Fin!

Grey var väldigt fin idag, han var lite hängig i handen så det var något vi fick jobba med. Men när han väl bar sig själv och var lite mer i uppförsbacke så var han väldigt fin och mjuk, det blev ett mer lösgörande pass med mycket övergångar och flytta bogarna för att då honom smidigare. Galoppen var av fin kvalité idag! Jämn och lite mer uppåt, kunde lätt sätta mig mer och på så sätt samla honom lite mer. 

Den här veckan kommer se ut såhär: 

Måndag: Ridhuset, samma tänk som idag. 

Tisdag: Longering 

Onsdag: Stallet mockar och fixar allt åt Grey då jag ska se Imagine dragons i globen! 😍

Torsdag: Rider lektion för Linnéa! 

Fredag: Skritta ut i skogen

Lördag: Jag och min vän Aurora åker till skåne och Nikki tar hand om Grey. 





Plugg och ännu mer plugg

Ja, rubriken säger allt. Har väldigt mycket plugg just nu och hinner inte riktigt med allt jag vill, så blir det ibland. 

I fredags longerades Grey och han skötte sig bra! Lugn men ändå framåt.
Igår vart det en hel dag i stallet. Började med att klippa honom vilket tog sin lilla tid, har huvudet kvar som jag ska klippa någon gång i veckan. På kvällen kom mamma och hämtade mig i stallet då hon är här uppe i Stockholm och jobbar, dagen avslutades på en mysig resturang! 

Idag har jag lite små fix hemma innan jag kan åka ut till stallet. Grey ska få jobba i ridhuset ordentligt! Vi hörs senare. 



JBK Horse show Odense

Onsdag:

Tidigt på morgonen påbörjade vi resan ner mot Skåne. Vi stannade hos vår equiterapeut som driver ett jättemysigt B&B. Det blåste rejält nere i Skåne när vi kom fram. Vi blev lite oroliga att de skulle stänga av stora bält bron, som går från Sjaelland till Fyn, ifall det skulle fortsätta att blåsa. Öresunds bron var det inga problem med men just stora bält bron stod det att de avrådde vind känsliga fordon att åka över. Vi gick och la oss samtidigt som vi hoppades på att vinden skulle avta.


 
 

Torsdag:

Eftersom det skulle ta ca 3 timmar för oss till Odense så åkte vi vid kl 7. Pinky var pigg och glad efter en natts skön sömn. Det blåste fortfarande men inte lika mycket som dagen innan och varningen på stora bält bron var borta. Resan till JBK gick bra och smidigt så vi var framme till 10, och tur var det. Det små regnade lite och pågrund av regnet så var det super blött i boxarna. Stallpersonalen hade redan lagt in spån i boxarna, spån som var helt blött. Så vi fick börja med att stå och skyffla ut spån och spåna upp med nytt plus även lite halm. 

 

När allting var uppackat vid boxen och Pinky var installerad gick vi och åt lite lunch. Vi åt inne vid hopparenan där hoppningen var i full gång.  

 

Dags för träning inne på arenan. Pinky var glad och taggad som vanligt och var inte speciellt påverkad av resan. Inge heller av atmosfären i den stora arenan. Han gick jättefint och verkade nästan njuta av att gå inne på en sådan stor arena ;)

 

Det var ett par timmars dö tid innan det var dags för vetcheck. Vetchecken höll hus på framridningen. Vi tänkte att det var smart att gå dit så snabbt som möjligt och få det överstökat. Så tänkte uppenbarligen alla andra. Det var fullt av hästar och ponnyer överallt. Arrangören hade inte delat upp dem två timmarna på något sätt vilket var lite korkat. Det är rätt farligt att vara så många hästar på en och samma yta, framförallt på en vetcheck där många hästar redan är lite mer på tårna.

 

När vetchecken var klar fixade vi lite med Pinky innan vi åkte dit vi skulle bo och installerade oss. Ponny klassen skulle starta kl 8 morgonen därpå så vi ville inte komma i säng försent. Vi åkte till ett köpcentrum i närheten där vi handlade frukost och andra nödvändigheter. Där passade vi även å att äta innan vi åkte tillbaka till stallet för att natta Pinky.

 

Fredag:

Jag blev lottad en sen start tid(näst sist) så vi åkte och fodrade Pinky och hann sedan åka tillbaka hem och äta frukost innan det var dags att åka tillbaka och påbörja förberedelserna inför starten. 

 

Framridningen hade de delat av på två vilket gjorde att den yta vi hade att värma upp på var rätt trång. Pinky var riktigt fin under värmningen och jag hade även den känslan inne på banan. Det blev ett par dyra missar, framförallt halkade Pinky till bak ett par gånger i galopprogrammet. Eftersom arenan inte är någon preparerad tävlingsbana i vanliga fall så hade inte underlaget inte hunnit sätta sig och det var riktigt kladdigt att rida på. 70,2% och en 7e plats, inte fy skam. 

 

 
Vi satt på läktaren i princip hela dagen och spanade in juniorerna och youngriderna. När det var dags för middag så orkade vi inte åka hem och byta om för att äta någonstans, så vi gick till hopparenan är det fanns en restaurang, och åt middag medan vi kollade på junior hoppningen ett tag innan det var dags för kvälls fordring av Pinky. 

 

Lördag:

Dags för mästerskapsprogramet. Hade nästan samma starttid som dagen innan så upplägget var ungefär likadant. Pinky kändes ännu bättre på värmningen än dagen innan. Det höll i sig inne på banan. Lite små missar som taktmiss i första travökningen och något krokigt enkeltbyte men grunden var väldigt hög. Resultatet blev 71,8% och det räckte till en 4e placering. Bara tyskar innan ;) Pinky var jätteglad för att få springa ärevarv och hade ingen lust att ta det lugnt haha. Efteråt kom Rasmus Bagger (mentalcoach) fram och gjorde en intervju för dreamhorse tv.

 

 

Mamma shoppade en ny nummerlapp och vi hängde på tävlingsplatsen fram till eftermiddagen då vi bestämde oss för att åka hem och vila ett tag.

Det blev middag på Burger King innan kvällsfodringen. Kanske inte det nyttigaste men det gick fort i all fall.

 

Söndag:

Dags för kür final. Blev lottad att starta efter Danilo... Haha. Soundchecken hade vi på morgonen innan klassen startade. Vi valde att ta den nya cowboy küren som jag inte hade hunnit rida igenom med musiken. Programmet passar dock Pinky mycket bättre i nuläget och det var ändå inget speciellt med denna final som gjorde att jag skulle köra på något "säkert kort". Programmet gick bra, dock kom jag lite efter musiken vilket jag aldrig brukar göra haha. Det blev lite små missar och Pinky var tröttare i kroppen än de andra dagarna. Vi slutade på 71,0% med en domare som höll ner oss på 69. Det räckte till en 5e placering. 

 

 Nöjda och trötta åkte vi hem. Nu ska Pinky vila ett par dagar och sedan börjar förberedelserna in för Lag SM i Nordhalland. Vår sista omgång gick i lördags och tjejerna lyckades ta hem segern och vann totala eliten! Bra jobbat:D

 

 

Lyckad helg i Danmark


Lovar ett mer utförligt inlägg ikväll om tävlingshelgen i Odemse

Go kväll!

Idag blev det en härlig men kall kväll i stallet. Grey gick ett jogging pass i ridhuset med mycket övergångar, han kändes rätt så fin! Lite stretig men stundtals väldigt fin med en bärig form. 
Det blir tidigt i säng och upp tidigt imorgon. 

Morgon dagen består av ett lite hårdare pass för Grey samt lite stretching o massage. Jag ska försöka hinna komma hem i hyfsad tid för att hinna plugga! 



Lagom är bäst






Dagens outfit 

Lindor: Anky
Paddar: Back on Track 
Boots: Eskadron
Schabrak: Eskadron
Sadel: Kingston
Träns: Clydescorner, pannbandet är köpt på falsterbo.

Jag gillar verkligen denna outfit, den är färgglad med det blir fortfarande inte för mycket. Stil rent och snyggt! 

Sandstrand

Hej! Idag var jag äntligen tillbaka i stallet efter 8dagar utan min älskade Grå, han var säkert mycket glad att se att jag var hemma.. 

Planen idag var att bara känna av honom och få en bra känsla i alla gångarter, vilket jag tycker att vi lyckades med! Han var lite jobbig i höger galoppen och lixom kastade in bogen men då lurade jag honom och red rakt fram på kvartslinjen och gjorde sedan en ny volt. Fungerade bra! 

Det var alldeles underbart att rida i ridhuset idag för det är nämnligen nytt underlag! Så ljust och fint, det sviktade riktigt bra. Kändes som att rida på en sandstrand! 😍


Ljust och fräscht! 




Gårdagen

Gårdagens pass med Pinky gick bra. Det är alltid lite jobb i början innan ryggen är mjuk och redo för att välva sig. Igår gick det relativt snabbt innan han kändes mjuk och fin. 

Dessa lösgörande pass efter vila innehåller massor av övergångar, förvända galopper och skänkelvinningar. I slutet innan jag lägger ner hästen brukar jag checka av hur jämnt trycket bakifrån är genom att rida på kvartslinjer.
Pinky glad över att få mat igår

Godmorgon

Det här med att skriva inlägg medan jag går till skolan är ju ett riktigt genidrag! Varför inte utnyttja 20 minuter.

Så idag är det "back to reality" för Pinky. Efter sina tre dagars chill så blir det idag lösgörande jogging för honom. Han har varit väldigt pigg i hagen och det ser jag som ett positivt tecken. Då är han redo att börja arbeta igen!

Till helgen kommer Anna så då ska vi finslipa på formen inför Odense.