkte visa er lite senare, det är både nödvändiga saker och sen en del som inte är lika nödvändigt men som man helt enkelt inte kan låta bli. 

Så roligt att träffa Nora igår, det var alldeles för länge sedan sist. 
Idag är även küren och den ska jag verkligen försöka se! 



Morgonrace



Falsterbo shopping!





Tror att ni ser vad grejerna är, tränset är ett PS of Sweden! :) 

Vila och ny maskot

Efter ett par tuffa träningsdagarna så fick det bli välförtjänt vila idag för Pinky. Ida åkte till Falsterbo igår vilket betyder att vi får klara oss själva nu torsdag, fredag och lördag. Ida startar sista klassen på söndag och troligtvis hinner vi träna på eftermiddagen då hon kommit hem igen.

Idag var det riktigt skit väder så vi fick promenera i ridhuset. Pinky var väldigt glad och tyckte att det var extra kul att stallets lilla shettis kom in med vagn bakom sig! Efter promenaden fick han massage och annat pyssel.


Haha Pinky miljötränar på all möjliga sätt!


Och här har vi den, Pinkys nya maskot. Måste säga att den passar Pinky väldigt bra;)

Regn och rusk

Idag var en lång och kall dag, det har regnat och blåst som bara den. Imorgon ska det bli lite bättre! 
Har fått rapporter från Nikki och Grey sköter sig utmärkt, de tränade för Emma i tisdags och onsdags och det hade gått riktigt bra! Så roligt! 

Imorgon är vi i K9s monter vid 13 så kom förbi!! 



Trötta och taggade

Har precis slagit mig ner i hotellrummet. Nu väntar efterlängtad sömn i ny hotellsäng, vi anlände till Malmö i förmiddags! Imorgon ska jag eventuellt gymma på morgonen för att sedan äta hotellfrukost innan det är dags för mig och mamma att åka till Falsterbo! Så koooom och träffa oss i K9:s monter :D 




Valle gömmer sig ;) 

Hälsa på oss i K9:s monter

På fredag kan ni här nere på falsterbo hälsa på oss i K9:s monter! Kom förbi och snacka lite och få tips på hur du ska få just din häst att skina mest med hjälp av K9 produkter. Montern hittar ni på Derbygatan. 

Hoppas vi ses! 




Uteritt i kvällssolen

Eftersom att Valle gick på banan igår så fick han gå ut i skogen och bara vara häst ikväll! Jag på Valle och mamma med Cilla gav oss iväg på skogsvägarna. Det var mycket mysigt och Valle kämpade över stock, sten, lera och grenar! Han gick verkligen rakt igenom stora buskar som var över hela vägen utan att ens fundera över saken, fälttävlan? ;) 
 
Så jag är verkligen helnöjd! Dessa dagar innan familjens tripp till Skåne blev välplanerade och bra. Måndag- pass på ridbanan, idag- uteritt, imorgon- inspänd longering i ridhuset vilket resulterar i varierad träning både med tanke på det fysiska och det psykiska för lilla Valle.
 
 
 
 
Två snabba i boxen innan jag och mamma åkte hem till tacos med familjen och några av min lillasysters vänner. En mycket trevlig och lyckad kväll! Nu har jag kommit hem efter en pratstund med en icke-hästkompis och det är dags för att packa det sista till Skåne. Det blir tidig uppstigning för mig imorgon för att hinna ta stallet, så allt måste vara klart när jag somnar ikväll! 

Pink

Dagens träning gick super. Det var lite svalare idag vilket var skönt. Kände redan när jag började jogga igång Pinky att han var väldigt kvick in benen, arbetet verkar ha gett effekt.

Vi började i traven med lite öppnor. Har fått lite tips på hur jag ska tänka i dem för att få fram hans stora trav i dem, om jag låser honom kan han inte röra sig fultl ut i bogen och förlorar då sin otroliga bogfrihet. Därefter gjorde vi slutor. Idag blev dem riktigt bra, det gäller bara att jag får tag på bogen, han vill gärna bara böja på halsen ännu mer när jag vill få med bogen ordentligt, då tappar han takten och precis som i öppnorna försvinner hans kvalité.

Galoppen var också super. Han har blivit 1 meter kortare i kroppen och det gör att enkla bytena och förvända får mycket högre kvalité. Vi gjorde förvända 10 m volter som jag har i küren. Förut hängde han sig bara på inner och paddlade runt i volten, men med vikten på bakbenen så bär han sig fint runt i dem! 
Haha snyggt att vi lyckades matcha med rosa idag också :)

Inför Falsterbo-shopping

Går runt och funderar en hel del på vad som ska införskaffas när jag och mamma är på Falsterbo... Jag har en "måste ha" och en "vill ha";
 
TRÄNS är ett klart måste. Valle är mycket irriterad på nosgrimman på det tränset han har nu vilket är otroligt synd, tycker att han är så fin i det! Så först och främst ska jag kolla ifall det går att köpa den nosgrimman i Full (har cob nu då det köptes till Darren). Jag är inte så sugen på att köpa ett likadant i Full då det är en del pengar som jag hellre lägger på ett nytt, helt annat träns. Men jag skulle verkligen bli väldigt glad om vi hittade en billigare lösning än ett helt nytt - endast köpa ny nosgrimma. Vilket självklart inte är säkert går. 
 
Annars hade jag självklart inte sagt nej till ett PS-träns. Gillar hela idén med att forma tränset efter hästens huvud på djupet. Det kan nog vara till fördel på unghäst! Här är deras nya, kolla den nosgrimman hörrni ;) Så fint! Men det kanske blir lite för mycket, eller vad säger ni haha? 
Om NI har några tips på träns, framförallt till unghäst, så får ni mer än gärna dela med er!
 
 
Eftersom att jag var snabb med att sälja många av mina schabrak efter Darren så känner jag att jag får skylla mig själv när jag inte har mer än ett par stycken kvar, inte lider vi av det! Meen, en beige outfit har jag sett framför mig så länge... Speciellt nu när Valles päls skifftar i olika nyanser av brun på sommaren. Jag älskar hans liknanade slingor i pälsen, och dem skulle nog lyftas fram med ett beiget schabrak och lindor. 
Då jag är helt såld på Mias RS (som jag kan rekomendera till varenda en där ute som inte har något - det kostar lite men är värt varenda krona!) blir det nog svårt att se förbi dem... Jag har aldrig varit med om att dessa produkter har blivit fula i kanten eller liknande som är lätt hänt på schabrak. Så Mias blir det självklara valet om vi inte kan hålla oss ifrån tanken på Valle i just beige. 
 
 
Här är min idé av hur det ska se ut, men med svart kant. Jag tycker att det blir lite för mycket med brunt och beiget och det blir framförallt mer begränsningar i matchningarna ;) 
 

Nytt

Dålig bloggning från min sida, jag vet. Vi håller dock på att bekanta oss med de nya rutiner vi har skaffat. Vi har flyttat till ett annat stall. Pinky trivs jättebra och träningen är super, även fast det har varit riktigt svettigt att rida i 35 grader och strålande sol!

Imorgon börjar Falsterbo på riktigt för dressyrens del. Tyvärr kommer vi inte åka ner och kolla något, har fullt upp med att träna och ta hand om Pinky, verkligen ett hel tids jobb. Men såklart håller jag alla tummar för de som ska dit och tävla. En av alla drömmar, att få tävla i Falsterbo. Blev tyvärr aldrig med ponny... Men förhoppningsvis ska jag kunna ta mig dit på något annat sätt!

Mysig kväll i stallet

Nu har jag ätit middag efter att jag och mamma kom hem från stallet. Det blev ett pass på banan och jobba bort lite träningsvärk från gårdagens löshoppning ;) 
 


Valles outfit idag blev lindor och schabrak från Mias och boots från Hööks. Han fick gå utan paddar idag som omväxling, det blir så varmt där under på sommaren. 
 

I action! Jag har på mig Spookströja, byxor från Martha Ridewear, Roeckl handskar, Uvex hjälm och självklart mina älskade De Niro! 
 
Passet gick mycket bra! Med tanke på att han har sin sommarvila nu så är det inte så höga krav på passen, han ska vara lösgjord och fin men vi trycker inte på massa nya saker! Han har inte gått med ryttare sedan i torsdag så med tanke på det så skötte han sig utmärkt :D Är så otroligt glad att vi köpte just Valle, han passar mig som handen i handsken. 

Vilket krångel..

Hej! Igår tog Nikki hand om Grey, fick rapporter om att det gått super bra och att Grey skött sig mycket bra!

En otursdag hade vi verkligen igår, eller i alla fall Aurora.. Vi fick inte plats på samma plan och då blev lösningen att hon skulle ta planet som gick efter mitt. Först var planet försenat en halvtimme och när jag landar i skåne får vi veta att Auroras plan är inställt. Riktig otur och inget annat plan kunde dom fixa, så Aurora flyger idag på förmiddagen istället. 


Sen kan vi ju säga såhär.. Jag kommer inte lyckas hålla i alla mina pengar här nere... 



Valles första, två gånger!

Idag har två nya grejer introducerats för Valle - duscha och löshoppa. Sistnämnda var dock betydligt roligare..
För att börja med löshoppningen så var det som sagt bara en indroducering, han fick prova att avgöra sprången och avstånden själv. Samt att jag kände att det var ett mycket bra sätt att få ytterligare variation i träningen :) Han gjorde det med bravur och passade på att ta några riktiga uppvisningsvarv, uppblåst och ståtlig, haha! 
 
Eftersom att hoppningen skedde efter 19 och jag var i stallet 14 så hade jag gott om tid att pyssla om Valle ordentligt! Jag friserade, tog hand om hovar samt man och svans, smörjde, putsade och fejade i boxen, och så fick Valle en "svalkande" dusch. Hehe.. Det var en hel del nerv i spolspiltan kan jag lugnt konstatera för er! Men med en lugn ton och tydliga signaler fick han äntligen en dusch med K9:s schampo! Och det var värt varenda sekund i spolspiltan! :D 
 
Resultatet blev en skinande ren och fin Valle. Värt att nämna är också att han blev mjukade i "huden" alltså under pälsen. Jag har varit lite beskymrad över det nu på sommaren då jag har kännt att han har blivit torr av solen men nu är det förhoppningsvist över!
 
 
 
Eftersom att Valle är så pass mörk så använder jag K9 Competition Black Out. 
 
 

Laddar upp inför löshoppning

Perfekt uppladdning med en dusch av K9 (utvärderas senare!) och pyssel. Detta kommer bli spännande ;)

Hemma

Igår kväll landade jag och Grey hemma, eller Grey stallet då. Han var lycklig och gnäggade högt när vi promenerade in i stallet, sötis! Nytt spån hade han fått och en helt ny tvättad box, så han kan väl inte vara annat än glad och nöjd. 

Veckan hos Emma har varit så rolig! Men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är trött nu. Somnade så fort jag kom hem igår. 

Emma har även hjälpt mig att filma till försäljningsfilmen, som nu ligger i annonsen. 


Idag är det en lugn dag, sitter och väntar på bussen nu. Grey ska bara promeneras idag, massera och stretcha lite också. Ikväll kommer världens bästa Aurora, för imorn på kvällen drar vi till skåne och falsterbo! 


Träning

Hej, har nu äntligen fått mer internet till mobilen! 

Grey har verkligen varit så fin för Emma. Igår var han underbart fin, även i måndags. I tisdags var han rätt trött och ville inte alls, jag kännde mig lite irriterad eftersom han var så fin dagen innan och sånt här känner ju Grey väldigt lätt och han blev stressad. Så det blev lite pannakaka av allt men super skönt att jag kunde börja om och få honom med mig så bra igår! 

Idag ska han få ta det lungt, skrittas en stund. Nu ska jag fortsätta mocka! 




NM 2015 Ålborg

 
Onsdag: Dagen började med ett tidigt pass på tävlingsbanan. Banorna öppnade redan vid 7 och var öppna fram till lunch. Passet gick bra, dock kändes han inte alls lika taggad och powerful som han brukar vara när man kommer ut till tävling. Det var ju skönt men min magkänsla sa att det inte var läge att rida honom även på kvällen utan det skulle göra honom gott att få ta det lugnt resten av dagen. En resa på över 6 timmar tar på dem små djuren. 

 

Vi svenska D-ponnyer hade vetcheck vid 14.30. Vetchecken var i ridhuset vilket var väldigt bra, det kan ibland bli väldigt rörigt under vetcheckar och då är det skönt att man är inomhus, lite avskilt från allt annat som pågår runt omkring. Alla vi 4 D-ponnyer gick igenom vetchecken galant. 

 

 Efter att alla var klara med att checka sina hästar så hände det inte så mycket för våran del. Lite puts och pyssel drog ut på tiden tills det var dags för nattning av både djur och människor. 

 

Torsdag: Första tävlingsdagen. Eftersom jag skulle gå ut som första ekipage för Sverige, som även blivit lottade till att starta som första nation, så startade jag klassen klockan 16.50. Istället för att ta sovmorgon blev det ett tidigt lösgörande arbete på banan. Bolaget som skulle filma live under mästerskapet hade satt upp kameror och jag kände på mig att det kunde vara viktigt att visa dem för Pinky, men vi red mest för att ha en mjuk häst till eftermiddagen. Han kändes mer taggad än dagen innan vilket gjorde mig mer trygg. Gjorde lösgörande övningar och när han kändes lydig och mjuk så tackade vi för oss. 

Efter joggen fick Pinky frukost och ompyssel. Sedan åkte jag och mamma tillbaka till hotellet för att äta deras goda frukostbuffé. Jag bytte även om till tävlingskläder på hotellet.

 

Tillbaka till tävlingsplatsen. Kollade lite på juniorerna och C-ponnyerna. Åt lunch och började sakta glida in i min tävlingsbubbla. Pratade med Sandra på telefon och la upp planen för framridningen. Hade en allmänt bra känsla i magen hela dagen, kanske var det för att han hade känts bra på morgonen.

 

När det var 1 timme kvar innan framridningen skulle börja så började mamma knoppa och jag borsta och göra Pinky skinande blank. Mamma började redan knoppa på den tiden då jag tävlade Delle och den rutinen har hållit i sig. När allt var klart så skrittade vi bort mot framridningen. Eftersom framridnigens underlag var under all kritik (djupt som en sandstrand gjord av lera och grus) så körde vi på korta och effektiva framridningar hela mästerskapet. Känslan när jag gick in på banan var bra. Jag satt på en pigg, fokuserad och framåt häst. Det var bara vi två i vår gemensamma bubbla. 

 

Programmet flöt på super. Ett riktigt bra travprogram, någon små miss här och där men överlag var grundkvaliten mycket hög. Lite tveksam mellan skritt och han var inte så ”stadig” som man önskar i formen under den ökade skritten. Galoppen började bra tills den sista förvända kom, den mot kameran. Jag kände hur han började spänna upp nacken liiite och böjde då liiite på inner tygel för att checka att han var med inför hörnet. Pinky var visst vaken, så vaken att han trodde att vi skulle byta. Snabbt korrigerade vi det misstaget men såklart blir det ju 4or. Men hur kunde jag inte vara nöjd. Hade en sådan bra känsla så en sådan skit miss, som jag tar på mig, kunde inte göra mig ett dugg sur eller besviken.

 

På internationella tävlingar är det alltid bettkontroll efter ritterna. Då kollar FEI stewarden bland annat i munnen, runt sporrarna efter eventuella sporrmärken och checkar allmänt runt hästen.

 

När vi hade tagit hand om Pinky så gick vi upp för att heja fram de andra tjejerna; Ebba, Elin och Clara. Min procent blev 69,872%. Tjejerna red bra och vi slutade efter dagen på en andra plats efter Danmark som gjorde super rundor med väldigt stadiga och fina ponnyer. Jag blev placerad som nr 5 individuellt och blev för dagen bästa svensk:) Fick en väldigt fin rosett, extra plus för det!

 
En härlig dag avrundades med roomservice och en varm dusch på hotellet ;)

Fredag: Sista lagtävlings dagen och en start vid klockan 10. Ingen ridning på morgonen utan endast promenad runt banan innan frukost fordringen. Pinky hade en liten trött känsla hängandes över sig redan då. Han stod nästan och sov när mamma knopade. 

 

Kort framridning och han kändes ändå pigg från början men när det var 5 min kvar till start så ville jag gå in, då kändes han perfekt. Synd, detta gjorde att traven blev lite matt och att det blev ett par kommunikations missar i programmet. Jag kände hur han verkligen tog i allt han kunde men det sugande underlaget på framridningen satt i. Klart att man var miss nöjd innerst inne när man hade en bra runda i ryggen sedan innan, men jag påminde mig själv påväg ut från banan att bara vara här är en seger. Pinky var yngst i klassen och det får man inte glömma.

 

Procenten blev något mindre än dagen innan, 67,561%. Ojämna domare (framförallt placering). Kul var iallafall att tysken hade oss på 69% och som nummer 5. Tänk så mycket bättre det kan bli! De andra tjejerna red bra och vi höll kvar i vår silverplats! Danskarna drog iväg, kanske lite väll lyxigt att ha två av tre domare från Danmark.

 

Efter en lunch i det härliga vädret så var det dags för C-ponnyerna. Zanna och Amanda ville ha lite tips till framridningen på Delle så jag drog mig dit när det var Amandas dags. Hon gjorde en fin runda och bidrog till att C-ponnyerna också tog silver efter Danmark.

 

Efter att ha soundcheckat küren och nattat Pinky skrutt så beställde vi roomservice eftersom vi kom tillbaka sent och klassen började redan vid 08.15 nästa dag. Dock var det en hel del strul med att få tag i starttiderna. Först la arrangörerna ut en startlista, men kom sedan på att de hade lottat fel. När de då väl skulle lägga ut den nya så kraschade sajten med resultat och startlistor. Suck…

 

Lördag: Tjoho, dags för att debutera kür ;P Tidig morgon, som tur var åkte mamma och fodrade Pinky så jag fick sova ett litet tag till. 

 

Han kändes bättre på framridningen än dagen innan. Kom in på banan och bara körde, skulle bli PB hur jag än gjorde. Traven blev han lite öppen i och han orkade inte riktigt schvungs till det sista men galoppen var bättre men jag fick ändå rida och hjälpa honom. Var så stolt när vi var klara. 7-åriga rookien som levererar så bra. När resultatet kom så blev jag ännu mer stolt. 71,250% i vår första kür start! Tråkigt nog drog den svenske domaren ner oss men vi tar med oss att den tyska domaren som dömmer de största mästerskapen hade oss placerade som 4 :D Slutade på en individuell 6te plats och bästa svensk igen. Vilket mästerskap. Fina Pinky.

 

Slutade vistelsen i Danmark med att stöta Amanda på framridningen. Delle och hon levererade en mycket bra runda jämfört med de tidigare under detta mästerskap. Det räckte till en individuell bronsmedalj! Super grattis.

 

Ett tufft beslut

Hej! Grey har gått otroligt bra för Emma de senaste dagarna, riktigt fin! 

Har tillsammans med Emma bestämt att lägga ut Grey på annons. Jag älskar honom verkligen av hela mitt hjärta men jag vill komma vidare i min ridning med storhäst. Allt det här får ta den tid det tar, har absolut inte bråttom med att sälja honom. Det är så viktigt att han kommer till rätt person, som kan ge honom tid och vill fortsätta utveckla honom. 

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=900749&inriktning=&typ=

Annonsen med kontakt uppgifter hittar ni här ovan. 

Det är ett tufft beslut men nödvändigt då jag inte kommer kunna ha två hästar. 




Smälter i värmen

Nu, 1a Juli kom sommaren på riktigt till Stockholm! Tråkigt att det tog så lång tid men jag hade verkligen glömt bort hur skönt det är att bara ligga en timme i solen och lyssna på en podcast medan Daniel var på gymmet. Nu är det dags för stallet! Efter gårdagens vila så är det nu dags för ett pass. Han gick både söndag och måndag på utebanan så egentligen skulle jag vilja rida i ridhuset för att få varierat underlag men det beror helt på hur varmt det är där idag. 
 
 
Den stora fördelen med att rida på volten är att Valle verkligen får plats att röra sig ordentligt. Galoppera mycket och med stora språng vilket kan bli lite svårt i ridhus :P