De senaste dagarna

Det här med att blogga är faktiskt en konst, det är svårt att finna tid till att sätta sig ner och skriva ordentliga och givande inlägg, men att dela och blotta sina känslor/ prestationer med anonyma läsare är också något jag behöver träna på. För mig som inte är den mest "öppna" personen så är det väldigt svårt, man bygger upp som en fasad på utsidan av sig själv medans man hanterar sina känslor för sig själv inombords.

 

De senaste dagarna (Lördag och Söndag) har Pinky inte känts speciellt bra, jag har ridit som en kratta och ingenting har fungerat. Kaos, snart tävling och vi som ekipage kan inte ens rida en rak öppna på ca tre spår! Frustrationen som uppstår... Inte bra. Efter ett par sådana kassa pass är det bara till att analysera. Varför just nu? Vad har vi gjort innan? Frågorna som snurrar i huvudet är många. 

 

Det vi kom fram till var att vi har fokuserat mycket på bakbensstyrka de senaste veckorna. Mycket samlande rörelser och övningar har det blivit och under dessa pass har han ju känts väldigt fin. MEN när man trappar upp arbetsnivån bygger hästen såklart muskler och mer ju mer muskler massa desto lättare blir hästarna stela eftersom det finns mer muskler att bli stela "i". Så nu i Måndags och idag så var det fokus på lösgjörande, volter, tvära skänkelvikningar o.s.v. Gårdagens pass var svettigt och kämpigt men i slutet kändes han mjuk och jag fick fram det där suget i handen som saknats de tidigare dagarna. Idag märktes det att arbetet hade get resultat. Pinky var så fin. Han var aktiv i bakkärran redan från start vilket är vårt "main problem". 

 

Det är svårt när man ska bygga upp en häst från grunden. Man har olika "perioder" för vilket arbete man behöver lägga ner mest fokus på. När man är i en övergång mellan två perioder så kommer man oftast in i en svacka, så upplever iallafall jag det. Det arbetet det var fokus på innan ger inte så mycket "effekt"längre och det känns som man står och stampar på samma ställe, till och med känns det ibland som att man börjar ta steg bakåt.

 

Det är galet vad ridningen ger effekt på livet runtomkring. Om man har haft några skit pass så tar det mycket på ens energi medans efter ett sådant pass som vi hade idag, då är man riktigt glad och energin är på topp. 

Mannen i mitt liv <3

 

Kommentera inlägget här: