Muskler

Oj! Han ser redan rejält biffig ut. Märker du stor skillnad på honom eller tycker du att det går sakta att bygga muskler? 
Tacksam för svar! 

Ps. vi har varit på samma ridskola, Äppelviken för många år sedan :)
 

Darren har väldigt lätt för att jobba i rätt form om man petar in bakbenen under honom, därför blir det väldigt naturligt att han går och jobbar i "rätt form". När han gör det sätter sig musklerna på rätt ställen. 
Det jag ser har utvecklats mest på honom just nu under igångsättningen är rumpan och halsen. Underhalsen som började växa under vilan är så gott som borta vilket är en lättnad. Rumpan börjar ta form och växer mer och mer för varje dag!
 
Man måste ha mycket tålamod med att bygga muskler på en häst. Det är som på oss människor. När man bestämmer sig för att komma i form räcker det inte med att bara köra slut på sig i en vecka på gym, man måste ge kroppen tid att ta hand om allt. Man måste ha vilodagar emellanåt för att musklerna ska "komma ikapp" som man brukar säga, musklerna växer alltså även av att vila om man tidigare har jobbat de rätt. 
Jag är inte världsbäst på det här med muskler, men om ni vill så kan jag ta reda på mer och sedan göra en sammanfattning och visa hur Darren har utvecklats under dessa veckor!
 
Vad kul med någon från Äppelviken! Hälsa alla som är där om du fortfarande rider där! :)
Kommentera inlägget här: