Min story om Jarno





http://www.stuterik2.se/74717685

Så här skrev Jarnos ägare på sin hemsida och sin FB om hur vi har tagit hand om honom. Inte ok att hönga ut ungdomar när man är vuxen och borde veta bättre. Jag är inte den enda som råkat ut för det här. 

Min story
Det tar aldrig slut. Skriver min egen historia för nu får det vara nog!
Provred Jarno den 27/12. Han var ojämn, tog inte stöd i munnen. Han hade haft rejält med mugg o hade sår. Ägaren hade pga misskötsel tagit hem honom från den tidigare ryttaren sa hon. Han var i uselt skick enligt henne hade sår o mugg på benen då. Hon påstod också att den ryttaren inte kunde rida alls, knappt fatta galopp.  Vi brydde oss inte så mkt om det snacket men undrade förstås om det stämde.

Ville så gärna prova o ge det en chans. Jag har annars bara min ungponny Pinky 6 år.
Jarno vet checkades enl ägaren o fick Metacam pga "sulöm" fram o hagvila innan han kom 19/1.
Han var oren o stel men eftersom han  var friskförklarad så tränade vi på försiktigt för att se . 
15/2 tränade vi med klubben för Gustav Svalling som sa att han upplevde Jarno som oren i traven.
Vi tog ut vår equiterapeut som kände att han ömmade lågt fram men att han annars såg fint musklad ut med tanke på vad han har varit med om. Mamma pratade ned ägaren om att kolla upp honom för att eventuellt behandla honom i fram. Om det behövdes behandling så var det bättre att göra det på en gång än att vänta.
Vet kostnader, Hovslagare skulle ägaren stå för.
Ägaren skulle skicka sitt försäkringsnummer hos Agria för mamma bokade en tid  1/4 till slut hos en veterinär vi litar på och som är noggrann.
Mamma påminde men fick aldrig numret och till slut bokade vi av tiden. Det kändes som om den inte var viktig för ägaren, hästen var ju frisk enligt henne.
Såren han hade i karleden hade vi också tänkt kolla upp eftersom de var så svårläkta.
När han varit hos oss ca 2 mån så hade vi äntligen tyckt att de läkt och inte sprack upp efter ridning.
Men det krävdes tvätt och insmörjning varje dag. Vilket jag gjorde!
Vi provstartade 2 st LA:P1 och fick fina resultat men han kändes aldrig 100%. Men han kändes hela tiden bättre o bättre mot när han kom.

Den  20/4 åkte jag till Skåne med ponnyerna för att träna o starta med åtminstone Jarno på Willands 1-2/5.
Min tränare hade aldrig sett Jarno innan. Tyckte han var stel och vi jobbade på det. Vi jobbade med att få honom att ta stöd på betten, han gillar att gå och gapa och inte jobba med ryggen.
Eftersom vi skullle  bestämma oss om vi skulle fortsätta mes honom från juni så kände vi efter Willands att vi absolut inte ville fortsätta pressa honom. 
Allt det hör skitsnackandwt började när vi mot ägarens vilja lämnade tillbaks honom dagen efter tävling.
Hon ville absolut att vi skulle fortsätta juni ut.
Flera viktiga personer så till oss på Willands att han inte räcker till längre efter sin skada och vi tror att det är därför ägaren nu håller på och måste kasta skit på nig och andra.

Ni anar inte hur mycket skit mamma och jag har fått ta från ägaren.
Jag vill bara varna alla som tänker tanken att "låna" en ponny av henne. Nog hade vi hört massor men bi trodde aldrig att det skulle bli så här.
Vi vill bara den hästen allt det bästa det tror jag nog att alla som känner mig vet.
Vi har fått kontakt mes andra som hamnat i samma situation med henne och det är inte roligt att höra alla historier....
Hon vägrar dessutom att betala och göra rätt för sig till ponnyföräldrar och hovslagage.
Så lågt!!!
Usch och fy.
Hoppas detta hjälper någon att slippa uppleva detta!
Kram till stackars Jarno som förtjänar bättre! 



Anonym:

Ella!! Jag tror helt på din historia! Tycker riktigt synd om er!

Svar: Tack så mycket! Tycker att det var dags att sätta ner foten och visa att sånt här beteende ska man inte komma undan med!
Seen Dressage

Anonym:

Hon ör inte helt klok hon men det som ör mest traguskt är att hon egentligen bara förstör för sig själv.
Ingen vill ju ha mes henne att göra. Ingen vill ha sina barn i närheten av henne.
Det gör ju stt hennes ponnyer inte kommer ut på banorna.
Hahaha!!!
Rött åt henne.

Evelina:

Var kan man läsa om hennes 'story'? Ägaren, vill se vilka patetiska saker hon skrivit?

Svar: www.stuterik2.se/74717685

Bläddra ner så kommer det ett inlägg om hennes uppfattning av det hela
Seen Dressage

Linn :

Tråkigt att bli utsatt på det sättet av en vuxen människa osv, min kompis var med om samma sak osv :/ så tråkigt! Hoppas det löser sig!!!!
:(

Svar: Ja det är tråkigt. Tack så mycket :)
Seen Dressage

Anonym:

Tycker inte att hon har hängt ut dig alls!
Tycker att det är du som hänger ut henne och kastar skit på henne, och det är även förtal.
Så du borde vara försiktig med vad du skriver.

Svar: Hej! Jag hänger väl inte ut henne? Hon skriver både mitt namn och min mammas namn och har bild på mig där. Jag skriver inga namn utan visar bara vad hon har skrivit om oss. Hon är ändå en vuxen och att göra så här har ingen vuxen rätt att göra mot någon, framförallt inte barn. Du skulle kunna skriva ut ditt namn, stor risk att man misstänker dig för att vara ägaren eller hennes man som kommenterar
Seen Dressage

Anonym:

Inte ok av en vuxen att hänga ut dig på sin hemsida med namn och bild, det visar bara hur korkad hon är. Du behöver inte va orolig jag tror att alla förstår att du gjort så gått du kunnat med Jarno och att detta bara är elakt förtal. Kram till Dig och din mamma, kämpa på!!!

Svar: Tack så mycket :D
Seen Dressage

Anonym:

:( ;( Hon är tyvärr ökänd, Ella
Tråkigt att ingen varnade dig och din mamma för att jobba med henne. Hon är oftast gullig och snäll så länge allt går som hon vill. Men en helt annan person om det INTE blir som hon tänkt.
Hon btukar också tjafsa om fakturor tills man inte orkar längre.
Det har hon nog sparst en del pengar på. :)
Kram till er

Anonym:

Ella
Du är fantastisk glöm aldrig det!!
Denna såkallade vuxna människa är den falskaste man kan tänka sig. Hon har så dålig hästhållning och kollar inte upp sina hästars tänder och håller inte deras hovar iordning. Hon har hingstar i avel som har urusel sperma. Alla viktiga människor känner till henne och när och kära får skämmas över henne.
Hon tror att hon kan smutskasta sig ur samarbeten för att slippa betala för sig. Du har gjort ett fantastiskt jobb med Jarno det har hon själv skrivit tidigare på Facebook.
Nu är det ni 14-15 åriga tjejer som får stå till svars för denna "vuxna" människas handlingar! Pinsamt!!
Goo foor it. Ella!!

Anonym:

Hej!
Jag läste hennes inlägg på hemsidan och märker tydligt hur hon diskret hänger ut dig i sitt inlägg. Har själv varit med om en liknande grej och tycker att det är riktigt tråkigt att du ska behöva gå runt och tänka på detta när du endast vile Jarno väl. Vem vet annars vad som hade kunnat hända honom om du fortsatt pressa honom efter hennes önskan. Han har presterat på topp under hela sitt liv men nu är det nog dags för Jarno att endast få vara häst och motioneras utöver vad han klarar av.
Jag tycker du gjorde helt rätt som lämnade tillbaka honom och det är bra att du står upp för dig själv. :D

Lycka till med Pinky!

Svar: Tack för att du stötar det betyder mycket. Tråkigt för dig också:( Nu är hon lite diskretare, hon har tagit bort texten "den tråkiga historien om hur Jarno for illa!"
Håller med dig om det du skriver :)
Seen Dressage

Emma:

Tråkigt för er o Jarno! Har bara en fråga också. Vfr fortsatte ni att rida Jarno om han inte var ren då kan det ju bara bli en värre skada? Med facit i hand skulle ni kört tbk honom redan då.

Nathalie.:

Ta ingen skit i från henne! Stå på dig! Du vet hur han var när du fick honom. Såna "Tanter" är bara pengar kåta och kan inte betala för sig. Sorgligt. Ring och anmäl henne för förtal för du har inte hängt ut henne, utan hon har hängt ut dig och anklagat dig för saker fel han redan hade när han kom.

Nimbus:

Tyvärr är inte du den första som råkat ut för den damen. Hela ridponnysverige vet hur hon är, synd bara att ni inte visste innan hur hon är. En hingstägare som uppför sig så får inga ston, och det är bara att kolla antalet betäckningar som hennes hingstar får, så förstår man hur hon uppför sig. Lycka till i framtiden med din ponny och bry dig inte om Jarnos ägare, hon har redan förstört för sig själv.

Kommentera inlägget här: